Hey saulainajā sestdienā!
Esmu jau vairākkārt šeit minējusi, ka man drīz priekšā pirmais lidojums.
Jautājumu daudz un Googles tante ne vienmēr spēj atbildēt, tāpēc labprāt pajautāšu cosmo dāmām.
Galamērķis – Londona;
Lidsabiedrība – AirBaltic :)
Tad nu mani questions:
1) Rokas bagāžā drīkst likt drēbes?
2) Kaut kas man savulaik teica, ka visas elektronikas jāliek rokas bagāžā, bet man kaut kā neticās. Matu lokotāju drīkst vai nedrīkst likt nododamajā?
3) Medikamenti – kur labāk, nododamajā vai rokas? Ir jābūt kaut kādai ārsta izziņai vai kam tamlīdzīgam (piemēram, ja vedu zāles astmai)?
4) Saprotu, ka rokas bagāžā iespējams pārvadāt tikai 100ml šķidruma (lakas, tušas, u.t.t.). Kā ir ar nododamo? Tur „šķidrās lietas” var vest bez limita, vai ir tā, ka – 100ml vienalga kurā bagāžā un viss, vairāk nevar?
5) Lasīju, ka pārtiku pārvadāt nedrīkst, vismaz rokas bagāžā. Kā ir ar sausajām zupiņām, mazajiem cukuriņiem, tējām, u.t.t.? Ir doma likt nododamajā bagāžā. Bet vispār bail, ka padomās, ka tas ir „pulverītis” :D
6) Skuvekli, mazās šķērītes un mazo nazīti drīkst vest nododamajā, vai ne?
7) Ja kājās būs kurpes uz papēža (zābaciņi), tad tās pie pārbaudes liks novilkt, pareizi?
Tām, kas jau ir pieredzējušas lidotājas, gan jau lielākā daļa atbilžu ir zināmas. Nu tad padalaties arī ar mani ;)