Par valsts valodu skolās.

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011

Sveikas.

Kuras jau ir parakstījušās par izglītības iegūšanu valsts valodā?

Tikko arī biju parakstīt, vismaz tiku pie zīmoga pasē. :-P

Vai nezināt, kur varētu redzēt, cik jau paraksti savākti?

25.05.2011 15:06 |

Reitings 326
Reģ: 22.02.2011
Tātad, mūsu vēlme valsts finansējumu izmantot tikai izglītībai valsts valodā ir, kā tu, Taurenīt, izsakies, pārspīlēts patriotisms? :-D Jēziņ, derētu tev aizbraukt uz kādu citu valsti, apskatīties kā tur cilvēki dzīvo.
Un varbūt tu neesi īsti lietas kursā, bet Latvijā šobrīd ir ļoti augsts bezdarba līmenis un arī daudzi skolotāji ir bez darba, tā ka neuztraucies, atradīsies cilvēki, kas šos bērnus izskolos.
25.05.2011 18:48 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Sallija, Tev ar redzi problēmas???

Es vispār nevienā galā neteicu, ka latviešiem jaiet mācīties krievu skolās... Tikai to, ka Rīgā, piemērām, būtu grūti to visu REĀLI realizēt... Es domāju - pārēju, administrāciju, skolotājus utt. !

Ja kādam žēl, ka es nepailu Krievijā, tad man arī ir žēl, ja kas, pat ļoti. Un nē, tagad ir par vēlu, ja nebūtu, aizbrauktu ar lielāku prieku, bet ne tāpēc, lai tevi iepriecinātu :) Jo nevaru ciest, ka cilvēki, diskutējot, pāriet uz personisku apvainošanu....

25.05.2011 18:49 |

Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
redziet kur it problām.. visiem tā kreivija un krievu valoda tik dikti patīk, bet atpakaļ uz ģerevņu neviens braukt negrib... kur it tā problēma?? Ir tāds vilciens - Rīga - Maskava, visiem, kam nepatīk latviešu valoda, lūdzu čemodānus un laimīgu ceļu...

Vai tiešām viss ir tiks slikti tur vai tomēr tik labi pie mums???

P.S. Nav nevienam personiski - tas attiecas uz tiem, kas bļauj par to cik tur labi!
25.05.2011 18:54 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
Vēlreiz atkārtojos- JEBKURA REFORMA IR GRŪTA, nevienam jauninājuma sākums nav viegls, bet, vai tādēļ neko nedarīsim?

Un varbūt šodien es esmu izcili stulba,tomēr man ir temperatūra, bet es tāpat nesaprotu taurenītes domu gājienu!Kaut sit nost, nesaprotu! :-D Kā tagad sanāk- ja es gribu, lai manā valstī valsts valoda ir latviešu, tad tas skaitās "slimīgs patriotisms"?
Un, ja tagad būtu referendums par krievu valodas kā otrās valsts valodas ieviešanu Latvijā, Tu aizksrietu palēkdamās? ;-)
25.05.2011 18:54 |

Reitings 2130
Sallija, parādi man kaut vienu uzbraucienu latviešu valodai kā valodai, ja spēsi, tev par prieku aizbrauķšu no zemes,, kura ir tikpat mana, kā tava :)

Ja kas, ar mani latviski runājuši kopš bērnības, kura noritēja padomju laikos un to varēja arī nedarīt..

Es tikai pateicu, ka realizēt reformu Rīgā (jo visas problēmas, ar kurām saskaros pārādījās Rīgā :)) būs ļoti grūti gan emocionāli, gan finansiāli, gan praktiski..

Diemzēļ,mani šeit visi pārpratuši un jau doās uz Arhangeļsku aizūtījuši..

Par skolotājiem, mūsu valstī nav tik liela alga, lai latviešu skolotāji ar krevu sīkiem vēl pa šo naudu mocītos... Es tiešām pazīstu vairakus skolotājus, kuriem ir tieši sāds viedoklis...

25.05.2011 18:56 |

Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
piekrītu, ka reforma būs grūta, kā jebkura.. bet mēs esam jaunattīstības valsts, tas nozīmē mums ir jāmainās lai pastāvētu un šī ir laba pārmaiņa! varbūt mazliet par vēlu, bet labāk vēlu nekā nekad...
25.05.2011 18:59 |

Reitings 2130
katte, es tev viena komentārā uzrakstīju, kāpēc es gan lentītes devītajā maijā uzskatu par slimīgu patriotismu, gan krievu valsts valodu kā otru. Bet es jau saku, visi manos komentos pamanījuši tikai kaut kādu mitisku visu latviešu apvainošanu (kaut arī slimīgs patriotisms bija izteiciens visiem pārmērīgi naidīgi noskaņotiem, gan latviešiem, gan krieviem :)) nevīs manu vienīgu domu: kopumā mums trūkst iespēju to reformu realizēt.

Ja kas, es vienreiz pa purnu dabūjudarbā aizstāvot domu, ka latvieši nav fašisti, arī mani senči tikuši mocīti no PSCR čekistu puses.

Es mīlu latviju kā zemi, un pa šo zemi ir staigājusi pusi no maniem senčiem (ja kāda grib man piemērot kaut kādu saukli :)) neies krastā :) Es tikai uzrakstīju kare;ali ši reforma nebūs iespējama vai arī būs apgrūtināta.. :)
25.05.2011 19:01 |

Reitings 696
Reģ: 03.11.2010
taurenīte, paskaties/palasi/uzzini (!!!!!!!), kā šo reformu vēlas ieviest!
neviens neko netaisās apvienot, nevienam latvietim nav jāmācās ar krievu (un arī otrādāk), krievu skolas netiek slēgtas.. tas, ka daudz skolotāju, kuras nerubī latviešu valodu.. - nu būs iemesls iemācīties!
Un piekrītu, tam, ka tavi komentāri ir gari,murgaini palagi.. saku to ne pirmo reizi.
25.05.2011 19:05 |

Reitings 2130
Vispār murgs kaut kāds - atliek pateik savu domu un šaubas, ka mani jau apvaino par latviešu valodas zaimnošanu, latviešus personisku apvainošanu . Un vēl šie jāvācās kur man vākties un kad...
Bet no otras puses, neviena neko nepamanīja par domu par jebkādiem pārspīējumiem un reālas situācijas novērtēšanu.

Ar kādām tiesībām Jūs to vispār sakat??
Es nevienu no Jums neesmu apvainojusi. Man tiešām žēl, ka tik jauno meteņu sirdīs ir tik daudz naida un neiecietības... Un vienalga - pret ko tas ir arī būtu vērsts...
25.05.2011 19:06 |

Reitings 2130
Vispār murgs kaut kāds - atliek pateik savu domu un šaubas, ka mani jau apvaino par latviešu valodas zaimnošanu, latviešus personisku apvainošanu . Un vēl šie jāvācās kur man vākties un kad...
Bet no otras puses, neviena neko nepamanīja par domu par jebkādiem pārspīējumiem un reālas situācijas novērtēšanu.

Ar kādām tiesībām Jūs to vispār sakat??
Es nevienu no Jums neesmu apvainojusi. Man tiešām žēl, ka tik jauno meteņu sirdīs ir tik daudz naida un neiecietības... Un vienalga - pret ko tas ir arī būtu vērsts...
25.05.2011 19:06 |

Reitings 696
Katte, man liekas, ka taurenīte nemaz nesaprot tavu jautājumu! :-D
25.05.2011 19:08 |

Reitings 2130
arī atzīstu, ka mani komentāri ir gari, bet dzudzu meiteņu komenti nav nebūt īsāki...

Mani cits tracina, ka atliek pateikt kaut ko: gari vai īsi, kas nesakrīt ar vairākuma domām, Tev šeit uzbrūk...pie tam tiešām personiski.

"Ja būtu jābalso pa krieviem, Tu skrietu gan" - pirmajā komentārā uzreiz pateicu, ka neskrietu, un neskriešu...

Par to valodu, krievu skolotāji nekad nevarē iemācīties latviešu valodu tik labi, lai pasniegt stundas gan krievu, gan latviešu bērniem... Skumji , bet fakts. Redzot reālo situāciju, ka krievu skoolas near atrast latviešu valodas pasniedzējus (un ne tikai no tā ..) secināju, ka būs grūti jebkādā veidā pāriet uz latviešu valodu. UN TAS IR VISS, KO GRIBĒJU TEIKT, TIKI PLAŠI UN AR PIEMĒRIEM :)
25.05.2011 19:11 |

Reitings 2130
Ja jautājums ir vai es aizskrietu kaut kur balsot par krievu valodu, tad - nē, neskrietu !!!!!!!!!!!!!!!
25.05.2011 19:13 |

Reitings 696
Bet taurenīt, tātad tu atbalsti to, ka arī nākotnē būs tādas,latviešu valodu nesaprotošas,skolotājas! tas tad nekad nebeigsies! aplis!
es ticu, ka ar šo reformu šādu skolotāju nākotnē varētu palikt mazāk.. pat patālā nākotnē, bet tomēr!
25.05.2011 19:26 |

Reitings 696
un jautājums bija tāds : "ja es gribu, lai manā valstī valsts valoda ir latviešu, tad tas skaitās "slimīgs patriotisms"?"
25.05.2011 19:27 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Ha, ar redzi man problēmu nav it nekādu, bet uz Arhangeļsku (vai jebkuru citu Krievijas ''guberņu'') Tu sevi aizsūtīji pirmā. Kas attiecas uz uzbraucieniem latviešu valodai, tad jā - tā es tos uztvēru. Vai arī Tu uzskati, ka uzbrauciens būtu tikai tad, ja Tu, piemēram, pateiktu - valoda ir neglīta un stulba, un punkts!?
25.05.2011 19:28 |

Reitings 2130
Nē, tas nav slimīgs patriotisms gribēt, lai valsts valoda būtu latviešu, es tikai nevaru iedomāties kā tas rīgā reāli ir izdarams... Tiešām nezinu, jo krievu bērnu ir daudz vairāk nekā latviešu Rīgā, tas ir fakts, Un latvisū skolas Rīgā ir mazākumā, tātad, ja sadalīs bērnus kaut vai 50/50, būs kaut kādi murgi nevīs stunas, jo latvieši ar krieviem un otrādāk, nesatiek. Tas pats attiecas uz skolotājiem.

Un vēl jautājums kurš, kā un kādās proporcijāsbērnus mācīs, man nav skaidrs... Un ja tas kādu apvaino, nu vāks...

Es sev neaizsūtīju ne uz kādu guberņu, tiki pateicu, la velti studēju šeit, un ne tādēļ, ka latviešu valodā...Tur ir pavisam citi iemesli... Daudzi atzīst, ka augstskolās Krievijā ir labs līmenis... Bet tas jau ir cita lieta.
25.05.2011 19:36 |

Reitings 326
Taurenīt, no kurienes tev visi tie statistikas dati, ka, redz, krievu Rīgā vairāk kā latviešu, krievu skolu vairāk, kvalificētu skolotāju, redz, nepietikšot..
Un atvaino, bet neviens no tevis nosauktajiem argumentiem nav pietiekami nopietns attaisnojums, lai šādu reformu neieviestu. Un ja jau tu saki, ka labprāt redzētu kā šī reforma veiksmīgi tiek ieviesta, kāpēc tad pati neej parakstīties?
25.05.2011 19:39 |

Reitings 2130
Es arī uzskatu ka situācija latvijā ir ļoti traģiska... Gan ar valodām, gan attieksmes ziņā...

Bet piespiežot krievu skolēnus mācīties laviešu valodā, mēs šo situāciju diez vai izlabosim... Es pazīstu krievus, kuri raksta un runā latviski perfektāk nekā es vai jūs, bet ienīst latviešus tā, kā jums sapņos nav radījies.

Es tikai apšaubu, ka pāreja uz latviešu valodu dos gaidāmu rezultātu. Uzskatu, ka tas vēl vairāk apgrūtinās situāciju un neveicinās ne cieņu pret valodu, ne kaut kādu sapratni vai saskaņu....

Atkal - tikai mans viedoklis no pieredzes...
25.05.2011 19:43 |

Reitings 326
Kas Latvijai ir vajadzīgs, tā ir mazākumtautību INTEGRĀCIJA SABIEDRĪBĀ. Un lielisks veids kā to panākt, ir mācīt valsts valodu jau no mazotnes.
Un jā, valstī valda spriedze un ir liela plaisa starp krievvalodīgajiem un latviešiem - un tas arī ir viens no iemesliem šādiem likuma grozījumiem.
25.05.2011 19:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits