Vispār man pašai ir bijušas 2 attiecības, kur vīriešiem ir bērns.
Pirmajās mēs abi bijām jauni un es pavisam noteikti bērniem nebiju gatava. Nepieņemamākais šajās attiecībās bija tas, ka puisis bērnu uztaisīja neilgi pirms mēs sagājām kopā. Es par šo faktu uzzināju neilgi pirms bērns piedzima. Sajūtas bija briesmīgas, jutos nodota, piekrāpta, kaut arī tas bija bijis gadījuma sakars vēl pirms manis. It kā visu izrunājām, kā būs, ko darīsim, ka apciemosim bērnu kopā.
Taču tam sekoja meli - viņš viens brauca pie viņas un bērna, man neko nesakot, regulāri ar viņu sazvanījās. Centos to visu saprast, pieņemt, taču punktu pielika puiša vecāki, kas visu laiku gan tiešos, gan netiešos tekstos mēģināja piespiest mūs ņemt to bērnu pie sevis un pašiem audzināt (šeit jāpiebilst, ka apakšā ir arī story par bērna māti, kāpēc mūs mudināja ņemt bērnu). Protams, meitiņa bija dikti forša un mīļa, bet visi tie apstākļi kopā lika man izlemt par šķiršanos.
Pēc šī visa es nolēmu, ka ja iepazīšos ar kādu puisi, ar kuru vēlētos veidot attiecības, uzreiz noskaidrotu vai viņa nav bērnu. Bet kā zināms dzīvē darbojas Mērfija likumi :-D un šobrīd esmu attiecībās ar puisi, kuram ir 10 gadu vecs dēls.
Par to, ka viņam ir dēls, es zināju jau pirms mēs vēl sākām, ko bīdīt, tātad mans lēmums bija apzināts. Šajā gadījumā man bija psiholoģiski vieglāk pieņemt to, ka viņam ir bērns, jo zināju, ka pirms tam viņam bija ilgstošas attiecības, kam tomēr bija lemts beigties. Visgrūtākais visā šajā- pieņemt vīrieša komunikāciju ar bērna māti. Sākumā biju ļoti greizsirdīga, jo zvanīja viņa ļoti bieži gan kad vajadzēja, gan nevajadzēja. It kā jau var saprast arī viņu - vīrietis vairs savam bērnam nav tik pieejams, viņa kā vientuļā māte arī vairs nevar viņu pasaukt palīgā kad vien ievajagās. Bet nu jau viss ir uz labo pusi.
Otrs grūtākais - izveidot kontaktu ar bērnu, jo viņš ir tajā "grūtajā" vecumā. Pat nemāku to tā izskaidrot. Toreiz iepriekšējās attiecībās, kad meitiņa bija pavisam maza, bija vieglāk. Tagad ar 10 gadu vecu puiku ir grūti atrast kontaktu - gan viņš uz mani skatās vērtējoši, gan es uz viņu. Pie tam mēs abi neesam tādi baigi atvērtie cilvēki.
Dikti gari jau sanāca, bet ņemat par labu :-D