Pret.
Tām, kas uztraucas par pārdevējiem, atgādināšu, ka tomēr lielā vairumā lielveikalu bodītēs strādā studenti - cilvēki, kam ir nepieciešams darbs no studijām brīvajā laikā un iespēja strādāt svētdienā viņiem ir liels atbalsts. Mēs neesam tik bagāta valsts, lai šāda nepieciešamība būtu vien retajam studentam.
Cilvēks, kurš svētdienu pavada lielveikalā, atradīs citu iespēju, ko tajā dienā darīt, bet nebrauks pie dabas, ja viņu tas neinteresēs. Nu nebrauks. Ja interesēs, viņš brauks, neatkarīgi no tā, vai veikals ir vaļā, vai ciet.
Man nav ieraduma svētdienās bradāt pa lielveikaliem, bet vienu ārkārtas gadījumu atceros, ko svētdienas vakarā izglāba tieši lielveikals. Mašīnai atslēga salūza. Burtiski - nolūza. Un kur jūs man ieteiksiet citur svētdienas vakarā, turklāt svētku dienā, viņu uztaisīt, ja ne kādā no tiem mazajiem atslēgu servisiem, ko vairums pat nepamana? Svētdienās jau viss cits nestrādā.
Man savajadzējās atslēgu. Vēl kādam svētdiena ir vienīgā brīvdiena, vienīgā iespēja sev sapirkt apģērbu vai citas nepieciešamas lietas. Arī banku filiāles svētdienās strādā tikai lielveikalos un ne visiem ir iespēja darbadienās uz banku izskraidīt.
Lielveikali nav tikai pārtika un lupatas. Tur ir daudz kas vairāk. Daudz kas tāds, ko svētdienā nekur citur neatradīsi.