Slikts garastavoklis un nauda.

Reitings 135
Reģ: 22.03.2013
Varbūt kāda tomēr var kaut ko ieteikt, jo labāk laikam ir rast risinājumu manai problēmai, kas saucās nauda :( Tāda lieta, ka šobrīd dzīvoju samērā normāli/pieticīgi, bet priekš Latvijas esmu apmierināta, Mana alga aiziet maksājumos par dzīvokli, pārtiku, telefonu un katru mēnesi no šīs naudas pāri paliek summa, kas tiek atlikta sieviešu vajadzībām - kosmētika, kāds drēbes gabals vai ja neiegādājos drēbes, sanāk taču saslimt un tad naudiņa aiziet zāles vai kādiem citiem neparedzētiem gadījumiem. Man ar to pietiek. Bet lieta tāda, ka drīz man būs jāsāk atdot kredīts par studijām un naudas kredītam nav :( Gluži vienkārši nav, ko atlikt. Vienīgie brīvie naudas līdzekļi ir tie, kurus atdotu par sieviešu lietām, bet ja man atņems pat to, tad es vispār nejutīšos kā sieviete :( Rēķināju, ka man mēnesī ir jāizdomā, kā tikt pie 100 liekiem Ls. varbūt ir kādas idejas? Skatījos ss.lv sludinājumus, bet neko jēdzīgu, kur nebūtu čakarēšanas neatradu.. aaa varbūt ir kkas vēl? nezinu.. es jau nedēļu no vietas redzu murgus par kredītsaistībām.
05.04.2013 11:09 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Absolūti nepiekrītu, ka meitenei jāatsakās no šīm minētajām sievišķīgajām vajadzībām. Var pārskatīt izdevumus, atrodot, kur iespējams ietaupīt, bet kopumā dažām padoma devējām, kuras pārmet meitenei izlutinātību, vajadzētu padomāt, kā viņas rīkotos šādā situācijā.
Latvijā šobrīd pat valdībā kritiski izskata jautājumu par studiju kredītiem, jo ir milzīga problēma, ka jaunieši VISPĀR NEATMAKSĀ studiju kredītus un ignorē tos. Šajā gadījumā meitene vēlas atmaksāt kredītu un meklē risinājumu. To var atrast, neatsakoties no sievišķīgām vēlmēm un ikdienas prieciņiem:) Piemēram:
Var atrast papildus darbiņu, ja cītīgi meklē, jāinteresējas pie paziņām par darba iespējām, jāapdomā iespēja atrast labāk atalgotu darbu, var izskatīt iespēju aizbraukt uz 2-3 mēnešiem, piemēram, uz ārzemēm, tādējādi, ne tikai papildus nopelnot, bet uztverot to arī kā papildus pieredzi un jaunu kultūru, var mēģināt veidot kādu savu mazo biznesiņu. (Es, piemēram, ar savu mazo biznesiņu nedaudz nopelnu papildus).
Vēl ir dažādas citas papildus iespējas, kā nopelnīt. Piemēram, es pirms gada iegādājos dārgu fotokameru filmēšanai un fotogrāfēšanai. Izdomāju, ka nopelnīšu ar to papildus, izīrējot to. Ieliku sludinājumu ss.lv un man ir bijuši jau vairāki klienti. Tagad pat viena no ministrijām interesējas par nomas iespēju uz mēnesi. Arī šādi var atrast iespēju, kā nopelnīt papildus:)
05.04.2013 12:14 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Amanda, varbūt :D Bet man svarīgāk, ka es pati tā nedomāju.

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es saprotu, es arīnevarētu atteikties no tiem 50 Ls mēnesī, bet solārijs jau tiešām nav tas, kas ir pirmās nepieciešamības prece, pasargāsi vismaz sevi no visādām slimībām un ietaupīsi naudu :)

Bet ja nopelni 350 Ls, tad es nesaprotu - kā Tev var palikt tik maz (tikai 50 Ls) ja pārējo tērē tikai pārtikā un obligātajos maksājumos, turklāt visu dalot uz pusēm ar draugu!

