Dusmu pilna vientuļā māmiņa...

Reitings 29
Reģ: 20.05.2011

Sveikas. Sākšu ar to, ka man ir 19 gadi. Manam draugam 22. Nesen uzzināju, ka esmu stāvoklī. Esmu jau 8. nedēļā. Man ir draugs, esam kopā aptuveni 3 gadus, arī dzīvojam kopā. Pastāstīju daugam par berniņu, kopīgi izdomājām, ka mazuli nepaturēsim. Tomēr dienu pirms aborta, runāju ar mammu, tanti un visu lēnām pardomāju un izlēmu mazuli paturēt. To pasakot draugam, viņš vienkārši mainījas par visiem 100%. Bija gatavs ar varu aizvilkt uz slimnīcu lai iztaisu abortu. Tad sāka teikt vienkārši briesmīgas lietas - ka gribot šķirties, viņš mani negribot, un lai līdz nakošai nedēļai savācu pekeles un vācoties prom, ka ja bēbīti paturēšu es viņam sabojāšot visu dzīvi. Pirms jau uzzinājām, ka gaidam mazuli viss gāja uz īso. Par mazuli teica, ka viņu negribot, ka es no viņa nekādu atbalstu varu negaidīt. Tad sāka runāt par alimentiem, kas man nemaz nebija ienācis prātā. Teica, ka iedeva man naudu abortam un ar to arī viss beigšoties. Un ka es palikšu resna, neglīta un nekopta, ka mani neviens tadu negribēs un kur nu vēl kopā ar bērnu. Tad kā jau liela daļa vīriešu, teica, ka viņš neesot parliecināts vai tas ir viņa berns. Tagad viņš vienkārši mani ignorē, nekadi apskāvieni, ne bučas, ne jauki vārdi. Viņš staigā apkārt, dara ko grib. Tagad aizbrauca uz citu pilsētu ar draugiem kopā izklaidēties. Vakar biju uz televizoriem, redzēju kā mazajam sitas sirsniņa. Parādiju bildīti ar mūsu mazuli, domāju, ka kaut kas mainīsies. Bet diemžēl bija tas pats ledus aukstais skatiens un nekādas emocijas. Es vienkārsi nekad nesapratisu tos cilvekus kuri nespēj uznemties atbildibu un kā var nemīlēt savu miesu un asinis. Es bērniņu mīlēšu cik vien manos spēkos. Bet kad iedomājos, ka būšu viena un iedomājoties, ka viņš ir tik vienaldzīgs un vēl visi tie pateiktie vārdi. Es vienkārsi nevaru valdīties, es sevī iekšā turu tik daudz naida, es vāros dusmās. Man liekas, ka tulīt eksplodēšu. Ko lai es daru? Kā varu iznīcināt tās dusmas kuras mani no iekšpuses ēd nost??

20.05.2011 22:55 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
medikamentozais a. ir pieejams līdz 5 nedēļai, Uniklīnikā var uztaisīt. dārgs prieks, bet bērns noteikti būtu vēl dārgāks prieks.
21.05.2011 14:00 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Skdrs, paldies par info! Turies, saprotu, ka mamma un tavi radi tevi atbalsta - tas ir ļoooti daudz! :-)
21.05.2011 14:01 |

Reitings 29
Vienīgā, ja bērnu negrib to var pateikt normali, nevis tadiem vardiem. Un kā jau minēju, ari abortam ir diezgan nopietnas sekas. Un ja tev butu pieredze ar tadu virieti kā pašlaik man, tu runātu savādāk. Jo izskatās, ka pilnīgi noteikti neiztēlojies kas viņš par cilvēku. Manās acīs nu jau briesmonis. Arī tāpēc, ka zinot, ka bebuku paturēsu, piedāvā man alkaolu un uzpipēt zāli. Manuprāt, vienkārsi ar pašu cilvēku kaut kas nav īsti riktīgi, nevis tā lielā negribēšana būt tētim.
21.05.2011 14:05 |

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
Man dzīvokļabiedrenei tieši līdzīga situācija!!

viņai gan ir 34 gadi un ir profesija ar kuru bez darba nepaliks, bet bērniņš ir no bijušā drauga jau pēc šķiršanās, tā teikt vēl vienu pēdējo reizīti.

Kad viņa uzzināja, bija šokā, bet viņa ļoti grib bērniņu un gadi ir tādi, ak iespēju daudz var nebūt. Viņa viņam pateica un viņš atbildēja nu ļoti.... necilvēcīgi, pasūtīja viņu iet izkasīt to gaļasgabalu ārā, jo viņam pofigs un viņš dzirdēt negrib.

Situācija attrisinājās, kad viņa teica, labi, bet tev jānāk līdzi. Un par brīnumu viņš atnāca un kad viņš tik piespiests parunāties ar ārstu, kurš izstāsīja kas tas ir, kā tas notiek un ko tas nozīmē viņai, jo viņš vecumā un veselības problēmām tā ir vienīgā un pēdējā reize, kad viņai var būt bērni.
Viņš apdomājās. saprata, atvainojās un tagad abi domā, kā sakārtot dzīvi. nē, domāju, opā viņi nebūs, bet katrs saprata savu atbildības daļu.

Es arī negribētu bērnu šitik agrā vecumā, bet, te vairs iespēju nav gribēt negribēt un spriedelēt,tev ir situācija un viņam ir situācija, kurā jāuzņemas jau atbildība par bērniņu un tavu veselību un nākotni.

Saka, ka vīrieši nesaprotu un viņiem neko neizsaka bērnī, būt stāvoklī, līdz bērnes nav piedzimis un viņi spēj tam pieskarties.

Apsveicu, aj tas ir tavs lēmums neatkarīgi no viņa un esi droša, ka spēsi. Un dusmas,, pārvērt tās dusmas lepnumā par sevi un nopietno lēmumu, kas balstīts uz tevi. Priecājies, ak tu spēsi un viņš.. dzīve viņam pateiks atpakaļ to nejaukos vārdus reiz, tev par to nav jauztraucas. :)
Veiksmi un apsveicu!!!
21.05.2011 14:13 |

Reitings 2170
Tas, protams, neattaisno tava puiša rīcību, bet es arī ne tavā, ne viņa vecumā bērnu negribētu. Un ja vēl otra puse man pateiktu - būs un viss, es vienkārši aizietu. Tas ir jūsu abu bezatbildības rezultāts, tāpēc viena tu nedrīksti izlemt.
21.05.2011 14:15 |

Reitings 164
Reģ: 25.04.2009
Galvenais nenokar galvu! Tu esi liela malace, ka izvēlējies paturēt mazo! Čalis ir glēvulis un nemāk uzņemties atbildību...bet tici man mazais nesabojā dzīvi, tas ienes daudz prieka un pozitīvu emociju.. (l)
21.05.2011 14:21 |

Reitings 858
Reģ: 08.05.2011
Nesaprotu meitenes, kuras spēj noteikt vecumu, kurš tad nu būtu īstais, lai dzemdētu. Citas arī 30 vēl nebūs gatavas, tas jau nu nav radītājs, katrs gadījums ir individuāls un katrai sava attīstības pakāpe.

Mani mamma arī piedzemdēja 19 gados, esmu par to priecīga, man ir jauna mamma, varu runāt par itin visu, vairāk kā draudzene man. Un tētim manam toreiz bija 23, viņš uzņēmās atbildību, bet, protams, viss nebija tik skaisti, pēc tam viņi dzīvoja vairāk katrs savu dzīvi, bet es to nenojautu, jo manās acīs mēs bijām lieliska ģimene, tikai izaugot uzzināju sīkumus. Tik un tā esmu izaudzināta, vecaki ir šķīrušies, bet labākie draugi, tētim ir jauna ģimene, man ir lieliska māsa un mūsu ģimenes joprojām turpina svinēt svētkus kopā.

Nejūtos traumēta, ka piedzimu jauniem vecākiem!!!
21.05.2011 14:24 |

Reitings 399
Svieviete DRĪKST viena izlemt, jo galu galā viņa iznēsā un dzemdē bērnu VAI jasbojā savu reproduktīvo un psiholoģisko veselību ar abortu. Tikai, protams, jārēķinās, ka vīrietis varbūt nebūs vienis prātis un negribēs uzņemties atbildību šādā sitācijā. Diemžēl. Bet sieviete drīkst izlemt vai pieņemt pretēju lēmumu, ja tā uzskata par pareizāku.
21.05.2011 14:32 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Ņaņa, bet daudzas sievietes to nesaprot, liekas ka bērns tāds orgāns kuru var izgriezt lai abiem labi.
Man pazīstama meitene absolūta skepse pret bērniem, viņa negribēja ne bērnus, neko, vismaz ne tajā vecumā, bet gadījās, un tad nostrādā kaut kas tāds, kas fiziski neļauj nodarīt pāri tam, kas guļ zem sirds, pēkšņi mainās domas, parādās apziņa, ka tu nevari tā viegli ņemt un izgriezt to dzīvību. Tas ir psiholoģiski ļoti smagi, un viņai pat nav primārais ko domā vīrietis, kāda viņa attieksme, kas no tā mainīsies attiecībās, nostrādā mātišķās jūtas.
21.05.2011 14:37 |

Reitings 744
es domāju, ka abiem ir jāizrunā, jāizlemj iespējamie varianti utt., BET galavārds pieder sievietei! un kā jau iepriekš minēju, ja puisis tam nepiekrīt, to var pateikt cilvēcīgi!

un man visas zināmās jaunās māmiņas šajā vecumā turpina savu dzīvi - mācās, atpūšas, izklaidējas! :-)
21.05.2011 14:45 |

Reitings 1257
Reģ: 16.03.2011
Īkstīte, arī Tavā dzīvē ienāks vīrietis, kas pieņems Tevi un bērnu un viņam būs pilnīgi vienalga, ka tas nebūs viņa bērns! Tev ir ģimene,kas Tevi atbalsta un Tu tiksi galā, esi stipra, lai Tev izdodas! (l)

Piemērs no dzīves - mans brālis ir laimīgi precējies, viņam ir divi bērni - pirmais puika bioloģiski nav viņa īstais dēls, bet viņš ar sievu iepazinās tad, kad mazajam bija gadiņš, piemērs, ja sieviete vīrietim kko nozīmē, pieņems arī ar mazu bērniņu, bez nekādām grūtībām, par kurām minēja Chanely.

Lai arī vecākajam puikam būtu ģimenes uzvārds, brālis to adoptēja, īstais bērna tēvs no viņa atteicās, alimenti tāpat netika maksāti un puika viņam neinteresēja, ar tiesas palīdzību tika panākts šāds rezultāts. Tgd ir laimīga ģimene, lai arī sākumā bija jāiziet cauri šim tam nepatīkamam.

Saturies, arī Tavā gadījumā viss var nokārtoties un agrāk vai vēlāk Tu būsi laimīga, ka tiki vaļā no šī donora (savādāk to nevar nosaukt) ;-)
21.05.2011 14:49 |

Reitings 29
Guarana, ar mani notika tieši tas pats. Atceros, ka sen atpakal ar draudzenēm runājām. Teicu, ja paliktu stāvoklī uzreiz nedomājot taisītu abortu, jo nav nekāda izglītība, darbs arī nav. Bet re kā, kad tiešām tā notika, domāju pilnīgi savādāk. 1000 domas bija galvā. Pirms izdomāju, ka bērniņu paturēšu, doma par abortu mani sausmināja, jo uzzinot par mazuli, es jau no pirmās dienas sāku viņu mīlēt. Gāju ik pēc pusstundas tualetē raudāt, runājos ar mazo un atvianojos viņam, ka no viņa diemžēl būs jašķirās. Iedomājoties tādu mazu ķipariņu kas pameros ar smaidīgu sejiņu skraida pa māju, vienkārši nevaldīju pār emocijām. Man bija tik grūti. Bet tagad kad esmu izlēmusi mazuli paturēt, iekšeji jutu tadu atvieglojumu un miera sajūtu. Pēc to arī spriežu, ka mana izvēle ir pareiza. Un neka nenožēlošu, ka savam mazulim devu dzīvību. :-)
21.05.2011 14:52 |

Reitings 2051
Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka spermas donors vēl nenozīmē tēvu. Tēvs un māte ir tie, kas izaudzina bērnu, nevis piešķir savas pāris šūnas, lai viņš varētu nākt pasaulē. Man prieks par tevi Īkstīt un taviem vecākiem un radiem, kas pret tevi tik saprotoši izturas, ticu, ka nenožēlosi savu izvēli un būsi labu labā māmiņa! Bērns nekavēs tavu dzīvi, tas dos tev spēku un motivāciju, lai sasniegtu visus tavus mērķus. Lai veicas!
21.05.2011 14:58 |

Reitings 29
Paldies. Jus esat tik jaukas un vēl tie skaistie vēlējumi. Es lasu un smaidu un + vēl raudu prieka asaras. Jūs man dikti tādā veidā palīdziet.. :-)
21.05.2011 15:04 |

Reitings 744
man arī šī diskusija uzsita mazliet emocionālo, jo atcerējos visu par savu draudzeni, joprojām pateicos viņai par to, ka mani neklausīja un mazulīti paturēja! :-)

un ja tu šobrīd esi tik ļoti apņēmusies, tev ir ģimenes atbalsts, tad neko vairāk tev nevajag, vismaz ne tādu kā tā "saucamo tēvu". ;) tu tiksi ar visu galā! :) un jā, nevar jau vēl zināt, varbūt tev būs arī otru vecvecāku atbalsts. :)

Lai veicas! :-)
21.05.2011 15:19 |

Reitings 482
Reģ: 02.02.2010
bet neuztraucies...štas āpsis sev citu meiteni nedabūs....pasaki, kura 18-20 gadīga jauniete gribētu sev apmēram tāda paša vecuma dzheku, kur6 pamet meiteni ar bērnu un tā izturas....man ''nestāvētu'' no domas vien ka nedod dievs kkas notiks un šitas būs prom :D
Lai tev laimīga dzīve..tu esi jauna un noteikti skaista un tu dabūsi tādu dzheku kur6 mīlēs un cienīs tevi un neapšaubāmi tavu bērniņu kā savējo...dzīve tāda ir, lai sapastu visu labo ir jāizjūt sliktais, bet tev viss būs labi jo tu neesi viena...pati teici-mamma, krustmāte utt :) tā būs jauna dzīve, un bērniņš ir skaists jaunas dzīves sākums......(l) lai tas aapsis vairāk naudinju sūta un būs ideāli :p
21.05.2011 19:50 |

Reitings 293
Reģ: 06.10.2010
bāc, reti kurš 22 gadus vecs puisis, satiekoties ar mazu 19 gadīgu meiču, plāno 100% ar viņu pavadīt visu dzīvi un kur nu vēl redzēti jauni puiši, kuri pēc bērniem ilgojas jau 22 gados! :-D
puisis pateica savu nostāju.

pilnīgi saprotu puisi, nekad man pašai neienāktu prātā jaunībā paturēt bērnu, kad esmu tiko no vidusskolas iznākusi skuķe. kur paliks izglītība? kāds prieks būt vientuļajai mātei, kurai jāauklējas mājas, ta vietā lai iegūtu izglītību, atrastu darbu un nostabilizētos dzīvē?

puisis uzreiz teica ka nevēlas. ja pati vēlies - dzīvo savu dzīvi. skarbi un fakts.
21.05.2011 23:32 |

Reitings 55
Reģ: 15.02.2009
nedzivojat sapnu pasaulite, pat brivas meitenes nevar atrast viirieti, kur nu vel tadas ar piekabi .... viriesu sapnis nav audzinat svesus bernus
21.05.2011 23:53 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Hmm, interesanti un vienlaikus pretrunīgi dažu meiteņu viedokļi. Ja pieņemam, ka konkrētajā situācijā meitene ir PAR bērniņa saglabāšanu un puisis PRET,tātad viedokļu attiecība ir 1:1, tad kāpēc puiša pret viedoklis tiek uzskatīts par spēcīgāku argumentu nekā meitenes viedoklis par bērniņa laišanu pasaulē?
Jā, bērns mainīs dzīvi. Un ļoti būtiski.Tās būs saistības uz visu mūžu. Taču tās ir pilnīgas muļķības, ka dzīve līdz ar bērna piedzimšanu ir norakstīta. Viss ir atkarīgs no pašas meitenes - cik viņa ir mērķtiecīga, apzinīga utt. Tad jau daudzas Latvijas biznesa sievietes, kam bērni dzimuši nedaudz pāri 20 būtu labākajā gadījumā tikai Rimi pārdevējas. Piemēram, bijušajai Emīla Gustava šokolādes īpašnieceiZanei Bērziņai bērns piedzima 17 (!) gadu vecumā, aktrisei Agnesei Zeltiņai - 21 gadu vecumā utt. utjpr. Tas NAV nekāds rādītājs tam, kā cilvēka dzīve veidosies vēlāk.
22.05.2011 02:32 |

Reitings 1080
Gribētu piebilst,ka.. ja meitene ir skaista un sakarīga,tad džeku dabūs jebkurā gadījumā,kaut vai ar visu piekabi.Manā paziņu lokā ir foršas vientuļās māmiņas,un viņu džekiem bērns nav traucēklis ;-)
22.05.2011 02:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)