Otrs faktors – zems migrantu atkarības līmenis no sociālajiem pabalstiem. Neskatoties uz Kamerona paziņojumu par to, ka 40% Lielbritānijā dzīvojošo citu ES valstu pilsoņu izmanto vietējās sociālās sistēmas labumus, realitāte ir piecas reizes pieticīgāka.
Saskaņā ar oficiālo Darbā iekārtošanās un pensiju departamenta statistiku, 2014. gada beigās Lielbritānijā bija 5,3 miljoni dažādu pabalstu saņēmēju darbspējīgā vecumā. No viņiem tikai 395 tūkstoši bija ārvalstnieki (7,4%) un tikai 130 990 cilvēku (2,5%) bija ES pilsoņi (brīdī, kad tika reģistrēts viņu sociālās apdrošināšanas numurs). Ņemot vērā to, ka 2014. gadā Lielbritānijā bija 1,7 miljoni strādājošo no citām ES valstīm, tad attiecīgi sociālais atbalsts tika sniegts tikai 7,7% iebraucēju, nevis 40%, kā to apgalvo valdības galva.
Kas attiecas uz Baltijas valstīm, tad to pilsoņi par spīti stereotipiem britu sociālās sistēmas pakalpojumus izmanto ļoti reti. Pēc Darbā iekārtošanās un pensiju departamenta datiem, 2014. gadā pabalsti tika noformēti 6,83 tūkstošiem Lietuvas un 5,17 tūkstošiem Latvijas pilsoņu.
Ģimenes ar zemiem ienākumiem Lielbritānijā var rēķināties ar papildu atbalstu no valsts puses – ar tā dēvētajiem "nodokļu kredītiem". Taču arī šeit britiem nav pamata neko pārmest atbraucējiem: 2014. gadā no visiem 3,9 miljoniem, kas saņem "nodokļu kredītus", ārzemnieku grupa no 27 ES valstīm veidoja tikai 300 tūkstošus.
kas iet gājienos PRET bēgļiem, nav neviena radinieka ārzemēs
Tu gribi teikt, ka neviens latvietis ārzemēs neizmanto pabalstu sistēmu?
Raven atgriezīsies LV, piedzemdēs 5 sīčus (nu, tas, lai ES darbaspēka nepietrūktu) un tad ... vajadzība pēc tādiem bēgļiem atkritīs pati no sevis.
Vai auorei nevajadzētu pievērsties politikai? Citādi neredzu jēgu tik daudz enerģijas tērēt visiem šiem jautājumiem kaut kadā necilā cosmo forumā.
Ņemot vērā, ka tu šos nodokļus Latvijai nemaksā vispār, varbūt būtu bijis korektāk paklusēt
Apskatoties Raven pārējās provokatīvās diskusijas, var padomāt, ka Raven ir trollis.
Norm;ali ir tašu runāt tikai par drēbēm, kosmētiku, resnumu, kompleksiem, krāpšanas atbalstīšanu, vīriešu kontrolēšanu, utt, jo tad jau tiešām nav trollis
Tu gribi teikt, ka neviens latvietis ārzemēs neizmanto pabalstu sistēmu?
saprot ka vai nu nav īstā publika,
Tad jau te nevar uzdot daudzus jautājumus, jo kāds sāks uzbrukt personīgi autoram. Tā laikam latviešu mentalitāte. Ja nevarat runāt par tēmu, vai - ja nepatīk tēma neverat to vaļā.
Tipiskas latvietes. Nerunā par tēmu, bet uzbrūk citiem lietotājiem. Nav normālu argumentu? Sorry, šī nav tēma par vīrieša kontrolēšanu, resnumu, kosmētiku, lupatām, kompleksiem, utt - tās, kas jums ir tuvākas sirdij un iq - tāpēc, ja neinteresē, nelasat.
Un liela daļa to bļāvēju, cik slikta valsts, paši nav godprātīgi maksājuši nodokļus un visādi citādi mēģinājuši apkrāpt valsti. Bet, kad viņiem kaut ko vajag, tad gan zina, kas viņiem it kā pienākas.