KIVI(ČU) par visu. BEZTĒMA

Reitings 22
Reģ: 11.07.2020
Izdomāju kad vajadzētu izveidot tēmu par KIVI SĀGU.
18.07.2021 14:48 |

Reitings 753
Reģ: 13.06.2024
sekkonda @ 22.04.2025 14:26

Man vecāki nekad mūžā nav mācījuši, ka kaķim nevajadzētu dedzināt ūsas un bāzt purniņā brīnumsvecītes, nevajadzētu bāzt pirkstus rozetē vai darīt tamlīdzīgas lietas, jo es neko no tā vienkārši nedarīju.
------>
Apsveicu, tu esi piedzimusi ar pārsteidzošām zināšanām par dzīvi. Pilnīgi visiem bērniem, ar kuriem man bijusi saskarsme, sākumā vajag pastāstīt, ka kaķītim sāp, ja rauj aiz astes, jo viņi acīmredzot nav piedzimuši dzīvesgudri, bet ir parasti, normāli bērni. Tad, ja tas atkārtojas vēl un vēl, tad var sākt domāt, kas notiek.
Kiviči tajā svecīšu gadījumā ne tikai nepateica, ka tā nevajag, bet Andris arī pats bāza kaķim sejā svecīti. Ja neviens nepateica Miai, ka tā nedrīkst un viņa redz, ka vecāki tā dara, viņa domā, ka tā ir normāli darīt.
Par pārējo no comments.
Kaut gan nē, ir comments - tā nebiji tu, kas raudāja citās diskusijās, ka skolā tevi šausmīgi nolika?

Jā, tagad skaidrs, ka esmu bijis kaut kāds brīnumbērns, jo man nekad nav bijusi vēlme raut kaķi aiz astes, dedzināt kaķim ūsas vai nodarīt pāri kādai citai dzīvai radībai. Kad biju maza, tad glābu katru gliemezīti, kuru kāds varēja netīšām samīdīt (joprojām tā daru un, ja redzu, ka pa trotuāru lien gliemezis, ielikšu viņu zālītē), katru mušu centos izlaist no istabas, ne nosist, katru sienāzi, kurš bija iekritis ūdens spainī, centos izmakšķerēt ārā. Jau no mazotnes manī bijusi tāda lieta kā empātija un milzu mīlestība pret dzīvniekiem, kukaiņiem utt.. Nezināju, ka vēlme nesāpināt citas dzīvas radības skaitās pārsteidzošas zināšanas par dzīvi, bet ko tad es varu zināt, jo man bērnu nav un pa lielam ar citiem bērniem darīšana nekad nav bijusi, tā ka varbūt tā arī ir, ka visi bērni piedzimst kā mazohisti un es viena biju tāda gudra un kārtīga.
Paldies, ka seko līdzi maniem komentāriem šajā forumā. Jā, es biju tā, kura "raudāja", ka mani skolā nolika. Kāds sakars bulijošanai skolā ar manu komentāru? Jo es atļāvos uzrakstīt acīmredzamo? Ja neesi pamanījusi, šajā diskusijā arī citas lietotājas ir izteikušās, ka Miai ir manāmas problēmas, kā arī par maugli ne es pirmā esmu viņu nosaukusi. Nu bet ko lai dara, ja viņa tieši tā arī uzvedas un vecākiem tas liekas okei? Man personīgi viņi visi trīs atgādina kaut kādus neandertāliešus.
22.04.2025 16:30 |

10 gadi
Reitings 6178
Reģ: 05.08.2013
Par Čakiju saukt bija ļauni, pārējais ir senču vaina un bērns tur nav vainīgs.
Diemžel, arī esmu no tām, kurām tas bērns arī atgrūž. Bet ja viņi ir "publiskas personas" un to visu izliek publiski, tad mēs drīkstam runāt (saprāta robežās, protams)
P.S. Noskaties multeni par Maugli.
22.04.2025 16:34 |

Reitings 34676
Reģ: 06.11.2022
Jā, tiešām - Liene ar Buļa palīdzību tikusi 10. vietā starp visu laiku apspriestākajiem rakstiem jauns.lv . Viņa ir apsteigusi Šeilu, kas ir 12. vietā ar suni-veģetārieti, un pat Kiviču, kas vispār topā nav iekļuvis, lai gan pats sevi uzskata par mega giga slavenību. Kāds trieciens Vaļa pašapziņai!
22.04.2025 16:38 |

Reitings 1443
Reģ: 09.01.2024
yay @ 22.04.2025 16:34
Par Čakiju saukt bija ļauni, pārējais ir senču vaina un bērns tur nav vainīgs.
Diemžel, arī esmu no tām, kurām tas bērns arī atgrūž. Bet ja viņi ir "publiskas personas" un to visu izliek publiski, tad mēs drīkstam runāt (saprāta robežās, protams)
P.S. Noskaties multeni par Maugli.

Drīkst jau daudz ko darīt. Bet vai tas ir morāli pareizi? Mani atgrūž tādas sievietes, kuras neglīti izsakas par bērniem. Un vispār daudz kas mani atgrūž, tikai man pietiek saprāta to visu paturēt pie sevis. Pasaule jau tā ir ļauna, nafig mums, sievietēm, to vēl paspilgtināt ar savu žulti?
22.04.2025 16:38 |

Reitings 1055
Reģ: 11.08.2022
Tas tikai pierāda to, ka mūsdienu pasaulē bērniem nav vietas sociālos tīklos! Ja vecāki izstāda savus mazgadīgos bērnus atvērtos socialo tīklu profilos, tad pieaugušajam jābūt sajēgai, kādas tam var būt sekas! Neizliec bērnus SVEŠU cilvēku apskatei! Ir pilna pasaule slimu cilvēku, kas ne tikai runās, aprunās un diagnozes uzliks, ir pilna pasaule pedofīlu, kas mast+*^% skatoties uz mazām meitenēm peldkostīmā!!! Tā ir vecāku un tikai atbildība. Acīmredzot, vecākiem nekas nav pretī.Diemžēl.
22.04.2025 16:59 |

Reitings 51
Reģ: 08.11.2023
mokabezpiena @ 22.04.2025 16:11
Mīļās sievietes, pievaldiet savus pirkstus! Wtf? Jūs ne ar ko neatšķiraties no Kivičiem, šādi izrunājoties par mazu bērnu! Man kauns lasīt, tiešām… Kamēr pašas sprēgājat par to, kā Kivji paši savus bērnus nozākā internetā, jūs pašas šobrīd pilnā apmērā nodarbojaties ar to pašu. Tas ir vienkārši tizli, debīli, amorāli un nepieņemami nozākāt un uzstādīt diagnozes, noteikt attīstības traucējumus un ko vēl ne, vērojot bērnu pāris sekunžu videoklipos internetā. Agresīva, mauglēns, neaudzināta, fetal alcohol syndrome un ko tik vēl neesmu šeit izlasījusi pēdējās dienas laikā - jūs esat saspiedušās? Forums ir forša vieta, kur ienākt un paklačoties par sabiedrībā zināmām personām un viņu likstām - jā, gluži kā aiziet ar draudzenēm uz kafejnīcu un apspriest jaunākās baumas, tikai nav nekur jāiet, varam klačoties sev ērtā vietā. Te ir forši, kad tiek publiski paceltas svarīgas tēmas - kā piemēram, pazudušais kaķis. Bet, bļeģ, ja es te ienāku un šeit liela daļa prosta nodarbojas ar bullyingu pret mazu bērnu… Viss, ko man gribas teikt ir tas, ka jūs esat pretīgas. Un nē, nekas no tā, ko jūs par bērnu te sakāt, nav fakti. Tie ir jūsu pieņēmumi, izdomājumi. Rakstiet par pieaugušajiem tak visu, ko vēlaties (ievērojot, protams, cieņu un godu), bet lieciet mierā bērnu!!! Jūs taču saprotat, ka bērns nav ne pie kā vainīgs, un jūsu pretīgie spriedelējumi paliks šajā forumā arī pēc 10, 20 gadiem, kad Mia pati varēs te visu izlasīt? Goda vārds, gribētu dzīvē redzēt tās pārgudrās forumnieces, kuras prot caur ekrānu bērnam noteikt psiholoģiskās problēmas un paredzēt nākotni. Lai vai kas, bet šādas runas par bērniem publiskā telpā ir pretīgas. Izsaku lielu nosodījumu tām, kuras panesas uz to (lai gan, protams, saprotu, ka jums šādas ētikas un morāles ir svešas, jums noteikti ir pie dirsas un nekas nemainīsies)

Paldies, beidzot kāda to pasaka!
Mīļās dāmas, es gribu atgādināt, ka Miai ir četri (4!!!) gadi. Cik jums pārējām? Sauciet gada vecākus kādos vārdos vien vēlaties, bet izdomāt diagnozes bērnam un teikt, ka no viņa nāk ļaunums? Nu, vienkārši ko? Es teiktu, ka es drīzāk no jums jūtu ļaunumu, nevis no mazas, četrgadīgas meitenītes, kurai vienkārši trūkst uzmanība un mīlestība. Agrāk tiešām bija forši ienākt forumā un palasīt, pasmieties, bet tagad jau paliek vienkārši skumji redzot kā 30 gadīgas dāmas nodirš bērnu.
22.04.2025 17:07 |

Reitings 49
Reģ: 14.04.2025
ronnie @ 22.04.2025 16:30

Jā, tagad skaidrs, ka esmu bijis kaut kāds brīnumbērns, jo man nekad nav bijusi vēlme raut kaķi aiz astes, dedzināt kaķim ūsas vai nodarīt pāri kādai citai dzīvai radībai. Kad biju maza, tad glābu katru gliemezīti, kuru kāds varēja netīšām samīdīt (joprojām tā daru un, ja redzu, ka pa trotuāru lien gliemezis, ielikšu viņu zālītē), katru mušu centos izlaist no istabas, ne nosist, katru sienāzi, kurš bija iekritis ūdens spainī, centos izmakšķerēt ārā. Jau no mazotnes manī bijusi tāda lieta kā empātija un milzu mīlestība pret dzīvniekiem, kukaiņiem utt.. Nezināju, ka vēlme nesāpināt citas dzīvas radības skaitās pārsteidzošas zināšanas par dzīvi, bet ko tad es varu zināt, jo man bērnu nav un pa lielam ar citiem bērniem darīšana nekad nav bijusi, tā ka varbūt tā arī ir, ka visi bērni piedzimst kā mazohisti un es viena biju tāda gudra un kārtīga.
Paldies, ka seko līdzi maniem komentāriem šajā forumā. Jā, es biju tā, kura "raudāja", ka mani skolā nolika. Kāds sakars bulijošanai skolā ar manu komentāru? Jo es atļāvos uzrakstīt acīmredzamo? Ja neesi pamanījusi, šajā diskusijā arī citas lietotājas ir izteikušās, ka Miai ir manāmas problēmas, kā arī par maugli ne es pirmā esmu viņu nosaukusi. Nu bet ko lai dara, ja viņa tieši tā arī uzvedas un vecākiem tas liekas okei? Man personīgi viņi visi trīs atgādina kaut kādus neandertāliešus.

Par pirmo rindkopu neizteikšos, par otro, kāds sakars komentāriem citās diskusijās - nebūtu nekāds, ja nebūtu tā izteikusies par bērnu, jo tas ir savādi, ka cilvēks, kurš pieaugušā vecumā raud par to, ka skolas laikā tika bullijots, bullijo bērnu.
Kāpēc vispār tev ir vēlme izteikties slikti pret bērnu, ja pati esi piedzīvojusi bullijošanu.
Hipotētiskā situācijā, ja tavs bērns ietu vienā skolā ar līdzīgu bērnu kā Miu, tu ar savu attieksmi veicinātu arī sava bērna slikto attieksmi pret šo bērnu.
22.04.2025 17:32 |

Reitings 49
Rumblerx @ 22.04.2025 16:59
Tas tikai pierāda to, ka mūsdienu pasaulē bērniem nav vietas sociālos tīklos! Ja vecāki izstāda savus mazgadīgos bērnus atvērtos socialo tīklu profilos, tad pieaugušajam jābūt sajēgai, kādas tam var būt sekas! Neizliec bērnus SVEŠU cilvēku apskatei! Ir pilna pasaule slimu cilvēku, kas ne tikai runās, aprunās un diagnozes uzliks, ir pilna pasaule pedofīlu, kas mast+*^% skatoties uz mazām meitenēm peldkostīmā!!! Tā ir vecāku un tikai atbildība. Acīmredzot, vecākiem nekas nav pretī.Diemžēl.

Vecākiem nav sajēgas vai ir vienalga, ka bērnu var aprunāt, bet sekotājiem ir sajēga, vai ir ētiski bērnu aprunāt. Nav tā, ka nevar pieminēt vispār, bet daži komentāri bija pāri robežai.
22.04.2025 18:25 |

Reitings 577
Reģ: 13.09.2024
Tā kā Liene šo forumu lasa, tad uzskatu, ka par bērna problēmām ir gan jārunā! Jo ātrāk Lienes piecarpus smadzeņu šūnas apjēgs, ka bērna problēmas jau tagad ir redzamas kā uz delnas, jo ātrāk varbūt aizvedīs bērnu pie speciālistiem un sāks kaut ko darīt! Lamāt un apsaukāt nevajag, bet iespert Lienei par bērna problēmām šeit ir tas pats, kas sacelt traci par pazudušo kaķi - kā redzams, tam BIJA rezultāti! Ja ar bērnu sāks strādāt tagad, varbūt vēl var kaut ko labot!
22.04.2025 18:31 |

Reitings 577
Un es arī esmu pie tiem, kam bērnībā nevajadzēja speciāli mācīt nededzināt kaķim acis ar sveci un neraut aiz astes. Te visi tādi brīnumbērni novākušies!
Mauglis nav lamuvārds, tas ir pasakas varonis, iesaku izlasīt, paplašināt kultūras apvāršņus.
22.04.2025 18:33 |

10 gadi
Reitings 5796
Reģ: 29.01.2009
Bērna apsaukāšana un diagnozes, jā, tas ir par traku, bet es domāju neviens nevar noliegt, ka tieši mūsu izteikumi ir tas, kas abiem pļēguriem neļauj pilnīgi atslābt un likt mīksto uz bērnu. Mēs viņus turam tonusiņā un tas ir fakts
22.04.2025 18:42 |

Patīk
Reitings 23191
Reģ: 09.12.2015
Jau no Mias zīdaiņa vecuma redzams, ka viņa nekad netiek pienācīgi aprūpēta un nodarbināta atbilstoši vecumam. Kamēr citi 4gadnieki naktīs guļ un atpūšas, Mia iegriež pieaugušo dzertiņus, kamēr citi bērni mācās dejot, dziedāt, zīmēt, iet pulciņos, Miai tikai baksta planšeti. Mīlošā un rūpīgā ģimenē tas būtu pilnīgi cits bērns. No sirds jācer, ka vismaz dārziņā bērnam iemācīs to, ko vecāki dalbajobi sava slinkuma pēc nekad nedarīs.
22.04.2025 18:42 |

Reitings 49
MarieAntoinette @ 22.04.2025 18:33
Un es arī esmu pie tiem, kam bērnībā nevajadzēja speciāli mācīt nededzināt kaķim acis ar sveci un neraut aiz astes. Te visi tādi brīnumbērni novākušies!
Mauglis nav lamuvārds, tas ir pasakas varonis, iesaku izlasīt, paplašināt kultūras apvāršņus.

Neviena no jums fiziski nevar atcerēties, ko jums vecāki mācīja līdz 4 gadu vecumam.
Papildus visdrīzāk vairumam ir bijuši normāli vecāki, kas ar savu paraugu veicināja saprašanu, ko var, ko nevar, bet Kiviči paši bāž sveci kaķim sejā, no kurienes Miai uzzināt, ka tā nedrīkst? Tikai dārziņā, skolā, uz ko var cerēt, pie citiem cilvēkiem ciemojoties. Tiktoks, kuru viņai vecāki dod, tikai vēl trakākus gājienus iemācīs.
Mauglis nebija neētiskākais. Neētiski bija teikt, ka Miai ir tas alkohola sindroms un ka Miā ir ļaunums.
22.04.2025 19:13 |

Reitings 577
Tu brīnīsies! Ir cilvēki, kas atceras pat to, kas ar viņiem noticix 2 un 3 gadu vecumā!
Es neteicu, ka Miai ir alkoholisma sindroms. Palasi google. Tas ir nevis alkoholisms, bet sekas, kādu uz embriju atstāj mātes pļēgurošana. Varbūt aizliegsim visas medicīnas grāmatas, jo kāds var apvainoties par slimību nosaukumiem? Es neteicu turklāt, ka Miai tāds ir, bet gan, ka tāds var būt, kaut gan ir pazīmes, kas varētu par to liecināt.
22.04.2025 19:16 |

Reitings 49
MarieAntoinette @ 22.04.2025 19:16
Tu brīnīsies! Ir cilvēki, kas atceras pat to, kas ar viņiem noticix 2 un 3 gadu vecumā!
Es neteicu, ka Miai ir alkoholisma sindroms. Palasi google. Tas ir nevis alkoholisms, bet sekas, kādu uz embriju atstāj mātes pļēgurošana. Varbūt aizliegsim visas medicīnas grāmatas, jo kāds var apvainoties par slimību nosaukumiem? Es neteicu turklāt, ka Miai tāds ir, bet gan, ka tāds var būt, kaut gan ir pazīmes, kas varētu par to liecināt.

Īsts vunderkinds, atceries, ko tev vecāki sadzīviski mācīja 2 gadu vecumā. :D Stāsti tālāk pasaciņas.
Tu esi ārsts, ka vari noteikt, ka viņai ir šis sindroms?
Ai, nu tas ir skumji, ka pieaugušas sievietes skatās uz bērna seju un izdomā pateikt, ka tā izskatās pēc sindroma sejas vai ka bērns ir ļauns, vai citas lietas. Tiešām neatšķiras no Kiviču runām par Madaras meitām.
22.04.2025 19:19 |

Reitings 577
Es neteicu, ka viņai ir. Es ieteicu palasīt par to.
Jā, iedomājies, es diezgan labi atceros to, ko man mācīja 2 gadu vecumā - burtus, ciparus. Traki, ka tev pirmās atmiņas no devītās klases izlaiduma...
22.04.2025 19:21 |

Reitings 49
MarieAntoinette @ 22.04.2025 19:21
Es neteicu, ka viņai ir. Es ieteicu palasīt par to.
Jā, iedomājies, es diezgan labi atceros to, ko man mācīja 2 gadu vecumā - burtus, ciparus. Traki, ka tev pirmās atmiņas no devītās klases izlaiduma...

Tas, ka tu atceries kaut kādu 1 konkrētu epizodi ar burtu mācīšanos, nenozīmē, ka atceries visu sadzīvi, kāda bijusi.
Par sindromu palasīju pēc tam, kad te tēmā tika pateikts, ka Miai tāds ir - nezinu, tā biji tu vai nebiji.
Edit - biji tu. Rakstīt "iegooglējiet sindromu un viss taps skaidrs" un tagad teikt, ka neteici, ka viņai ir, tikai aicināji palasīt.. kamon.. Ļenkastyle
22.04.2025 19:23 |

Reitings 279
Reģ: 05.01.2020
Ar paziņu šajās brīvdienās parunāju par Lieni, jo viņa strādājot veikalā bieži šo personu redzēja gan Buļa laikos, gan kad sāka tikties ar Andri.
Viņai esot vienmēr gari mati bijuši, regulāri redzēja ar gariem, nu tas vēl pirms Andra bijis esot. Es viņai saku, a kā tad mūsu karalienei pēkšņi tik īsi un izplukāti palika… nu nezinu, varbūt jau ir arī dabīgi, vienkārši nevar atļauties normāli un vienādi nokrāsot. Un viņa esot pieklājīga bijusi kā pircējs, sadzērusies gan kļūst agresīva.
22.04.2025 19:36 |

Reitings 7202
Reģ: 20.08.2021
Man mazās Mia situācija ir neizsakāmi žēl💔
To kāda Liene ir māte, labi parāda kaut vai tas, ka viņas 3 meitas nedzīvo kopā ar viņu. Meitas pašas neizvēlas dzīvot ar viņu! Un tas ir ļoti skumji.
Lienei, redz, ir aktuāli lūrēt caurām dienām netflix un pārlasīt kaut kādas lubenes, bet mazo meitiņu nevar kaut reizi aizvest uz Leļļu teātri!
Liene, ja tu šito lasi, lūdzu, piecel savu dīvānā nosēdēto pakaļu un aizved meitu uz kādu bērnu pasākumu!
22.04.2025 19:49 |

Reitings 13
Reģ: 06.10.2024
Ronnie! Nu tiešām žēl,ka neiebāzi pirkstus rozetē ...
22.04.2025 19:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!