Darbs pa 50 ls/mēn ?!

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009

Hello! ;)

Pēdējā laikā ļoti meklēju darbu, ko varētu apvienot ar studijām, lai papildus piepelnītos. Vēlams, lai nav anormāli atbildīgs un sarežģīts priekš manis (man nav darba pieredzes)

Te skatos - tiek meklēta auklīte. Pienākumi - laikā līdz 16:30 jāsavāc no dārziņa mazais un jāaizved uz mājām. Dārziņš ir Purvciemā, mājas - Teikā. Tas būtu jādara 4 mēnešus, katru darba dienu. Mazais jāvāc līdz tiem pus 5ciem un līdz pus 7ņiem jādzīvojas pa āru, ja ir labs laiks, vai arī jāgaida dzīvoklī, kamēr atnāk vecāki.

Pati dzīvoju Purvciemā pie lielās Maximas (būtu daudz maz normāli, jo nav tāālu). Pats labākais - mēnesī man tiktu vien 50 lati. Ir tā vērts? Kā jums šķiet?

Protams, 50 lati par ļaunu nenāktu. Bet es nezinu, cik normāli/nenormāli tas šai gadījumā ir?

Ko man darīt, pieteikties?

09.02.2011 17:20 |

Reitings 671
Reģ: 29.01.2009
Ja grib atrast reālu darbu ir jāzvana vai jātiekas dzīvē, caur e-pastiem var ar draudzenēm klačoties :-D
09.02.2011 19:11 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
nu, ja reālu darbu, tad jā, bet ja ar meiču sarunāt viņas mazo pieskatīt - tas tā vieglāk caur e-pastu. :D Turklāt, šķiet, ka numurs netika publicēts
09.02.2011 19:14 |

Reitings 93
Reģ: 26.01.2011
tagad auklēm vidēji maksā 0.80-1.20 stundā. labām auklēm - ap 1,50 stundā, uber labām - pat 2 - 2,5 stundā (aukles ar pieredzi, sertifikātu, ar mašīnu, lai bērnu vadātu, tāda, kas nebaidās no īpašajiem bērniem utt.). draudzenēm ir aukles - viena maksā zem 1 lvl stundā, otra - 1,40 stundā, par dvīņiem - 1,50 stundā, viena maksā 10 lvl par 12 h. nevienai nav apmaksāts transports. ja gribi strādā, ja negribi - nestrādā.
autorei izskatās nav pieredzēs... es nemaksātu vairāk par 1,00 stundā par sava bērna pieskatīšanu. tad, kad iegūsi kaut kādu pieredzi, tad varēsi prasīt vairāk. ar kaut ko tak jāsāk. ;)
liec pati sludinājumu, bet uzraksti kādos laukos esi brīva, vai vari ierasties ASAP utt.
man, piemēram, arī vajadzīga auklīte (vairāk gan bērna draugs, rotaļu biedrs, pieskatītājs, kamēr sakārtoju māju), bet man bieži pēcpusdienā mazais grib gulēt, bet nolikt gulēt varu tikai es. tas nozīme, ka vajag auklīti, kas atnāk, piemēram, uz 16:00, bet iespējams būs jānostrādā tikai 1 h, iespējams, ka 3 h, to nevar zināt. mazs bērns ir mazs bērns... pilnīgi neparedzams :)
09.02.2011 19:40 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
Padoms Cukurvāverei.
Neraksti, ka tev nav pieredzes. Uzraksti, ka esi vismaz divus trīs bērnus pieskatījusi, katru vismaz pusgadu. Ieliec arī tālr. atsauksmēm. Viena varētu būt tava mamma, otra kāda draudzene, trešā vēl kāda tuva persona. Tikai iepriekš ar viņām visu sarunā.
Jo cik dzirdēts no māšu stāstītā, tad aukle tāda un aukle šitāda un aukle to ne tā un aukle šito ne tā. Kaut kādas s*da mājsaimnieces iedomājas, ka paņems aukli, maksās smiekla kapeikas un būs baigās priekšnieces.
Man šis jautājums tā derdzās, jo manā paziņu lokā ir vismaz 4 tādas mātes, kas savas aukles tā nod*rš, ka klausies un brīnies. Varētu domāt, ka kāda no viņām ir spējīga pati izpildīt tās prasības, ko izvirza auklēm.
09.02.2011 19:49 |

Reitings 1761
pif-paf, atvaino, bet ir tiešām cilvēki, kas ar "ūber krutu stāžu, sertifikātu utt" strādā pa 2-2,50Ls? Un vēl ar savu mašīnu vadā? :-D
Paga, tas sanāk, ka kā "kruta" auklīte tu nopelni.. hmmm ap 10-15Ls dienā.
Wow! :-D :-D :-D :-D
Es savulaik kā tulks ( bez kvalifikācijas!) lietišķo tikšanos laikā nopelnīju 70-100Ls par 40-60min tulkojot un vadot tikšanos. Tiesa gan tam vajag ļoti labas valodu zināšanas un sakarus.
09.02.2011 19:51 |

Reitings 2279
Man patiesībā būtu pilnīgi vienalga, vai auklei ir pieredze vai nē, galvenais - kā viņa saprotas un tiek galā ar konkrēto bērnu un kā bērns jūtas pēc laika, ko ir pavadījis ar aukli! Manuprāt tas vecākiem ir objektīvais rādītājs - viņu bērnu labsajūta, attīstība! ;) Nevis sertifiāti vai krutās atsauksmes! ;)
09.02.2011 19:51 |

Reitings 953
Reģ: 13.02.2010
sunce
Tā ir, man pat liekas, ka kaut kādas 15 gadīgas skuķenes ir labākas aukles nekā 30-40-50 gadīgas ar ūberkrutu pieredzi un savu mašīnu. Jo 15 gadīgai tas, iespējams, ir pirmais īstais darbs un ja pieskatāmā bērna vecāki visu nesačakarē, tad es nespēju iedomāties vēl azartiskāku un centīgāku aukli- gan paspēlēsies, gan pieskatīs bērnu.
09.02.2011 19:55 |

Reitings 187
Reģ: 19.07.2009
Tur jau tā lieta, ko katra māmiņa domā ar vārdu "pieredze". Citām zem tā ir sertifikāti, noteikts stāžs + vēl dažreiz med izglītība/kursi utt. ... Citām ģimenēm pietiek ar to, ka esi kaut savu māsu/brāli pieskatījusi un, ka Tev vienkārši ir bijusi iepriekš saskare ar bērniem... pārējo jau vienkārši, vairumā gadījumu, novērtē pārrunās(pirmajā tikšanās reizē). .. ir Tev tā māka sadarboties ar bērnu vai nav.
Zinu daudzas auklītes, kas uzskata, ka vienkārši pasēdēšu ar to bērnu un viss...Bet vairumā gadījumu kļūdās.
Un samaksa ir atkarīga no tā, kādas vecākiem prasības - vienkārša pieskatīšana, vai arī darbošanās(tādas kā nodarbības, lai ko arī iemācītu vai palīdzētu mācīties), ēst gatavošana, pamperi utt. ...
Pati esmu saņēmusi no 2ls/h... un vienmēr ir veicies ar ģimenēm un bērniem (l)
09.02.2011 22:51 |

Reitings 221
Reģ: 13.08.2009
Šķiet diezgan neloģiski runāt par stundu likmēm, ja darbs ir mazāk kā 3-4h. Protams, ja vecāki nodrošina auklei darbu 10h dienā, tad varbūt arī tas 1Ls kādai pieskatītājai būtu ok, bet pasaukt uz 2h un iedot 2Ls es varētu tikai pretī kāpņu telpā dzīvojošai meitenei vai omītei. Man arī ir pieredze šajā darbā, ar visiem vecākiem bija atrunāts, ka par reizi ne mazāk kā 5Ls - vai nu sēžu stundu vai 3h tad ir tā summa, ja vairāk, tad stundas likme (manā gadījumā 1,60Ls).
Atkarīgs no bērna, bet, godīgi sakot, fiziski un emocionāli krietni vieglāk tagad sēžot ofisā par 3x augstāku samaksu, nekā rūpējoties, lai dažam labam palaidnim būtu viss ok.
09.02.2011 22:52 |

Reitings 187
foxxy, piekritīšu ;-)
arī man tā bija vienā ģimenē, kur reizēm pieskatīšana bija uz pāris h, arī tur bija vienmēr sarunāts par konkrētu summu.. ja vecāki kavējās, kaut ko pielika klāt..

jāaaa, mazie paņem spēku... pēc skolas praksēm nejutos tik iztukšota, kā reizēm atnākot vakaros no dārziņa :-O... bet vienalga patīk (l)
09.02.2011 22:57 |

Reitings 4298
piekrītu tam, ka sertifikāti un uberkrutā pieredze neko nenozīmē.
Pati auklēju bērniņu vairāk kā gadu un tagad tik forši, kad reizēm viņa mamma palūdz aiziet pakaļ uz dārziņu, kad viņš mani ierauga, skrien pretī un uzreiz apķerās ap kaklu. Forša sajūta, jo zinu, ka esmu bijusi laba auklīte.

Ja es būtu vecāks, es, pirmkārt, mēģinātu atrast auklīti no sava radu/paziņu loka, ja tā nesanāktu, tad meklētu savādak, bet jebkruā gadījumā pirmās pāris dienas gribētu pati padzīvoties pa mājām ar auklīti un bērniņu un redzēt, kā sanāk. Tomēr, manuprāt, ir liels risks uzticēt bērnu svešam cilvēkam.
09.02.2011 23:51 |

Reitings 570
Reģ: 02.03.2010
ja var izēst ledusskapi, tad vispār ideāli :D

jes, kā man patīk šīs diskusijas, kur kādam obligāti beztēmā jāiebāž citiem acīs cik pelna utt... aiziet, aiziet :D
09.02.2011 23:56 |

Reitings 187
Cerry_cake - jā, tas ir tiiik forši, mīļi un visādi citādi patīkami, kad mazais pēc ilgākas neredzēšanās "krītap kaklu" un samīļo (l)...
Kam tādi sertifikāti...pheee...
tas jau nenozīmē, ja man tagad pēkšņi būs kautkāds ūber labais sertifikāts, tad ar bērnu labi sapratīšos un viņam patikšu 8-)... tas, nenozīmē neko!!!...
un vēl es nesaprotu, kāpēc daudzi vecāki vēlas auklītes gados pēc 40????!!! :-O....
10.02.2011 00:02 |

Reitings 883
Reģ: 01.09.2010
saac ar mazuminju... arii 50 ls tev noderees, gan jau ar laiku samekleesi veel kko labaaku.. pati zini kaa ir ar darbiem tagad... et vismaz kameer mekleesi veel kko buus naudinja nedaudz :)
10.02.2011 00:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits