Lulo9 @ 17.07.2025 22:10Un kāpēc to kropli vispār vajag? Nesaprotu, kāpēc Latvijā sabiedrība joprojām ir tik atpalikusi, ka nespēj filtrēt, kas ir labs, bet kas nē? Kāds mārketingā Latvijā palaida pīli, ka tas ir baaaigi kaut kas labs un visi kā pamuļķi pērk un jūsmo. Tieši par neko! Tas pats kā ar to Dubaijas šokolādi, kura ir stipri pārvērtēta. Pārbāzts saldums ar cukuru, kā var kaut ko tādu ēst.
Nekur citur Eiropā nav tādas nenormālas ažiotāžas ne uz Labubu, ne Dubaijas šokolādi. Bērni arī nestaigā apkarināti ar to kropli apkārt un nelielās viens otram. Kas jūs, galīgi aptaurēti?
cory @ 17.07.2025 19:58Es neesmu ne pirkusi, ne pasūtījusi, bet redzēju reklāmas, ka XS rotaļlietas piedāvā Labubu. redzu, ka viņiem arī online mājaslapā ir: https://www.xsrotallietas.lv/search/labubu
Lulo9 @ 17.07.2025 22:10Un kāpēc to kropli vispār vajag? Nesaprotu, kāpēc Latvijā sabiedrība joprojām ir tik atpalikusi, ka nespēj filtrēt, kas ir labs, bet kas nē? Kāds mārketingā Latvijā palaida pīli, ka tas ir baaaigi kaut kas labs un visi kā pamuļķi pērk un jūsmo. Tieši par neko! Tas pats kā ar to Dubaijas šokolādi, kura ir stipri pārvērtēta. Pārbāzts saldums ar cukuru, kā var kaut ko tādu ēst.
Nekur citur Eiropā nav tādas nenormālas ažiotāžas ne uz Labubu, ne Dubaijas šokolādi. Bērni arī nestaigā apkarināti ar to kropli apkārt un nelielās viens otram. Kas jūs, galīgi aptaurēti?
Zandinaja @ 18.07.2025 08:26whaaat, es vispār šitam nesaprotu prikolu ? kas tas ir par ķeeemu? Kapec pieaugušas sievietes tādu grib? Tak drausmīgi izskatās kaut kāds liels sūds karājas pie somas. Saprotu bērnam vēl ok, bet nejau sievietei ?
sla @ 18.07.2025 10:13
viens maksā 19€ vai pat vairāk, bērnam tādu dārgu piekariņu nedosi, nozags uzreiz citi bērni
sla @ 18.07.2025 10:13
viens maksā 19€ vai pat vairāk, bērnam tādu dārgu piekariņu nedosi, nozags uzreiz citi bērni
Lulo9 @ 18.07.2025 13:19Man gribas tomēr ticēt, ka autore jautājumu uzdeva domājot pirkt bērnam. :D
Bet problēma, protams, no tā nemainās.
Meitenes- vecāki, lūdzu mainiet savu domāšanu un nenododiet to merkantīlo idiotismu un savus putnus saviem bērniem, nesējiet dīgļus viņos. Jo kāpēc pat dārziņos Latvijā joprojām ir tā lielīšanās un tad viens pēc otra prasa tos čakijbubu vai jebko citu? Tāpēc, ka tas nāk no jums.
Jau sen Latvijā nedzīvoju, biju dzīvojusi gan Vācijā, gan Dānijas ziemeļos, arī Zviedrijas Malmē praksē pastrādāju. Tā kā strādāju saistībā ar bērniem un pašai ir bērni, tad redzu, ka ir milzīga atšķirība kultūrās. Dāņi vai zviedri traki paliktu, ja viņu kvalitatīvo koku mantu tirgū pēkšņi nonāktu ķīniešu čakijbubu. Par Labubu uzzināju tieši no Latvijas paziņām, kuru bērniem viņas pērk, jo dārziņos izrādās visiem tas ir must have. Man mati stāvus teju vai saslējās. ? Vācu, dāņu, zviedru dārziņos rotaļļietas ienest dārziņos vispār aizliegts.
sla @ 18.07.2025 13:29
Latvijā valda lielīšanās kultūra un ja tev nav visa labubu kolekcija sakrāta bērniem, tad visi domā ka tev nav nauda, nabags. Nest uz bērnudārzu rotaļlietas ir parasta parādība, es biju pret, bet redz visi ir sajūsmā, tāpēc nekas neatliek kā piedalīties rotaļlietu nešanā līdzi. LV ne tikai bērniem un vecākiem izrādīšanās, bet parastiem pieaugušiem cilvēkiem svarīgi staigāt brenda drēbēs, būt ar jaunāko iPhone utt.
Latvijā valda lielīšanās kultūra un ja tev nav visa labubu kolekcija sakrāta bērniem, tad visi domā ka tev nav nauda, nabags.
ronnie @ 18.07.2025 22:36Ak, Dievs, nu ko var cepties par to, ko pērk vai nepērk, ko karina vai nekarina pie somām sveši cilvēki!? Visos laikos bijis tā, ka cilvēki skrējuši pakaļ trendiem. No savas bērnības atceros, ka bija populāri tamagoči un visiem vajadzēja tamagoči. Bija populāri fērbiji un visiem vajadzēja fērbijus, kaut gan arī par tiem tolaik daudzi šausminājās, sakot, ka izskatoties pēc ķēmiem un vizuāli atgādinot tēlus no filmas par gremliniem. Mūsdienās ir Labubu un daudzi citi trendi, kuri tik ātri, cik atnāk, tik ātri arī aizies. Man tāds nav, taču, ja pie tāda tiktu, gan jau arī prikola pēc piekarinātu pie somas. Līdz ar to, ja tiešām ir tā, kā te daža laba stāsta, ka ir dzīvojusi tik daudz attīstītās valstīs, domāju, ka tik gudram, zinošam, viedam cilvēkam jau tā kā būtu bijis jāmācās no šo valstu pieredzes un jāspēj pieņemt to, ka cilvēki ir dažādi, ka katram ir sava gaume un stila izjūta, citādi šī nosodīšana un cepšanās par to, ko kurš pērk un ko kurš sev karina vai nekarina, kā reiz ož pēc padomju laiku domāšanas. :)
Lulo9 @ 18.07.2025 22:55
Ar atšķirību, ka Tamagoči mācīja kā rūpēties par virtuālo dzīvībiņu. Ar atšķirību, ka Fērbijs dīvainītis, bet izskatās mīlīgs un prot "runāt" un "atbildēt", pirmā tehnoloģiskā rotaļlieta. Ko tieši dara Labubu? Itin neko, tikai pretīgi ņirdz ar savu kroplo čakija muti.
Tu jauc dažādas lietas. Viena lieta pieņemt, ka katram sava gaume, bet cita lieta, ka tāda "sava gaume" nemaz nevar būt tiem, kuri tupi lec pakaļ tik debīlam trendam. Šie Labubu pārpēj visu! Pilnībā nekā tur nav pozitīva, ne estētiskā ziņā, ne praktiskā. 0 vērtība. Lieks draņķis, kurš rada sāncensību starp bērniem, jo vecākiem nepietiek smadzeņu pretoties.
Kāpēc neatbalstīt tā vietā vietējo ražotāju rotaļlietas?
ronnie @ 18.07.2025 23:20
Katram sava izpratne par to, kas ir skaists, bet kas - kropls. Mūsdienās, ja paskatās plašāk, lekšana pakaļ trendiem notiek visu laiku. Kaut vai apģērba ziņā, jo, tiklīdz kāds apģērba trends kļūst populārs, tā uzreiz visi skrien tam pakaļ. Tā agrāk modē bija skinny džinsi, tā tagad visi lec pakaļ baggy džinsu modei. Kad nāks nākamais trends, tā uzreiz liela daļa cilvēku pārmetīsies uz to. Vai mani tas uztrauc? Nebūt ne. Katrai paaudzei savi trendi, savas lietas, kam sekot vai par ko sajūsmināties. Tādi trendi nāk un iet, un dzīve ir pārāk īsa, lai uztrauktos par to, kam izvēlas sekot cilvēki gar kuru dzīvēm mums nav nekāda daļa. Tāpat jāpiebilst, ka sāncensība bērnu vidū notiek visu laiku un tam nav nekāda sakara ar Labubu. Sāncensība notiek par apģērbu, par jaunāko telefona modeli vai jebko citu un tā tas, diemžēl, bijis visos laikos. Arī manos laikos bērni tika vērtēti pēc materiālā statusa vai jaunākā telefona modeļa. Nebūs Labubu, būs citas lietas, kuras radīs šo plaisu starp vienu grupu un otru. Tā tas bijis vienmēr.
Lulo9 @ 18.07.2025 23:28
Man šķiet tu nesaproti, ka runa ir par dārziņa vecuma bērniem! Kāpēc vācu, dāņu, zviedru dārziņos ir mierīga, veselīga vide starp bērniem, tikmēr, kamēr Latvijā joprojām sīkucīšiem vecāki potē sāncensību un viena otru apsmiešanu? Kāpēc es uzzināju par Labubu tieši no Latvijas kontaktiem?! Manā vidē neviens bērns nepazīst tādus Labubu.