Te būs daži mūsu mājas 20 minūšu blokbāsteri
1. Lasis saldajā čili mērcē: ieslēdz cepeškrāsni un uz plīts riņķiem uzliek vārīties 2 katliņus ar ūdeni. Cepamtraukā ieliek gabalos sagrieztu laša fileju, ko apslaka ar sojas mērci un pārlej ar saldo čili mērci (to kurā mērcē pavasara rullīšus), kā arī pēc vēlēšanās apslaka ar aso mērci (tobasco vai sriracha) un krāsnī iekšā uz 20 min. Kamēr lasis cepas, vienā katliņā iemet pēc izvēles rīsu/olu nudeles/parastos spagetti un vāra pēc instrukcijas. Otrā katliņā tvaicē brokoļus līdz vēlamajai konsistencei.
2.Korean beef: biezā katlā/pannā, vēlams sezama eļļā, bet var arī kādā neitrālā, pāris sekundes apcep sakapātu ķiploku, nedaudz čili piparu un rīvētu svaigu ingveru, tad pievieno liellopa malto gaļu un cep līdz apbrūninājusies. Pāri gaļai pārber nedaudz (~1 ēd.k.) brūnā cukura, pārlej nedaudz sojas mērces un viegla etiķa. Karsē līdz šķidrums karamelizējies, pārkaisa ar kapātiem lociņiem. Pasniedz ar rīsiem.
3. Fiksā Boloņas mērce: pannā kopā ar laurulapu olīveļļā apcep kapātu sīpolu un ķiploku līdz caurspīdīgi, pieber garšaugus pēc izvēles (baziliku, oregano) un nedaudz pasutē, pievieno malto gaļu pēc izvēles un cep līdz vairs nav jēlumu. Pārlej ar bundžu tomātu gabaliņu savā sulā. Uz lēnas uguns pasautē pāris minūšu. Pasniedz ar pastu.
4. Pasta ar avokado: izvāra pastu pēc izvēles, nokāš, atber atpakaļ katliņā, bet noņem no uguns. Bļodiņā saspaida (var lietot arī blenderi) avokādo ar nedaudz olīveļļas, citrona/laima sulas, sāli un melnajiem pipariem. Masu lej uz pastas un maisot uzsilda līdz visa pasta ir pārklāta ar avokādo mērci. Var ēst tāpat, ar tomātiem, grillētas vistas filejas gabaliņiem vai jūras veltēm. Vienīgi jāapēd uzreiz, nevar atstāt uz nākamo dienu, jo avokado oksidējas un kļūst melns.
5. Zivs karijs: smagā katlā apcep sīpolu un ķiploku, iemaisa 2-3 tējkarotes sarkanās karija pastas. Kad viss apsautējies pielej bundžu tomātu gabaliņu savā sulā un aptuveni glāzi dārzeņu buljona. Kad virums pāris minūtes pavārijies liek iekšā zivs gabaliņus (es parasti lieku mencu, bet var likt arī citas baltās zivis) un nogriež uguni. Ļauj zivij 3-5 minūtes ievilkties zem vāka. Pasniedz ar rīsiem.