Ko jūs domājiet par transgenderismu bumu FB?

10 gadi
Reitings 299
Reģ: 31.08.2012
Tātad jau pāris dienas savā Facebook joslā redzu, ka tiek palaistas ziņas ka, ja bērniem skolās mācīs par trans cilvēkiem, bērni ir noinstruēti iet mājās un vecāki nāks uz skolu skaidroties. Kā arī tas iesniegums kas peld pa visu Facebook, kuru ir jāizpilda un jāiznes skolas direktoram. Un draudi ka tiks iejaukta policija.
Kāds ir jūsu viedoklis šajā jautājumā? Bet bez kašķiem lūdzu, respektēsim viens otru.
..
Man pašai bērnu nav. Bet es respektēju visus cilvēkus un šad tad palasu kaut ko lai neatpaliktu no 'jaunās pasaules'. Vai mēs esam atpalikuši no mūsdienīgās pasaules vai tomēr naids un nepatika pret šiem cilvēkiem ir pamatots?
Neesmu nekad saskārusies ar kādu no šiem cilvēkiem. Arī neheitoju viņus, jo man nav rīcībā tik daudz informācijas lai varētu pamatot vai dzimumu maiņa ir dabas fenomens, vai kārtējā 'mode'
Taču Meksikā bija veikts pētījums, ka vīriešu un sieviešu smadzenes ir drastiski atšķirīgas un tā kā dzimumorgāni veidojas atsevišķi no smadzenēm, ir iespējams ka piem vīrieša ķermenī strādā smadzenes kā sievietei. arī dabā ir novērots (čūskās, ķirzakās un dažās zivīs) ka tēviņi var pēkšņi kļūt par mātītēm.
Atbildot uz pašas uzdotu jautājumu, ja man būtu bērni vai es pieļautu ka skolās apcilā šo tēmu? Atkarīgs kā to pasniedz. Bet mazākās klasēs to nav jēga pieminēt, jo bērni vienkārši tam ir par mazu vēl. Vidusskolniekiem veselības mācībā- iespējams.
Vienkārši es neuzskatu ka tas pagaidām ir pamatīgi izpētīts vai cilvēkos tas ir jauns fenomens vai tomēr 21 gs iegriba.
Kā jūs domājiet vai tagad tas kas klejo pa FB un vecāku neapmierinātība ir pamatota?
16.09.2023 16:09 |

Reitings 157
Reģ: 31.10.2022
Elizabeteputnos @ 16.09.2023 17:32
mainīt vārdu tomēr nav tas pats, kas mainīt dzimumu. Man ir bijusi vēlme mainīt vārdu, jo man ar to ir grūti, dzīvojot ārpus Latvijas. Ne pa tēmu, bet man tiešām interesē - cik čakarīgs ir process, nomainīt vārdu? Un vai tas tiek nomainīts līdz pat dzimšanas apliecībai, vai kā tas notiek?

Protams, tas nav tas pats kā mainīt dzimumu, kur ir ļoti nopietna hormonālā terapija līdz pat operācijām.
Par vārdu - tas vēl bija 2010.gadā, tagad varbūt ir citi noteikumi, bet toreiz bija tā, ka atnācu uz Dzimtsarakstu nodaļu un informatīvā konsultācijā pateicu, ka vēlos mainīt vārdu, pajautāju, kas un ko jādara. Man iedeva veidlapu un pateica, ka būs pēc tam jāsamaksā nodevu. Mājās aizpildīju, tur bija arī liels lauks pamatojumam, kas ir visbūtiskākais, kāpēc tu to vārdu gribi mainīt. Tur sarakstīju konstruktīvi iemeslus. Tad aizgāju nodot, man pateica, ka to izskatīs kaut kāda termiņa laikā, precīzi jau neatceros, cik bija. Man liekas, ka mēneša laikā biju saņēmusi atbildi, ka man piekrīt mainīt. Atsūtīja arī lēmumu par vārda maiņu. Ar to devos jau uz pases maiņu, kur nomainīja vārdu pasē. Dzimšanas apliecībā nezinu, maina vai nē, es speciāli negāju uz to, man pietika ar oficiālu pases maiņu.
16.09.2023 17:40 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
Ir dzīvnieki kas maina dzimumu , ari augu valstī tas pats .
https://www.santa.lv/raksts/astes/vai-zivis-var-mainit-dzimumu-10407/. Piemērs uz ātro. Jopcik ,jūs te daža skola nemācījāties?
Tāpat homoseksuālitāte ari nav reta parādība dabā....Ak.jel..
16.09.2023 17:42 |

Reitings 2954
Dāvā pat vista reti bet kļūst par gaili.Jūs no mēness????
16.09.2023 17:44 |

Reitings 2954
16.09.2023 17:47 |

Reitings 3723
Reģ: 11.04.2023
Tas ka amēbas ir bezdzimumu un gliemeži hermafrodīti nenozīmē, ka cilvēkiem ir tāpat. 🧐
Dzimumu nosaka XX vai XY hromosomas, nevis sākumskolas skolotāja!
16.09.2023 17:53 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Bērnam piedzimstot, viņš ir kā balta lapa. Savas zināšanas un pasaules uztveri veido no tā, kas notiek apkārt. Manuprāt, vairāk būtu jāuztraucas par vecākiem, kuri ar savām darbībām parāda, ka alkohols atrisina visas problēmas vai vardarbība ģimenē ir pašsaprotama lieta.
Tie lielie bļāvēji, kas sauks policiju, rakstīs iesniegumus vai ņems laukā bērnus no skolām, ir lielāka problēma nekā pāris mācību stundas skolā par šo tēmu. Dzīvo pēc viena noteikta standarta, bet viss, kas savādāks - nepieņemami. Un tad izaug kārtējā paaudze, kura baidās atšķirties no pūļa un slēpj savu personību. Vai pat sāk sevi ienīst, jo uztver kaut ko savādāk nekā ir "pareizi". Un tad viņi šo pašu pasaules uztveri nodod nākamajām paaudzēm.
Nav runa tikai par šo tēmu. Jāiemācās pieņemt atšķirīgais. Bet tas pie mums (un arī daudzās citās valstīs) ilgi nenotiks.
16.09.2023 17:54 |

Reitings 2454
Reģ: 20.06.2023
Ne velti ir teiciens - kā mucā audzis.
Jo vairāk informāciju bērniem dos, jo plašāk viņi domās.
Liekas tik absurdi, ka ir cilvēki, kas domā, ka viņu bērns pēkšņi kaut ko skries darīt tikai tāpēc, ka ir kaut ko dzirdējis. 😄
16.09.2023 17:55 |

Reitings 2745
Reģ: 03.06.2023
Man patīk visas šīs perversijas un transgenderi utt.
Pats nemainītu dzimumu, jo vīrieša gender ir top.
16.09.2023 17:59 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
vijolite2 @ 16.09.2023 17:40

Protams, tas nav tas pats kā mainīt dzimumu, kur ir ļoti nopietna hormonālā terapija līdz pat operācijām.
Par vārdu - tas vēl bija 2010.gadā, tagad varbūt ir citi noteikumi, bet toreiz bija tā, ka atnācu uz Dzimtsarakstu nodaļu un informatīvā konsultācijā pateicu, ka vēlos mainīt vārdu, pajautāju, kas un ko jādara. Man iedeva veidlapu un pateica, ka būs pēc tam jāsamaksā nodevu. Mājās aizpildīju, tur bija arī liels lauks pamatojumam, kas ir visbūtiskākais, kāpēc tu to vārdu gribi mainīt. Tur sarakstīju konstruktīvi iemeslus. Tad aizgāju nodot, man pateica, ka to izskatīs kaut kāda termiņa laikā, precīzi jau neatceros, cik bija. Man liekas, ka mēneša laikā biju saņēmusi atbildi, ka man piekrīt mainīt. Atsūtīja arī lēmumu par vārda maiņu. Ar to devos jau uz pases maiņu, kur nomainīja vārdu pasē. Dzimšanas apliecībā nezinu, maina vai nē, es speciāli negāju uz to, man pietika ar oficiālu pases maiņu.
paldies, man bija priekšstats, ka tas ir daudz sarežgītāk. Būs kārtīgi jāizdomā.
16.09.2023 18:06 |

Reitings 3723
fifinators @ 16.09.2023 17:55
Ne velti ir teiciens - kā mucā audzis.
Jo vairāk informāciju bērniem dos, jo plašāk viņi domās.
Liekas tik absurdi, ka ir cilvēki, kas domā, ka viņu bērns pēkšņi kaut ko skries darīt tikai tāpēc, ka ir kaut ko dzirdējis. ?

Ir lietas kuras bērniem nav jāzin, skries vai neskries darīt. Tāpat, kā smēķēt nedrīkst.
16.09.2023 18:07 |

Reitings 403
Reģ: 26.07.2023
Kalnos @ 16.09.2023 17:42
Ir dzīvnieki kas maina dzimumu , ari augu valstī tas pats .
https://www.santa.lv/raksts/astes/vai-zivis-var-mainit-dzimumu-10407/. Piemērs uz ātro. Jopcik ,jūs te daža skola nemācījāties?
Tāpat homoseksuālitāte ari nav reta parādība dabā....Ak.jel..

Un ko tu ar to gribi teikt? Ka mums jāsāk vairoties kā hidrām, jo viņas ir baigi progresīvas? 😀
Atbildot uz jautājumu. Neviens "neienīst" cilvēkus ar acīmredzamām garīgām problēmām, mums viņu ir neizsakāmi žēl, tāpēc to nevajadzētu pasniegt kā normu. Un nesaprotu, kāpēc ieciklējamies tieši uz šo noslieci, ja pastāv vēl tūkstošiem sabiedrībā daudz izplatītāku garīgu sērgu. Tie, kam tas ir aktuāli, tāpat laika gaitā izzinās sevi. Bet tas ir mazāk par 1%. Kāpēc lieki aizņemt ētera laiku, aizņemt bērna galvu ar kaut kādu nesaprotamu zupu, kuru pat pieaugušajam grūti izprast?
16.09.2023 18:17 |

Reitings 2954
Tā kira piesauc dabas likumus ,esi lūdzu konsekventa - pirnais dabas likums vairoties . Tatad tie kas nevēlas vai negrib bernus ir apkarojami, tas ir pretdabiski !
16.09.2023 18:17 |

Reitings 3723
Kalnos @ 16.09.2023 18:17
Tā kira piesauc dabas likumus ,esi lūdzu konsekventa - pirnais dabas likums vairoties . Tatad tie kas nevēlas vai negrib bernus ir apkarojami, tas ir pretdabiski !

Ko saki? Blakus trangenderiem skolā jāmāca childfree dzīvesveids? 😁
16.09.2023 18:23 |

Reitings 403
Reģ: 26.07.2023
Attīstītā sabiedrība ir par ideju, ka jebkuram indivīdam ir jādod iespēju dzīvot laimīgu dzīvi. Laimīgas dzīves jēdziens ietver sevī to, ka jebkuram ir jābūt apmierinātam ar sevi, lai turpmāko pakārtotu.

Ķīmiskā kastrācija nudien ir laimīgas dzīves priekšnoteikums. Labi sev un planētai 🥳
16.09.2023 18:23 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Kalnos @ 16.09.2023 17:47
https://spoki.lv/aktuali/Interesanti-fakti-par-dzivniekiem/468475. Zinājāt ka garneles maina dzimumu ?

"Mammu, es gribu mainīt dzimumu."
"Nē dēls, tu esi dzimis vīrietis un tādam tev arī jāpaliek."
"Mammu, a kapēc garneles var un es nē?"
16.09.2023 18:25 |

Reitings 174
Reģ: 09.09.2023
Nepiekrītu, ka to māca skolās. Skolās jāmāca fakti, loģiskā domāšana. Nevis jādzen bērniem galvā transseksualitāte, komunisms, reliģija utt. Tā ir smadzeņu skalošana bērniem.
16.09.2023 18:33 |

Reitings 7143
Reģ: 01.04.2023
L.. @ 16.09.2023 17:54
Bērnam piedzimstot, viņš ir kā balta lapa. Savas zināšanas un pasaules uztveri veido no tā, kas notiek apkārt. Manuprāt, vairāk būtu jāuztraucas par vecākiem, kuri ar savām darbībām parāda, ka alkohols atrisina visas problēmas vai vardarbība ģimenē ir pašsaprotama lieta.
Tie lielie bļāvēji, kas sauks policiju, rakstīs iesniegumus vai ņems laukā bērnus no skolām, ir lielāka problēma nekā pāris mācību stundas skolā par šo tēmu. Dzīvo pēc viena noteikta standarta, bet viss, kas savādāks - nepieņemami. Un tad izaug kārtējā paaudze, kura baidās atšķirties no pūļa un slēpj savu personību. Vai pat sāk sevi ienīst, jo uztver kaut ko savādāk nekā ir "pareizi". Un tad viņi šo pašu pasaules uztveri nodod nākamajām paaudzēm.
Nav runa tikai par šo tēmu. Jāiemācās pieņemt atšķirīgais. Bet tas pie mums (un arī daudzās citās valstīs) ilgi nenotiks.

Piekrītu.
Principā es pati vēlētos saviem bērniem stāstīt par šādām “jūtīgām tēmām”, kad justu, ka ir pienācis laiks. Ne visiem tas ir vienādi, tajā pašā vecumā bērni var būt tik dažādi - kāds vēl bērnišķīgs, bet kāds ir salasījies visu iespējamo interneta plašumos, diemžēl bieži galīgi šķērsām.
Bet pieņemu, ka daudzi vecāki nezin kā un kad runāt, kā pareizi izskaidrot utt. Lai bērnam nerodas šī sajūta, ka tā ir kaut kāda modes vai iegribas lieta, bet vienlaikus arī, ka vecāki viņu tā vai tā mīlēs bezgalīgi, lai kādas būtu viņa sajūtas un izvēles pieaugot. Tādā ziņā, programma, kas informē, izklāsta faktus un ir izstrādāta no psihologu, zinātnieku, mediķu, pedagogu utt. puses, man liktos uzticama.
16.09.2023 18:42 |

Reitings 656
Reģ: 28.07.2023
Pilnīgs BS un degradācijas sekas. Dabā cilvēkiem ir 2 dzimumi un viss. Prātā pasistie var saukt citus par atpalikušiem un savā galvā izdomāt nez ko, bet tāpat kā melnais nevar kļūt par balto un otrādi, dzimumu nevar mainīt. Vari girezt nost vai šūt klāt ko vien gribi, bet tu vienalga būsi tas par ko piedzimi. Bērniem tāda murgaina smadzeņu skalošana nav vajadzīga, kad būs pieauguši, lai dara ko grib. Nezinu vai tas vēl notiek, bet kādreiz sīkajās klasēs katram izdalīja prezervatīvu, puse sīko skrēja pa skolu, nu tik izmēģinās, nu būs lielie sekseri, lai gan paši pat vēl īsti neapzinās, kāda no tiem jēga, bet bara instinkts un vēlme būt pieaugušiem dara savu, līdzīgi būs ar šo murgu, tāpēc ar ko tamlīdzīgu nav bērnu prāti jānodarbina.
16.09.2023 18:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits