Mazais veikaliņš

Reitings 1466
Reģ: 26.09.2010

Sveikas, meitenes!!!

Te atkal es ar saviem jautājumiem- beidzot esmu atradusi savam veikaliņam telpas un drīz vien jāķeras klāt pie tā iekārtošanas:)

Idejas man daudz, bet, labprāt uzklausītu arī apkārtējo viedokli:)

Tātad -

1. Kas ir tas, kas Jūs atgrūž iepirkties mazajos veikalos?

2.Kas Jūs piesaista veikalu interjerā un cik liela nozīme ir interjeram iepērkoties veikalā?

3. Vai Jums patiktu, ka pirms iepirkšanās Jums pastāstītu par veikala tapšanu, tērpiem (kā tie top, no, kurienes nāk materiāli utt.)un pacienātu ar tēju, kafiju, vīnu vai šampanieti?

23.02.2011 15:47 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
1. Parasti mazajos veikaliņos pārdevējas ir resnas, vecas krievuškas. Vēl atgrūž, ja pēc skatloga rodas iespaids, ka iekšā tiek pārdotas tirgus stila drēbes.
2. Interjers - tik daudz, cik ne parasts eiroremonts, vajag, lai telpas ir gaišas. Lasīju interviju ar Vive Maria veikala īpašnieci - viņa ļoti bija iespringusi interjēra veidošanā, beigās nožēloja, ka ieguldījusi tādus līdzekļus.
3. Nē - neinteresētu
23.02.2011 16:22 |

Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
1-Es mazajos drēbju veikaliņos iekšā nelienu. Man nepatīk,ka veikalos pārdevējas 'izseko' un/vai uzbāžas ar saviem-Vai jums lūdzu ko parādīt? Vai jūs ko vēlaties? Tad pie sevis padomāju,kas es kāda idiote,ka pati nevarētu bikses vai svārkus ieraudzīt? Man pašai sava gaume un nepatīk,ka man atnes 8 dažādas lietas un stāsta cik smukas,bet man galvā vienīgā doma-ak dies,nošaujiet mani :D
2-Patīk tāds-ne pārāk 'bomzīgs' un ne pārāk 'šiks'. Esmu pieradusi pie 'vidusmēra' veikaliem. Man izskats nav tik svarīgs,galvenais,lai veikalā omulīgi uzturēties.
3-Nē,man nudien neko tādu nekārojas dzirdēt :D Es nevarētu 'sadzert' ar veikala vadītāju/pārdevēju!
Man patiktu,ja pēc pirkuma man lielo piena šokolādi iedotu :D
23.02.2011 16:22 |

Reitings 54
Reģ: 07.04.2010
1. Atbaida saurums, piebaztiba, jo tadejadi preces nevar apskatit,
2. piesaista laba muzika un jaukas pardevejas,
3. -
23.02.2011 16:23 |

Reitings 2224
1.Mazos veikalos mani atgrūž tas, ka ienākot man uzreiz klūp virsū. Ir patīkami, ja ienākot veikalā mani pasveicina, bet tālāk ļauj doties man pašai nelielā pastaigā pa veikalu visu izpētīt- tikai tad, kad pati esmu apstaigājusi riņķī, es vēlētos, lai pārdevējs pienāk pie manis, ne ātrāk. Jo, ja man staigā nopakaļ, tad es jūtos nekomfortabli.

2. Man patīk ja veikalā ir labs apgaismojums, ja tas ir labs, tad veikala krāsa nav dominējošā- to var mainīt ar apgaismojumu. Ņemot vērā, ka tas būs apģērbu veikals, tad es vēlētos, lai kabīnes ir ar pakaramajiem, beņķīti un, lai tās nav pārmērīgi šauras. Kā arī jābūt labām durtiņām vai aizkariņiem, lai nav tā, kā citos veikalos, ka tu ģērbies, bet gar malām ir šķirbas un visi citi tevi var nopētīt. Ja tu taisi tādu šiku apģērba veikalu, tad man gribētos arī tādu šiku iesaiņojumu tam apģērbam. Vēlams kādus skaistus papīra maisiņu, vai elegantu kastīti.

3. Kā jau minēju pirmajā punktā, tad to varētu darīt, bet ne uzreiz, kā es ienāku.
23.02.2011 16:26 |

Reitings 800
Reģ: 10.10.2010
1. Nepatīk, ja ir piestūķēts un viss krīt gāžās.

2. Forši, ja var noķet tādu mājīguma sajūtu. Jā, jā, esi uz pareizā ceļa ar to tēju un cepumiem. Kaut vai tikai ūdens. Pārdevējas patīk tādas, kas māk iesaistīties sarunā neuzspiež, bet no sirds iesaka, lai jūt, ka viņai rūp pārdot labu, lai klients apmierināts. Smarža mani ļoti piesaista parasti. Vaniļa, piparmētra, šokolāde, kafija, kanēlis. Varbūt viegla neitrāla mūzika fonā. Dizains tāds nekā lieka, ja mazs veikaliņš. Nu tāds baigi idealizēts sanāca. :-P
23.02.2011 16:50 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
1.) Man arī nepatīk, ka pārdevējas uzbāžas vai traki blenž virsū.
2.) Man patīk moderns, tāds, lai nav tumšs un pārāk gaišs, būtu forši, ja katra siena būtu savā vienā krāsā un tevis modelētie darbu skices būtu kā gleznas, dažas, protams. ;-) Man tas patiktu. :-)
3.) ..
23.02.2011 16:52 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
1. Nekas, mani mīļākie veikali ir tieši mazie (tas gan zemo cenu dēļ visvairāk0.
2. Nepatīk šaurums. Pārējam - maza nozīme.
3. Nē. Man nepatīk, ja pie manis nāk un stāsta kaut ko. Kad eju iepirkties-to daru klusumā, pie sevis-nekāda čajošanās, jo vienmēr kaut ko izgāžu/apgāžu. Arī apģērba izcelsme nav svarīga, galvenais,lai lēts un kvalitatīvs (cik nu var).
23.02.2011 17:15 |

Reitings 73
Reģ: 02.02.2011
1. Pec manas pieredzes, vini ir vai nu superdargi, kur pardevejas, labakaja gadijuma laipnas, sliktakaja - iedomigas, bet abos gadijumos uzbazigas :D Otrs - mazi tirgus tipa veikalini, kur viss sagruzts, pielaikosana briesmigos apstaklos, zemas kvalitates apgerbi.

2. Protams, svarigi, lai ir parskatams un erts iekartojums. Loti patik, piemeram, Bonéra, kas gan primari ir kafejnica, un drebem tur tikai sekundara nozime. Bet patik majigi, sieviskigi, lai ir divanins, kur apsesties, interesantas tapetes vai smukas krasas sienas. Vienvardsakot, lai ir orginali un ir velme atgriezties :)

3. Sarunas ar veikala personalu veletos tikai pec pasas izveles, bet no tejas un sampaniesa neatteiktos. Galvenais, lai nav parak uzmaciga attieksme :)
23.02.2011 17:24 |

Reitings 879
1. Cik ir bijusi pieredze ar tiem mazajiem veikaliņiem - pārsvarā gadījumu ir sanācis uzdurties uz "tirgus variantiem", tādiem, kur ir labas, bet dārgas preces, un tādiem, kur ir mistiskas izcelsmes un arī dārgas preces, tāpēc man ir izveidojies kaut kāds dīvains stereotips, bet principā, ja es zinātu, ka tajā mazajā veikaliņā ir kaut kas labs, tad es noteikti izvēlētos iet uz turieni - ir nozīme gan reklāmai, gan pareizai pozicionēšanai.

2. Milzīga nozīme interjeram. Salīdzinot divus veikalus, kur ir parasts interjers vai interesants interjers, noteikti ieiešu otrajā. Patīk minimālisms, bet ar detaļām, kas minimālismam atņem bezpersoniskumu un piešķir raksturu - lai ir interesanti - "hmmm, redz, kā viņi izdomājuši!"

3. Man patiktu, ja tas neizskatītos tā, ka pārdevējai tas ir jādara piespiedu kārtā, bet savādāk - tā kā man vispār patīk runāties, tad pieļauju, ka man patiktu. Vienīgi pašai pārdevējai ir jābūt ļoti saistošai, lai gribētos tieši ar viņu runāties.
23.02.2011 17:30 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Vienīgais kapēc neeju uz mazajiem ielas veikaliņiem,bet gan uz T/C ,jo man nepatīk vazāties pa tām ielām,visbiežāk centrā nevar novietot mašīnu,jo viss pilns,pat maksas stāvvietās. Una izbraukt,samaksāt par stāvvietu un veikaliņā aplauzties-neatmaksājas.
Un T/C ir daudz veikalu,nepstik vienā,ieej nākamajā. Bet mazajos ja nekā nav tad jābrauc uz citurieni..nu tā kautkā. Bet ja būtu mājaslapa ar piedāvājumu,tad lai var apskatīt vai ir vērts braukt uz turieni-tad brauktu ;)
23.02.2011 17:55 |

Reitings 485
1. Tā jau nekas, ja nu vienīgi nav pa ceļam.
2. Patīk, ja veikalā ir gaišs, preces sasķirotas un nav vienā čupā sagrūstas, ir padomāts par pircēju ērtībām(eja nav tik šaura, ka divi cilvēki nevar izspraukties), ir kur nolikt mantas.
3. Varbūt ne tieši klausīties par veikala tapšanu(to var atklāšanā izstāstīt), bet pēc tam smuki uzrakstīt un ielikt rāmītī pie sienas. Kas gribēs uzzināt - izlasīs. Par tiem dzērieniem un cienastiem - arī uz atklāšanu vairāk tomēr un kādu nedēļu pēc vēl katram pircējam pasniegt dāvaniņā saldumu. Ja vēlies ilgtermiņā cienāt, tad vajadzētu arī kafijas galdiņu, mīkstos krēslus, modes žurnālus utt.
23.02.2011 17:56 |

Reitings 104
1. parasti braucu uz t/c tikai tā iemesla dēļ, ka tā ir ērtāk ar mašīnu
2. laikam jau svarīgākais ir veikala izkārtojums, pat nezinu, vai ievēroju piem. sienu krāsu, katrā ziņā tai nevajadzēju nomākt/būt vairāk pamanāmai kā pārdodamām precēm. Patīk ja apģērbs nav pārāk cieši salikts uz "stieņiem", citādi paņemu kaut ko un tad nevar atpakaļ iestūķēt. Patīk, ka veikalā ir spoguļi, lai varu paņemto apģērbu pielikt sev klāt un redzēt piem. krāsa der vai ne pārāk. Patīk arī, ka attiecīgie aksesuāri (somas, kurpes, cepures, bižutērija), protams, ja vien vispār ir paredzēti,ir turpat netālu. Vispār tagad saprotu, ka patīk, ja ir pa krāsu gammām sakārtots.
3. Man laikam tas liktos lieki, ja stāstītu pirms iepirkšanās. Iespējams var uzlaikošanas telpas ierīkot stūrīti ar dīvāniņu un visiem labumiem un tur arī nolikt kādu informatīvu materiāli par to kā viss tapis, par tērpiem utt. iedomājos, ka kamēr piem. es laikotu , draudzene varētu šķirstīt un malkot kādu dzērienu, un tad es tik iznāku & atrādos viņai
23.02.2011 18:08 |

Reitings 1466
Reģ: 26.09.2010
Mājas lapa būs ar bildēm, kur varēs tērpus apskatīt un, ja negribēsies iet uz veikalu, tad varēs arī pasūtīt tērpus uz mājām..
23.02.2011 18:30 |

Reitings 39
Reģ: 05.01.2011
Man ta patik tas latviesu izgudrotais debilisms - es tikai apskatities ienacu. Kas jums darit nav ko citu ka pa veikaliem staigat un tikai skatities? :D Tas ta, ejot garam.
Bet autorei - veiksmi!
23.02.2011 18:38 |

Reitings 688
sugar.anny

jaa, ir meitenes,kas arii noluuko preci, saliidzina un peerk veelaak vai citur-izdeviigaak!
kas tu ieej veikalaa un 100% tur kko nopeerc?
neticu!

ja par teemu, tad Bulli, tavaa veikalaa paruupeejies,lai nav uzbaaziigas paradeveejas, lai labs iesainjojums, piem. la senzaa man patiik, ka taas bumbinjas iemet iekshaa, smukaa maisinjaa ieliek..
tad veel nepaarspiilee ar minimaalismu, citaadaak,ka uz 1 stangas 5 kleitas, izskataas nelaagi un iespaids ir taads truuciigs, it kaa dreebes buutu ljoti daargas un maz.

aa jaa un kaa jau jollya mineeja par kabiineem- lai nevar pa spraugaam redzeet neko un lai ir labi spogulji.
23.02.2011 18:44 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Manuprāt, viens no uzbāzību veicinošiem faktoriem ir, ja veikala vadītāja uzliek pārdevējai atbildēt par apgrozījumu. Tad nu katra protās, kā māk.
23.02.2011 18:51 |

Reitings 39
Blumarine, ja man kaut kas patik uzreiz ari noperku. Staipities apkart un "salidzinat" kaut ko, lai 2 latus ietaupitu...nu paldies ;)
Tu ari pati tikko pateici - staigat apkart un skatities, kas patik. Kada jega skatities? Es eju uz veikaliem jau ar konkretu merki - nopirkt kaut ko, ja kas iekrit acis, eju merit un uzreiz noperku. Ja nav ko darit un gribas pastaigat un paskatities uz lietam, var ari uz muzeju aiziet.
23.02.2011 18:58 |

Reitings 2087
sugar.anny, Tev ir ļoti paveicies, ja vari atnākt un nopirkt kaut ko uzreiz. Es, piemēram, labprāt aizeju, apskatos, padomāju, vai man tas piestāvēs...tad aizeju uz kādu citu vietu un itin bieži priecājos, ka nenopirku iepriekšējā neko:) Ir tikai viens veikals Rīgā, kurā varu ieiet, nopirkt un zināt, ka labāku apģērbu sev nekur neatradīšu, bet visi citi "prasās" pēc salīdzināšanas
23.02.2011 19:02 |

Reitings 39
Es laikam vienkarsi nedzivoju pec principa "nopirksu kaut ko, kas pa pusei patik", lidz ar to nav janozelo, ja nakama veikala kas lidzigs ir, jo tas ko jau nopirku iepriekseja apmierina. Ja tas patik vairak, tad janem ari tas, ganjau noderes! Nav jau desa, kas pec nedelas sabojasies.
23.02.2011 19:04 |

Reitings 1761
1)Latvijā nepatīk neprofesionālās pārdevējas. Bet vispār nav nekādu iebildumu.
2) Man vistuvāk ir itāļu dizains, kas ir viens no labākajiem pasaulē.Man aptīk skaists, izkopts veikala tēls un pārdomāts izkārtojums. Noteikti svarīgas ir ērtas pielaikošanas kabīnes un spoguļi pietiekamā daudzumā.
4)Nē, tas stāsts man īsti nesaista, bet tēja vai vīna glāze gan ir patīkama.
Man ļoti patīk kā ārzemju boutique veikalos var mierīgi iedzert tēju vai vīnu, kamēr aplūko kolekcijas.

"Tikai paskatīties" nav latviešu izdomājums. Tā dara visi. Ļoti bieži mēdzu ieiet dārglietu, pulksteņu, arī apģērbu veikalos , lai izpētītu un noskaidrotu cenas/ modeļus/ kataloga piedāvājumu utt. Bez domas tieši tobrīd pirkt. Tas ir pilnīgi normāli.
23.02.2011 19:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits