Par valsts valodu skolās.

Reitings 4261
Reģ: 28.04.2011

Sveikas.

Kuras jau ir parakstījušās par izglītības iegūšanu valsts valodā?

Tikko arī biju parakstīt, vismaz tiku pie zīmoga pasē. :-P

Vai nezināt, kur varētu redzēt, cik jau paraksti savākti?

25.05.2011 15:06 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Es NEKAD nesaprotu, ko taurenīte raksta! Tas ir vienkārši apbrīnojami cik drausmīgi nesaprotami var cilvēks rakstīt :-D :-D :-D :-D
25.05.2011 18:21 |

Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
neesmu parakstījusies! bet šo "pasākumu" uzskatu par atbalstāmu!!

man ir vairākas draudzenes - krievu tautības, kuru ģimenēs runā tikai krieviski, arī mana tēta brāļa ģimenē runā krieviski.. bērni ir beiguši latviešu skolas!
nav nekāds naids pret krieviem un tas, kādā valodā runā ģimenē mani vispār neuztrauc, bet to, ka mācībām vajadzētu notikt latviešu valodā, domāju tas būtu tikai loģiski!
25.05.2011 18:23 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Sallija, es mācījos trijās valodās pa dzīvi(diemžēl.. :( ), un re, rezultāts, tiešām nevaru tagad iemācīties nevienu :) :D :D

Un par to, ka krievu bērni macīsies latviešu valodā, Tu vienalga maksāsi, un, rezultātā - maksāsi vairāk, jo ši reforma paņems ļoti daudz naudas no valsts un mūsu nodokļiem un neviens to nespēj saprast :) Tik pat ļoti daudz naudas paņemtu teiksi tas, ka krievu valoda kļūtu par valsts valodu...

Secinājums- lētāk un psiholoģiski ērtāk TAGAd atstātt visu, kā ir, jo LV nepavilks tādu reformu, ne naudas, ne resursu ziņā. To, ka principā, tas būsu labāk jau no sākuma es neapšaubu un neapšaubīju... tur tā lieta, es runāju vienu, bet nacionālistiski noskaņoti civēki neiebrauc kāpēc es tā runāju...

Es negribu aizstāvot vai nolikt kādu, es to saku no reālas situācijas un pieredzes. Es pat gribu, lai ši reforma notiktu, tad visi saprastu, cik REĀLI GRŪTI TAS BŪS REALIZĒJAMS :)
25.05.2011 18:23 |

Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
Un, jā, patriotisms nav nosodāms, nosodāma ir šitā nožēlojamā bļaustīšanās no sērijas "visi tagad baigie patrioti" (e)
Jā, es esmu patriots, nezinu, vai man vecāki to ir ieaudzinājuši, kad 3 gadu vecumā stāvēju Baltijas ceļā un joprojām, dzirdot "Atmostas Baltija" izplūstu asarās, vai kāda cita iemesla dēļ, bet, neskatoties ne uz ko, man te ir labi un es gribu, lai mani nākotnes bērni augtu latviskākā vidē nekā es!Un punkts! :-D
25.05.2011 18:25 |

Reitings 2130
Nju nesapratāt, tā ir jūsu problēma :)

Īpaši patriotiskām būtnēm atkārtoju - CILVĒKUU NEPIETIKS, KURI SKOLĀS AR TĀM JAUKTĀM KLASĒM STRĀDĀS :)
25.05.2011 18:25 |

Reitings 3278
Taurenīt - tāpēc nekad tevis rakstīto nelasu! Nav mana problēma! :-D :-D :-D
25.05.2011 18:27 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Nu tad es labāk maksāju par to, lai šāda reforma notiek, nevis par to, lai nenotiek. Es neesmu pret maksāšanu vispār, bet gan pret maksāšanu kam tādam, ko es uzskatu par bezjēdzīgu/pretrunā ar manām interesēm, pārliecību, utt.
25.05.2011 18:28 |

Reitings 2486
kā Tu zini to? Tu domā, ka neviens, izņemot tevi,par to nav iedomājies???????Jebkura reforma vai inovācija prasa kaut kādus upurus, bet, vai tāda iemesla dēļ nav vērts neko mainīt????????????
sviests!
25.05.2011 18:29 |

Reitings 2130
SLIMĪGS patriotisms IR nosodāms :) Ok, ātri rakstot, es rakstu analfbētiski un gramatiski nepareizi vēl ar vairākām neuzmanības kļūdām, kad pārlasu, parasti jau izlaboju savus tekstus.

Par manu izglītību - tas ir piemērs un tikai. Un arī realitātē esmu simtiem reižu noželojusi, ka aizgāju uz vēsturniekiem LU, tiešām lābāk būtu devusies uz kādu Saratovu vai vienalga kādu krievijas guberņu :) :D
25.05.2011 18:30 |

Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
man šķiet ka te tiek jaukts patriotisms ar nacionālismu!! :-)
25.05.2011 18:33 |

Reitings 2486
Zini,piedod, bet man žēl, ka tur nestudēji!!!!!!

Un,lūdzu, tad izskaidro man, ko, tavuprāt, nozīmē "slimīgs patriotisms"?? :-O
25.05.2011 18:33 |

Reitings 3278
bai-bai - es ar tā sāku domā, pēc komentāriem.. (t)
25.05.2011 18:34 |

Reitings 6037
Cilvēku kā reiz pietiks, gan jau jaunie pedagogi mācēs un gribēs uzņemties, par to vari nesatraukties, tā taču nebūs Tava problēma. :-)

Kas attiecas uz ''jauktajām'' klasēm, tad Tu rūgti maldies, jo neba jau nu tagad visās latviešu skolās un klasēs neiet neviens pats krievu bērns. Manā klasē pamatskolā bija kādi septiņi bērni no krievu ģimenēm, nu - tādām īstām, viena meitene pat, sākot skolu, nemācēja latviešu valodu nemaz, un, zini ko? Kaut kā visi skolotāji tika galā, iemācīja. Un labi iemācīja. Tā meitene tagad perfekti runā latviski. Ne tikai runā, bet arī raksta.

Turpretī, kursā ir daži kadri, nākuši no krievu skolām - viņu rakstu valoda ir līdzīga Tavējai. Un pie tam viņi nav iemācījušies lietot arī Spell-Check vai kāda kursa biedra palīdzību, lai pārbaudītu savus tekstus pirms nodošanas vai prezentēšanas. Tad var sēdēt un domāt - smieties vai raudāt.
25.05.2011 18:34 |

Reitings 2130
Lasi manus tekstus, ja jau izsakies :)

Tur tā lieta, ka es tikai uzrakstīju to, ko reāli redzēju, un redzēju vairākkārt Latvijā krievu skolās ar mēģinājumiem iet uz izglītību latviešu valodā....

Un sastapos, ka krievu skolā negāja neviens latvietis, knapi atraduši. manā paziņu lokā ir vairāk latvijas nacionālistu unpatriotu, un starp viņiem daudz skolotāji no laukiem, kuri skaidri un gaiši teikuši, ka krievu bērnus nemācīs...
Es varu Jums kaut vairākus piemērus ar vārdiem - uzvārdiem - adresēm parādīt...

Zinu, ka katram paliks tikai savs viedoklis, bet tizli parakstīties pret to, kas nav normāli 9vai arī nenormāli :)) realizējams tagad principā :)
25.05.2011 18:35 |

Reitings 6037
Bet varbūt nav par vēlu? :-) Tevi noteikti ar atplestām rokām gaida kādā Smoļenskā vai Arhangeļskā. :-)
25.05.2011 18:37 |

10 gadi
Reitings 105
Reģ: 29.01.2009
iespējams, ka Latvijā vienkārši nav tik daudz vairs latviešu, kuri parakstītos. konkrēti Rīgā es visur dzirdu tikai krievu valodu- parkā, uz ielas, veikalā- visur! sajūta ne tā kā Latvijā!
25.05.2011 18:41 |

Reitings 6037
Kāpēc lai latvietis ietu krievu skolā? Kur jēga?

Tiešām, kā Tev izpaužas slimīgs patriotisms? Laikam Tavu nostāju sapratu - slimīgs patriotisms latviešiem skaitās tas, ja viņi vēlas savā valstī runāt savā valodā! Ģeniāls domu gājiens.
25.05.2011 18:42 |

Reitings 2130
Sallija, interesanti ir tas, ka es konkrēti nevienu no Jums neesmu apvainojusi... man prieks, ja reforma izdosies, negribās ticēt, ka tikai man vienīgai pa dzīvi patrāpijušies kaut kādi stulbi latvieši, stulbi krievi un skolas, kuras nevar atrast skolotājus... es tikai pateicu par SAVU pieredzi, savu viedokli un attieksmi kāpēc es negāju balsot parakstīties utt. ...

Bet mani fascinē, ka šeit uzreiz apdirš (sorry :)) cilvēku par viedokli, kas nesakrīt ar vairākuma viedokli :)

Arī par slimīgu patriotismu pateicu, neminot nevienu konkrēti. patiesībā, tas nebija adresēts kādai no Jums konkrēti, bet par sabiedrību kopumā :) Tas lentītes 9 maija svētkos es arī uzskatu par slīmīgu patriotismu ja kas :)

25.05.2011 18:43 |

Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
asi te tie komentāri sākušies, bet es piekrītu, ka mums jāsaglabā savs latviskums un sava valoda un krieviem būtu jāmācās latviešu valoda, jo tagad ir tik daudz to, kas nemāk. Bet ja normāls jaunietis un normāli vecāki - viņi mācēs latviešu valodu jau no "bērna kājas" - kur tad būs problēma mācīties latviski?

Redz ir pilsētas, kur krievi ir mazliet advancētāki un neiebilst pret mācīšanos latviešu valodā - šim labs piemērs ir Valmiera. Kāpēc te krievu jaunieši (un ne tikai jaunieši) var mācīties latviski un runāt ar mani (pārliecinātu latvieti) latviski, bet redz citās pilsētās krievi to nevar darīt...

Un tad, kad ši krievu jaunieši iestāsies augstskolā - viņi būs pateicīgi, jo mums kā nekā augstskolās tomēr oficiālā valoda ir latviešu valoda (ar retiem izņēmumiem)...
25.05.2011 18:45 |

Reitings 6037
Man ir iedzimts patriotisms, uzbraucienus latviešu valodai uzskatu par uzbraucieniem sev. Ja vēlies, vari mani uzskatīt par slimu, bet tā nu tas ir.
25.05.2011 18:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits