Par vai pret?

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
23.04.2016 21:32 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Ārzemēs vienā pilsētā bija variants - svētdienās viss ciet, izņemot lielākais iepirkšanās centrs, tā kā ja nu kādam mirstamā kaite, tad droši var uz turieni, ja nē, tad jau tik ļoti nemaz nevajag. Bet vispār neiedziļinos šādās lietās, ne mums par to lemt :)
23.04.2016 23:05 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Iniciatīvas autors ir ļoti naivs :) Tie, kuri nedodas pie dabas tagad, nedosies arī tad, ka t/c būs slēgti, sēdēs mājās un skatīsies TV vai vienkārši laiskosies :)
Neesmu aktīvi ne par, ne pret, tomēr ideju uzskatu par muļķīgu un izdošanās gadījumā par neērtu - piemēram, es pati dažādiem pārgājieniem un atpūtai pie dabas izmantoju sestdienas, svētdienā iepērkos, ja piektdien neesmu to izdarījusi. Reizēm vajag iegādāties kaut ko steidzamā kārtā vai pat iepirkties 7dienas vēlā vakarā (ja visu nedēļas nogali ir būts laukos, PIE DABAS).
Būšu ciniska, ja veikalos strādājošajiem nepatīk maiņas 7dienās, lai meklē citu, viņu personīgajai dzīvei piemērotāku darbu.
23.04.2016 23:12 |

Reitings 522
Reģ: 28.11.2013
Vācijā svētdienās viss ir ciet. Izņēmumi ir kādas kafeinīcas vai krogi. Veikali visi ciet.

Personīgi man ir vienalga. Pārdevējiem gan varētu sanākt mazāka aldziņa, jo brīvdienās maksā vairāk. Kā arī maiņas bez brīvdienām sanāks mazāk.
23.04.2016 23:23 |

Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
Ko man darīt tad, ja man nav ģimene, arī ar draugiem negribu nekur doties un pie dabas ne tik

Nu tā jau tikai paša problēma, ja kaut ko tā vienkārši negribas darīt
svētdienā iepērkos, ja piektdien neesmu to izdarījusi

Tad droši vien būtu iemesls iepirkties piektdienā

Lai nu kā, esmu par, BET apdomājot un neuzskata, ka mūsu valstī ir daudz lielākas problēmas un lai zīmētu šādus te ķeksīšus, jāpadara svarīgākais
23.04.2016 23:29 |

Reitings 915
Un man pirmā dziedēšanā, ka svētdienās kaut kādos tur veikalos maksā dubultā
23.04.2016 23:30 |

Reitings 915
Autokorekcija izķēpāja manu tekstu
Lai nu kā, esmu par, BET apdomājos un uzskatu, ka mūsu valstī ir daudz lielākas problēmas, un lai zīmētu šādus te ķeksīšus, jāpadara svarīgākais
23.04.2016 23:32 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
nezinu, par kurām attīstītajām valstīm rakstā iet runa, bet es pietiekami ilgi nodzīvoju UK un tur strādāja visi tirdzniecības centri svētdienās. nestrādāja tikai kaut kādi mazie privātie veikaliņi, bet tirdzniecības (un babaju) veikali gan vienmēr bija vaļā svētdienās. vienīgais, ka laikam līdz 16-17,saīsināta diena, bet nu viņiem arī ikdienā nav kā mums LV līdz plkst. 22.

pa lielam piekrītu pirmajiem komentāriem - tie, kas grib pavadīt laiku ar ģimeni, to arī dara. tie, kas negrib, atradīs citu iemeslu un veidu. nav jau tā, ka cilvēkiem liktu pie deniņiem ieroci un spiestu viņus iet uz tirdzniecības centriem - tā ir viņu pašu izvēle to darīt un ja kādam patīk un vajag, kāpēc nē. un ko darīt tiem, kam svētdiena brīva? ņemt ārā atvaļinājuma dienas, lai ietu iepirkties?
23.04.2016 23:39 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Pret.

Tām, kas uztraucas par pārdevējiem, atgādināšu, ka tomēr lielā vairumā lielveikalu bodītēs strādā studenti - cilvēki, kam ir nepieciešams darbs no studijām brīvajā laikā un iespēja strādāt svētdienā viņiem ir liels atbalsts. Mēs neesam tik bagāta valsts, lai šāda nepieciešamība būtu vien retajam studentam.

Cilvēks, kurš svētdienu pavada lielveikalā, atradīs citu iespēju, ko tajā dienā darīt, bet nebrauks pie dabas, ja viņu tas neinteresēs. Nu nebrauks. Ja interesēs, viņš brauks, neatkarīgi no tā, vai veikals ir vaļā, vai ciet.

Man nav ieraduma svētdienās bradāt pa lielveikaliem, bet vienu ārkārtas gadījumu atceros, ko svētdienas vakarā izglāba tieši lielveikals. Mašīnai atslēga salūza. Burtiski - nolūza. Un kur jūs man ieteiksiet citur svētdienas vakarā, turklāt svētku dienā, viņu uztaisīt, ja ne kādā no tiem mazajiem atslēgu servisiem, ko vairums pat nepamana? Svētdienās jau viss cits nestrādā.
Man savajadzējās atslēgu. Vēl kādam svētdiena ir vienīgā brīvdiena, vienīgā iespēja sev sapirkt apģērbu vai citas nepieciešamas lietas. Arī banku filiāles svētdienās strādā tikai lielveikalos un ne visiem ir iespēja darbadienās uz banku izskraidīt.

Lielveikali nav tikai pārtika un lupatas. Tur ir daudz kas vairāk. Daudz kas tāds, ko svētdienā nekur citur neatradīsi.
23.04.2016 23:42 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Patērētājiem jau, protams, ir vienkāršāk, ja strādā kaut 24/7h. Bet es laikam vairāk atbalstu šo priekšlikumu. Jā, apģērbu veikalos strādā studenti, bet pārtikas u.c. veikalos/bankās utt. - ne tikai. Tāpēc domāju, ka tas būtu mazītiņš solis ceļā uz tolerantāku sabiedrību. Bet es ieteiktu sākt ar vienkārši saīsinātu dienu - līdz tiem pašiem 16.00, piemēram.
24.04.2016 00:22 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Lielveikali ir vienīgā vieta svētdienā, kur strādā aptiekas līdz pašam vakaram. Ārkārtas situācijā tas ir svarīgi. Esmu PRET.
24.04.2016 09:19 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Es par!
Lupatu veikali un hesīši, kur strādā studenti, nav vienīgās darba vietas, kas ir tirdzniecības centros. Ja cilvēks strādā t.c. maiņu grafiks protams ir, bet tāpat vismaz 2 svētdienas iekritīs mēnesī. Rimi, kur pārtiku nopirkt, nav viss t.c. Pārtikas veikali strādā arī svētdienās. Un citas preces ir nopērkamas arī citos veikalos. Ja ir 5 d.d. darba nedēļa, pakaļu no dīvāna var pacelt arī sestdienā.
Tā ka esmu par!
Bet mūsu valsts ir naudas rausēju valsts. Un liela daļa cilvēku domā un jūt tikai materiālā izpausmē.
Nopirki lupatu - laime.
Piebāzi ledusskapi - laime.
Izstaigāji ar ģimeni veikalu - laime.
Neticu, ka līdz šādām pārmaiņām tiksim.
24.04.2016 09:27 |

Reitings 105
Reģ: 19.04.2016
Drīzāk , ka pret.
24.04.2016 09:29 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Lollipop♡ Lielveikali ir vienīgā vieta svētdienā, kur strādā aptiekas līdz pašam vakaram. Ārkārtas situācijā tas ir svarīgi. Esmu PRET.

Kas par muļķībām! Par diennakts aptiekām neko neesi dzirdējusi?
Lielveikalos aptiekas strādā līdz 22. Par visām nepateikšu, bet arī liela daļa aptieku ārpus t.c strādā līdz 20,21.
Ja nu kas, var uz diennakts aizbraukt.

Tas, ka pie reizes desu var nopirkt protams ir liels pluss.
24.04.2016 09:33 |

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Esmu par.
24.04.2016 09:36 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
WiskAs - ja? Tu degunu no Rīgas arī ārā izbāz? Tu man iesaki no Liepājas triekties uz Rīgu pēc zālēm, jo tuvākas diennakts aptiekas nav?
24.04.2016 09:39 |

Reitings 903
Reģ: 26.03.2009
PAR.
Pirmkārt, mēs ar ģimeni reti kad braucam iepirkties tieši svētdienā, sestdienā - jā, bet svētdienā - neatceros, kad pēdējo reizi bijām šopingā? (t) Tāpēc vismaz mums gabals no tā nenokritīs :D Un nekādas ārkārtas situācijas nav bijušas, ka redziet parastais veikaliņš neder, bet obligāti vajag t/c.
Otrkārt, tā kā esmu strādājusi t/c , tad es lieliski saprotu tos cilvēkus, kam jānāk uz darbu tad, kad visiem brīvs. Not cool. Pārdevējs arī ir cilvēks.
Treškārt, man vispār nepatīk vazāšanās pa veikaliem, esmu arī pamanījusi, ka daudziem tā ir kā izklaide - brīvdienā aizbraukt uz t/c, pavazāties 3-4 h, beigās rimčikā nopirkt dzeramo ūdeni un braukt mājās :D tas jau nav šopings bet lūrings :D Tiešām uzskatu, ka tādā gadījumā būtu labi, ka t/c būtu slēgti, cilvēki vismaz pavadītu šo laiku lietderīgāk ar savu ģimeni! :)
cerams ka savāksies paraksti.
24.04.2016 09:39 |

Reitings 915
Pat mūsu mazajā pilsētelē ir diennakts aptieka. Netica, ka Rīgā nav. :-D
Un vispār interesanti, ka viss atkal grozās ap Rīgu, jo viss pārējais taču ir lauki. :-D
24.04.2016 09:40 |

Reitings 915
WiskAs - ja? Tu degunu no Rīgas arī ārā izbāz? Tu man iesaki no Liepājas triekties uz Rīgu pēc zālēm, jo tuvākas diennakts aptiekas nav?

Tikko palūrēju, tiešām Liepājā nav diennakts aptiekas! Kas tas par sviestu? :-D Ļoti interesanti, ka Ventspilī ir gandrīz 2x mazāk iedzīvotāju, bet mums ir diennakts aptieka. Vai nu mums cilvēki ir slimīgi vai jūsu pilsētā ir nopietna problēma, kuru vajadzētu risināt. Vairāk sliecos uz otro. :-/
24.04.2016 09:54 |

Reitings 915
Un būt pret tirdzniecības centru slēgšanu tikai tāpēc, ka vienā pilsētā nav aptieka, kas strādā pietiekami ilgi, būtu muļķīgi. :-D
24.04.2016 09:55 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
WiskAs, jā, esmu materiāls kroplis. Un? A nafig aptiekā darbiniekiem būtu jāstrādā 24/7? Viņiem ģimenes nav? Ja slēdz visu, tad visu! Vispār algas zini veikalos, kā tiek rēķinātas? Varbūt sākumā palielināt algu un tad muldēt par papildus toleranci un laimi! Un diennakts aptiekas nav tikai Liepājā. Ir arī pilsētas, kur tādas ķipa ir, bet kaut kā svētdienās un vakaros "Slēgts tehnisku problēmu dēļ".
24.04.2016 10:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits