Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Atkal par receptēm

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Recepšu tēma :D Tas nekas,ka tādu ir daudz, tas ir tikai normāli,ka sievietes daudz runā par gatavošanu.
Esmu nolēmusi ieviest virtuvē kaut ko jaunu. Parasti visādos veidos gatavoju vistu, cūk.malto gaļu, karbonādes cūkgaļas, cūkgaļas gulašus utt. Bet liellops? Liellopu steiks? Nemāku! Jāpamēģina!
Sāku ar veikala plauktu izpēti, paņēmu liellopu gaļas steikus. Kā pagatavot ? Lai iznāktu skaists un sulīgs.. Man ir rievotā panna, tas der? Kā marinēt?


Kā pagatavot garšīgas piedevas, lai varētu pilnībā atteikties no kartupeļiem, rīsiem, griķiem, makaroniem uc? Gardus salātus, dažādus! Tādus,ko ēdīs arī vīrietis un ieraugot kārtējās veselīgās vakariņas, nebūs smaga nopūta un lēnā solī ,velkot čības pa grīdu, neslēpos pie galda, bet gan laimīgs ,berzēdams rokas ,sprinģos pa virtuvi.


Nesen savā virtuvē ienesu arī sparģeļus, zaļās pupiņas pākstīs,balzamiko etiķi, sezama sēkliņas. Labs sākums!
Bet arī no garšvielām neko īsti nesaprotu. Gatavojot nelietoju sāli, to labāk aizstāju ar pipariem.

Un mērcītes, ko pasniegt kopā ar gaļu? Kā tādas gatavot?




Jā,jā..es jau briestu iet mācīties par pavāru! :D

Lūdzu, ir kādi ieteikumi ? :)
15.06.2014 11:41 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012


quinoa tagad ir "modē" kā superveselīga, proteīniem bagāta piedeva, kartupeļu, griķu vietā
15.06.2014 11:47 |
 
Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Mari, tev tievet vajag, par sportu domat, ne malto galu. :(
15.06.2014 11:49 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Dolly, paldies, ka atgādināji, es jau veiksmīgi tievēju un sportoju, bet vīru tak man ir jābaro normāli !
15.06.2014 11:50 |
 
Reitings 881
Reģ: 29.01.2009
Vakar veikalā ieraudzīju salātu garšvielu un iegādājos.
Droši vien daudzas domās, ka no mēness esmu novēlot nolaidusies. :D

Bet dārzeņu slāti kopā ar šo salātu garšvielu+ citronpipariem bija baigā ņamma :) Vēl gaļa klāt un ideāli.
15.06.2014 11:51 |
 
Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Mari, vecis, lai pats gatavo sev. Ta tacu nedrikst klaji izsmiet tevi. Vai tiesam micot un cepot to kotleti siekala netek ?
15.06.2014 12:01 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Dolly, nu tavs vecis var pats sev gatavot :D
15.06.2014 12:05 |
 
Reitings 881
Reģ: 29.01.2009
Nu viņas vecim arī tievēt vajag :D
15.06.2014 12:07 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kāpēc tēmu par receptēm vajag pārvērst par zākāšanās sacensībām?

Tas ir Mari vecis un Mari svars, ka viņa gribēs, ta viņa darīs, un "cosmiski" aizrādījumi šeit, manuprāt, ir nevietā. Garšīgi pagatavota, liesa gaļa nekāda gadījumā nevienu resnaku nepadara, kamēr vakariņās bļoda salātu ar 0% jogurtu un tad cipsīši, šokolādīte un vēl kāds štrunts pirms gulētiešanas, jo jau atkal gribās ēst - tas gan.
15.06.2014 12:14 |
 
Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
Dolly, tu esi baigais nazis!
15.06.2014 12:15 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Kā es gatavoju steiku. Kad nu galīgs slinkums ilgi ņemties virtuvē.
Nopērku liellopu steika gabalus veikalā (prasu, lai man nogriež dažas šķēles no lielā blāķa). Mājās apviļāju piparos, sāli, un pielieku dažas Vorčesteras mērces karotes. Gaļu atstāj ievilkties.
Paņem pannu, da jebkādu, ka tik nelīp gaļa klāt.
Izkausē mazliet sviesta. Lai riktīgi panna uzsilst. Paralēli ieslēdzu cepeškrāsni uz 70 grādiem.
Lieku gaļas gabalus pannā, cepu bez vāka, ~1,5 min no katras puses, lai ir smuki brūnas. Skaidrs, ka gaļas gabals ir tikai no ārpuses brūns. Var variēt ar cepšanas ilgumu uz pannas.
Un tad ņemu nost no pannas, ielieku cepampannā un uz 15 min. cepeškrāsnī iekšā. Gaļa kļūst patīkami mīksta.
Nu tāds ir mans steika variants.
Klāt lapu salāti un pirms tam vēl uztaisu mērci no liesa krējuma un pipariem. Mans vīrietis nav latvietis, līdz ar to...nav tipisko karbonāžu un siera mērču :D ko es arī, godīgi sakot, nekad neesmu mācējusi gatavot.
15.06.2014 12:31 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Par steikiem un mērcītēm neko nemācēšu teikt, jo mūsu mājās netiek gatavots ne viens, ne otrs.
Kopumā par piedevām - es gatavoju vienkārši. Nekas nav labāks par "tīru" produktu - bez mērcēm, sieriem, majonēzēm, sacepumiem utml. Parasti mums ir viena galvenā piedeva (vārīti vai krāsnī cepti kartupeļi, kartupeļu biezenis, griķi, rīsi) un klāt dārzeņi - uz grilla pannas vai cepeškrāsnī apcepti cukini, paprika, tomāti, baklažāni un vārīti sparģeļi.

Sev gatavoju arī mazliet ar austrumu piesitienu - lēcu un turku zirņu ēdienus. Bet vīrietis tādus neēd un tie ir tikai manam priekam.
15.06.2014 12:33 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Pat ņemot vērā to, ka man ir daudz Latviešu vīriešu mājās, karbonādi un siera mērcīti es gatavot nemaku vispār, un pat mamma, kam vispār ir "old school" latviešu vīrietis, laikam gadus 10 nav taisījusi.

Ta kā, visādi tie vīrieši klīst apkārt, arī te :)
15.06.2014 12:36 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Par piedevām - man šķiet, ka ļoti, ļoti garšīgi ir saldie kartupeļi, bietes, kāļi - cepti krāsnī, mazliet olīveļļas, rozmarīns, pipari, drusku sāls, ja nepieciešams, nedaudz zilais siers, tad nu vispār.. :) Un brokoļi, super garšīgi un daudziem ēdieniem piestāv, manuprāt. Īpaši gaļai.

Bet vīrietim es droši par 60% tāpat klāt gatavotu kaut ko no graudaugiem - jau minētā kvinoja, rīsi - brūnie taču arī ir, pilngraudu makaronus(šis gan nav garudaugs), jo es zinu vienkārši, ka viņam prasītos, ne vienmēr, bet tomēr, īpaši, ja zinu, ka dzīvesveids ir aktīvs, tad dārzeņu salāti nedotu pietiekami daudz enerģijas, tā tomēr ir graudu funkcija. :) Pati tad izvēlos gaļu ar salātiem.

Saldais kartupelis - tieši tā sagriezu, cepu, kamēr brūns, mīksts - ļoti laba garša.







Par salātiem - tur jau var baigi radoši pieiet - bāzīte - salāti, rukola, spināti, biešu lapas un, kas man vienmēr salātus padara garšīgus - rieksti un siers, viennozimīgi. Kas man pašai ir garšojis (bildes vairs nebūs tik skaistas, jo no personīgā arhīva) -

Spināti, grillsiers, bietes, makadamijas rieksti



Sezonā - tomāti, grillsiers, balzamiko, salāti


Bumbieris, valrieksti, spināti, zaļā paprika

15.06.2014 12:44 |
 
10 gadi
Reitings 465
Reģ: 09.04.2009
Steiku gatavo ari no cūkgaļas vai tikai no liellopa? Un ja pērku galu tirgu, no kura gabala man jāprasa, piemēram, liellopa steikam? Fileja?
15.06.2014 12:52 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Es neesmu gaļas lietpratēja, mums uz gaļas gabaliem ir raktīts "liellopu steiks" un tad no tā gabala arī ņemu. Bet laikam fileja, tā saka Lapsa
http://www.draugiem.lv/virtuve/gallery/?pid=235113930
Cūkgaļu uzturā cenšos nelietot.
15.06.2014 12:58 |
 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
up
15.06.2014 15:06 |
 
Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Gaļām klāt labi iet visādi chatniji un reliši, mani iecienītākie ir jāņogu, ābolu un mango. Pluss arī tāds, ka var pagatavot un uzglabāt ļoti ilgi :) Receptes var googlē sameklēt.
15.06.2014 15:08 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tzatziki mērce

4 porcijas

4 dl jogurta bez piedevām
½ gurķis (apmēram 300 g)
¼ tējkarote sāls
2 ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes sasmalcinātu piparmētru
nedaudz melno piparu.

Rotāšanai
piparmētru lapas
gurķa šķēlītes

Nokāsiet jogurtu caur sietiņu, kurā ir ielikts kafijas filtrs. Sarīvējiet gurķi un nokāsiet lieko šķidrumu. Sajauciet garšvielas, sasmalcinātās piparmētras un sarīvēto gurķi ar jogurtu. Ļaujiet tzatziki ievilkties vēsā temperatūrā pirms pasniegšanas. Rotājiet tzatziki ar svaigas piparmētras lapām un dekoratīvām svaiga gurķa šķēlītēm. Vienkārši izgatavot dekoratīvas gurķa šķēlītes, izmantot mizojamo nazi. Pasniedziet ar grilētām jēra filejām un dārzeņu kuskusu.


Sāc ar vienkāršām mērcītēm :) Es, ja nakts vidū ievajagas mērcīti, kur grauzdiņus iemērkt, esmu jaukusi jogurtu a sinepēm (vai mārrutkiem), primitīvi, ātri, bet diezgan garšīgi.
15.06.2014 15:10 |
 
Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Mēs pēdejā laikā esam iecienījuši vistas fileju ar salātiem un olām.
Salāri- rukola, mocarellas siers, ķirštomāti, Lime&Mint garšviela, gurķis. Pa virsu olīveļļa un var ņammāt.
Olu sacepu kopā ar cukini. Veselīgi un garšīgi :)

Kartupeļus, rīsus un makaronus cenšamies izslēgt no ēdienkartes.

To pašu steiku var ļoti mierīgi pagatvot, ja apber ar gaļas garšvielu, uzlej olīveļļu un iepako follija un krāsnī iekšā. Man sanāca sulīgi un galīgi ne sausi.
15.06.2014 15:24 |
 
Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Kā tā kvinoja garšo? Vairak, kā rīsi (bezgaršīgi), vai griķi? Var ēst tāpatās, vai vajag kādu mērci pa virsu šaut?
15.06.2014 15:27 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits