Man laikam vairāk rodas jautājums, kāpēc šis ir jāapspriež forumā, nevis ar pašu draudzeni. Jūs taču esat pieauguši cilvēki.
Ja šī draudzība tev ir svarīga, tad ir pienācis laiks godīgai sarunai. Pasaki viņai, ka pēdējā laikā viņas komentāri par tavu izskatu, uzvedību un pat to, kā tu smejies, tev sāp un liek justies slikti. Pieaudzis cilvēks neklusē un nekrāj aizvainojumu – viņš runā. Un īsts draugs nebaidās uzklausīt, pat ja saruna ir neērta.😵💫
Ja tev ir grūti to pateikt acīs, uzraksti viņai ziņu. Mierīgi, bez pārmetumiem, bet skaidri pasaki: “Es pēdējā laikā daudz domāju par to, ko tu man saki. Man tas nav patīkami, un tas ietekmē manu pašapziņu. Ja mūsu draudzība tev ir tikpat svarīga kā man, es gribētu, lai tu to ņem vērā.”☺️
Pēc šīs sarunas daudz kas kļūs skaidrs. Ja cilvēks tevi ciena, viņš ieklausīsies un centīsies tevi nesāpināt. Ja nē, tad ir vērts sev pajautāt, vai tā vispār ir draudzība. Draudzībai ir jābūt vietai, kur cilvēks jūtas droši un pieņemts, nevis vietai, kur pamazām sāk šaubīties par savu vērtību.