20 minūšu vakariņu BEZTĒMA

 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Iedvesmojos no iepriekšējās diskusijas un izlēmu, ka varētu padalīties ar ātrajām receptēm.
09.11.2015 11:36 |
 
Reitings 7
Reģ: 12.10.2015
mans jaunatklājums ir pērļu grūbas. grūbas, kas ir paciņās un ātri izvārās. šodien apcepu sīpolus, papriku, pievienoju malto gaļu, tomātus un kukurūzu, pēc tam pieliku izvārītās grūbas. domāju, ka labs būtu arī kuskuss. kopumā man viss process paņēma ne vairāk par 30 minūtēm un tas ir veselīgs un garšīgs ēdiens :)
09.11.2015 15:05 |
 
Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
The..one , vispār zivi neēd vai tikai lasi ? varbūt pamēģini laša zupu ar kokosriekstu pienu ? es zinu cilvēkus kuri lasi nekādi neēd , bet šo zupu ēd ar gardu muti :)
09.11.2015 15:14 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
The One, tunci need? Bundzinjaa sunflower ellaa, tu gan visur un visadi var pagatavot un atri.
09.11.2015 15:16 |
 
10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Vārīti kartupeļi, kas pēc tam kopā ar kādu šķiņķi, vai kādu gaļiņu, desu apcepts uz pannas un pāri visam vēl ola (tādu kā omletei taisām), tad pasniedzu kopā ar svaigiem salātiem.
09.11.2015 15:41 |
 
Reitings 54
Reģ: 08.09.2010
Ļoti ātri un vienkārši ir pagatavojami dažāda veida risoto, turklāt vajadzēs tikai vairāk pamaisīt.
Piemēram
http://receptes.tvnet.lv/receptes/raibais-darzenu-risoto/
09.11.2015 15:44 |
 
Reitings 54
Reģ: 08.09.2010
Ļoti garšo piena sakņu zupa, kas tiešām neaizņem ne daudz laika, ne daudz piepūles. Parasti izmantoju savus dārza kartupelīšus un nopērku dārzeņu maisījumu. Beigās pievieno pienu un garšvielas. mmmmm :-)
09.11.2015 15:51 |
 
Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Lasha zupu ar buljonu ari ne. Pameginashu kokosriekstu piena,jo taa vinam garsho.
Cik labs skaitas konservets tincis bernam? To vins dabuu,bet man konserveta partika nav visai laba. Vai es kluudos?(t)(t)
09.11.2015 16:14 |
 
Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
Varu padalīties ar savām ātrajām vakariņām. Griķi ar vistas strēmelītēm un salātiem. Sāk ar to,ka bļodā ielej nedaudz sojas, uzrīvē ķiploku, nedaudz medus un ieliek pamarinēties vistas fileju sagrieztu strēmelītēs. Kamēr marinējas uzliek griķus vārīties. Tad vistiņu ar visu marinādi cepamtraukā, pāri foliju un cep, manā cepeshkrānī filejai ideālais laiks maziem gabaliņiem 7 min, tad nav sausa un nav arī neizcepta. Pēdējos salātus - rutks un burkāns - nomizo, sarīvē, pieshauj mazliet krējuma, sāli un volā. Griķi izvārījushies, vista gatava, visi laimīgi un neviens nav pārmocījies. 3gadnieks ēda visu. :) Laiku neuzņēmu, bet ne vairāk kā 30 min viss kopā aizņēma.
09.11.2015 19:27 |
 
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Meitenes, kadus salatus rudeni taisiet ?
09.11.2015 19:30 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Apcep sīpolus, pievieno tomātus, pievieno čili pārslas, sāli un tad tunci eļļā.. pasutina. Mērce gatava! :)
Arī daudz traukus nesapeckās.. :D
09.11.2015 19:37 |
 
Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
Vakarinas un brokastis ir visvieglaka un atraka edienreize. Omletes, pastaisits humuss ar darzeniem, proteina pankukas, sautejumi. Riebjas gatavot, tapec taisu to, kas neprasa daudz laika un emocionalas piespiesanas.
Svaigus salatus rudeni un ziema vairs isti negatavoju, edu parsvara saknes, ar tam ir vel vieglak. Nomazga, sagriez, cepeskrasni ieksa un gatavs.
09.11.2015 20:04 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
The one,

Es ar skibi skatos uz visiem konserviem, iznjemot heinz pupinjaam (l)

Lasiju, ka tuncis bundzaa esot labaaks nekaa tuncha steiks vai sushi ar tunci. Tur esot mazaks tas mercury limenis. Visas manas bebishu gramatas, pec 6 meneshiem paradas tunca bundza kaa sastavdalja ediena pagatavoshanai. Mes veel neesam meginaushi vinjai dot, bet domaju, ka driz izmeginashu vienu recepti un pameginashu tunci. Bet tas ari nebus iknedeljas ediens.
09.11.2015 20:19 |
 
Reitings 26
Reģ: 17.06.2015
Vistas fileja ar ķīnas saldskābo mērci (spilvas) un piegriežu klāt vēl papriku, ēdu gan ar rīsiem, makaroniem, gan griķiem. Un garšīgi salāti sanāk ar ķīnas kāpostiem, kukurūzu un kefīru(l)
09.11.2015 22:19 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Te būs daži mūsu mājas 20 minūšu blokbāsteri

1. Lasis saldajā čili mērcē: ieslēdz cepeškrāsni un uz plīts riņķiem uzliek vārīties 2 katliņus ar ūdeni. Cepamtraukā ieliek gabalos sagrieztu laša fileju, ko apslaka ar sojas mērci un pārlej ar saldo čili mērci (to kurā mērcē pavasara rullīšus), kā arī pēc vēlēšanās apslaka ar aso mērci (tobasco vai sriracha) un krāsnī iekšā uz 20 min. Kamēr lasis cepas, vienā katliņā iemet pēc izvēles rīsu/olu nudeles/parastos spagetti un vāra pēc instrukcijas. Otrā katliņā tvaicē brokoļus līdz vēlamajai konsistencei.

2.Korean beef: biezā katlā/pannā, vēlams sezama eļļā, bet var arī kādā neitrālā, pāris sekundes apcep sakapātu ķiploku, nedaudz čili piparu un rīvētu svaigu ingveru, tad pievieno liellopa malto gaļu un cep līdz apbrūninājusies. Pāri gaļai pārber nedaudz (~1 ēd.k.) brūnā cukura, pārlej nedaudz sojas mērces un viegla etiķa. Karsē līdz šķidrums karamelizējies, pārkaisa ar kapātiem lociņiem. Pasniedz ar rīsiem.

3. Fiksā Boloņas mērce: pannā kopā ar laurulapu olīveļļā apcep kapātu sīpolu un ķiploku līdz caurspīdīgi, pieber garšaugus pēc izvēles (baziliku, oregano) un nedaudz pasutē, pievieno malto gaļu pēc izvēles un cep līdz vairs nav jēlumu. Pārlej ar bundžu tomātu gabaliņu savā sulā. Uz lēnas uguns pasautē pāris minūšu. Pasniedz ar pastu.

4. Pasta ar avokado: izvāra pastu pēc izvēles, nokāš, atber atpakaļ katliņā, bet noņem no uguns. Bļodiņā saspaida (var lietot arī blenderi) avokādo ar nedaudz olīveļļas, citrona/laima sulas, sāli un melnajiem pipariem. Masu lej uz pastas un maisot uzsilda līdz visa pasta ir pārklāta ar avokādo mērci. Var ēst tāpat, ar tomātiem, grillētas vistas filejas gabaliņiem vai jūras veltēm. Vienīgi jāapēd uzreiz, nevar atstāt uz nākamo dienu, jo avokado oksidējas un kļūst melns.

5. Zivs karijs: smagā katlā apcep sīpolu un ķiploku, iemaisa 2-3 tējkarotes sarkanās karija pastas. Kad viss apsautējies pielej bundžu tomātu gabaliņu savā sulā un aptuveni glāzi dārzeņu buljona. Kad virums pāris minūtes pavārijies liek iekšā zivs gabaliņus (es parasti lieku mencu, bet var likt arī citas baltās zivis) un nogriež uguni. Ļauj zivij 3-5 minūtes ievilkties zem vāka. Pasniedz ar rīsiem.
09.11.2015 23:35 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
NordicBelle 3.recepte tik vienkārša, bet man tur nekas nesanāks, jo neēdu ne ķiplokus, ne sīpolus...sanāk sacept gaļu ar oregano, lauru lapu, baziliku, olīveļļu un bundžiņtomātiem :D
10.11.2015 12:02 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits