man agrāk bija nopietnas problēmas ar sejas ādu, ļoti smaga akne, zieķeju tonālo katru dienu, lidz sapratu beidzot ka jāiet pie ārsta. Iesaku sākt ar dermatologu! Viņš atradis cēloni. Man arī 25 tgd bet sāku meklēt palīdzību jau 18. Nesaprotu kāpēc Tu neej pie ārsta? Tas sejas ādas problēmas ir sabojajušas Tev visu prātu.Sabine111 @ 21.03.2021 20:02man ir 25 gadi un es nejūtos kā sieviete.Jūtos kā neredzamais cilvēks...Nereizi dzīvē nebiju uz randiņu,nerunājot jau par kaut ko vairāk..Nekad neesmu dzirdējusi komplimentus,neko..Atzīšos uzreiz,ka man skauž,ka kādai ir viss-ziedi/attiecības/uzmanība/dāvanas u.c.Un pati esmu vainīga,ka esmu nonākusi līdz tādam.Kopš 15 gadu vecuma cīnos ar pumpām un tagad seja ir salīdzinoši tīra(vismaz nav kauns iziet uz ielas).Un pats sliktakais ir tas,ka esmu palaidusi garām tik daudz..Man nav nevienas bildes par 10 gadiem,visu laiku sēžu mājās(vismaz tagad strādāju no mājām,tāpēc nekur neeju),baidos komunicēt ar cilvēkiem un tāpēc visu laiku skatos zemē..Es nejūtos kā sieviete..Jūtos kā mēsls,kurš ar savu eksistēšanu apgrūtina cilvēkus..Kā to mainīt?
Sabine111 @ 21.03.2021 21:42vai es esmu kaut kur minējusi,ka nebiju pie ārsta? Esmu iztērējusi tik daudz naudas uz ārstiem/smērēm/krēmiem utt.,ka varētu nopirkt māju....
Noteikti ir daudz kā laba taču Tevī!
Nav neglītu sieviešu vai cilvēku, skaistumu, harmoniju, mīlestību pret sevi cilvēki parasti izstaro un tas pievelk apkārtējos.
Ir arī tik daudz it kā skaistu sieviešu, bet pašas ir baigās maitas.
shyrebel,skolā par mani ņirgājās nonstop.Arī universitātē kursabiedri varēja pajautāt-kāpēc tev ir tik daudz pumpu?neesi mēģinājusi mazgāt seju/aizklāt to visu ar tonālo,jo citiem ir pretīgi uz to skatīties utt..Tā pa lielo pusaudžu gadi nosaka base confidence līmeni un tavu vietu pecking order, ko pēc tam ir grūti dzīvē mainīt.
Un varbūt varētu palīdzēt psihologs vai psihoterapeits, šādu palīdzību arī nevajag uzskatīt par kaut kādu tabu. Iespējams problēma ir dziļāka- bērnībā nebija atzinības no vecākiem, vai viņi nebija emocionāli pieejami tev. Varbūt skolā cieti no apsmiešanas. Tas viss vai vēl citi iemesli var veidot lielu, nevajadzīgu emocionālu bagāžu un neļaut dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.Miedziņš @ 21.03.2021 22:05
Man arī ir problēma ar pumpām, kādu laiku jau cīnos. Par ārstiem un kosmetologjem varu teikt - svarīgi, ja iespējams, atrast tiešām labu speciālistu. Man pagaidām nav paveicies ar tādu, bet vismaz vienu izdevies noskaidrot - savu ādas tipu. Pieņemu, kā tev varētu būt vai nu kombinēta vai taukaina āda, bet labāk noskaidrot precīzi, lai pēc tam varētu skatīties, kas varētu palīdzēt. Varbūt problēmas ar hormoniem, tādā gadījumā varētu palīdzēt ginekologs vai endokrinologa ( arī nezinu, vai esi jau vērsusies). Viens no maniem lielākajiem ieteikumiem ir nesalīdzināmi sevi ar citiem. Varbūt arī skan jau dzirdēti un nostāsti, bet neviens tiešām nav ne ar ko labāks par kādu citu. Tu esi unikāla, tev tas pašai tikai ir tā pa īstam jāierauga. Varbūt tas cilvēks, uz kuru tu raugies ar skaudību vēlētos, lai viņam piemīt kas tāds, kas ir tev - inteliģence, kāds talants, acu krāsa, matu krāsa, nezinu, jebkas ?
Redrose @ 21.03.2021 22:46Man šitā draudzene nomocījās ar pumpām. Ej vai neej pie ārsta, nekāda jēga. Vēja izmesti vairāki simti un pat tūkstoši, kā vainu nevar atrast, tā nevar. Beidza lietot piena produktus nepagāja gads kā seja bija pilnībā (!) tīra no pumpām. Tā kā ārsti nav arī tas labākais variants.
Sabine111 @ 21.03.2021 20:02man ir 25 gadi un es nejūtos kā sieviete.Jūtos kā neredzamais cilvēks...Nereizi dzīvē nebiju uz randiņu,nerunājot jau par kaut ko vairāk..Nekad neesmu dzirdējusi komplimentus,neko..Atzīšos uzreiz,ka man skauž,ka kādai ir viss-ziedi/attiecības/uzmanība/dāvanas u.c.Un pati esmu vainīga,ka esmu nonākusi līdz tādam.Kopš 15 gadu vecuma cīnos ar pumpām un tagad seja ir salīdzinoši tīra(vismaz nav kauns iziet uz ielas).Un pats sliktakais ir tas,ka esmu palaidusi garām tik daudz..Man nav nevienas bildes par 10 gadiem,visu laiku sēžu mājās(vismaz tagad strādāju no mājām,tāpēc nekur neeju),baidos komunicēt ar cilvēkiem un tāpēc visu laiku skatos zemē..Es nejūtos kā sieviete..Jūtos kā mēsls,kurš ar savu eksistēšanu apgrūtina cilvēkus..Kā to mainīt?
dīvaini ka Tev tas zāles neviens ārsts neieteica. Es gāju pie 3 dažādiem un visi lika dzert, tas ir ķīmiskais A vitamīns. Bet varbūt Latvijā vairs šis zāles nelieto :( nu katrā ziņā sejas ādas problēmas ir visa cēlonis. Tas kuras te saka iemili sevi utt. nu.... Var jau mēģināt, bet problēma ir jārisina sakne. Ieteiktu pajautāt par tām zālēm, jo tās Tev palīdzēs. Es izdzeru veselus divus kursus, esmu vesela un viss okSabine111 @ 21.03.2021 21:42vai es esmu kaut kur minējusi,ka nebiju pie ārsta? Esmu iztērējusi tik daudz naudas uz ārstiem/smērēm/krēmiem utt.,ka varētu nopirkt māju....
tas jau ir visa cēlonis un pagātnes sekas.. Tagad gan minēja ka ir labāk ar sejas ādu, jāEksperte @ 21.03.2021 22:53Cilvēks stāsta ka nav pašapziņas, bet jūs te par pumpām non stop.