Ja tiešām maksāja par dzīves vietu + pārtiku katrs 300 Ls (kas ir kopā 600 Ls) tad tiešām jāmaina dzīvesvieta vai jāpārskata uzturs :D

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 31.05.2011
oho. man pat nesanak 50ls tadiem izdevumiem....
kam maksat frozoerim? katru menesi.... uhhh
05.04.2013 12:16 |

Reitings 1468
Reģ: 04.04.2011
Kerby, ja cilvēks domā pareizajā virzienā un ir gatavs daudz laika ieguldīt sevis attīstibā, tad pat students var atrast šeit darbu, pelnot 400 un uz augšu.
05.04.2013 12:16 |

Reitings 8272
Nu es taču nezinu tavu dzīvesveidu, bet izteicu tikai minējumu. nē nu bet tu apsver iespēju sapikrt pārtiku nedēļai. es nezinu, varbū tu jau tā dari, bet nemet man acīs, ka tā nevar ietaupīt. ja iesi veikalā gandrīz katru dienu, tad nopirksi lērums lieku produktu, kaut arī tie būtu "labi produkti". vnk es tam visam esmu izgājusi cauri. ne jau ar kredītiem un tādām summām,bet ar naudas ietaupīšanu. reāli, ja piedomā kaut nedaudz pie tā, ko pērk, tad es ietaupīju krietnu summu. varbūt tie nebija 100 ls, bet mēneša beigās man nebija jādomā, kur lai rauj naudu.
nu beidz, piemēram, tuša iet ilgāk par mēnesi. nav jēga katru mēnesi pirkt jaunu tušu, lai pārējais sakalst. domā vīrietis baigi ievēros vai garāmgājējs, ka tu, ak dievs, ar to pašu tušu krāso skropstas jau otro mēnesi.
par drēbēm. ja visu šo laiku tu gandrīz katru mēnesi pirki jaunas drēbes, tad tagad tev droši vien ir tāda kolekcija, ka tev katru dienu mēneša garumā būtu jauns apģērba gabals. un to tu sauc par vienām un tām pašām drēbēm? protams, ka tu esi pieradusī tā, kā tu esi pieradusi, bet varbūt nedaudz (es teicu nedaudz) ir jāmaina savi ieradumu un dzīvesstils. bez solārija var arī iztikt, ja negribi strādāt bez brīvdienām. tici man, kad vēlāk tev būs ādas problēmas, tad domāsi arī savādāk
05.04.2013 12:20 |

Reitings 135
supatrupa, tiesham nezinu vai verts raxtiit, cmoon nevajag parspileet!
es atlajushos sevi citeet:
50 ls - ir tas, kas paliek paari peec eediena un dziivoklja nomaksas. taa ir nauda par kuru ne tikai ir janoperk kosmetika un drebes, bet ari nauda atpuutai, neparedzeetiem gadiijuemiem kaa piemeeram, saluuza velas masiina, tek kraans, taapat esmu cilveeks un ir jareekinaas ka saslimshu, gribeshu nosvinet svetkus, aziiet pie kada ciemos. es tachu neesmu robots!
05.04.2013 12:22 |

Reitings 135
Sany, ieprieksheeja komentaaraa ir tas viss raxtiits, kur taa nauda aiziet un aziiet vinja aatri. Nav runa te tikai par kosmeetiku :) Tushu es peerku ik pa 3 meneshiem :)
05.04.2013 12:24 |

10 gadi
Reitings 5181
Var jau piepelnīties strādājot interneta veikalā par preču ielicēju. Man ir viena paziņa, kurai fiziski laika neatliek likt jaunākās preces interneta veikalā. Tāpēc man tā ir kā haltūra. Pats regulē sev darba laiku, pie tam var strādāt mājās paralēli sēžot cosmo.lv :D Esmu tā piešāvusies, ka citi brīnās, kā tik ātri un precīzi var salikt. Ā un vēl - summa cik nopelni ir atkarīga no tā, cik esi salikusi. Varbūt kādai paziņai vai draudzenes draudzeņu draugam/paziņai ir nepieciešamība pēc palīdzīgas rokas? Pinteresējies.
05.04.2013 12:25 |

Reitings 8272
Donata- jā ir spiests, bet tikai katram jāizdomā, cik lielā mērā. es saņemu 250 ls uz rokas. arī īrēju dzīvokli ar draugu. rēķini gan mums gluži nav uz pusēm, bet, sākot dzīvot kopā, es sapratu, ka nevaru atļauties to, ko negrib zaudēt autore. sievišķīga nezūd, ja katru mēnesi nepērk jaunas lupatas. nav jau tā, ka vispār nevajg pirkt, bet tad lai nopērk reizi trijos mēnešos.
bet var taču mēģināt meklēt labāk apmaksātu darbu.kāpēc uzreiz jābļauj, ka tā tācu ir Latvija, un nevar dabūt neko labāku. vajag no sākuma pameklēt. varbūt arī paveicas. ja ilgstoši meklē ko labākum nevis vienu mēnesi, tad var arī ko dabūt!

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
varbūt ir iespēja atrast lētāku dzīvokli? iesaku iepirkt paiku visai nedēļai uz priekšu, tas noteikti ietaupa naudu, jo nav katru dienu jāiet veikalā pērkot nevajadzīgas lietas arī. Turklāt nedomāju, ka solārijs un frizieris ir lietas, kas noteikti jāapmeklē katru mēnesi.

10 gadi
Reitings 13809
Nu, j;a, par tiem īres un komunālajiem izdevumiem piekrītu spotlight. Mēs par 2-istabu dzīvokli maksājam par īri un komunālajiem maksājumiem kopā ap 200 LVL ziemā. Vasarā attiecīgi lētāk.

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Atkal sāksies diskuija par to kā autore tērē tos savus 350ls it kā tas būtu miljons, nē nu godavārds. No_rules- vienkārši meklē papildus darbu un viss, nav jēgas šeit attaisnoties par tēriņiem vai ko citu. Ja kādai šķiet, ka no tādas algas var vispār ko iekārt.. Dzīvoklis Rīgā vien cik maksā, pārtika u.c.
05.04.2013 12:26 |

Reitings 1017
Es nebrīnos, ka daudzas no mums iesaka to taupīšanu. Galu galā Latvija krīzi arī "pārcieta", konsolidējot izdevumus un taupot, nevis domājot pat to, kā papildus pelnīt. Tā rezultātā apgrieza māmiņalgas, palielināja pensionēšanās vecumu, likvidēja mazās lauku skolas, kā rezultātā krīzes gados veselas 3 Daugavpilis aizbrauca uz neatgriešanos laimi meklēt ārpus Latvijas. Muļķīgi...
05.04.2013 12:28 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
aaa, bet pareizi, autore var pārcelties uz dzīvokli, kur wc ir kāpņutelpā, normāli ietaupīs :D
05.04.2013 12:28 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
galvaspilsētā ir daudz iespēju piepelnīties. uz priekšu. :)
05.04.2013 12:31 |

10 gadi
Reitings 13809
Nu 600 LVL atdot (un to autores komentāriem tā var izsecināt) atdot par komunālajiem un īri. Tad jau pilī jādzīvo.
05.04.2013 12:33 |

Reitings 1017
Piekrītu paris! No rules var uz darbu iet ar kājām, noīrēt jau iepriekšminēto dzīvokli, kurš ir apkurināms ar malku, pārdot savu televizoru, ledusskapi, matu fēnu un citas elektroierīces. Par piepelnīšanos - esmu Degpunktā redzējusi, ka daudzi cilvēki piepelnās zogot sabiedriskajā transportā un/vai tirgojot narkotikas...
05.04.2013 12:35 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
tāpat visas siev. vēlas būt skaistas un koptas :) esmu dzīvojusi ar pāris latiem kabatā pārtikai, jo vajadzēja maksāt īri un transportu. jaunas drēbes un kosmētika pat prātā nebija. nav jau runa par to, ka sevi nevajadzētu kopt vai lutināt, bet runa ir par to, ka ir situācijas, kurā ir citas svarīgākas lietas.
ja nevar samaksāt kredītsaistības, tad domas par solāriju un friziera apmeklējumu katru mēnesi ir ... nezinu, kā lai komentē. ;D
05.04.2013 12:35 |

Reitings 8407
Anne - var taču būt, ka viens maksā par dzīvokli, otrs par komunālajiem, tad nekādi 600 ls par dzīvokli nav, jo cik esmu skatījusies, tad īre kādi 150 - 200 ls normālā dzīvoklī maksā, plus vēl komunālie un ēdiens. ;)
05.04.2013 12:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits