Bērniņs

Reitings 97
Reģ: 20.01.2014
Ko jūs darītu, ja zinātu ka gaidat bērniņu un bērna tēvs ir prom uz neatgriešanos, vai audzināt bērnu vienai pašai. Pat ja iespējams zinātu ka nebūs iespējams bērnam nodrošināt pilnvērtīgu dzīvi un sniegt visu labāko, ka naktos mazajam pirtk drēbītes humpalās, un arī sadzīves apstāķļi nebūtu tie labākie un vispār iespējams to ka bērnam būs grūta dzīve dēļ finaciālā stāvokļa.
05.07.2014 11:01 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Nu gan jau jūs te sākat pārspīlēt. Tas, ka iztika nav tā lielākā, nenozīmē, ka bērns nedēļām staigās vienā un tai pašā pamperā, ka mirs badā un vel nez ko. Šitas jau ir nedaudz pārspīlēti, nav jau tā, ka bomzim tas bērns dzimst. Protams, ir dranķīga situācija, bet tomēr šitā pārspīlēt, nu nav nekāda ziepju opera tak! Abortu taisīt nedrīkst, nu drīkst, bet ir iespēja, ka vairāk bērnu nebūs, kad tam tiešām būs meitene nobriedusi. Man ir bijis aborts, man ir ļoti grūti tikt pie mazā, tā kā varat nestāstīt, ka aborts neko nenodara. Vot, papletiet kājas uz to procedūru un tad varam parunāt! Arī draudzenei tā pati problēma, tā kā neesmu nekāds unikums. Babybox ir laba iespēja bērnam nonākt pie mīlošiem vecākiem, jo tur tiešām bērns nonāk pie ģimenes nevis bērnunamā - mazajiem ir liela izķeršana, ja godīgi, tā kā varu pat iedomāties gaidītāju sarakstu uz mazajiem.

Meitenes, tak izlemjat vienreiz, paturēt slikti, aborts slikti, atdot adopcijai arī slikti. Varbūt striķis un ziepes ir atbilde tam visam tad?
05.07.2014 20:41 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Mana mamma bija vientuļā māte ar diviem bērniem. Viņa savas dzīves laikā ir sasniegusi daudz vairāk kā liela daļa sieviešu, kurām ir vīri. Ne tikai materiālā ziņā, bet arī izglītībā - ir divi maģistra grādi. Viņa visu ir sasniegusi saviem spēkiem.
Tagad jau iepirkties humpalās vairs nešķiet nekas ārprātīgs. Pat sievietes, kuras pelna labi, mēdz šad tad uz pievedumiem tur iegriezties. Tā kā par to vari tik ļoti neuztraukties. Un uz atlaidēm jau var nopirkt bērnu drēbes arī diezgan normālā cenā.
Runājot par finansēm, ja tagad ir slikti ar tām, tas nenozīmē, ka būs grūti vienmēr. Ja būsi pietiekami attapīga un arī gribasspēks būs liels, tu varēsi sasniegt visu, ko vēlēsies.
Šis ir ļoti nopietns solis tavā dzīvē, tāpēc noteikti visu kārtīgi apsver, jo citādāk var nākties savu izvēli nožēlot visu savu atlikušo dzīvi.
05.07.2014 20:55 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Labākais variants būtu, ja meitene vispirms aprunātos ar savu māti. Ja arī izlems par labu abortam, būs labāk, ja kāds būs par to informēts un atbalstīs tevi. Domāt, ka māte vienkārši uzņemsies atbildību par mazbērnu, ir naivi. Manējā joprojām negrib dzirdēt par to, ka man varētu būt bērns, jo, lai gan attiecības ir uzlabojušās, viņa pateica, ka nekādīgi man netaisās tad paīdzēt, lai arī nemaz viņas palīdzību nepieņemtu. Tā kā sapņot, ka visa dzīve būs sapņaina, māte arī būs bezgala priecīga, ka nu rūpes būs jāuzņemas par savu bērnu un mazbērnu, ir muļķīgi.
05.07.2014 20:59 |

Reitings 281
Reģ: 29.01.2009
Pfff, nu nafig nevienam to nenovēlu.
Tad labāk nedzemdēt un miers.

Tad ko sanaak, tu labaak izveeleetos nebuut?? Arii tagad?

Man arii nebija nekaa beerniibaa, bet tagad paskatoties uz savu shobriideejo dziivi, esmu laimiiga, ka man ir iespeeja dziivot. Gimene ir taada kaada taa ir. Cilveeks izaug un pats izveelas kaadu celju iet. Pats galvenais jau ir miilestiiba nevis konchas un krutas dreebes.
Man diemzheel nebija miilestiibas gimenee, biju negribeets beerns, nevienam nebiju vajadziiga, un ticiet man tas ir tikpat drausmiigi kaa uzaugt nabadziibaa. Taa,ka man viss bija dubultaa - ne naudas gimenei, ne miilestiibas. Uzskatu, ja meitene domaa,ka to beernonju negrib.. labaak ir aborts. Nekaa veelaak to mazo dveeseli meetaat no vieniem cilveekiem pie citiem.
05.07.2014 22:53 |

10 gadi
Reitings 13809
Skumji, ka sieviete bērniņu var uzskatīt par problēmu un klapatu.

Es pat nezinu, ko ieteikt, jo zinu, ka nekad tādā situācijā nenonāktu, jo man ir pavisam citi dzīves uzskati.
Bet pazīstu arī dažas vientuļās māmiņas, kas audzina savus bērnus ar mīlestību.
Tagad ir tik izteikts tas naudas un mantu kults, ka pilnīgi bail paliek. Nu, nav tas bērniem vajadzīgs, nav.
06.07.2014 07:41 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Brauc uz ārzemēm, ja ir iespēja. Dabūsi kādu lieku pabalstu.
06.07.2014 09:03 |

Reitings 1732
Reģ: 21.06.2012
Tad ko sanaak, tu labaak izveeleetos nebuut?? Arii tagad?

Jā.
06.07.2014 09:29 |

Reitings 797
Lasu un šausminos, cik ļoti cilvēkiem mūsdienās rūp nauda un tas, cik mantu var/varēs nopirkt... Bērniņš ir brīnums un ir tik daudz cilvēku, kam to nepiedzīvot! Vai tiešām par mātes mīlestību vērtīgākas ir mantas? Es uzaugu vidusmēra ģimenē, par laimi mums nekā netrūka, taču nedzīvojām arī cepuri kultdami...es tiešām labprāt būtu atteikusies no mobilā telefona 6.klasē un iemainītu to pret labāku mammas attieksmi un saticīgākām attiecībām nekā tas bija.. katram savas prioritātes! Ja Tavi dzīves apstākļi paredz JEBKĀDU iespēju, ka bērniņu varētu laist pasaulē (ir jumts virs galvas un radu/vecāku atbalsts), es saku, ka tas ir jādara.
06.07.2014 09:30 |

Reitings 1277
Ā, mans viedoklis - bērns jāpatur. Mana mamma arī praktiski viena mani izaudzināja, jo tēvs nebija nekāds lielais atbalsts. Jau kopš 5-6 gadu vecuma man ir lielisks patēvs, kurš man ir devis visu kas vajadzīgs un tāpēc arī tev iesaku nenokārt degunu. Gan atradīsies vīrietis, kurš tevi gribēs ar visu bērnu. ;)
06.07.2014 09:36 |

Reitings 281
Brauc uz ārzemēm, ja ir iespēja. Dabūsi kādu lieku pabalstu.

jaaa,jaa, it kaa tas viss tik viegli buutu. Vinju tur sagaudiis ar lielu punci lidostaa un uzreiz visus pabalstus pienesiis. Taadas muljkjiibas sen neesu dzirdeejusi.
06.07.2014 10:30 |

Reitings 1277
Nevajag jau uzreiz fantazēt, kozii!
06.07.2014 10:43 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Izskatās, ka te daudzas paliks bez bērniem.
Daža laba pat par skolas izlaidumiem aizdomajusies. Vispār jau tad ir vecums, kad bērns var vasarās strādat un sapelnit pats sev naudiņu.
Materialais stāvoklis ar laiku var mainities. Nekur nav teikts, ka gadiem būs viena un tā pati alga un stradasi viena un tajā pašā vietā. Tad jau ar tiem vecākiem kkas nav ok. Ja jau negrib savā dzīvē neko sasniegt un patīk gadu gadiem iesēsties vienā punktā un neko negribēt un nezināt. Ir jābūt kkadiem mērķiem un interesēm. Gan jau, ka kāda nesaprata ko es ar to domāju. Bērns nav §ķērslis, ja vecāki ir ar apgriezieniem un smadzenēm.
06.07.2014 10:53 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Man grūti noticēt, ka te visas ir augušas pārticībā. Nav vilkušas lielāko māsu drēbes vai nav dzirdējušas no vecākiem "nav naudiņas". Un tikpat grūti man noticēt, ka jums nav bijusi laimīga bērnība, un neesat izaugušas par foršām sievietēm, kuras pateicīgas vecākiem par visu, ko viņi devuši. Atbalstu abortu tikai tādā gadījumā, ja tas bērns ir pilnīgi un galīgi negaidīts, gadījumos, kad māte pat izjūt riebumu pret bērnu un citos traģiskos gadījumos (slimības, izvarošanas gadījumi)
06.07.2014 11:07 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es nevilku māsu drēbes jo biju vienīgā. :D Un tādu frāzi nav naudas nedzirdēju, ari kabatas nauda vienmer bija.
06.07.2014 11:10 |

Reitings 1277
Super, Kubiete!
06.07.2014 11:12 |

Reitings 27552
Un autore- neviena labvēle no tejienes meitenem tev bernu uaaudzinat nepalidzes. Sudigaka gadijuma vienmer dzirdesi-ko tad dzemdeji?
06.07.2014 11:12 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Es šeit runāju par konkrēto gadījumu, nevis abstrakti, jā un mans uzskats ir tāds, ka bērnam ir jābūt plānotam un jāaug ģimenē, kuru veido māte un tēvs, kuri spēj bērnu nodrošināt ar visu vajadzīgo, nevis laist pasaulē ar domu - kā būs, tā būs. Tas bērns noteikti klusībā dusmotos, ka viņam nav šitas un šitas utt. Dažas te ir atrautas no realitātes.
06.07.2014 11:18 |

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Nu un? Tad forši, ka tā. Un kāds sakars teikt, ka mums būs jāaudzina autores bērns. Autore prasīja padomu, mēs to izteicām. ;) Tad jau tās, kuras ir par abortu šajā gadījumā, turēs autores roku pie psihologa, ja radīsies problēmas pēc tam vai ziedos mākslīgai apaugļošanai, ja arī vēlāk problēmas varētu gadīties.
06.07.2014 11:19 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Nē, es droši vien nelaistu bērnu pasaulē, ja būtu viena un ar savu izvēli apgrūtinātu apkārtējos. Pirms man bija bērns, es domāju - iekristu, tad paturētu - riņķī apkārt ģimene, kura palīdzēs; mana mamma savulaik izglītību ieguva (ņēma mani līdzi, bija auklīte vajadzības gadījumā) tad es arī iegūšu; strādāšu pusslodzē, jo vienmēr atradīsies kāds kurš pieskatīs... Un tā tālāk. Bet reālajā dzīvē (jā, nolaižoties uz zemes, nevis postojot bildes ar saldām bučām no 5gadīga bērna) bērns ir tikai vecāku atbildība. Visi citi arī grib dzīvot.

Tas ko es saku, ja Tev nav drošības; ja Tev nav izglītības; nav iespējas paņemt aukli; nav nekāda materiālā drošības spilvena - nopietni apdomā ko dari. Ja vēl būtu vīrietis blakus, kurš var Tevi nomainīt un dot Tev iespēju attīstīties ir savādāk. Bet, ja ir tikai mamma - tas ir vājšs atbalsts. Tas ir par maz. Bērns izmaksā daudz - arī, ja humpalās pirksi drēbes un ratus komisijas veikalā, turpat gultiņu, vanniņu utt. Neaizmirsti, ja esi jauna - gribēsi arī sev jaunas drēbes, kādu nieciņu, kosmētiku. Nav pat jādomā par bērnu dārzu - padomā KĀ Tu dzīvosi pirmos divus gadus līdz tam.

Ja man būtu 30 un tas būtu "pēdējās iespējas" variants, es nedomātu; bet ja man būtu gadi 20 es diez vai laistu pasaulē bērnu, kurš būs nepilnvērīgi nodrošināts.
06.07.2014 11:21 |

Reitings 27552
Viņai jau tagad vajag psihologu. Junija vidu čalis viņai nevainigs, tagad jau stavoklī no cita kurš kā saprotu aizmuka. Vāks nu..

Tagad Andas dod vinai naudu psihologam-aborts vel nav bijis:D :D :D
06.07.2014 11:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits