Kurš un kā maksā?

Reitings 356
Reģ: 11.09.2012
Esmu par vīriešiem džentlmeņiem un uzskatu, ka vīrietim ir jāmaksā randiņā.

Bet kā ir ar tām tricky situācijām, kad satikšanos ierosina sieviete...? Teiksim, vienu dienu sieviete pie sarunas pasaka, aizejam vakarā uz kino. Vai tas ir uzaicinājums uz randiņu no sievietes puses? Vai sievietei ir jāmaksā? Vai arī tik un tā jāmaksā vīrietim, kaut arī viņš to kino neierosināja?

Gribu saprast tīri to etiķeti.
29.12.2014 14:42 |

Reitings 356
manhattanite, un kas notiek starp pirmo randiņu un būšanu par stabilu pāri? :) Kā ir manā gadījumā

man vēl jāsatiek tāds latviešu puisis, kas pirmajā randiņā samaksātu par abiem

kā tas var būt? Tad vienkārši nevelc to savu maku ārā un nepiedāvā.
30.12.2014 10:32 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Bet kā ir ar tām tricky situācijām, kad satikšanos ierosina sieviete...? Teiksim, vienu dienu sieviete pie sarunas pasaka, aizejam vakarā uz kino. Vai tas ir uzaicinājums uz randiņu no sievietes puses? Vai sievietei ir jāmaksā? Vai arī tik un tā jāmaksā vīrietim, kaut arī viņš to kino neierosināja?

normāls vierietis , pie kases samaksās par biļetēm , vai ja sieviete tik ļoti grib var jau nopirkt pati biļetes pirms tam , bet nu vīrietis 100% pēc tam uzsauks kokčiku ar saldo kafūzī, ka pārrunāsiet filmu :)
30.12.2014 10:36 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Šakti, var, var būt :D
Man ar LV čaļiem tiešām slikta pieredze. Neesmu no tām, kas var smuki blisināties, kamēr kinoteātra biļešu kasiere skatās un gaida, kurš nu maksās par mani, jo džeks "savu daļu" jau nolicis :D Tas pats arī kafejnīcā.

Tavā situācijā (konkrēti par to uzaicinājumu no tavas puses un to, kuram tad tagad jāmaksā), es darītu tā - Samaksātu vispirms par savu biļeti un ieminētos kaut kā, ka nav problēmas samaksāt arī pa viņu, ja tas ir nepieciešams (tik nezinu, kā to lai labāk pasaka, bet domu saprati - par abiem es nemaksātu, bet piedāvāt jau piedāvātu)
:)
30.12.2014 10:38 |

Reitings 356
Bet kā džeks var savu daļu jau nolikt? Nopietni? :D Man tā nekad dzīvē nav bijis, goda vārds...

Bet restorānā, viņš taču ir tas, kas paprasa rēķinu, vai nē? Un tad to atnes un rāda tev čeku vai kā?
30.12.2014 10:42 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
etiķete paredz ka oficiants rēķienu , jebkurā gadījumā dod vīrietim .... ;) kas, ko, pēc tam dala ir pašu darīšana
30.12.2014 10:45 |

Reitings 356
Nē, es jau savā gadījumā izdomāju, ka neko nemaksāšu. Lai viņš maksā. Ja viņš pēc tā pārstās mani kur aicinās, ok, sapratīšu, ka viņam nepatīk maksāt, bet tad man tādu arī nevajag. Bet, ja turpinās aicināt, tad viņš būs pieņēmis manus spēles noteikumus, ka es randiņos ne par ko nemaksāju.
30.12.2014 10:46 |

Reitings 1440
Šakti, man vienkārši vēl nav paveicies laikam :D :D Ja nopietni, vienreiz bija tāda situācija, ka atnes to rēķinu un džeks velk laukā maku, izņem naudu un pie sevis (bet tā, lai es arī dzirdu :D), pasaka - "tā, cik tur sanāk, āāā ..... Ls" un noliek attiecīgo naudiņu. Es jau loģiski sapratu, ka tā nevar būt pilnā summa un uzmetu aci - nu protams, ka puse :D
30.12.2014 10:47 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
manhattanite, kur tu tādus dabū??
30.12.2014 11:14 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Bet,meichas!:D ja,piemeeram, videeji ir triis tikshanaas nedeelaa, izmaksas vienai ap 50 eur bez lielas shikoshanas, meenesii savaacas ap 600 eur un pat vairaak! Nu, man ir loti neerti nepiedaliities randinu izdevumos, zinot, ka algas ir aptuveni vienaadas.
Laikam esmu miikstaa:D
30.12.2014 11:23 |

Reitings 1440
drostala, vai nu kursabiedrene "sapāroja", vai nu paši ir uzrunājuši, vai nu attāli paziņas... Lai vai kā, pārdzīvot nepārdzīvoju, arī tā ir pieredze :D
30.12.2014 11:24 |

10 gadi
Reitings 967
Jackie, bet tas ir tas, ar ko vīrietim ir jārēķinās. Ja grib sievieti, tad ir jābūt pietiekami stabilam vīrietim, lai to varētu atļauties.

Ir kultūras joprojām, kur precēties vīrietis drīkst tikai tad, kad ir spējīgs nodrošināt ģimeni. Ja nevari, strādā kaut līdz 50 gadiem, kamēr beidzot varēsi atļauties apņemt sievu. Tas ir tas pats kas sekss. Nebāz savu pinci, ja gadījuma rezultātā nebūsi spējīgs nodrošināt savu bērnu!

A kas mums notiek? Jauniņi puišelīši tikko no skolas sadomājuši, ka nu grib attiecības, grib sievieti, grib seksu, grib visu. Bet nav maksāt spējīgi!
30.12.2014 11:31 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Oh she's a gold digger way over town that digs on me
30.12.2014 11:43 |

10 gadi
Reitings 967
Golddigere ir tāda, kura izsūc no vīrieša dārglietas, īpašumus, skaidru naudu, to visu liek kontā, seifā un pēc tam notinas pie vēl bagātāka.

Šī ir parasta norma, kā vīrietis izrāda savu patstāvīgumu.
30.12.2014 11:48 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
grib attiecības, grib sievieti, grib seksu, grib visu. Bet nav maksāt spējīgi!

Tātad vīriešiem par to ir jāmaksā? Da fuck? :D Es jau neteikšu, kas sieviete tādā gadījumā sanāk :D A sievietei par tiem pašiem pakalpojumiem - attiecības, sekss - ir jādara - kas? Skaisti jāizskatās? :D

Ujj, nu galīgi nezinu un neizprotu to loģiku, kāpēc vīrietim tikai būtu jāmaksā par randiņošanu? Labi laiku pavada abi? Un, ja beigās vēl meiča atšuj un līdz galam nekas neizveidojas? Tad nebrīnos, ka rodas tādi dzīves rūgti gurķi, kas šeit sēž cosmo un kakā virsū sieviešu dzimumam kā tādam :D

Bet, protams, tas pēc katra uzskatiem un ieaudzinātām tradīcijām ;) Tāpat jau ir arī ģimenes, kur vīrietis nodrošina, bet sieviete ir mājsaimniece un vij ģimenes ligzdiņu un viņiem viss ir ok. Svarīgākais tad tiešām ir jau no sākta gala tās attiecības riktēt ar partneri, kam līdzīgi uzskati. Katrā ziņā, ar to, ka pati pusi randiņos par sevi maksāju (kaut reizēm vīrietis bez jautāšanas pats visu) nejūtos zaudējusi. Nepiekrītu DieKleineHexe, ka tad vīrietis defaultā uz kakla sēdēs un nebūs vairs vīrietis. Nu nav tā. Vismaz visos gadījumos nav :D Lielāks risks noteikti uz tāda tad uzrauties... :)
30.12.2014 11:52 |

Reitings 2152
Definēt varam katrs, kā vēlamies, bet standarta definīcija tomēr būs, ka tā ir sieviete (vai vīrietis?), kas satiekas ar kādu naudas dēļ. Ja nauda (pat ne nauda, bet naudas tērēšana, lai no šī ieguldījuma atpakaļ saņemtu fiziskas tuvības veidā, kā pati teici) kāda uzskatos ir pirmā patstāvīga vīrieša pazīme, tad nu sorry, smieklīgi un bēdīgi.
Jā, forši, ka vīrietis izmaksā, bet tieši sasaistīt to ar kājiņu kopā turēšanu vai vaļā vēršanu? Kas tas vispār ir?
30.12.2014 11:56 |

10 gadi
Reitings 967
Tas, ka vīrietis maksā par randiņu, nenozīmē, ka sievietei tāpēc kājas jāpapleš. Tā nav prostitūcija. Sieviete var gulēt un var negulēt ar to vīrieti, kā pati vēlas un gribas
30.12.2014 12:00 |

Reitings 2152
Pēc Tevis teiktā izklausās gan nedaudz pēc prostitūcijas.
Ja grib sievieti, tad ir jābūt pietiekami stabilam vīrietim, lai to varētu atļauties.

Nevis jābūt izskatīgam, galantam, ar labu humora izjūtu, labsirdīgam un bla bla bla, bet, lai iegūtu sievieti, ir jābūt naudai. Nauda ir ceļš uz sievietes gultu. Jup. Nekas cits.
30.12.2014 12:08 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Drostala, bet iepriekš taču teici - lai vīrietis dabūtu attiecības, seksu, viņam jābūt spējīgam maksāt? :D
Tas, ka vīrietis maksā par randiņu, nenozīmē, ka sievietei tāpēc kājas jāpapleš.

Nenozīmē, bet tas tāpat tiks izdarīts :D Nu tā sanāk :D Pēc šīs diskusijas vairākumā ir meitenes, kas novērtē vīrieša spēju maksāt un tikai ar tādu veidos attiecības, tātad, arī pārgulēs... Vai ne tā? Tātad tam pamatā ir tikai nauda? Ala drošības sajūta un likšana justies kā sievietei?

Kā jau teicu, visu varētu saprast - ka tādi dzīves uzskati, tiešām, kā autore teic, tajā saskata džentelmeniskumu, bet tas konkrētais Tavs teikums aizēda.. :)
30.12.2014 12:11 |

10 gadi
Reitings 967
Sieviete, sekss, attiecības, ģimene - šis te viss ir kā viena joma, viens topiks. Un, jā, lai šī joma vīrietim būtu, jā, ir jābūt spējīgam to visu atļauties.

Protams, ar pliku naudu neies cauri. Tāpat kā ar pliku izskatu vai ko citu.
30.12.2014 12:13 |

Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Man pirmajos randiņos vienmēr ir bijis, ka puisis maksā, ja apmeklējam kafejnīcu vai kino, taču nauda, protams, ir bijusi līdzi arī pašai. Par sevi es vēl maksātu, taču, ja patrāpītos tāds, par kuru man būtu jāmaksā...diezgan nepieņemami man tas liekas, nezinu :D
30.12.2014 12:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits