Atkal par receptēm

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Recepšu tēma :D Tas nekas,ka tādu ir daudz, tas ir tikai normāli,ka sievietes daudz runā par gatavošanu.
Esmu nolēmusi ieviest virtuvē kaut ko jaunu. Parasti visādos veidos gatavoju vistu, cūk.malto gaļu, karbonādes cūkgaļas, cūkgaļas gulašus utt. Bet liellops? Liellopu steiks? Nemāku! Jāpamēģina!
Sāku ar veikala plauktu izpēti, paņēmu liellopu gaļas steikus. Kā pagatavot ? Lai iznāktu skaists un sulīgs.. Man ir rievotā panna, tas der? Kā marinēt?


Kā pagatavot garšīgas piedevas, lai varētu pilnībā atteikties no kartupeļiem, rīsiem, griķiem, makaroniem uc? Gardus salātus, dažādus! Tādus,ko ēdīs arī vīrietis un ieraugot kārtējās veselīgās vakariņas, nebūs smaga nopūta un lēnā solī ,velkot čības pa grīdu, neslēpos pie galda, bet gan laimīgs ,berzēdams rokas ,sprinģos pa virtuvi.


Nesen savā virtuvē ienesu arī sparģeļus, zaļās pupiņas pākstīs,balzamiko etiķi, sezama sēkliņas. Labs sākums!
Bet arī no garšvielām neko īsti nesaprotu. Gatavojot nelietoju sāli, to labāk aizstāju ar pipariem.

Un mērcītes, ko pasniegt kopā ar gaļu? Kā tādas gatavot?




Jā,jā..es jau briestu iet mācīties par pavāru! :D

Lūdzu, ir kādi ieteikumi ? :)
15.06.2014 11:41 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Galas eedieni ir mana viira zinaa,bet zinu to,ka vins loti ilgi virtuvee nepavada:DVienmeer viss ir loti garsiigs ,zinu ,ka nekaad nelieto daudz garsvielas...steiku cep vienmeer aaraa "lielajaa bundulii"un cep taa ,ka ieksaa ir taads diezgan sarkaniigs un suliigs.
Es esmu taa piedevu "meistare"-lai abas puses buutu laimiigas ,es parasti paprasu,ko vins veeleetos eest klaat-bruunos riisus,saceptas sakniites,salaatus uttMees meerces nekad netaisam.
Salaatus katreiz censos taisiit dazaadus,kaa arii saknu sacepumus!Vienmeer visur buus klaat kiploki,siipoli,zalaas garsvielas-dazaadaas variaacijaas.
15.06.2014 16:23 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Emmanuelle, mans steiks jau cepās krāsnī ar kartupelīšiem ,viss uz restēm. Tagad domāju ko lai klāt liek. Palīgāāā! Sautēt dārzeņus laikam nevajag, drīzāk kaut ko svaigu, vai ne?
Romiešu kāposti der? Ar ko kopā lai jauc ?
15.06.2014 16:26 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mari-tas vien ,ka dosi viiram kaartiigu galu,mani priecee!:)Es zinu ,ka viirs kaadreiz pieliek kaut kur klaat kartupeli,bet tad to kartupeli nem aaraa aatraak...mees nekad neliekam saknes sauteeties...Atceros mamma vienmeer visu cepa un vaarija stundaam...Mums viss notiek apbriinojamaa atrumaa:D
Es salaatiem vienmeer lieku klaat ellu,kurai piejaukts sarkanaa viina etikis,vai balsamic etikis uttTad lieku klat peetersiilus,cilantro uttTev varbuut ir dilles.Man loti patiik visas citrona meetras utt
Tiem zalumiem sajaucoties kopaa,taa garsa ir vienreizeeja.Kaadreiz ir kaads tomaats,avokado,gurkis,paprika....liec tik klaat...:)
15.06.2014 16:34 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Mari,

sajauc salātus ar eļļu, kādu etiķi un sēkliņām viss... Tev jau ir liels pamats, salātus baigi pārforsēt nav nepieciešams.. ja ir tomāts to arī klāt pievieno ..
15.06.2014 16:35 |
 
Reitings 116
Reģ: 23.01.2014
turku zirņi
15.06.2014 16:43 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Kopumā mans iecienītākais un arī vīra steika piedevas ir sīpolu zapte un karamelizēti burkāni. Mērces atsevišķi negatavojam , jo no viegli gatavota steika ir tāda sula, ka nav nepieciešams papildus mitrums. Vēl kas, steiku gatavoju tikai pannā ar izkausētu sviestu un rozmarīnu, kārtīgi uzkarsētā pannā un cepu no visām pusēm līdz 2 minūtēm, lai vidiņš vēl ir rozīgs un steiks sulīgs :)
15.06.2014 16:49 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Es eksperimentēju :D Sajaucu romiešu salātlapas ar mazajiem tomātiņiem, balzamiko etiķi un drusciņ parmezāna sieru uzrīvēju. Ēdams ir, es ēdīšu.. nezinu vai vīrs ēdīs :D


DIO,kā taisa karamelizētus brukānus? Un sīpolu zapti ?
15.06.2014 16:52 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
dāmas, kāda tam steikam ir būtība? Viņš ir tiešām jēls (nu, pusjēls)? Nekādus parazītus nevar tā dabūt? Un kāda ir sajūta ēst pusjēlu gaļu? Cita lieta ir ne līdz galam izcepts šašliks, jo tas tomēr diennakti pavadījis marinādē un ir gatavs lietošanai. bet kā ar steiku?
(nekad dzīvē neesmu to garšojusi, vienmēr atsakos, jo ir bailes no tā jēluma)
15.06.2014 16:54 |
 
10 gadi
Reitings 1503
Reģ: 11.03.2010
pagaajussho reiz, kad mums bija ciemunji tasiiju sallatus ar rukolu ( nezinu tos salaatus latviski sauc) avocado, zemenees un kjirshu tomaatiem. meerciite melnaa balsamico meerce ar apelsiinu. mm..


var pagatavot ko shaadu meerces vietaa un pie steika vai sasljika, domaaju, ka buutu ljoti gardi.
15.06.2014 16:57 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Mari, es pieļauju, ka DIO taisa tāpat: sīpoliem piejauc klāt labu devu cukura (labāk brūnā), pielej labu devu sarkanvīna vai baltvīna etiķa un vāra kādu stundu.

Cukurvāvere, steiku no cūkas netaisa, bet gan no liellopa un tur arī ir galvenā atšķirība - liellopā nav tie tārpi, kas ir cūkgaļā, tāpēc arī var ēst rare un medium gatavotu gaļu. Par tartariem nemaz nerunājot.
15.06.2014 16:59 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
lapsīgā, tā kīnva/kvinoja (te valodnieces varēja paspīdēt, ka tad ir pareizi? žurnalos raksta abējādi) drīzāk mazliet atgādina grūbas, bet arī ta nosacīti. Man nešķiet bezgaršīga.
15.06.2014 17:00 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Arii esmu karamelizeeto burkaanu fane, daru taa:


Ko vajag?

-500g burkāni

-2-3 tējkarotes cukura

-šķipsna sāls

-1 tējkarote eļļas

Kā vajag?

-nomizo burkānus, sagriež ripiņās un uz pannas sautē uz ļoti mazas uguntiņas.

-kad burkāni mīksti, pievieno tiem 2-3 tējkarotes cukura un šķipsnu sāls. Karamelizācijas process var sākties! Pielejam tējkaroti eļļas. Uzliekam lielāku uguni, lai burkānus un cukuru “sākt raut klāt” un tie kļūtu mazliet brūnīgi. Kad vēlamais brūnums ir sasniegts, burkāni ir gatavi.


15.06.2014 17:07 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Nu ok, tārpi tas ir viens. BEt kāds kaifs ir čāpstināt jēlu gaļu? Jeb viņa nav jēla? bet tās asinis?!
15.06.2014 17:07 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


vasaras biezās mērce (dips)


Vajag:
brokoļus- vārītus, atdzesētus (vai, labāk, tvaicētus (saldēti-6 min.)
krējumu
čili piparus
citrona sulu
Gatavošana: sablenderēt.
Komentāri: visu var variēt- es domāju proporcijas. Es uz zupas bļodiņu brokoļu pieliku 2 ĒK krējuma, piespiedu nedaudz sulas un pieliku šķipsnu Kajienas piparu, jo nebija čilī. Var pāris pilienu Tabasco.



http://www.vegaterija.lv/category/receptes/merces-dipi/
Rabarberu-diļļu saldējums, pie gaļas labi iet
15.06.2014 17:12 |
 
10 gadi
Reitings 1503
Reģ: 11.03.2010
no cuukgaljas steiks nesanaak, sanaak tikai cepetis
lielopa fileju /steiku var cept roziigu, jo tad galjai ir garsha.
vistas galjai un cuukgaljai ir jaabuut 75 graadu temperaturaa viducii, lai nesakjertu kkaadu salmonellu, diareju vai ko citu.
15.06.2014 17:16 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vīna mērce

2 sīpoli, 1 ēd.k. sviests sīpolu apcepšanai, 2 ēd.k. sausais baltvīns, 3 olu dzeltenumi, 30 g sviests, puscitrona sula, sāls, pipari

Sasmalcinātus sīpolus sviestā apcep, sautē mīkstus. Vīnu uzkarsē, pielej pie sakultiem olu dzeltenumiem un uzkausēta sviesta. Trauku iegremdē vārošā ūdenī (ūdens peldē). Masu maisa, kamēr tā sabiezē. Tad pieliek ceptus sīpolus, garšvielas un citronu sulu pēc vajadzības. Lieto pie aukstām zivīm un gaļas.

Diļļu mērce

300 g skābs krējums, 2 ēd.k. sakapātas dilles, citronu sula, sāls un sinepes pēc garšas

Krējumu novieto aukstumā, lai labi atdziest. Tad pievieno dilles, sāli, sinepes, nedaudz citronu sulas, lēni samaisa, lej apaļā mērces traukā vai arī pārlej ceptām vai vārītām zivīm, sautētai gaļai.




Aukstā jogurta un Fetas siera mērce

Nepieciešamās sastāvdaļas:
3–4 lielas daiviņas ķiploka
1 paciņa biezpiena
100 g Fetas siera
puse svaiga gurķa
~ 50–100 ml svaigā jogurta bez piedevām
½ citrona
Pagatavošanas gaita:
1. Ķiploka daiviņas notīra, pārgriež uz pusēm. Gurķi noskalo, pārgriež pusēm un sagriež nelielos gabaliņos.
2. Lielākā traukā liek ķiplokus, gurķu gabaliņus, Fetas sieru, pievieno biezpienu un pāris pilienu citronu sulas. Sablenderē. Nepieciešamības gadījumā pievieno jogurtu. Mērcei ir jābūt vidēji biezai un pikantai.
15.06.2014 17:18 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Dream Cream, paskaidro man, lūdzu, kā ir ar to jēlumu :D
ar ko steiks skaitās tik garšīgs ēdiens? Būs vien jāpamēģina kādā restorānā. Jēlu tunča tartaru es esmu ēdusi, nebija tā, ka mēli varēja norīt, bet nu apēst apēdu :D Tāpat ar austerēm.
15.06.2014 17:18 |
 
10 gadi
Reitings 1503
Reģ: 11.03.2010


nav jau jaabuut asinjainam, var arii taads buut, kaa bildee :)

tas jau atkariigs kaads tev steiks garsho. tev nav sev jaaspiezh eest to, kas citiem liekas uuber kruti :D man garsho roziigs, jo galja ir miiksta un struktuura gandriiz kuust uz meeles.
15.06.2014 17:23 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
15.06.2014 17:34 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits