Dusmu pilna vientuļā māmiņa...

Reitings 29
Reģ: 20.05.2011

Sveikas. Sākšu ar to, ka man ir 19 gadi. Manam draugam 22. Nesen uzzināju, ka esmu stāvoklī. Esmu jau 8. nedēļā. Man ir draugs, esam kopā aptuveni 3 gadus, arī dzīvojam kopā. Pastāstīju daugam par berniņu, kopīgi izdomājām, ka mazuli nepaturēsim. Tomēr dienu pirms aborta, runāju ar mammu, tanti un visu lēnām pardomāju un izlēmu mazuli paturēt. To pasakot draugam, viņš vienkārši mainījas par visiem 100%. Bija gatavs ar varu aizvilkt uz slimnīcu lai iztaisu abortu. Tad sāka teikt vienkārši briesmīgas lietas - ka gribot šķirties, viņš mani negribot, un lai līdz nakošai nedēļai savācu pekeles un vācoties prom, ka ja bēbīti paturēšu es viņam sabojāšot visu dzīvi. Pirms jau uzzinājām, ka gaidam mazuli viss gāja uz īso. Par mazuli teica, ka viņu negribot, ka es no viņa nekādu atbalstu varu negaidīt. Tad sāka runāt par alimentiem, kas man nemaz nebija ienācis prātā. Teica, ka iedeva man naudu abortam un ar to arī viss beigšoties. Un ka es palikšu resna, neglīta un nekopta, ka mani neviens tadu negribēs un kur nu vēl kopā ar bērnu. Tad kā jau liela daļa vīriešu, teica, ka viņš neesot parliecināts vai tas ir viņa berns. Tagad viņš vienkārši mani ignorē, nekadi apskāvieni, ne bučas, ne jauki vārdi. Viņš staigā apkārt, dara ko grib. Tagad aizbrauca uz citu pilsētu ar draugiem kopā izklaidēties. Vakar biju uz televizoriem, redzēju kā mazajam sitas sirsniņa. Parādiju bildīti ar mūsu mazuli, domāju, ka kaut kas mainīsies. Bet diemžēl bija tas pats ledus aukstais skatiens un nekādas emocijas. Es vienkārsi nekad nesapratisu tos cilvekus kuri nespēj uznemties atbildibu un kā var nemīlēt savu miesu un asinis. Es bērniņu mīlēšu cik vien manos spēkos. Bet kad iedomājos, ka būšu viena un iedomājoties, ka viņš ir tik vienaldzīgs un vēl visi tie pateiktie vārdi. Es vienkārsi nevaru valdīties, es sevī iekšā turu tik daudz naida, es vāros dusmās. Man liekas, ka tulīt eksplodēšu. Ko lai es daru? Kā varu iznīcināt tās dusmas kuras mani no iekšpuses ēd nost??

20.05.2011 22:55 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Man ir pazīstama meitene kurai ir veseli 2 bērni, 22 gadi un skatos, ka viņai ir jauns džeks, un nebūt ne viņa ir supermodele un karjeriste. (t)
22.05.2011 02:48 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Lafayette
Tieši tā :-) Es zinu kādu kolēģi, kas tieši nupat šķīrās no savas draudzenes bez bērniem), un dzīvo ar meiteni, kurai ir bērniņš no iepriekšējām attiecībām.
22.05.2011 02:48 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Cerams, mazuli tiesham paruresi..
Nu un, ka 18 gadi?
Tante mamma radi tachu palidzes, tiksi galaa.
22.05.2011 02:53 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Esmu pārāk slinka lai lasītu visus komentārus, bet šādiem tādiem pārskrēju ar acīm.
Katrā ziņā, vēlos teikt, ka negribēt bērnu ir viena lieta, bet visam ir sava robeža. Pie tam, manas draudzenes māsai arī ir neplānots bērns, tiesa gan, piedzemdēja 25 gadu vecumā, bet tomēr - viņa ir nelaimīga, jo vīrietim ir šausmīga attieksme gan pret viņu, gan pret bērnu. Patiesībā, sēž viņai uz kakla. Visai ģimenei šķiet, ka ja reiz pati viņa sevī nevar atrast spēkus, tad labāk viņš būtu viņu pametis, bet diemžēl, tas nenotiek, turpina dzīvot blakus, sūkt naudu un terorizēt. Lielākā daļa jauno māmiņu, kuras vīrieši pamet, tomēr atrod sev labākus vīriešus un dzīvo laimīgas. Tādēļ es pat teiktu, ka esi vinnētāja, jo jau tagad zini, kas viņš ir par zvēru, nevis pēc 10 kopā nodzīvotiem gadiem. Jo visas tās lietas par to, ka iespējams nav viņa bērns, ka tu palikšot resna un neglīta ir pārāk šausmīgas. Tādus vīriešus nevienai par brīvu nevajag. Atradīsi labāku, gan jau.
22.05.2011 03:15 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 12.05.2010
Nu,ja lauzi kopīgo lēmumu un izlēmi viena pati paturēt,tad paturi un dzīvo tālāk bez viņa.Tev nav tiesību tagad pieprasīt un gaidīt,lai viņš maina savas domas tikai tāpēc,ka tu mainīji.Sākumā bija jūsu kopīgais lēmums.Pēc tam tu vienprātīgi pieņēmi citu lēmumu,tad nu...tava izvēle,tava dzīve.Protams,viņš varēja izturēties pieklājīgāk un bez rupjībām.Taču,es nesaprotu,ko tu principā no viņa gribēji-lai viņš pēkšņi būtu starā,jo tu pārdomāji?
Viņš nevar piespiest tevi ar varu,pret pašas gribu taisīt abortu.Samierinies-tu nevari ar varu piespiest viņu gribēt to bērnu.
22.05.2011 03:16 |

Reitings 2304
Man tomēr mati mazliet ceļas stāvus, varbūt esmu vecmodīga, bet abortu neuzskatu par normālu lēmumu un ja reiz vīrietis tomēr ar seksu nodarbojas, tad arī ir atbildīgs par sekām un viņam IR jāpalīdz! Kas par bērnudārzu - gribu, negribu? Dzīvē reti tiek jautāts, ko tu gribi un negribi, ir tāds vārds kā VAJAG. Šis nav vīrietis, šis ir puišelis, kurš varbūt kādreiz arī izaugs, bet tad būs par vēlu. Īsts vīrietis sakostu zobus un ja reiz sekso, tad jāzina, kā var gadīties. Aborts nav jāuztver kā kaut kas normāls.
22.05.2011 03:21 |

Reitings 1677
Tas droši vien nav šīs diskusijas temats, bet tomēr..., lasot šo diskusiju, mani nepamet doma, kāpēc sievietes ir tik nežēlīgas un neiejūtīgas pret citām sievietēm? Visi šie teksti ar frāzēm:"Tev nav tiesību prasīt...", "ko Tu iedomājies..." utt.Un kur paliek sieviešu solidaritāte? :-P
22.05.2011 03:22 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
1kart - tie vārdi un drausmīgā izturēšanās droši vien ir vnk šoks no viņa puses. pagaidi, vrb drīz viņš sapratīs, pieņems un nomierināsies.
2kart - ja tu uzskati, ka viņa pienākums ir palīdzēt uzturēt un rūpēties par bērnu, kāpēc lai viņa tiesības nebūtu piedalīties izlemšanā par bērna paturēšanu.
22.05.2011 03:35 |

Reitings 1677
Pilns pelnu trauks, vispār jau ir tā, ka rūpes par bērnu regulē likums, nevis kāda domas par to, ko kāds grib/negrib.No atbildības puisis šā vai tā neizvairīsies :-P
22.05.2011 03:44 |

Reitings 2304
Pilns pelnu trauks, nu viņiem ir 1:1, viņa ir par, viņš pret. Un atšķirība ir tikai tajā, ka ja reiz viens pret vienu, tad viņa lēmums tomēr ir amorāls un īsts vīrietis tā NEKAD NERĪKOTOS!!! Inteliģenti, labi audzināti vīrieši no normālām ģimenēm tā, piedodiet, atvainojiet, bet nedara un viss.
22.05.2011 03:44 |

Reitings 55
Reģ: 15.02.2009
man tik jautajums - tris gadus nodzivojot kopa tu nesaprati, kas vins ir pa "putnu"? :-/
22.05.2011 04:47 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
Dažas jau te tā rakstā it kā tas bērns būtu lieta ko var izmest vai paturēt. Bet nu jā, ko var gaidīt no seklām, aprobežotām būtnēm. Un tās kuras te tā runā, ka viņam bezmazvai ir tiesības pazust un nelikties ne zinis ir vnk...ar kuru vietu jūs domājat? Un tas ja viņa no sākuma būtu pateikusi, ka grib paturēt bērnu, kautko mainītu? Tad viņam būtu jāuzņemas atbildība? nu camoon...Jebkurā gadījuma vīrietim ir jauzņemas atbildība, ja reiz to bērnu pagādājis.
22.05.2011 07:06 |

Reitings 2727
Reģ: 07.05.2011
Tā ir problēma, ka ir gan vīrieši, gan sievietes, kas par saviem bērniem nerūpējas. Savādi, ka vīrietis negrib, ka viņa DNA turpinās. Iespējams, ka tās sliktās īpašības var iedzimt.
22.05.2011 09:25 |

Reitings 1677
Njā, būtībā dusmīgi mudinājumi un ieteikumi saprast vīrieti brīdī, kad pašai meitenei vēl jo vairāk ir nepieciešams atbalsts un sapratne, ir nedaudz amizanti.Respektīvi, vīrietis ir lolojams un žēlojams, jo viņš, lūk, ir pārāk jauns un vēl nav gatavs bērnam, kamēr principā meitene taču ir tā, kas iznesīs lielāko notikuma smagumu jebkurā gadījumā, lai kāds būtu lēmums. Tas, ka šādos brīžos ir šaubas, un meitene pārdomā, ir normāli - runa taču nav par to, kādu kleitu pirkt - sarkanu vai melnu.
Un šīs runas par to, ka vīrietim ir tiesības vēlāk nerūpēties par savu bērnu, jo viņš to nav vēlējies, ir šausmīgas. Un jo šausmīgāk, ka to atbalsta pašas sievietes. Kamēr sabiedrībā pastāvēs šādi uzskati, tikmēr apkārt staigās vīrieši, kuri neuzņemsies nekādu - ne morālu, ne materiālu atbildību par saviem bērniem.
22.05.2011 15:14 |

Reitings 744
Reģ: 29.01.2009
luīzeluīze- es laikam piekrītu it visā ko Tu saki!

man šķiet, ka vīrietim ir tiesības neuzņemties atbildību, tad ja viņš ir garīgi slims, jo tāds varbūt nemaz nesaprastu kas notiek. Ja vēl esi par jauns un gribi baudīt dzīvi-baudi ar prezervatīvu!
22.05.2011 16:00 |

Reitings 9
A ko sūdzēties? Tā ir Tava izvēle, vīrietis uzreiz pateica, ka bērnu nevēlas. Cerēji, ka viņš nu atplestām rokām skries un nu tik būs? ha! Es saprotu Tavu vīrieti, es arī Tavā vecumā bērnu negribētu.
22.05.2011 16:19 |

Reitings 181
Reģ: 25.10.2010
Nav jau nemaz jābūt 22g.v., lai neuzņemtos atbildību par savu bērnu. Māsas bioloģiskajam bērna tēvam bija 27 gadi, kad māsa palika stāvoklī, ar to arī viņu "attiecības" beidzās. Māsa bija tādā pašā vecumā, meitēnam nu jau 5 gadi, par savu tēvu uzskata māsas topošo vīru, kurš ļoti labi māsas meitu pieņēmis. Finansiāli gan nedaudz bērna tēvs atbalstīja, bet nekā citādi, dzimšanas apliecībā arī nav ierakstīts, uzvārds mazajai pagaisām māsas, drīz jau mainīs uz māsas vīra uzvārdu.
Un tukša salmu kulšana, ka neviens jau ar piekabi negribēs |-)
Ikstite18, izturību Tev un spēku, sākumā vielgi nebūs, bet tas viss ir pārejošs :-) Galvenais, ka ģimene atbalsta. Mēs arī māsu ļoooti atbalstījām, mazā vispār ir visas mūsu lielās ģimenes lutekle (l)
22.05.2011 16:24 |

Reitings 744
bāc,no ko visu laiku par to vecumu var malt?! cik zinu, tad cilvēks skaitās pieaudzis no 18 gadu vecumu, līdz ar katram ir jāzina ne tikai savas iespējas - kā, kur mēs varam 'tusēties', bet arī būtu jāsaprot, ka visam ir sekas. Protams,ka čalim ir viegli pateikt -es negribu, bet tad attiecīgi parūpējies par to, lai nekas tāds neatgadās. Dzīvē ir tik daudz situāciju, kad atbildība ir vienkārši jāuzņemas un tev neviens nejautā vai tu to vēlies vai nē. šis te vēl ir puika, kurš, manuprāt, ne sū*a no dzīves nesajēdz, bet visur meklē SEV vieglāko risinājumu. Bet ar savu veselību ir jāriskē meitenei, jo redz puisītis vēl par mazs ir!
22.05.2011 16:28 |

Reitings 55
Reģ: 15.02.2009
tikpat vainiga ir meitene, ka palika stavokli, kad drazas bija jadomaa, lai neka stads nenotiktu, nu redz notika, tad lai pati rekinas ar sekam
22.05.2011 16:32 |

Reitings 1677
shoko fan
Nu tieši tā :-) Turklāt pilnīgi naivi ir uzskatīt, ka aborts šajā autores situācijā atrisinās attiecību problēmas. Esiet taču godīgas, vai jūs spētu pēc tam saglabāt normālas, pilnvērtīgas un veselīgas attiecības, ja puisis jums būtu piespiedis kaut ko darīt ar varu, pret jūsu pašu gribu un izdarījušas kaut ko tikai tāpēc, lai izdabātu puiša vēlmēm un ērtībām? :-/
22.05.2011 16:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits