Katzenfamilie @ 07.02.2024 00:09
Tads saknju darzs mute, kads ir Miai, tiesam nekur nav redzets...Vienai pieaugusai meitenei kaut ko lidzigu mute esmu redzejusi, tacu vinjai bija reimatoidais artrits smaga forma, ja pareizi atceros, bet vinja laikam kaut kad velak gaja uz zobarstniecibas kliniku un tika pie skaistiem zobiem.
Tieši tā. Manam bērnam arī bija paniskas bailes. Vedām uz to sedāciju laicīgi un paši maksājām nevis gadu rindā gaidījām, lai tikai bezmaksas dabūtu. Bērnam tās ir ciešanas.magdalena333 @ 07.02.2024 10:55Tas, ka bērnam ir bail no zobārsta, nekādā gadījumā nav attaisnojuma tam, ka bērnam 3 gados ir šāds zobu stāvoklis, tikai un vienīgi vecāku nolaidība. Jebkuram vecākām, kam rūp sava bērna zoba stāvoklis meklēs laicīgi kā palīdzēt bērnam, kaut vai galēji pie sedācijas. Es domāju, ka vismaz pusei no visiem Latvijas bērniem, varbūt pat vairāk (līdz vismaz skolas vecumam) ir bail no zobārsta, bet tas nenozīmē, ka visiem šiem bērniem ir šāds stāvoklis mutē, pat ne tuvu. Es nedomāju, ka baigi to var novelt uz gēniem, jo Lienes meitenēm, un Andra bērniem visiem mutē ir zobi (ja nu vienīgi viņi abi viens otram nav labs kombo, lai radītu bērnu). Es sliecos tomēr, ka šeit lomu spēlē ne-uzturs Miai esot vēderā, ne-uzturs pēdējos 3 gadus, Lienes vēlā grūtniecība plus pēc gadiem ilgas dzeršanas un dažādu zaļu lietošanas, plus higiēnas neievērošana, pudeļu kariess.
Ariete @ 07.02.2024 10:59Tieši tā. Manam bērnam arī bija paniskas bailes. Vedām uz to sedāciju laicīgi un paši maksājām nevis gadu rindā gaidījām, lai tikai bezmaksas dabūtu. Bērnam tās ir ciešanas.
hanney @ 07.02.2024 11:49
Ne pa tēmu - vai vari pastāstīt par Sedāciju? Kā tas notiek utt?
Bjork @ 07.02.2024 12:03Vakar jau domāju rakstīt, tad rakstīju, tad atkal pādomāju, bet nu stāsts par ļoti līdzīgu stāstu no 2023.decembra tiesas, kur meitenei Norvēģijā bija bojāti 16 no 20 piena zobiem, kā rezultātā arī kaula zobi tika bojāti, kur tiesa atzina, ka tas meitenei radīja ciešanas, jo bojātie zobi sāpējuši un piesprieda 120 dienas cietumā un 7000€ maksāt kompensāciju meitai, kas ir izņemta no ģimenes uz visiem laikiem. Māte domāja visādas atrunas, bet tie tiesa nenoticēja. Bērnam pirms miega tika dota pudele ar saldinātiem dzērieniem, zobi netika kopti un ja sākumā gāja pie zobārsta, jo Norvēģijā ir obligātās vizītes, tad pēc tam māte izvairījās un speciāli pat pārvācās, lai izvairītos no iestāžu uzraudzības.
"Māte tiesā skaidroja, ka tīrījusi meitai zobus, taču tiesa viņai netic. Viņi cita starpā norāda uz to, ka meita paskaidrojusi, ka mātei nav bijis ne zobu birstīšu, ne zobu pastas.
Māte tiesā apgalvojusi, ka viņas meitas zobi bija brūni, kad tie izauga, un viņa darīja visu iespējamo. Tiesa arī tam netic:
– Viņa nav pierādījusi, ka būtu darījusi ko efektīvu, lai rūpētos par cietušās zobu veselību, neskatoties uz to, ka uzskatīja, ka meitai zobi iznākuši "sapuvuši". Gluži pretēji, ir pierādīts, ka viņa izvairījās no cietušās no sabiedrības obligātās profilaktiskās kontroles"
Nobeigumā šis ir ĻENKAI
Meitene, kura šobrīd ir pusaudža gados, ir izgājusi plašu zobu ārstēšanu un saskaņā ar spriedumu ir nesāpīga, taču, iespējams, viņai būs nepieciešama plaša ārstēšana visas dzīves laikā. Viņa nesazinās ar māti un dzīvo mātei nezināmā adresē.
Nelabojot šos, tiešà veidā tiek ietekmēti īstie zobi! Tas nav tā, sak, izkritīs šie un izaugs skaisti. Nē, tur būs problēma problēmas galā!sinddyy @ 07.02.2024 10:36
Neaizstāvot, vienkārši jautājums, tieši ko šeit ir iespējams darīt? Tur jau tā lieta, ka neko vairs. Neliks taču 3gadniecei mākslīgos zobus, vai ko nozīmē, kaut ko jādara? Neko tur vairs nevar izglābt kā gaidīt tikai jau īstos zobus un cerēt, ka tam degradētajam pārītim parādīsies kaut nedaudz saprāts. Mias zobi ir rādītājs pilnīgai nolaidībai!
LuckyStrike @ 07.02.2024 13:29Nelabojot šos, tiešà veidā tiek ietekmēti īstie zobi! Tas nav tā, sak, izkritīs šie un izaugs skaisti. Nē, tur būs problēma problēmas galā!
Prieks, ka ārzemēs kādam kas rūp. Te Kiva uzsmaidīs BT vecenēm un viss čikiniekā.
Man 35 gados ārsti konstatēja deformējošo artrītu.Es pārbijos protams.Tad nospļāvos,pārtraucu dzert zāles no kurām man pat nelabi palika.Nostrādāju 13 gadus fermā,kur darbs ir pietiekami smags.Kā vecis cilāju maisus,arī bija un ir liekais svars.Bet es kā lauku bāba,nevaru atļauties ēst burkānpļuras uz ūdens bāzes,jo garo darba dienu pat neizturētu.Un es to artrītu neesmu izjutusi tfu,tfu,tfu.Sākumā drausmīgi tirpa rokas,ka naktis nevarēju gulēt.Un mans secinājums ir,Lienei artrīts piemetas no slinkuma.Un protams ka piemetīsies,ja augām dienām pavada gultā,un pa reizītei pieceļas patirināties.Tikai nebrūciet man virsū,jo es to rakstu tikai par Lieni un es saprotu ka cilvēkiem kuriem reāli ir artrīti ir grūti un smagi.RozīneE @ 07.02.2024 10:54
Reimatoīdajam artrītam ar izbirušiem zobiem nav pilnīgi nekāda sakara, vienīgais kas var mainīties ir līdz ar kaulu deformāciju zobu taisnums.
Tīrot zobus, ejot regulāri pārbaudīties, apmeklējot zobu higiēnistu, tam nav jābūt.
Tas kas ir redzams tā bērna mutē ir tīrākā vecāku nolaidība, bezatbildība un vienaldzība, varētu minēt nezināšana, bet šis nebūtu tas īstais gadījums, jo katram pieredzē jau ir pa 3x3 komandai bērnu.
p.s. par artrītu varu runāt no pieredzes, un no pieredzes saku, ka Lienei vai nu tāds nav, vai ir bijis jaunības gados (jā no atsevišķiem artrīta paveidiem var “izaugt”). Kādēļ to varu apgalvot, jo visi viņas apgalvojumi un simptomi nekad nav atbilduši artrīta diagnozes simptomiem (nu liene protams ir unikāla būtne, pastāv liela iespēja, ka es kļūdos un viņas simptomi arī ir netipiski).
Annucis @ 07.02.2024 14:09Šajā forumā ieeju ļoti reti, bet nevarēju nepamanīt šo super-garo diskusiju. Jau pāris dienas sekoju līdzi diskusijai un esmu, maigi izsakoties, šokā. Vai tiešām Jums visām nav ko labāku darīt dzīvē ? Vai tiešām Jums interesē viņu dzīves ? Nopietni ?
Es nekad arī neesmu atbalstījusi šo pāri un viņu darbības, bet tieši jau tāpēc izvairos un nelasu nekādas ziņas par viņiem un neinteresējos. Pieļauju domu, ka lielākoties visas esat pieaugušas sievietes ar ģimenēm, darbiem, hobijiem utt. Jums tiešām brīvajā laikā nav ko labāku darīt, kā veltīt šiem ‘slavenībām’ savu dārgo laiku un uzmanību ? Ja Jūs tiešām, kā pašas sakāt, ievērojat vardarbību pret bērnu, tad jā- klusēt nedrīkst un ir jārīkojas. Bet lielākoties šeit notiek masveida bully’ošana. Jums ir jāsaprot, ka tieši Jūs šo pāri padarat vēl aktuālu un viņiem taču no tā ir labums, bet ne jau Jums. Un jā- arī es esmu iztērējusi savu laiku un enerģiju šo rakstot un savā ziņā pievēršot uzmanību, bet dažs labs konts to dara regulāri katru dienu. Tas ir reāls madness. Pirms jūs visas spiežat ‘??’ šim komentāram, es vēlos saprast, kāpēc tas tiek darīts, kāds ir iemesls ?
LuckyStrike @ 07.02.2024 13:29Nelabojot šos, tiešà veidā tiek ietekmēti īstie zobi! Tas nav tā, sak, izkritīs šie un izaugs skaisti. Nē, tur būs problēma problēmas galā!
Prieks, ka ārzemēs kādam kas rūp. Te Kiva uzsmaidīs BT vecenēm un viss čikiniekā.
Mathilde @ 07.02.2024 14:11
Pāris dienas seko diskusijai…
Veselas pāris dienas !!!! Tu tērē savu laiku, piesārņo savas smadzenes un bojā savu čakru, lasot šo visu! Ārprāc!
Tev kauns IR?
Annucis @ 07.02.2024 14:09Šajā forumā ieeju ļoti reti, bet nevarēju nepamanīt šo super-garo diskusiju. Jau pāris dienas sekoju līdzi diskusijai un esmu, maigi izsakoties, šokā. Vai tiešām Jums visām nav ko labāku darīt dzīvē ? Vai tiešām Jums interesē viņu dzīves ? Nopietni ?
Es nekad arī neesmu atbalstījusi šo pāri un viņu darbības, bet tieši jau tāpēc izvairos un nelasu nekādas ziņas par viņiem un neinteresējos. Pieļauju domu, ka lielākoties visas esat pieaugušas sievietes ar ģimenēm, darbiem, hobijiem utt. Jums tiešām brīvajā laikā nav ko labāku darīt, kā veltīt šiem ‘slavenībām’ savu dārgo laiku un uzmanību ? Ja Jūs tiešām, kā pašas sakāt, ievērojat vardarbību pret bērnu, tad jā- klusēt nedrīkst un ir jārīkojas. Bet lielākoties šeit notiek masveida bully’ošana. Jums ir jāsaprot, ka tieši Jūs šo pāri padarat vēl aktuālu un viņiem taču no tā ir labums, bet ne jau Jums. Un jā- arī es esmu iztērējusi savu laiku un enerģiju šo rakstot un savā ziņā pievēršot uzmanību, bet dažs labs konts to dara regulāri katru dienu. Tas ir reāls madness. Pirms jūs visas spiežat ‘??’ šim komentāram, es vēlos saprast, kāpēc tas tiek darīts, kāds ir iemesls ?