vecāki

Reitings 82
Reģ: 09.08.2009

sveiki

lieta tāda, ka mani vecāki neļauj man mācīties par to,ko es gribu.gribu iet par tulku, bet tēvs pateica, ka pat ne prātā nenāk! ne man ķīmija, ne matemātika, nekas nepadodas...vienīgi valodas, vizuālā un psiholoģija..nedaudz informātika, bet nekas cits...ko man darīt?spītēt pretī un iet tur,kur man vislabāk būtu un es būtu laimīga?man jau nav ko zaudēt,vienīgi mājas,bet tā nav problēma, jo man būtu kur iet un padžīvot uz laiciņu pēc 12.klases..

mammai nekas nav pretī, bet tētis...iemest ar kko gribās! māsai dzīvi sabojāja, tagad vēl man grib sabojāt!!! (e)

17.06.2011 00:04 |

Reitings 81
Reģ: 12.07.2010
es ar taisos par tulku, bet, ja kāds man aizliegtu par tādu kļūt, es visticamāk viņā neklausītos, jo tev jau būs tas darbs jādara ne tēvam! ;-)
17.06.2011 00:52 |

Reitings 82
Reģ: 09.08.2009
esmu pārliecināta, ka neklausīšos viņā.kaut vai, lai sit, bet nē. ar 18.gadiem tiešām varu izlemt pati, kas man ir vajadzīgs, un kas nē.

pumare - drausmīgi...bet vēl jau var atsākt studēt par to,ko gribi :) nekas nav par vēlu, lai arī esi ieguvusi maģistru vai bakalauru :) tas tik palīdzēs nedaudz tev tavai nākotnei !
17.06.2011 01:05 |

Reitings 883
Reģ: 01.09.2010
tavs teevs nav aizdomaajies, ka taa ir tava dziive, tava izveele? neesi vairs mazais beerns.. jaaiet maaciities, tas ko gribi, kas interesee... citi nemaz nevar pamaaciities to, kas nepadodas, neinteresee.. taa ir tava naakotne un tev pashai vina ir jaaizveido... pasaki skaidri un gaishi- tava dziive, tava izveele un TU veido savu naakotni nevis vins!
17.06.2011 01:19 |

Reitings 2727
Reģ: 07.05.2011
Tulks nav nemaz tik slikta profesija - ir atalgota, tadel kapec ne?
17.06.2011 09:40 |

Reitings 2087
Reģ: 29.01.2009
Mans tēvs izvēlējās to, ko mācos, paklausīju savā laikā un neizvēlējos to, ko pati visvairāk vēlējos. Es neesmu par to sajūsmā, bet nožēlot arī nenožēloju, tēvs man vienmēr vēl tikai to labāko! Redz, esmu iemācīta paklausīt vecākiem, jo viņi man ļoti daudz ir devuši, tāpēc spītēties un mācīties ko tādu, kas viņiem šķiet nepieņemams, nevarētu. Runājot par tulkiem, man nešķiet, ka tādu būtu daudz, īpaši jau tādu, kuri ne tikai pārzin ikdienas tēmas, bet spēj neapjukt arī tad, ja jārunā par visai šaurām un specifiskām tēmām. Un doma par aizbraukšanu uz Vāciju arī nav peļama, vienīgi nav ne jausmas, ko Tu Vācijā darīsi, jo vācu valodu tur zinās katrs, latviešu valodu īsti nevajadzēs...un neko vairāk jau Tu nezināsi un nemācēsi kādu laiku.
17.06.2011 11:04 |

Reitings 1083
Reģ: 11.09.2009
Man tētis arī ieteicis bija izvēlēties citu profesiju (būvniekos mācīties), mammai bija vienalga, viņa mani atbalstītu jebkurā gadījumā. Beigās pati aizgāju uz ķīmiķiem, tagad saprotu,ka tas īsti nav tas, bet šogad jau pabeigšu, paralēli ķīmiķiem iestājos LU pedagogos un esmu ĻOTI priecīga, tā ir mana vieta.

Tā kā skolu beidzot man tikko bija palikuši 18 gadi, bija grūta izvēle jāizdara,nedomāju,ka tas ir īstais vecums, lai pati zinātu ko gribi darīt visu mūžu. Tāpēc, laikam, arī es kļūdījos savā sākotnējā izvēlē.
17.06.2011 11:10 |

Reitings 2087
Melnīte, ar būvniekiem nekļūdījies:)
17.06.2011 11:16 |

Reitings 225
Reģ: 12.04.2011
Uzskatu, ka šāda izvēle noteikti nav jāizdara vecākiem. Tu esi tā, kas mācīsies, ne jau Tavs tēvs! Vispār nesaprotu tos vecākus, kas šādi bērnam var kko uzspiest... Vecaku neīstenotie sapņi vai kas tamlīdzīgs. Ir lēmumi, kuri,cilvēkam pieaugot jāsāk pieņemt pašam un tādi kļūs aizvien vairāk. Padomu dot ir viena lieta, man arī patīk izrunāties ar mammu par dažādiem ar manu dzīvi saistītiem jautājumiem, es pat jūtu nepieciešamību to darīt,jo mamma vienmēr uzklausa, izsaka savu viedokli, bet gala lēmumus vienmēr pieņemu pati. Vecākiem bērns ir "jāpalaiž". Nu un , ja aplauzīsies, no ta veidojas dzīves pieredze.
17.06.2011 13:19 |

Reitings 2279
Patiesībā - sarežģīti! Tēva arguments nav pamatots, jo, kā jau meitenes teica - arī juristu ir pilna pasaule.. BET - izcilu katras profesijas pārstāvju nemaz nav tik daudz! :)

Ir viena cita lieta, ko gribu Tev pateikt - ja vēlies kļūt par tulku, nepietiks tikai ar to, ka būs laba valodas izjūta! Tikpat svarīgi ir, lai Tev būtu sajēga arī no visām pārējām lietām. tie dokumenti, kuri ir jātulko, parasti tomēr ir ar kaut kādu specifisku tēmu saistīti - vai tā būs likumu sfēra, medicīnas, būvniecības, lauksaimniecības, ekonomikas vai kāda cita, nepietiks tikai ar labu valodu! Vajadzēs, lai tu tajā konkrētajā sfērā arī saproti, ko kurš termins nozīmē, izskatās, funkcionē! tāpēc ņem vērā, ka kā tulkam Tev patiesībā būs jāapgūst arī viss pārējais (varbūt ne mācību laikā, bet praktizējoties gan!) - padomā, vai esi kam tādam gatava! :)

P.S. Es savulaik arī gribēju iet studēt pavisam ko citu, bet tētis mani pārliecināja par to, ka man nevajag to izvēlēties un virzīja uz pavisam citu pusi.. Nepiespieda, bet virzīja! Tagad esmu viņam pateicīga.. :)
17.06.2011 13:31 |

Reitings 1668
Reģ: 31.03.2011
Mana maasa gribeja iet u Sporta skolu(daudzus gadus atpakalj),bet mamma sagribeja,ali vinja ir agronome(tajos laikos pieprasits),ka piespieda?Masa vnk saka tuseties un sodien ir tikai ar videjo...Bet inu,ka vina butu viena no labakajam LV basketbolistem...Bet ok,vina pameta,vareja darit ko velas,bet nebija sava mugurkaula,ballites bija iepatikusas.
Es savukart izmacijos pati,ko nevelos,vnk,tiku budzeta,ari padevas,bet tagad kad mekleju cita joma darbu,teetis saka,nee,Tev jastarda sava profesija,ta nevar.Bet es daru,ka man vajag,MAN jadivo un tereju es savus nervus. Dari ko velies,pablaus tevs un paries!
17.06.2011 15:11 |

Reitings 66
Reģ: 12.06.2011
Hmm grūti teikt, man tieši gribētos, lai vecāki, ko ieteiktu un pamācītu.

Vienīgais ko man tētis reiz teica par profesijas izvēli bija - es nevēlos būt līdz-vainīgs sava bērna nākotnes izvēlē.

Tā nu vienmēr visu esmu izlēmusi pati. Grūti jau reizēm ir, bet ar laiku emsu sparatusi, ka tādējādi vienmēr izvēlos sev interesējošāko un labāko.
17.06.2011 19:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits