Dusmu pilna vientuļā māmiņa...

Reitings 29
Reģ: 20.05.2011

Sveikas. Sākšu ar to, ka man ir 19 gadi. Manam draugam 22. Nesen uzzināju, ka esmu stāvoklī. Esmu jau 8. nedēļā. Man ir draugs, esam kopā aptuveni 3 gadus, arī dzīvojam kopā. Pastāstīju daugam par berniņu, kopīgi izdomājām, ka mazuli nepaturēsim. Tomēr dienu pirms aborta, runāju ar mammu, tanti un visu lēnām pardomāju un izlēmu mazuli paturēt. To pasakot draugam, viņš vienkārši mainījas par visiem 100%. Bija gatavs ar varu aizvilkt uz slimnīcu lai iztaisu abortu. Tad sāka teikt vienkārši briesmīgas lietas - ka gribot šķirties, viņš mani negribot, un lai līdz nakošai nedēļai savācu pekeles un vācoties prom, ka ja bēbīti paturēšu es viņam sabojāšot visu dzīvi. Pirms jau uzzinājām, ka gaidam mazuli viss gāja uz īso. Par mazuli teica, ka viņu negribot, ka es no viņa nekādu atbalstu varu negaidīt. Tad sāka runāt par alimentiem, kas man nemaz nebija ienācis prātā. Teica, ka iedeva man naudu abortam un ar to arī viss beigšoties. Un ka es palikšu resna, neglīta un nekopta, ka mani neviens tadu negribēs un kur nu vēl kopā ar bērnu. Tad kā jau liela daļa vīriešu, teica, ka viņš neesot parliecināts vai tas ir viņa berns. Tagad viņš vienkārši mani ignorē, nekadi apskāvieni, ne bučas, ne jauki vārdi. Viņš staigā apkārt, dara ko grib. Tagad aizbrauca uz citu pilsētu ar draugiem kopā izklaidēties. Vakar biju uz televizoriem, redzēju kā mazajam sitas sirsniņa. Parādiju bildīti ar mūsu mazuli, domāju, ka kaut kas mainīsies. Bet diemžēl bija tas pats ledus aukstais skatiens un nekādas emocijas. Es vienkārsi nekad nesapratisu tos cilvekus kuri nespēj uznemties atbildibu un kā var nemīlēt savu miesu un asinis. Es bērniņu mīlēšu cik vien manos spēkos. Bet kad iedomājos, ka būšu viena un iedomājoties, ka viņš ir tik vienaldzīgs un vēl visi tie pateiktie vārdi. Es vienkārsi nevaru valdīties, es sevī iekšā turu tik daudz naida, es vāros dusmās. Man liekas, ka tulīt eksplodēšu. Ko lai es daru? Kā varu iznīcināt tās dusmas kuras mani no iekšpuses ēd nost??

20.05.2011 22:55 |

Reitings 180
Reģ: 29.01.2009
šādus vīriešus vajadzētu nošaut. ja reiz ir sanācis, tad kopīgi jāpieņem lēmumi un nevar piespiest sievieti taisīt abortu. bet viņiem jau viegli, paņem un aiziet. a ko mums darīt? nevaram tā aiziet it kā nekas nebūtu noticis. aborts arī ir smags lēmums. žēl jau, ka īsto seju ierauga tikai pēc tam. no tādiem vnk pa gabalu jālaižas jau no paša sākuma.
22.05.2011 17:02 |

Reitings 744
viens ir fiziskā veselība, bet ir jau arī garīgā veselība. Ne visas, bet ļoti daudzas sievietes jau uzzinot to,ka viņas ir stāvoklī, mazulim pieķerās, tas ļoti izmaina sievietes iekšējos pasauli, izpratni par lietām, un aborts tādā gadījumā, manuprāt, dzīvi var sabojāt, kā tas, ka pēc tam būs mazāk laika izklaidēm. Vīrieši jau to nesaprot, jo kā jau šajā diskusijā tika minēts, daļa vīriešu savu "tēva instinktu" sajūt tikai tad, kad viņi var pieskarties mazulim paši, bet sievietei šī saikne ir jau no paša sākuma.
22.05.2011 17:09 |

Reitings 744
t.b.-dzīvi var sabojāt VAIRĀK kā
22.05.2011 17:12 |

Reitings 399
ess - visticamāk Tu dziedātu citu dziesmu, ja pati būtu tādā situācijā. pat jebkura kontracecepcija noteiktu procentu iespējamību apaugļoties. riktīgi lēti un sekli ir lietot tādu vārdu kā "drāzties" šajā situācija, kurš nav gadījuma sakara auglis, bet trīs gadu attiecību iznākums.
p.s. un nošaut arī nevienu nevajag :D (tas citai komentētājai veltīts)
22.05.2011 17:19 |

Reitings 399
t.i. - pat jebkura kontracecepcija ATSTĀJ noteiktu procentu iespējamību apaugļoties.
22.05.2011 17:20 |

Reitings 211
Reģ: 30.10.2010

Ikstit, Tu esi ļoti drosmīga meitene. Manuprāt(pēc domāšanas), arī pieaugusi. Es neuzskatu, ka 22 gadi ir vecums, kad nevarētu uzņemties atbildību un būt par tēvu.
Nevar spriest par to vai cilvēks ir vai nav pieaudzis(vēl bērns, pārāk jauns) spriežot tikai pēc gadu skaita. Nevēlies būt par vecāku- neesi, bet nevajag arī uzreiz izturēties pretīgi pret otru. Manuprāt, Tev tikai labāk, ka tagad zini, kas viņš par cilvēku.
Novēlu Tev uzaudzināt jauku mazo un atrast sev citu jaunu īSTO UN LIELO pusīti!
22.05.2011 17:24 |

Reitings 40
Reģ: 17.08.2009
Es viennozīmīgi domāju, ka galavārds un lēmums par aborta taisīšanu/netaisīšanu pieder sievietei. Pavisam vienkāršu apsvērumu dēļ - piespiedu aborts vai piespiedu dzemdības uz sievietes psihi var atstāt briesmīgu iespaidu. Bet tas "vīrietis" gan jau tiks galā un ar viņa psihi viss būs ok, jums tā nešķiet?
Ikstite18 turies, tu esi malacis! Tik žēl, ka ir tādi vīrieši, kas tā izturās pret sievietēm :-/ Bet tev ir jādomā pozitīvi - tu vairs nekad nebūsi viena! Tev būs tuvākais clvēciņš pasaulē, tu esi laimīga sieviete ;-)
22.05.2011 17:27 |

Reitings 181
Reģ: 25.10.2010
Un vēl - no tā laika, kad māsa palika stāvoklī un viņu atstāja vienu, manī radās milzīgs riebums pret šādiem "mērgļiem". Aizpagājušajā gadā īslaicīgi tikos ar vienu vīrieti, radikāli manas domas par viņu mainījās, kad viņš atzinās, ka pirms 3gadiem (25g.v.) pametis 18gadīgu meiteni, kura no viņa palikusi stāvoklī!!! Nu kā es varētu vēl uzturēt kkādus kontaktus ar "vīrieti" no tā plaukta, uz kura sēž tā gļēvuļu kārta, kurus tiešām necienu?! :-O Un viņš jau nu stabili būtu atkārtojis to pašu, ja gadītos ar kādu citu tāda pati situācija - laikam jau tā ir tāda specifiska vīriešu suga :-|
22.05.2011 17:39 |

Reitings 359
ess:
Protams, cik cilvēku, tik viedokļu.

Taču šajā gadījumā meitene, manuprāt, rēķinās ar sekām. Vīrietis ir tas, kurš met plinti krūmos, kļūst vienaldzīgs un bēg no problēmām.

Piekrītu jau iepriekš teiktajam - ka vecums nav rādītājs.

Ikstite18 - izturību, veselību un miera pilnu grūtniecības laiku! Tev viss izdosies! Atceries, ka nebūsi viena. Nu jau - nekad. :-)
22.05.2011 17:43 |

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010
Tām attiecībām vairs nav nākotntes, jo pie tāda puiša palikt nevar - parādīja tikai cik nopietni ir viņa nolūki attiecībā pret meiteni. BET nevienu vīrieti nevar piespiest gribēt bērnu. Cik sapratu sākumā abi vienojās, bet meitene savu sieviešu radu iespaidā nolēma atstāt bērnu.
Kā jau vairums sieviešu- visas mals un mals kamēr pārliecinās paturēt bēbi, neskatoties uz to cik meitene jauna. Būtu vairāk jādomā pašai - ko tieši TU gribi - paturēt un būt ar asti, vai tomēr savā jaunībā neapbērnoties, sākt mācīties, nostabilizēties dzīvē, atrast īsto cilvēku un ieplānot bērniņu kad būs iespējas nodrošināt gan materiāli, gan ar abu vecāku mīlestību. Bet ja PATI gribi, tad esi pati par sevi - vīrietis UZREIZ pateica savu nostāju, un ja mainīji pēkšņi savas domas, tas nenozīmē ka var uzspiest viņam mainīt viedokli.

Un lūdzu nemaliet žēlabaino pret abortu dziesmu, sākumā tur ir tikai bezpersonisks receklis kuru izkasa. Tīri medicīniski. Un saprotiet - ir sievietes kuras jaunībā nevēlas bērnu. NEVĒLAS - dažas ar izteiktu mātes instinktu nekādīgi nesaport ka dažas negrib bērnus. Un nav runa par neizsargāšanos - pat uzņemoties atbildību par sekām un lietojot kontracepciju ir maza iespēja palikt stāvoklī. Aborts arī uz atbildības uzņemšanās, piedodiet atvainojiet, bet bērni miskastēs nav labāks variants tāpat kā bērnunami kas pārpildīti ar nevienam nevajadzīgiem bērniem.

Kāpēc dažām ir tāda attieksme? Tāpēc, ka vispirms pašam ir jāizaug, jāiegūst izglītība, jāsāk strādāt un pelnīt, jānostabilizējas, nevis uzreiz pēc skolas jāražo sīkie. Dažam vienkārši vairāk strādā domāšanā nevis pirmatnējie instinkti kā no konveijera ražot
22.05.2011 17:46 |

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010
Ak jā, un nerunājet par to cik agri mūsu mammas un vecmammas dzemdēja, tad tiešam biji citi laiki. Agrāk bija vieglāk - palika grūsna un vīrietis uzreiz zem tupeles, ar dažiem izņēmumiem kas skaitījās unikāli :-D Un tad nebija tādu prasību pēc izglītības, nebija tik grūti veidot karjeru, bija daudz primitīvāk, un gandrīz visiem bija darbs un ko paēst.
22.05.2011 17:52 |

Reitings 2224
PinkCandy- nu nestāsti gan, ka kādreiz bija vieglāk, bija ko ēst un bija darbs...
Ja nezināji tad pirms kādiem gadiem 20 nemaz tik viegli nebij, tu nevarēji nopirkt visu ko gribi, un darbs arī nebij!!!

Tieši kādreiz bija grūtāk, un vīrieši tieši tā pat pameta sievietes...

Es savai mammai piedzimu 16 gados, nesaku ka tgd visām jādzemdē- bet uzaudzināt bērnu var... Turklāt viņai to nācās darīt vienai, jo kad man bija 2 gadi tētis nositās! Un re- viss ir kārtībā... Badā neesmu nomirusi! Arī meitenei ir ģimene, kas viņu atbalsta!
22.05.2011 17:57 |

Reitings 40
Reģ: 17.08.2009
PinkCandy, šķiet neesi īpaši iepazinusies ar tēmu.
Autore norāda "uzzinot par mazuli, es jau no pirmās dienas sāku viņu mīlēt."
Kā arī par recekli bērniņu domāju vairs nevar saukt. Autores teksts "Vakar biju uz televizoriem, redzēju kā mazajam sitas sirsniņa."
Tā ka tavi komentāri manuprāt nevietā un neviens par aborta "briesmīgumu" šeit nediskutēja
22.05.2011 17:58 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Pink Candy, Tev ir ļoti zems diskutēšanas līmenis, to, starp citu, esmu pamanījusi jau vairākās diskusijās :-P Turklāt par tēmām, ko savā "referātā" ietvēri, neviena diskusiju dalībniece tādā aspektā, kā Tu rakstīji, nemaz nerunāja.
22.05.2011 19:51 |

Reitings 181
Reģ: 25.10.2010
PinkLady laikam uzskata, ka sieviete=lops, ja jau sievieti - grūtnieci var nosaukt par grūsnu :-P Un piekritīšu LuīzeLuīze, arī esmu ievērojusi tādu pliekanu domugājienu no šīs diskutētājas |-)
22.05.2011 20:15 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
PinkCandy, pirmkārt, man piemēram, mātes instinkta šobrīd nav vispār. Nepatīk nekādi bērni, bet priekš manis vārds ATBILDĪBA kā arī vārds AMORĀLI vienmēr pastāv un pastāvēs. Vari tēlot super ciniķi un saukt bērnu par recekli, manis pēc. Mūsdienās vispār cilvēki nez' kādēļ lepojas ar to, ka nepastāv morāles normas, nepastāv jēdziens labs/slikts, nepastāv tas, ka viss ļaunais atgriežas. Un es esmu pārliecināta, ka karma pastāv un, ka katrs maksā par to, ko izdarījis. Neesmu reliģijas atbalstītāja, un tādēļ neskraidu apkārt sakot "tas ir grēks" reliģiskā ziņā, taču ticu, ka aborts ir tas, par ko katra nes sekas. Bet tas tā, es negribēju pacelt šo tēmu, jo nemēdzu mācīt nevienu dzīvot un norādīt, kā vajag vai nevajag darīt, uzrakstīju to tikai tava komentāra dēļ, jo neuzskatu, ka te kādu vēl jāaizstāv - puisi vai viņa aizstāves, atskaitot vien pašu diskusijas autori.
Otrkārt, talantīgiem, gudriem, strādīgiem cilvēkiem būs nauda, veiksme, karjera arī tad, ja būs bērns 19 gadu vecumā. Pilna Latvija un vispār - pasaule, ar piemēriem, kad bērnu nav arī 30 gados, bet nav ne tikai bērna, bet nekā - ne karjeras, ne hobiju, tikai iedzeršana tusiņos labākajā gadījumā. Cilvēkam, kurš patiešām grib kaut ko sasniegt, netraucēs ne bērns, ne nabadzība, ne tas, ka dzimis Latvijas pāķos.
22.05.2011 20:37 |

Reitings 1852
Ja Tu domā, ka esi gatava viena audzināt bērnu, esi apsvērusi visus + un - , galvenais, finanses, tad dzemdē. Ne jau cosmo lietotājas Tev teiks ko darīt un nē, jo mēs nezinām tavu situāciju, tavas iespējas.
Par puisi runājot, gļēvulis. (t)

Man ir draudzene, kurai arī ir bērns. Bērnu viņa dzemdēja 20 gadu vecumā, džeks viņu pameta. Meitene nenobijās un bērnu dzemdēja. Šobrīd draudzene ir UK, precējusies. Jaunais puisis tb. vīrs bērnu ir iemīlējis kā savu un viss viņiem ir ideāli. Nevar tā viennozīmīgi pateikt, ka vientuļa jaunā māte uzreiz norakstāms cilvēks. TĀ NAV! Ja cilvēks grib, tad viņš var izsities dzīvē, ar bērnu vai bez bērna!!

Veiksmi! :-)
22.05.2011 20:47 |

Reitings 29
Nevajag jau brukt man virsū. Paturēt bērnu vai taisīt abortu ir nopietns lēmums. Jums nav tiesību mani nosodīt par to, ka pārdomāju. Ne velti vienmēr pirms aborta veikšanas ārsti saka, ka vēl ir laiks pārdomāt simtiem reižu. Un es tā izdarīju. Un PINKCANDY, nejau tapēc, ka man tante lika. :D Es savu mazuli mīlu, laidīšu pasaulē un viss. Vienalga vai kopā ar bioloģisko tēvu vai nē. Un visām tām gudrajām kas raksta '' Ko ta tu domā, ka tagad viņu piespiedīsi? Pati tadu izveli izdariji, tagad viena pati cinies'' vai tad savā tekstā rakstu kā piespiezt savu draugu mazuli mīlēt un būt man blakus. Rakstīju par dusmām un pastāstīju situāciju kā man viņas radās un jautāju kā ar viņām cīnīties. Lūk tā! Esmu samierinājusies, ka būšu viena. Nesaku, ka būs viegli, bet tapēc jau nevajag norakstīt manu dzīvi. Jauna vēl esmu, gan paspēšu gan karjeru veidot, gan pie vīra tikt! :-)
23.05.2011 13:52 |

Reitings 29
Un vēl, nejau radu iespaidā tādu izvēli izdarīju. Mani vienkārsi apgaismoja, ka ne vienmēr vajadzīgs blakus ir vīrietis lai uzaudzinātu bērniņu. Neviens man neuzspieda lai bebuku paturu, teica, ka tā ir mana izvēle, bet varu rēķināties ar atbalstu. Domāju, ka nemaz tādu briesmoni sev un savam mazulim blakus negribu. Varbut pat labāk, ka ir tā kā ir!
23.05.2011 14:02 |

Reitings 2059
Bet DNS? Tēvs--->bērns?
23.05.2011 14:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits