Vai tiem, kas iet bēgļu atbalsta gājienā vajadzētu likt pieņemt bēgļus savās mājās?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Ja jau viņi tos atbalsta, varbūt lai piedalītos gājienā būtu jāiesniedz sava adrese, uz kuru arī vēlāk tiktu nosūtīti bēgļi? Un tad viņi varētu arī praktiski šos bēgļus atbalstīt 8-)
26.02.2016 23:41 |

Reitings 1343
Reģ: 24.11.2015
http://www.delfi.lv/news/arzemes/palikt-kopa-vai-skirties-kapec-lielbritanijas-aiziesana-no-es-ir-reala.d?id=47096649

Otrs faktors – zems migrantu atkarības līmenis no sociālajiem pabalstiem. Neskatoties uz Kamerona paziņojumu par to, ka 40% Lielbritānijā dzīvojošo citu ES valstu pilsoņu izmanto vietējās sociālās sistēmas labumus, realitāte ir piecas reizes pieticīgāka.

Saskaņā ar oficiālo Darbā iekārtošanās un pensiju departamenta statistiku, 2014. gada beigās Lielbritānijā bija 5,3 miljoni dažādu pabalstu saņēmēju darbspējīgā vecumā. No viņiem tikai 395 tūkstoši bija ārvalstnieki (7,4%) un tikai 130 990 cilvēku (2,5%) bija ES pilsoņi (brīdī, kad tika reģistrēts viņu sociālās apdrošināšanas numurs). Ņemot vērā to, ka 2014. gadā Lielbritānijā bija 1,7 miljoni strādājošo no citām ES valstīm, tad attiecīgi sociālais atbalsts tika sniegts tikai 7,7% iebraucēju, nevis 40%, kā to apgalvo valdības galva.

Kas attiecas uz Baltijas valstīm, tad to pilsoņi par spīti stereotipiem britu sociālās sistēmas pakalpojumus izmanto ļoti reti. Pēc Darbā iekārtošanās un pensiju departamenta datiem, 2014. gadā pabalsti tika noformēti 6,83 tūkstošiem Lietuvas un 5,17 tūkstošiem Latvijas pilsoņu.
Ģimenes ar zemiem ienākumiem Lielbritānijā var rēķināties ar papildu atbalstu no valsts puses – ar tā dēvētajiem "nodokļu kredītiem". Taču arī šeit britiem nav pamata neko pārmest atbraucējiem: 2014. gadā no visiem 3,9 miljoniem, kas saņem "nodokļu kredītus", ārzemnieku grupa no 27 ES valstīm veidoja tikai 300 tūkstošus.
27.02.2016 13:11 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
kas iet gājienos PRET bēgļiem, nav neviena radinieka ārzemēs

nē nav , mums neviens pa pasauli apkārt nemētājas :D

uzskatu , ka katrs var iet kādos gājienos grib , kamēr viss notiek miermīlīgi , attiecībā uz bēģliem savu nostāju šeit esmu rakstījusi vairākas reizes :-)
27.02.2016 14:22 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
tā grupa, kas veido to gājienu, reāli palīdz bēgļiem Muceniekos ar dažādām mantām.

Baigie malaci, tad , lai iet un pasi dzivo blakus tiem begliem. Tas ir normali, ka Mucenieku iedzivotaji ir pret begliem. Un plusa beglu cietoksni uzbuve tiesi blakus parastajiem iedzivotajiem. Es noteikti nebutu laimiga, ja msn kaiminos butu varza ar tiem nelegalajiem ekonomiskajiem begliem.
Gajiena dalibnieki laikam zinas nelasa vai ari saskatijusies zelabainas bildes ar dazam beglu maminam un berniem.
27.02.2016 14:56 |

Reitings 3647
Tu gribi teikt, ka neviens latvietis ārzemēs neizmanto pabalstu sistēmu?

Lai viņi varētu saņemt tos pabalstus. Viņiem tie ir jānoplena. Bēgļiem to dot ierodoties valstī.
28.02.2016 10:42 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Es arī par UK iedomājos - nu, drīz jau liela iespēja izstāsies UK, tad jau lai visi letiņi, kas tur sadzemdējuši bērnus un izmanto pabalstus, kā arī aizbraukuši labākas dzīves meklējumos (par ko tik ŠAUSMĪGI noniecina bēgļus) brauks nu atpakaļ. Taču nav Eiropa!
28.02.2016 10:48 |

Reitings 3647
Raven atgriezīsies LV, piedzemdēs 5 sīčus (nu, tas, lai ES darbaspēka nepietrūktu) un tad ... vajadzība pēc tādiem bēgļiem atkritīs pati no sevis.

Vai auorei nevajadzētu pievērsties politikai? Citādi neredzu jēgu tik daudz enerģijas tērēt visiem šiem jautājumiem kaut kadā necilā cosmo forumā.

Tipiskas latvietes. Nerunā par tēmu, bet uzbrūk citiem lietotājiem. Nav normālu argumentu? Sorry, šī nav tēma par vīrieša kontrolēšanu, resnumu, kosmētiku, lupatām, kompleksiem, utt - tās, kas jums ir tuvākas sirdij un iq - tāpēc, ja neinteresē, nelasat.
https://www.youtube.com/watch?v=dQW5gMV2C1o
28.02.2016 10:53 |

Reitings 3647
Pensionāri visu mūžu nostrādājuši Latvijā, nevar izdzīvot, bet līdzekļus valsts tērēs bēgļiem. Var redzēt prioritātes. Ja tik ļoti atbalstāt bēgļus - uzņemiet tos savās mājās un uzturiet.
28.02.2016 11:04 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Ņemot vērā, ka tu šos nodokļus Latvijai nemaksā vispār, varbūt būtu bijis korektāk paklusēt
28.02.2016 11:06 |

Reitings 3647
Ņemot vērā, ka tu šos nodokļus Latvijai nemaksā vispār, varbūt būtu bijis korektāk paklusēt

Mani vecāki, mana vīra vecāki maksāja, bet tagad viņiem jāpaļaujas no mūsu atbalstu. Dzīvojot Latvijā nebūtu tik viegli palīdzēt vecākiem.
28.02.2016 11:13 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Apskatoties Raven pārējās provokatīvās diskusijas, var padomāt, ka Raven ir trollis.
28.02.2016 11:20 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Jā, jā, valsts slikta un pie visa vainīga, pensijas mazas un viss negodīgi. Ja tev tas IQ būtu tik dižs kā tu te centies iztaisīties, tad zinātu, ka paralēli humāniem mērķiem valstis uzņem bēgļus kā ilgtermiņa ieguldījumu darba tirgū. Jā, bēglis ir jāskolo un viņam jānodrošina dzīvesvieta un valsts iegulda bēglī x €, pirms bēglis sāk strādāt un maksāt valstij nodokļus. Tajā pat laikā valsts ir ieguldījusi arī krietni daudz € raven izglītībā, bet tas acīmredzami nav atmaksājies.
28.02.2016 11:24 |

Reitings 3647
Apskatoties Raven pārējās provokatīvās diskusijas, var padomāt, ka Raven ir trollis.

Norm;ali ir tašu runāt tikai par drēbēm, kosmētiku, resnumu, kompleksiem, krāpšanas atbalstīšanu, vīriešu kontrolēšanu, utt, jo tad jau tiešām nav trollis :-D
28.02.2016 11:24 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Norm;ali ir tašu runāt tikai par drēbēm, kosmētiku, resnumu, kompleksiem, krāpšanas atbalstīšanu, vīriešu kontrolēšanu, utt, jo tad jau tiešām nav trollis

Normāli cilvēki arī neieciklējas tik izteikti par vienu tēmu. Normāliem cilvēkiem arī vienkārši piegriežas un saprot ka vai nu nav īstā publika, vai īstā tēma.
28.02.2016 11:28 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Tu gribi teikt, ka neviens latvietis ārzemēs neizmanto pabalstu sistēmu?

Man pat nemaksaa obligaatos £80 bernu naudu :D kur nu veel kadus pabalstus! :D

Bet beeglu teema man ir shaaaausmiigi apnikusi....(t)
28.02.2016 11:37 |

Reitings 3647
Tēmas sākums bija ideja, ka atbalstītājiem vajadzētu pieņemt bēgļus savās mājās, bet komentēts tika par mani. Kā jau vienmēr cosmo.
saprot ka vai nu nav īstā publika,

Tad jau te nevar uzdot daudzus jautājumus, jo kāds sāks uzbrukt personīgi autoram. Tā laikam latviešu mentalitāte. Ja nevarat runāt par tēmu, vai - ja nepatīk tēma neverat to vaļā.
28.02.2016 11:40 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Tad jau te nevar uzdot daudzus jautājumus, jo kāds sāks uzbrukt personīgi autoram. Tā laikam latviešu mentalitāte. Ja nevarat runāt par tēmu, vai - ja nepatīk tēma neverat to vaļā.

Runāt jau var, bet ja esi jau 101 reizi taisījusi ļotilīdzīgas tēmas, tad loģiski ka ja cilvēki vairs tā neatsaucas kā sākumā, tad arī nav jēga taisīt vel diskusijas par šo tēmu. Vismaz ne tik bieži un izteikti ar provokāciju pat.
28.02.2016 12:09 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Tipiskas latvietes. Nerunā par tēmu, bet uzbrūk citiem lietotājiem. Nav normālu argumentu? Sorry, šī nav tēma par vīrieša kontrolēšanu, resnumu, kosmētiku, lupatām, kompleksiem, utt - tās, kas jums ir tuvākas sirdij un iq - tāpēc, ja neinteresē, nelasat.

Šis forums jau nu nav īstā vieta, kur diskutēt par politiskiem jautājumiem, jo sūdzēšanās par to, ka kaut kas nepatīk un viss slikti neko nedod. Ej un rīkojies, ja ir vēlme un iespējas. Citādi tam visam nav jēgas.

Un, nē, tipiskā latviete esi Tu, jo, nevis aktīvi rīkojies, bet gan enerģiju tērē tādā vidē, kur tai nav jēgas.

Un liela daļa to bļāvēju, cik slikta valsts, paši nav godprātīgi maksājuši nodokļus un visādi citādi mēģinājuši apkrāpt valsti. Bet, kad viņiem kaut ko vajag, tad gan zina, kas viņiem it kā pienākas.
28.02.2016 15:23 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Un liela daļa to bļāvēju, cik slikta valsts, paši nav godprātīgi maksājuši nodokļus un visādi citādi mēģinājuši apkrāpt valsti. Bet, kad viņiem kaut ko vajag, tad gan zina, kas viņiem it kā pienākas.

+++++

Cik var malt tos bēgļus? Ja kādam traucē - lūdzu darat kaut ko nevis tikai šausminaties.
28.02.2016 20:08 |

Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
Gājiens bija par cilvēktiesībām. Tās netiek ievērotas un ne jau tikai attiecībā uz bēgļiem. Es jau esmu rezidents un pilsonis, bet brīvi pārvietoties nekur nevaru (ANO VCtD 13.p.), notiek diskriminācija, nav nodrošinājuma saistībā ar bezdarbu un slimību, kā arī nav jebkādas citas sociālās taisnības, nav tiesu sistēmas, kas darbotos kaut cik saprātīgā termiņos utt. Ja palasa cilvēktiesību dokumentus, Latvijas Republika vismaz pusi neievēro. Es varu vērsties pret to lietvedības vai citu aktivitāšu veidā, man šobrīd ir salīdzinoši viegli, bet bēgļi nezina valodu, tiesības, viņi ir vismazāk aizsargāti un viņiem ir grūti visādi citādi - tāpat kā man, kad vēl ne vārda nemācēju latviski.
Attiecībā uz izmitināšanu - Rīgā un citur katra iela ir pārpilna ar tukšiem dzīvokļiem un veselām mājām, kur var ļoti ātri un viegli izmitināt ikvienu, ja vien kāds grib, un tam vajag tik vien, lai daži paraksta pāris papīrus.
Cilvēki palīdz kā var un vēlas, atkarībā no savas brīvas gribas, spējām un rocības. Neviens nav tiesīgs vērtēt šo palīdzību, vai jebkā savādāk ietekmēt šo cilvēku tiesības uz labdarību un tās apmēru.
Tas ir nepiedodami neētiski. Līdzīgi būtu, piemēram, teikt, ka vēža slimnieki tāpat ir nolemti un paši vainīgi, ka ēda Laimas šokolādes, kur kakao sviests aizvietots ar hidrogenētiem augu taukiem un emulgatoriem, bet onkoloģisko slimību ārstēšana, zinātniski pētījumi vispār nebūtu jāfinansē.
29.02.2016 05:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits