sekkonda @ 22.04.2025 14:26
Man vecāki nekad mūžā nav mācījuši, ka kaķim nevajadzētu dedzināt ūsas un bāzt purniņā brīnumsvecītes, nevajadzētu bāzt pirkstus rozetē vai darīt tamlīdzīgas lietas, jo es neko no tā vienkārši nedarīju.
------>
Apsveicu, tu esi piedzimusi ar pārsteidzošām zināšanām par dzīvi. Pilnīgi visiem bērniem, ar kuriem man bijusi saskarsme, sākumā vajag pastāstīt, ka kaķītim sāp, ja rauj aiz astes, jo viņi acīmredzot nav piedzimuši dzīvesgudri, bet ir parasti, normāli bērni. Tad, ja tas atkārtojas vēl un vēl, tad var sākt domāt, kas notiek.
Kiviči tajā svecīšu gadījumā ne tikai nepateica, ka tā nevajag, bet Andris arī pats bāza kaķim sejā svecīti. Ja neviens nepateica Miai, ka tā nedrīkst un viņa redz, ka vecāki tā dara, viņa domā, ka tā ir normāli darīt.
Par pārējo no comments.
Kaut gan nē, ir comments - tā nebiji tu, kas raudāja citās diskusijās, ka skolā tevi šausmīgi nolika?
yay @ 22.04.2025 16:34Par Čakiju saukt bija ļauni, pārējais ir senču vaina un bērns tur nav vainīgs.
Diemžel, arī esmu no tām, kurām tas bērns arī atgrūž. Bet ja viņi ir "publiskas personas" un to visu izliek publiski, tad mēs drīkstam runāt (saprāta robežās, protams)
P.S. Noskaties multeni par Maugli.
mokabezpiena @ 22.04.2025 16:11Mīļās sievietes, pievaldiet savus pirkstus! Wtf? Jūs ne ar ko neatšķiraties no Kivičiem, šādi izrunājoties par mazu bērnu! Man kauns lasīt, tiešām… Kamēr pašas sprēgājat par to, kā Kivji paši savus bērnus nozākā internetā, jūs pašas šobrīd pilnā apmērā nodarbojaties ar to pašu. Tas ir vienkārši tizli, debīli, amorāli un nepieņemami nozākāt un uzstādīt diagnozes, noteikt attīstības traucējumus un ko vēl ne, vērojot bērnu pāris sekunžu videoklipos internetā. Agresīva, mauglēns, neaudzināta, fetal alcohol syndrome un ko tik vēl neesmu šeit izlasījusi pēdējās dienas laikā - jūs esat saspiedušās? Forums ir forša vieta, kur ienākt un paklačoties par sabiedrībā zināmām personām un viņu likstām - jā, gluži kā aiziet ar draudzenēm uz kafejnīcu un apspriest jaunākās baumas, tikai nav nekur jāiet, varam klačoties sev ērtā vietā. Te ir forši, kad tiek publiski paceltas svarīgas tēmas - kā piemēram, pazudušais kaķis. Bet, bļeģ, ja es te ienāku un šeit liela daļa prosta nodarbojas ar bullyingu pret mazu bērnu… Viss, ko man gribas teikt ir tas, ka jūs esat pretīgas. Un nē, nekas no tā, ko jūs par bērnu te sakāt, nav fakti. Tie ir jūsu pieņēmumi, izdomājumi. Rakstiet par pieaugušajiem tak visu, ko vēlaties (ievērojot, protams, cieņu un godu), bet lieciet mierā bērnu!!! Jūs taču saprotat, ka bērns nav ne pie kā vainīgs, un jūsu pretīgie spriedelējumi paliks šajā forumā arī pēc 10, 20 gadiem, kad Mia pati varēs te visu izlasīt? Goda vārds, gribētu dzīvē redzēt tās pārgudrās forumnieces, kuras prot caur ekrānu bērnam noteikt psiholoģiskās problēmas un paredzēt nākotni. Lai vai kas, bet šādas runas par bērniem publiskā telpā ir pretīgas. Izsaku lielu nosodījumu tām, kuras panesas uz to (lai gan, protams, saprotu, ka jums šādas ētikas un morāles ir svešas, jums noteikti ir pie dirsas un nekas nemainīsies)
ronnie @ 22.04.2025 16:30
Jā, tagad skaidrs, ka esmu bijis kaut kāds brīnumbērns, jo man nekad nav bijusi vēlme raut kaķi aiz astes, dedzināt kaķim ūsas vai nodarīt pāri kādai citai dzīvai radībai. Kad biju maza, tad glābu katru gliemezīti, kuru kāds varēja netīšām samīdīt (joprojām tā daru un, ja redzu, ka pa trotuāru lien gliemezis, ielikšu viņu zālītē), katru mušu centos izlaist no istabas, ne nosist, katru sienāzi, kurš bija iekritis ūdens spainī, centos izmakšķerēt ārā. Jau no mazotnes manī bijusi tāda lieta kā empātija un milzu mīlestība pret dzīvniekiem, kukaiņiem utt.. Nezināju, ka vēlme nesāpināt citas dzīvas radības skaitās pārsteidzošas zināšanas par dzīvi, bet ko tad es varu zināt, jo man bērnu nav un pa lielam ar citiem bērniem darīšana nekad nav bijusi, tā ka varbūt tā arī ir, ka visi bērni piedzimst kā mazohisti un es viena biju tāda gudra un kārtīga.
Paldies, ka seko līdzi maniem komentāriem šajā forumā. Jā, es biju tā, kura "raudāja", ka mani skolā nolika. Kāds sakars bulijošanai skolā ar manu komentāru? Jo es atļāvos uzrakstīt acīmredzamo? Ja neesi pamanījusi, šajā diskusijā arī citas lietotājas ir izteikušās, ka Miai ir manāmas problēmas, kā arī par maugli ne es pirmā esmu viņu nosaukusi. Nu bet ko lai dara, ja viņa tieši tā arī uzvedas un vecākiem tas liekas okei? Man personīgi viņi visi trīs atgādina kaut kādus neandertāliešus.
Rumblerx @ 22.04.2025 16:59Tas tikai pierāda to, ka mūsdienu pasaulē bērniem nav vietas sociālos tīklos! Ja vecāki izstāda savus mazgadīgos bērnus atvērtos socialo tīklu profilos, tad pieaugušajam jābūt sajēgai, kādas tam var būt sekas! Neizliec bērnus SVEŠU cilvēku apskatei! Ir pilna pasaule slimu cilvēku, kas ne tikai runās, aprunās un diagnozes uzliks, ir pilna pasaule pedofīlu, kas mast+*^% skatoties uz mazām meitenēm peldkostīmā!!! Tā ir vecāku un tikai atbildība. Acīmredzot, vecākiem nekas nav pretī.Diemžēl.
MarieAntoinette @ 22.04.2025 18:33Un es arī esmu pie tiem, kam bērnībā nevajadzēja speciāli mācīt nededzināt kaķim acis ar sveci un neraut aiz astes. Te visi tādi brīnumbērni novākušies!
Mauglis nav lamuvārds, tas ir pasakas varonis, iesaku izlasīt, paplašināt kultūras apvāršņus.
MarieAntoinette @ 22.04.2025 19:16Tu brīnīsies! Ir cilvēki, kas atceras pat to, kas ar viņiem noticix 2 un 3 gadu vecumā!
Es neteicu, ka Miai ir alkoholisma sindroms. Palasi google. Tas ir nevis alkoholisms, bet sekas, kādu uz embriju atstāj mātes pļēgurošana. Varbūt aizliegsim visas medicīnas grāmatas, jo kāds var apvainoties par slimību nosaukumiem? Es neteicu turklāt, ka Miai tāds ir, bet gan, ka tāds var būt, kaut gan ir pazīmes, kas varētu par to liecināt.
MarieAntoinette @ 22.04.2025 19:21Es neteicu, ka viņai ir. Es ieteicu palasīt par to.
Jā, iedomājies, es diezgan labi atceros to, ko man mācīja 2 gadu vecumā - burtus, ciparus. Traki, ka tev pirmās atmiņas no devītās klases izlaiduma...