Lai gan parasti cenšos izvēlēties lētākas lietas, kkāda tehnika(plīts,blenderis utt) un datorlietas ir tās lietas, kur primāri skatos uz firmu un atsauksmēm par šīs firmas precēm, nevis cenu. Labāk nopirkšu dārgāku blenderi no firmas, kura ir zināma un par kuru labas atsauksmes, nekā ņemšu lētāko variantu, lai tikai pa varītēm ietaupītu. Vienkārši, tās lietas kalpos gadiem, tāpēc noteikti atmaksājas, pat ja sanāk dārgāk maksāt pirkšanas brīdī.
Vēl brilles ir tā lieta, kur naudai ir maza nozīme. Tiesa, tas nenozīmē, ka es ņemšu rāmjus pa 200Ls, bet gan, ka es noteikti negaudīšos, ka par stikliem vai pārklājumiem daudz jāmaksā. Maksāšu cik vajadzēs, jo tas ir manu acu labā.
Un vēl - ziemas apavi. Šī brīža kerzu pāris jau sen ir atpelnījis summu, kuru par tām samaksāju.
Viss cits: drēbes, šampūni utt - tur gan es skatos lielākoties, vispirms uz cenu. Parasti man izdodas atrast labas lietas par pieņemamu cenu. Piemēram, tā vietā lai par blūzi veikalā atstātu 30Ls - 50Ls vai vēl vairāk, es labāk nopirkšu blūzi humpalās pa 3Ls-5Ls, jo man ar second hand drēbēm vienmēr paveicas un par kvalitāti nevaru sūdzēties.