Man laikam būs kaut kāda dubultmorāle tūlīt:
Ja krāpēja būtu mana draudzene - turētu mēli aiz zobiem, jo man pāri nelāgajam krāpšanas faktam, svarīgāka būtu mūsu draudzība, un glabāt noslēpumus ir viena no draudzības būtībām.
Ja es uzzinātu, ka tiek krāpta mana draudzene vai draugs - noteikti par to viņiem pastāstītu, jo manā uztverē, savi draugi ir "jāglābj" un "jāaizstāv".
Ja es izrādītos mīļākā kādam svešam vīrietim, kuram vēlāk izrādītos, ka ir "noklusēta" draudzene - izstāstītu viņai visu patiesību, jo man reāli būtu vienalga par viņu attiecībām un manām attiecībām pret viņiem. Šeit svarīgāks būtu taisnības un atklātības triumfs.
Ja krāpēja būtu mana draudzene - turētu mēli aiz zobiem, jo man pāri nelāgajam krāpšanas faktam, svarīgāka būtu mūsu draudzība, un glabāt noslēpumus ir viena no draudzības būtībām.
Ja es uzzinātu, ka tiek krāpta mana draudzene vai draugs - noteikti par to viņiem pastāstītu, jo manā uztverē, savi draugi ir "jāglābj" un "jāaizstāv".
Ja es izrādītos mīļākā kādam svešam vīrietim, kuram vēlāk izrādītos, ka ir "noklusēta" draudzene - izstāstītu viņai visu patiesību, jo man reāli būtu vienalga par viņu attiecībām un manām attiecībām pret viņiem. Šeit svarīgāks būtu taisnības un atklātības triumfs.
Ravden-taa miilestiiba uz to otru pusiiti jau taa nepaariet vienaa dienaa,bet cilveekiem loti ilgi dziivojot kopaa ,paariet taa kaisles ,romantikas sajuuta ,un tad cilveeks veelaas kaut ko taadu-kaadreiz tikai romntisakas attieciibas ,bet tas biezi izsit no sliedeem arii labaa zinaa,jo taa labi padomaajot mees biezi noveerteejam tiesi tad to muusu viiru,sievu !
Es zinu tiesi taadu variantu-paaris dzivo kopaa 6 gadus ,un sievietei loti gribeejas vairaak romantikas,bet kad vina to ieguva ,tad saprata,ka viiru tas otrs cilveeks nekad neaizstaas.Piemeers no dziives!
Saka, ka tas, kādi ir mūsu draugi, tādi esam arī mēs paši, un es negirbu būt tāda
Draudzība ir atbalsts nevis morāles mācīšana. Krāpšana nekad labi nebeidzas- dabūs tā draudzene mācību arī bez autores līdzdalības.+++
Smieklīgi lasīt, kopumā, jo abām diskusijām kopīgs ir tikai vārds "krāpšana"
When men cheats on women everybody loses their minds but when women cheats on men no one gives a shit... Kur bija otra diskusija par vīrieti kas krāpa savu draudzeni, jo salaida ar vienu cosmo sievieti? Visi nosodīja šo vīrieti un aicināja, lai šī sieviete kurai bija romāns pasaka viņa draudzenei kāds ir viņas puisis. Bet šajā diskusijā viss ir normāli laikam pēc daudzu domām. Equality zero..
Protams, šajā situācijā ir jautājums, kas svarīgāks - taisnība vai lojalitāte draudzenei? Bet kaut kā nedzird raudas par nabaga piekrāpto vīrieti, kurš neko pat nenojauš, bet turpina dzīvot ilūzijās, nedod dievs vēl sataisīs bērnus ar tādu krāpēju un visu mūžu nodzīvos vienos vienīgos melos!
Manas domas ir taadas,ka cilveeki pasi saprot,kaa veelaas turpinaat dziivi-kaadreiz tiesi saansoli "atver acis".
Nu, vispār situācijas stipri līdzīgas - krāpšana attiecībās, bet kādam no malas ir iespēja to krāptajai pusei pateikt vai nepateikt. Man šķiet, ka otrā diskusijā argumentācija aizgāja šķērsām ar visu to acu atvēršanu un nabaga sievieti, kura visu mūžu nodzīvotu melos, ja viņai nepateiks... Kad realitātē tā drīzāk ir vēlme ieriebt čalim. Diezgan cilvēcīga vēlme, starp citu, bet nevajag ieskaidrot sev, ka motivācija cēla :D
Tur tomēr bija cita situācija - autore pati bija viena no iesaistītajām pusēm, un gribēja atriebties - lai nu.. Vakar arī rakstīju, ka nav jēgas iepīt apkrāpto draudzeni. Ja viņa grib uzrakstīt kaut vai savam sirdsmieram, lai raksta. Viņa pa lielam arī ir iesaistīta puse, nevis kaut kāda random meiča, piegulētāja un pretīga bāba, kā to mēģināja daža laba pierādīt. Piekrītu, ka no abām pusēm tur tika izpūsts milzīgs bubulis, bet tas dāmu sabiedrībā ir standartiņš.
Pašā krāpšanas faktā jā, bet divu citu cilvēku savstarpējās attiecībās viņai nekādas vietas nav
Man tiešām dažreiz liekas, ka dažai labai a) pieklibo lasītprasme b) prasme analizēt izlasīto