Mīlestība. Tikai pret ko?

11.05.2007, elina_stengrevica

Līdz MD nodošanai man ir palikušas 240 stundas. Mani nekas cits neinteresē, un vienīgais, kam es vakar pirms gulētiešanas uzmetu aci, ir Eirovīzija.

Man ir, ko teikt par Latvijas Eirovīzijas dziesmu. Es zinu, ka daudziem patīk, bet man nē. Tajā, ka 6 nobrieduši vīrieši uz skatuves moka vienu dziesmu par mīlestību pret vienu meiteni, ir kaut kas... bērnišķīgs. Es saprotu, ja puišeļi nevar saņemties vienatnē vai divatā uzkāpt uz skatuves un uzraut Eiropai dziesmu par mīļoto meiteni, bet sešatā... izdziedāt mīlestību pret sweet girlish smile, that makes my heart tremble [..] and this night will be love between us [..], and the perfume of your skin invites me... Es gribētu redzēt to meiteni, kura atbildētu šādam mīlētāju kolektīvam. "This night for ever will be..." Iedomājoties tādu nakti ar sekstetu, es laistos.

Es vēl saprastu, ja viņi ar vārdiem vai melodiju spēlētos, ja starp viņiem norisinātos simboliska cīņa vai viņi papildinātu viens otru. Ja tur būtu ievads, kulminācija un nobeigums, bet vairāk izskatās tā, ka viens nevar saņemties meitenei atzīties mīlestībā, tāpēc čomi sanāk palīgā, tā sacīt, kopā drošāk. Tā pat nav dziedāšana zem loga, jo arī tur ir kāds viens, kurš ir galvenais dziedātājs, pārējie ir pavadošie. Tas ir koris par mīlestību nezinkam.

Vēl viens variants - mārketinga triks, lai iepatiktos katrai gaumei. Jau no melodijas skaidrs, ka džeki vītero par mīlestību, un, ja nesaproti itāļu valodu, vienai liksies, ka viņai kaut ko skaistu dzied tipisks smukulītis. Otrai - omulīgs un apaļīgs. Trešajai - tievs un garš, ar auskaru, utt. Un beigu akordi tik skaisti, ka, pat nezinot, par ko viņi dzied, varētu aizlidot viņiem līdzi... :) Ko tur liegties - Latvijas finālā daudzie balsotāji aizlidoja arī.

No pusfinālistēm es turu īkšķi par Ungāriju. Unsubstantial Blues. Viņu pametis džeks, un viņai vairs nav, ko zaudēt. Izņemot šo gaistošo, nenozīmīgo blūzu. Sieviete, kas, lai pateiktu džekam savu sakāmo, nesaaicina draudzenes un tad tā draudzīgi, pulciņā, iet pie viņa. Man patīk tāda drosme un atbildības uzņemšanās. Par to es arī balsošu.

Protams, ka tas, par ko es runāju, ir zemteksti, bet tomēr ļoti ļoti svarīgi.

Komentāri [4]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Man patika mūsējie.Tāda mierīga dziesma.Un tā kā balso pārsvarā ne jaunieši.Tad tāda dziesma iedarbojas.Bet uzskatu, ka visa šī Eirovīzijas padarīšana nav nekas nopietns.Jo visi balso ne talanta,bet gan ekonomisko un politisko apsvērumu dēļ.
Tādēļ jau arī šogad uzvarēja Sērbija.Visas D-slāvijas valstis balsoja par vinju un taa taalak... :-/
Bet mūsējie vienalga bija malači :-) ;-)
13.05.2007 20:10 | saite | Atbildēt

+0
tas pavisam noteikti ir mārketinga triks, jo jau pusfinālā varēja ļoti labi piefiksēt gan to, ka galvenā balsotāju auditorija ir slāvu tautas, gan arī to, ka viņiem nenoliedzami labi pie sirds iet tīra un ne tik tīra, bet tomēr gaudošana. tomēr Andris Ērglis ir īsts smukulītis.:)
12.05.2007 02:39 | saite | Atbildēt

+0
Eirovīzija jau tāpat tāds banāls pasākums vien ir. un tā dziesma ir kā radīta (un tā arī ir) Eirovīzijai.. man neviens priekšnesums pat tā īsti atmiņā nepalika. cik banāla eirovīzija, tik banāla mūsu dziesma, un varbūt gudrajai Eiropai sagribēsies ko banālu un mūsu dziesma uzvarēs.
11.05.2007 21:11 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
par zemtekstiem nezinu :) bet Ungārijas dziesma man arī ļoti patika un par to arī nobalsoju. Bet man patīk arī mūsējā dziesma - tāda vienkārša un nesamudrīta, manuprāt. Var jau iztēloties, ka džeki dzied nevis vienai, bet katrs savai un Andris Ābelīte dzied man ;)
11.05.2007 18:49 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits