Publiska izrēķināšanās

17.01.2008, erika_berzina

Stāsts būs par strīdēšanos - bet nevis tādu "privātu" strīdēšanos (zem četrām acīm, nevienam neredzot un nedzirdot), bet gan publisku "izrēķināšanos" vienam ar otru. Manā draugu lokā ir kāds jauks pāris, jau ilgāku laiku viņi dzīvo kopā, un šķiet, ka viss viņu dzīvē ir lieliski. Tomēr, satiekoties ar draugiem, viņi gandrīz vienmēr sāk strīdēties. Viss jau būtu o.k. (tas, kā viņi risina problēmas, ir viņu pašu darīšana), bet, ko darīt apkārtējiem, kuriem uz to visu ir jānoskatās no malas.

Cilvēki, protams, ir dažādi - kāds prot problēmas risināt mierīgi, bet citam vienīgais veids, kā izteikt savu viedokli, ir kliegšana. Es pēc dabas esmu mierīgs cilvēks, tāpēc mani vienkārši tracina, ka kāds man blakus strīdas. Jo es nezinu, kā man reaģēt šādā situācijā - izlikties, ka neko neredzu, vai gluži pretēji - iejaukties strīdā (mēģinot nomierināt kareivīgos pretiniekus).

Viss notika Jaungada naktī, mēs bijām ciemos pie jau iepriekš minētā pāra. Bija īsta svētku noskaņa - svētku galds, sveces, laba mūzika utt. Bet tad viņi sāka strīdēties. Istabā bijām mēs trīs, pārējie viesi bija veikli aizlavījušies uz virtuvi. Sākumā viņi vienkārši sarunājās, tad pamazām balsis kļuva arvien skaļākas, līdz sākās īsts ģimenes skandāls. Es gribēju iet prom, bet tad atskanēja jautājums: "Ko man tagad darīt? Pasaki, ko man viņai teikt?" Es godīgi pateicu, ka nezinu, un izgāju ārā no istabas. Viss beidzās ar to, ka mēs visi (uzaicinātie ciemiņi) aizmukām pastaigāties pa naksnīgo pilsētu. Kad pēc kādas stundas atgriezāmies, viņi jau bija nomierinājušies, un šķita, ka nekas tāds vispār nav noticis. Tomēr vakars bija sabojāts. Pēc šī vakara nolēmām ieturēt nelielu pauzīti un kādu laiku ar viņiem nesatikties.

P.S. Vai arī tu esi nokļuvusi līdzīgā situācijā? Un kā reaģē tu, ja tev blakus kāds strīdas?

Komentāri [13]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Esmu publiski strīdējusies. Mans, nu jau bijušais, nemāk paklusēt. Ja viņam kaut kas iebilstams pret kādu manu rīcību vai teiktumu, tad tik gāja vaļā. Un es varēju klusēt, vai neklusēt, bet viņš pasaka savu sakāmo. Tā arī bija, ka daudzi ar mums vairs kontaktēties negribēja. Bet nu par laimi, tas ir garām..
18.01.2008 00:40 | saite | Atbildēt

+0
Esmu publiski strīdējusies. Mans, nu jau bijušais, nemāk paklusēt. Ja viņam kaut kas iebilstams pret kādu manu rīcību vai teiktumu, tad tik gāja vaļā. Un es varēju klusēt, vai neklusēt, bet viņš pasaka savu sakāmo. Tā arī bija, ka daudzi ar mums vairs kontaktēties negribēja. Bet nu par laimi, tas ir garām..
18.01.2008 00:40 | saite | Atbildēt

+0
Man arī nepatīk, ja manā kompānijā sāk skaļi strīdēties (precīzāk-skandalēt), īpaši pārīši, jo es nezinu, kā uzvesties (bet tā jau laikam ir mana problēma :-D ). Es publiski turos un tikai mājās uzrīkoju skandālu :-D . Bet vispār strīdēties man riebjas un klausīties citos vēl vairāk, jo man ir neērti viņu vietā. :-D
17.01.2008 19:51 | saite | Atbildēt

+0
Man ir bijuši publiskie strīdi. Visbiežāk tad, kad mani kāds nokaitina. Nu nevaru es mierīgi sēdēt un klausīties, kā man gāž dubļus virsū. Cenšos jau pateikt, lai vnk liek mani mierā, bet, ja neliek, tad gan iet strīds vaļā.
17.01.2008 17:53 | saite | Atbildēt

+0
Pilnībā piekrītu ash.
17.01.2008 16:03 | saite | Atbildēt

+0
Mēs nekad nestrīdamies publiski. Uzskatu, ka nav ko netīro veļu visu acu priekšā mazgāt. Labāk kaut kur nolienam, izrunājamies. Man nepatīk, ka kāds uzzina mūsu strīdu iemeslu. Varbūt no malas liekas, ka mūsu strīdi ir par pilnīgākajām muļķībām, bet es vnk domāju savādāk. Tāpat mani arī neinteresē citu strīdi.
17.01.2008 15:35 | saite | Atbildēt

+0
Skaudra bilde - ignors tāpēc, ka cilvēkam ir problēmas vispār.
Secinājums: Nav cilvēka, nav problēmu.
Apsveicu ar "pārdabiskām empātijas spējām"! Tikai nez kāpē forums pilns ar gaudiem no sērojas - abetviņšmantotāšitānetākomandarītesmuizmisumā.
Ja godīgi, tad šitāda forumā likšana ir publiski pazemojošāka nekā skaļš strīds. Kāpēc? Tāpēc, ka ja bļaustās, tad abi un viedoklis ir abām pusēm, bet forumā it kā anonīmi, bet viena no pusēm rīkojas aizmuguriski un vēl lūdz, lai viņu uzkurina pret to otru.
17.01.2008 15:12 | saite | Atbildēt

+0
Esmu pret publisku savstarpējo attiecību kārtošanu, neciešu, ja kāds pāris sāk savstarpēji strīdēties manā klātbūtnē, tas liek sajusties ļoti neērti. Tādā situācijā mēģinu vai nu nomainīt tēmu, vai mukt prom, citādi noskaņojums sabojāts. Ja arī pašai sabiedrībā sanāk konflikts ar draugu, publiski to neizrādām, bet vēlāk divatā visu izrunājam. Uzskatu, ka citiem nav jāredz mūsu nesaskaņas. Manuprāt, tas tiešām atsit vēlmi kontaktēties turpmāk - kā jau raksta beigās minēts.
17.01.2008 15:03 | saite | Atbildēt

+0
Pukū- strīdamies jau mēs visi. Tikai - to jau var izdarīt tā, lai šinī strīdā piedalās tikai strīda puses. Nudien nav nekādas patikas bojāt sev garīgo, klausoties kā divi (vai vairāki strīdas). Emocijas tad ir pašā karstuma vilnī, un man, piemēram, nav nekādas vēlēšanās piedalīties šajā "teatrālā uzvedumā" (t)
17.01.2008 15:00 | saite | Atbildēt

+0
N-tie gadījumi no manas pieredzes liecina par ko citu. Esmu no pretējās puses - tā, kura strīdas, nevis skatās, kā to dara citi. Nestrīdos es bez iemesla. Un rezultāts ir tāds, ka es esmu kašķe un tas, ka man k-kas sāp (es domāju fiziski), ka es vēlos, lai manis teikto vnk noklausās līdz galam vai objektīvu iemeslu dēļ nevaru k-ko izdarīt (ieraudzīt, aizsniegt utt) ir tikai manas kaprīzes un izdomājumi. Paiet laiks kādas pāris dienas, man jautā: Kas tev tur tad boka? Es atboldu, ka bija tas un tas. Un tad seko pats labākais: Bet kāpēc tu neko neteici?
Nu un tad man sanāk dusmas uz visiem "smalkajiem" ļautiņiem - kušinātājiem.
Nereti jūtos kā tajā anekdotē, kad pacients aiziet pie ārsta un saka: Dakter, man liekas, ka mani neviens nedzird. Un ārsts saka: Nākošais lūdzu!
Nezinu, kas tā par mistiku, ka ir cilvēki, kuros nekad neklausās, kaut arī viņi runā tikai par reālām problēmām, nevis to, ka zeķbikses ar nepareizām strīpām un tampons šķībi sagriezies, lūpukrāsu kanārijputniņš saknābājis, bet gar svaigu nagulaku kaķis paglaudījies.
17.01.2008 14:48 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits