Kad vecākiem uzrodas otra pusi

Reitings 671
Reģ: 29.01.2009

Sveikas!

Mani interesē pieredze, domas, viedoklis par situāciju, kad kādam no jūsu vecākiem ir draugs/draudzene. Interesē tieši attieksme no jūsu puses, kā to uztverat, kā jutāties.

Mana situācija ir šāda. Mammai ir draugs, par ko esmu ļoti priecīga, jo viņa kopš tēvs nomira visu savu laiku veltīja mums bērniem ( man un brālim). Mēs jau sen kā lieli, man 20, brālim 23 gadi. Tieši tādēļ priecājos, ka beidzot viņa ir spērusi soli uz priekšu un nopietnāk attiecas arī pret sevi kā sievieti.

Viņas draugu iepazinu, liekas jauks, neko slikti nesaku, galvenais lai mamma laimīga. Arī es tam draugam patīku, ir stāvā sajūsmā, cik es esot laba un mīļa meita, kārtīga, viesmīlīga bla bla. Sākumā domāju saslavē,lai pielīstu vai tamlīdzīgi. Bet nē, izrādās viņam ar ir meita, manā vecumā. Un viņa ir tāda riebekle, tiešā nozīmē. Sākumā jau neko neteica, pēc tam atklājās. Viņa viņu terorizē, pieprasa naudu, neko nepalīdz, uzvedība un tonis pret tēvu ir šausmīgs. Un pat manai mammai atļāvusies baurot virsū.

Tad nu padalieties pieredzē, par jūsu sajutām, emocijām. Jo es nesaprotu kā tā var izturēties, tomēr pieaudzis cilvēks pret savu tēvu, kurš tā jau atdod savai meitai pēdējo. (s)

05.07.2011 16:53 |

Reitings 2170
"Kopa ar brāli norādiet, ka nu "haljava " ir beigusies, tā uzvesties vairs nedrīkst , lai meklē darbu un sāk uzvesties kā pieaugusi"

Šim gan es negribu piekrist. Tas, cik meita saņem naudu un kā izturās, ir viņas un tēva darīšana. Nevienam no malas nav tiesības kaut ko norādīt.
Es iedomājos, kas būtu, ja manā ģimenē ienāktu jauni un man sveši cilvēki, kuri tagad mēģinātu man norādīt kā dzīvot. (t)
05.07.2011 17:43 |

Reitings 671
Pumčiks :) - paldies par viedokli. Arī es iedomājos, ka tā varētu būt, bet tad man uzreiz rodas jautājums, tad kādēļ viņai vispār ir jātiekas ar tēvu, studiju laikā dzīvo pie viņa tikai, lai būtu kur palikt, ja jautā nicina, tad kādēļ vispār iet pie viņa :-(
Es cik esmu pabijusi ar viņas tēvu, viņš tiešām ir sirsnīgs cilvēks, nevēl neko ļaunu. Redzu,ka viņam sāp, meitas uzvedība.
05.07.2011 17:44 |

Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
Pumčiks , ja tavi vecāki vairs nemīlētu viens otru un gribētu atrast mīlestību , tas viņiem būtu aizliegts ?
labak dzīvot kopa, kašķēties, būt nelaimīgam , bet galvenais, ka meitiņa priecīga . skumji .

05.07.2011 17:45 |

10 gadi
Reitings 3713
Vot nu tam, ko teica Naktsmeita, galīgi nepiekritīšu.
Kādas vispār jums nez būtu tiesības viņai ko mācīt un stāstīt, ka "haļava" ir beigusies, lai meklē darbu? Tās ir viņas un tēva attiecības.
Un,jā, ja vēlējies iemeslu, kāpēc tā izturas- tas arī var būt viens no iemesliem, bail, ka nu drīz mājās būs citi saimnieki, zudīs kontrole utt..

05.07.2011 17:46 |

Reitings 1190
Magdalēna, cik noprotu, situācija ir tāda, ka tēvs ar meitu ienāca ģimenē , nevis pie viņiem . tāpēc ir jāciena jaunās mājas un tās iemītnieki, ja vēlas būt ģimene . un tik un ta agrāk vai vēlāk, būs jāizaug un jāsāk pašai dzīvot )
05.07.2011 17:47 |

Reitings 1190
vārdu sakot, ja manai mātei uzrastos draugs, kura meita atļautos bļaut UZ MANU MAMMU , es pirmkārt - novilktu to uzpūtīgo skuķi stūrī, pateiktu tā ir mana mamma , kura mani mīl un audzina un tu uz viņu nebrēksi . otkārt, turpmāk mēs būsim ģimene , tāpēc ja vēlies , lai tā būtu laimīga, dod viņai iespēju .

05.07.2011 17:49 |

Reitings 671
Grūti jau laikam saprast situāciju, jo nevar tā visu aprakstīt.
Meita nedzīvo ar tēvu, viņai ir mājas pie savas mātes, citā pilsētā.
Pa studijām tēvs atļāva dzīvot pie sevis, jo viņa pieprasīja, lai viņš viņai īrē dzīvokli. Tā kā tēvs reti mājās, deva savu dzīvokli.
Skolu viņa beidza, tēvs palīdzēja atrast darbu, caur paziņām gribēja iekārtot 4 vietās, no visām atteicās. Esot pārāk slikti priekš viņas.

Viņai ir 21 gads, grib lai tēvs, kuru nicina uztur.

Es netaisos neko darīt, tikai gribu saprast. Neiešu runāt ne ar viņu, ne tēvu, tikai gribu saprast otru pusi.
05.07.2011 17:50 |

Reitings 2170
Kāda atšķirība, kurš pie kura ienāca? Viņi būtībā ir sveši cilvēki. Ja tēvs gribēs, pats tiks galā ar savu bērnu. Nevienam citam nav tur jājaucas.
Mani arī neliekas pieņemamas tādas attiecības, kādas ir manam audžutēvam ar viņa meitām. Bet viņam pašam ar to ir jātiek galā un viss, kas notiek viņu starpā, nav mana darīšana. Kas es tāda būtu, lai svešam cilvēkam mācītu kā dzīvot?!
05.07.2011 17:51 |

Reitings 671
Naktsmeita - esi sapratusi netā.
Mana mamma pārcēlās pie viņas tēva. Meita tur nedzīvo, tikai studiju laikā atļāva tur palikt.
Es un mans brālis ir pilnīgi paši par sevi. Reāli sanāk,ka vienīgi,kas var iejaukties ir mana mamma, bet tā kā viņa bauro uz manu mammu, tad sāku interesēties dziļāk.
05.07.2011 17:52 |

Reitings 4504
Reģ: 21.05.2009
bāba, nu tā meita auro un tas draugs (tēvs) noskatās??
05.07.2011 17:54 |

10 gadi
Reitings 3713
"Mana mamma pārcēlās pie viņas tēva. Meita tur nedzīvo, tikai studiju laikā atļāva tur palikt."

Nu re..
Tā meitene vairs tur nedzīvo tagad (tajā dzīvoklī), ne?
05.07.2011 17:54 |

Reitings 671
Gemini dance or die - protams nē. Tēvs cenšas runāt, grib aprunāties, viņa tik kliedz, ka negrib neko runāt, lai tā kā viņa grib un punkts.

Jā skola cauri, bet meita uzstādīja ultimātu,ka brauks uz dzīvokli cik gribēs, ja grib,lai nebrauc tad lai maksā viņai savam dzīvoklim īri. Par darbu neko negrib dzirdēt.
05.07.2011 18:02 |

Reitings 2943
Bāba, tapēc jāiet pie tēva lai neaizmirsti ka "pienākums sauc". Tas ka nav labas attiecības norāda uz to ka pieļauta kautkur kļūda- uzvedībā, audzināšanā vai attieksmē, bet tas neļauj vecākiem aizmirst, ka pienākums vilksies līdz visu mūžu atcerēties ka piedalījies bērna radīšanā un tad par to arī jārūpējas.

Naktsmeita, nu man pret to ir tāda attieksme kāda nu man viņa ir. Es to saku no sava redzes punkta un apstākļiem kādi tie man ir. Un kā jau teicu viss atkarīgs kapēc notikusi šķiršanās. Ja vecākiem ir otras puses kas nav mani vecāki, tas PILNĪGI NEKĀ un nekādā ziņā nedrīkst mainīt manas attiecības ar vecāku, tas nozīmē ka no tās otras puses nevar būt nekāda runa par manis izrīkošanu, mana tēva/mātes viedokļa ietekmēšanu par mani, laika atņemšanu kas pienāktos man, telpas atņemšanu kas pienākas man u.t.t. Un nekādā gadījumā ne ienākšana manā dzīves vietā.

Zinu dīvaini un neizskaidrojams attieksmes pamatojums- tapēc nejautājat kapēc. Laikam jau kaut kas to ietekmē.
05.07.2011 18:07 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Es joprojām bļauju uz mātes veci un viņa meitas mani agrā jaunībā ļoti labi nolika pie vietas. Bļauju joprojām, bet tagad viņa meitas ir manā pusē.
Ieteikums mātei: lai tagad pasaka kādu stingru vārdu viņai,citādi meita uzvedīsies kā es. Tas saknē jānocērt.Bet mammas draugs lai pats tiek galā ar meitu, tur nav ko jaukties.
05.07.2011 18:08 |

Reitings 2943
ja sveša vecene mani sāktu mācīt tā nebūtu nekāda "nociršana saknē" sāktos naturāls karš. Goda vārds karš- un viņa aizietu pirmā tas točna. :-D
05.07.2011 18:14 |

Reitings 1245
Reģ: 17.04.2009
Pumčik, da ne jau mācīt :D Vnk pateikt,ka jāsaglabā lietišķas attiecības. Meita viņu neaiztiek un māte viņu neaiztiek. Pilnīgi sveši cilvēki viens otram un miers.
Gribētu zināt,par ko meita bļauj tai mātei virsū? Varbūt cerēja,ka vecāki saiet kopā,bet viņa uzradās..
Un nekad nesapratīšu manjakālo vēlmi dzīvot ilgi un laimīgi :D bāba un mammas drauga meita ir pilnīgi sveši cilvēki,no kuru izvēles nav atkarīga izveidojusies situācija.Nekādas attiecības pat nav jādibina.
05.07.2011 18:19 |

Reitings 3074
Reģ: 15.01.2010
Maniem vecākiem ir katram sava otrā puse. Un par abiem esmu priecīga. Dzīvojam visi atsevišķi,nevienam virsū nebļauju,man prieks,ka vecāki ir laimīgi ;)

05.07.2011 18:24 |

Reitings 2943
not for sale nu tad lai nesaka ne pušplēsta vārdiņa manā virzienā un lai nedomā arī tēmu koriķēt kas attiecas uz meitu, lai stāv pie ratiem, ja iepinusies svešās attiecībās :-D

Nevar jau zināt, varbūt bābas māte sāk šo koriģēt un aizrādīt kā viņa izturas pret savu tēvu- tad arī dabūn pa nopelniem. :-D
05.07.2011 18:25 |

Reitings 671
Pumčiks :) - pazīstot savu māti, varu apgalvot, ka viņa nejaucās viņu attiecībās. Viņa ar viņu būtībā ir maz runājusi, jo meita neļaujas nekādām sarunām, kur vēlo pārmest.
05.07.2011 18:28 |

Reitings 2943
Nu tad varbūt viņai ar to meiteni nevajag arī runāt nemaz un tēvam pēc iespējām skatīties vai nevar meitai noīrēt dzīvokli.

Mans tēvs arī ilgu laiku bija aizmirsis ka ir meita un nemaz finansiāli mani neatbalstīja, viss bija uz mammas pleciem. Ja man tagad nebūtu darba un vecāki būtu šķirušies, es arī neaizmirstu par iespēju tēvam atgādināt ka kaut kad vajadzētu arī padomāt par mani un mani uzturet, ja ne bērnībā tad tagad.

Mēs jau te varam spriest un vērtēt tikai no sava skatu punkta, bet mēs nezinam tās ģimenes vēsturi, iepriekšējās attiecības un sīkas lietas, kas ļoti var ietekmēt attieksmi. Ne viss ir zelts, kas spīd...
05.07.2011 18:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)