Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Labubu Latvijā

Reitings 2188
Reģ: 28.04.2019
Kur jūs pirkāt vai pasūtījāt labubu? Biju veikalā Rīgā un pārdod vienu labubu pa 19 €, bet izskatījās sliktas kvalitātes un man likās, ka pat varētu būt pakaļdarinājums no aliexpress. Pilns ar kopijām, ko var pa lēto dabūt aliexpress, temu utt. Vai kāds zin kur LV vai Rīgā ir oriģinālie un kādas cenas?
17.07.2025 19:18 |

10 gadi
Reitings 4510
Reģ: 25.05.2009
Es neesmu ne pirkusi, ne pasūtījusi, bet redzēju reklāmas, ka XS rotaļlietas piedāvā Labubu. redzu, ka viņiem arī online mājaslapā ir: https://www.xsrotallietas.lv/search/labubu
17.07.2025 19:58 |

Reitings 100
Reģ: 21.06.2023
Un kāpēc to kropli vispār vajag? Nesaprotu, kāpēc Latvijā sabiedrība joprojām ir tik atpalikusi, ka nespēj filtrēt, kas ir labs, bet kas nē? Kāds mārketingā Latvijā palaida pīli, ka tas ir baaaigi kaut kas labs un visi kā pamuļķi pērk un jūsmo. Tieši par neko! Tas pats kā ar to Dubaijas šokolādi, kura ir stipri pārvērtēta. Pārbāzts saldums ar cukuru, kā var kaut ko tādu ēst.
Nekur citur Eiropā nav tādas nenormālas ažiotāžas ne uz Labubu, ne Dubaijas šokolādi. Bērni arī nestaigā apkarināti ar to kropli apkārt un nelielās viens otram. Kas jūs, galīgi aptaurēti?
17.07.2025 22:10 |

10 gadi
Reitings 13123
Reģ: 15.03.2012
Lulo9 @ 17.07.2025 22:10
Un kāpēc to kropli vispār vajag? Nesaprotu, kāpēc Latvijā sabiedrība joprojām ir tik atpalikusi, ka nespēj filtrēt, kas ir labs, bet kas nē? Kāds mārketingā Latvijā palaida pīli, ka tas ir baaaigi kaut kas labs un visi kā pamuļķi pērk un jūsmo. Tieši par neko! Tas pats kā ar to Dubaijas šokolādi, kura ir stipri pārvērtēta. Pārbāzts saldums ar cukuru, kā var kaut ko tādu ēst.
Nekur citur Eiropā nav tādas nenormālas ažiotāžas ne uz Labubu, ne Dubaijas šokolādi. Bērni arī nestaigā apkarināti ar to kropli apkārt un nelielās viens otram. Kas jūs, galīgi aptaurēti?

Nu taču pilns ar aitām te, viena pablēj un bars līdzi, piekarina kaut kādu zobainu mērkaķi pie somas un jūtas afigenna stilīgas 🤦
17.07.2025 22:16 |

10 gadi
Reitings 329
Reģ: 29.03.2010
cory @ 17.07.2025 19:58
Es neesmu ne pirkusi, ne pasūtījusi, bet redzēju reklāmas, ka XS rotaļlietas piedāvā Labubu. redzu, ka viņiem arī online mājaslapā ir: https://www.xsrotallietas.lv/search/labubu

NAV PIEEJAMAS, jo tur viņas tika izpirktas sekundes laikā.🤣🤣🤣
17.07.2025 22:45 |

Patīk
Reitings 2918
Reģ: 03.11.2023
Lulo9 @ 17.07.2025 22:10

Apsveicu, esi gudra un forša un ne-aita. ☺🥱
17.07.2025 22:54 |

Reitings 2847
Reģ: 11.04.2023
Radiniecei dāvanai pirku zem 15 eiro kautkādā saimniecības preču veikalā. Domāju, ka šajā gadījumā nav svarīgi oriģinālums, jo krāms, kas krāms jebkurā gadījumā. Pēc pusgada norims haips un būs miskastē, vienalga oriģināls vai pakaļdarinājums.
Tā pat ar dubajas šokolādi, haips pārgājis un nevienam viņu nevajag.
18.07.2025 07:41 |

Reitings 2980
Reģ: 25.11.2020
whaaat, es vispār šitam nesaprotu prikolu 😩 kas tas ir par ķeeemu? Kapec pieaugušas sievietes tādu grib? Tak drausmīgi izskatās kaut kāds liels sūds karājas pie somas. Saprotu bērnam vēl ok, bet nejau sievietei 😆
18.07.2025 08:26 |

Reitings 2188
Zandinaja @ 18.07.2025 08:26
whaaat, es vispār šitam nesaprotu prikolu ? kas tas ir par ķeeemu? Kapec pieaugušas sievietes tādu grib? Tak drausmīgi izskatās kaut kāds liels sūds karājas pie somas. Saprotu bērnam vēl ok, bet nejau sievietei ?

viens maksā 19€ vai pat vairāk, bērnam tādu dārgu piekariņu nedosi, nozags uzreiz citi bērni
18.07.2025 10:13 |

Reitings 2847
Reģ: 11.04.2023
sla @ 18.07.2025 10:13

viens maksā 19€ vai pat vairāk, bērnam tādu dārgu piekariņu nedosi, nozags uzreiz citi bērni

Ja 19 eiro pietiekoši, lai zagtu, tad bērnu labāk ģerbt caurās humpalu drēbēs un no lombarda podziņu telefonu lietot. 👍
18.07.2025 10:22 |

Patīk
Reitings 2801
Reģ: 08.05.2022
Šeit arī pierādās cik gan ātri visi panesas un skrien pakaļ jebkuram sūdam, kurš nedaudz vairāk tiek parādīts internetā. 🙂 saprastu bērni, bet pieauguši cilvēki…
18.07.2025 11:41 |

Reitings 3106
Reģ: 03.07.2024
sla @ 18.07.2025 10:13

Nezags. Lielākajai daļai bērnu tas štrunts nepatīk. 😀
18.07.2025 13:09 |

Reitings 100
Man gribas tomēr ticēt, ka autore jautājumu uzdeva domājot pirkt bērnam. :D
Bet problēma, protams, no tā nemainās.
Meitenes- vecāki, lūdzu mainiet savu domāšanu un nenododiet to merkantīlo idiotismu un savus putnus saviem bērniem, nesējiet dīgļus viņos. Jo kāpēc pat dārziņos Latvijā joprojām ir tā lielīšanās un tad viens pēc otra prasa tos čakijbubu vai jebko citu? Tāpēc, ka tas nāk no jums.
Jau sen Latvijā nedzīvoju, biju dzīvojusi gan Vācijā, gan Dānijas ziemeļos, arī Zviedrijas Malmē praksē pastrādāju. Tā kā strādāju saistībā ar bērniem un pašai ir bērni, tad redzu, ka ir milzīga atšķirība kultūrās. Dāņi vai zviedri traki paliktu, ja viņu kvalitatīvo koku mantu tirgū pēkšņi nonāktu ķīniešu čakijbubu. Par Labubu uzzināju tieši no Latvijas paziņām, kuru bērniem viņas pērk, jo dārziņos izrādās visiem tas ir must have. Man mati stāvus teju vai saslējās. 😕 Vācu, dāņu, zviedru dārziņos rotaļļietas ienest dārziņos vispār aizliegts.
18.07.2025 13:19 |

Reitings 2188
Lulo9 @ 18.07.2025 13:19
Man gribas tomēr ticēt, ka autore jautājumu uzdeva domājot pirkt bērnam. :D
Bet problēma, protams, no tā nemainās.
Meitenes- vecāki, lūdzu mainiet savu domāšanu un nenododiet to merkantīlo idiotismu un savus putnus saviem bērniem, nesējiet dīgļus viņos. Jo kāpēc pat dārziņos Latvijā joprojām ir tā lielīšanās un tad viens pēc otra prasa tos čakijbubu vai jebko citu? Tāpēc, ka tas nāk no jums.
Jau sen Latvijā nedzīvoju, biju dzīvojusi gan Vācijā, gan Dānijas ziemeļos, arī Zviedrijas Malmē praksē pastrādāju. Tā kā strādāju saistībā ar bērniem un pašai ir bērni, tad redzu, ka ir milzīga atšķirība kultūrās. Dāņi vai zviedri traki paliktu, ja viņu kvalitatīvo koku mantu tirgū pēkšņi nonāktu ķīniešu čakijbubu. Par Labubu uzzināju tieši no Latvijas paziņām, kuru bērniem viņas pērk, jo dārziņos izrādās visiem tas ir must have. Man mati stāvus teju vai saslējās. ? Vācu, dāņu, zviedru dārziņos rotaļļietas ienest dārziņos vispār aizliegts.

Latvijā valda lielīšanās kultūra un ja tev nav visa labubu kolekcija sakrāta bērniem, tad visi domā ka tev nav nauda, nabags. Nest uz bērnudārzu rotaļlietas ir parasta parādība, es biju pret, bet redz visi ir sajūsmā, tāpēc nekas neatliek kā piedalīties rotaļlietu nešanā līdzi. LV ne tikai bērniem un vecākiem izrādīšanās, bet parastiem pieaugušiem cilvēkiem svarīgi staigāt brenda drēbēs, būt ar jaunāko iPhone utt.
18.07.2025 13:29 |

Reitings 100
sla @ 18.07.2025 13:29

Latvijā valda lielīšanās kultūra un ja tev nav visa labubu kolekcija sakrāta bērniem, tad visi domā ka tev nav nauda, nabags. Nest uz bērnudārzu rotaļlietas ir parasta parādība, es biju pret, bet redz visi ir sajūsmā, tāpēc nekas neatliek kā piedalīties rotaļlietu nešanā līdzi. LV ne tikai bērniem un vecākiem izrādīšanās, bet parastiem pieaugušiem cilvēkiem svarīgi staigāt brenda drēbēs, būt ar jaunāko iPhone utt.

Var taču stāvēt tam visam pāri un nepakļauties spiedienam? Kāpēc būtu jāsatrauc, ko citi domā? Var izteikties vecāku grupu čatā. Un materiālām lietām ir maz sakara ar materiālo nodrošinājumu ģimenē. Kādi vecāki varbūt stāv pāri tādam sīkam materiālam idiotismam, bet tajā pašā laikā dzīvo labi nodrošinātā savā privātmājā ar kvalitatīvu un gaumīgu iekārtojumu, brauc labos ceļojumos, paliekot kvalitatīvās viesnīcās un neknapinoties ar vislētākām aviokompānijām un piedāvājumiem. Bet kāds varbūt apkar sevi un bērnu ar nevajadzīgu sīko materiālismu, bet dzīvo vecā dzīvoklī un knapinās ar visu pārējo.
Es te redzu galīgi greizas prioritātes, vērtības un audzināšanas pamatu trūkums. Jo vairāk vecāku izteiks viedokli, jo vairāk tiks parādīts, ka bērnos sēj ne tās labākās vērtības, kuras citur attīstītās Eiropas valstīs uzskatāms par nepieņemamu.
18.07.2025 13:54 |

Reitings 297
Reģ: 20.02.2024
Latvijā valda lielīšanās kultūra un ja tev nav visa labubu kolekcija sakrāta bērniem, tad visi domā ka tev nav nauda, nabags.

Varbūt ka cilvēki tā domā, jo tu strādā par apkopēju? 😁 Tikai minējums... Nez vai ar piekariņu tagad atstāsi bagātnieces iespaidu. Ne pārāk gudra cilvēka iespaidu gan tā var atstāt. Vēlme lielīties nāk no sevis un pašapziņas trūkuma (kas var būt pilnīgi pamatots), nevis no kaut kādas Latvijas kultūras.
18.07.2025 14:01 |

Reitings 825
Reģ: 13.06.2024
Ak, Dievs, nu ko var cepties par to, ko pērk vai nepērk, ko karina vai nekarina pie somām sveši cilvēki!? Visos laikos bijis tā, ka cilvēki skrējuši pakaļ trendiem. No savas bērnības atceros, ka bija populāri tamagoči un visiem vajadzēja tamagoči. Bija populāri fērbiji un visiem vajadzēja fērbijus, kaut gan arī par tiem tolaik daudzi šausminājās, sakot, ka izskatoties pēc ķēmiem un vizuāli atgādinot tēlus no filmas par gremliniem. Mūsdienās ir Labubu un daudzi citi trendi, kuri tik ātri, cik atnāk, tik ātri arī aizies. Man tāds nav, taču, ja pie tāda tiktu, gan jau arī prikola pēc piekarinātu pie somas. Līdz ar to, ja tiešām ir tā, kā te daža laba stāsta, ka ir dzīvojusi tik daudz attīstītās valstīs, domāju, ka tik gudram, zinošam, viedam cilvēkam jau tā kā būtu bijis jāmācās no šo valstu pieredzes un jāspēj pieņemt to, ka cilvēki ir dažādi, ka katram ir sava gaume un stila izjūta, citādi šī nosodīšana un cepšanās par to, ko kurš pērk un ko kurš sev karina vai nekarina, kā reiz ož pēc padomju laiku domāšanas. :)
18.07.2025 22:36 |

Reitings 100
ronnie @ 18.07.2025 22:36
Ak, Dievs, nu ko var cepties par to, ko pērk vai nepērk, ko karina vai nekarina pie somām sveši cilvēki!? Visos laikos bijis tā, ka cilvēki skrējuši pakaļ trendiem. No savas bērnības atceros, ka bija populāri tamagoči un visiem vajadzēja tamagoči. Bija populāri fērbiji un visiem vajadzēja fērbijus, kaut gan arī par tiem tolaik daudzi šausminājās, sakot, ka izskatoties pēc ķēmiem un vizuāli atgādinot tēlus no filmas par gremliniem. Mūsdienās ir Labubu un daudzi citi trendi, kuri tik ātri, cik atnāk, tik ātri arī aizies. Man tāds nav, taču, ja pie tāda tiktu, gan jau arī prikola pēc piekarinātu pie somas. Līdz ar to, ja tiešām ir tā, kā te daža laba stāsta, ka ir dzīvojusi tik daudz attīstītās valstīs, domāju, ka tik gudram, zinošam, viedam cilvēkam jau tā kā būtu bijis jāmācās no šo valstu pieredzes un jāspēj pieņemt to, ka cilvēki ir dažādi, ka katram ir sava gaume un stila izjūta, citādi šī nosodīšana un cepšanās par to, ko kurš pērk un ko kurš sev karina vai nekarina, kā reiz ož pēc padomju laiku domāšanas. :)

Ar atšķirību, ka Tamagoči mācīja kā rūpēties par virtuālo dzīvībiņu. Ar atšķirību, ka Fērbijs dīvainītis, bet izskatās mīlīgs un prot "runāt" un "atbildēt", pirmā tehnoloģiskā rotaļlieta. Ko tieši dara Labubu? Itin neko, tikai pretīgi ņirdz ar savu kroplo čakija muti.
Tu jauc dažādas lietas. Viena lieta pieņemt, ka katram sava gaume, bet cita lieta, ka tāda "sava gaume" nemaz nevar būt tiem, kuri tupi lec pakaļ tik debīlam trendam. Šie Labubu pārpēj visu! Pilnībā nekā tur nav pozitīva, ne estētiskā ziņā, ne praktiskā. 0 vērtība. Lieks draņķis, kurš rada sāncensību starp bērniem, jo vecākiem nepietiek smadzeņu pretoties.
Kāpēc neatbalstīt tā vietā vietējo ražotāju rotaļlietas?
18.07.2025 22:55 |

Reitings 825
Lulo9 @ 18.07.2025 22:55

Ar atšķirību, ka Tamagoči mācīja kā rūpēties par virtuālo dzīvībiņu. Ar atšķirību, ka Fērbijs dīvainītis, bet izskatās mīlīgs un prot "runāt" un "atbildēt", pirmā tehnoloģiskā rotaļlieta. Ko tieši dara Labubu? Itin neko, tikai pretīgi ņirdz ar savu kroplo čakija muti.
Tu jauc dažādas lietas. Viena lieta pieņemt, ka katram sava gaume, bet cita lieta, ka tāda "sava gaume" nemaz nevar būt tiem, kuri tupi lec pakaļ tik debīlam trendam. Šie Labubu pārpēj visu! Pilnībā nekā tur nav pozitīva, ne estētiskā ziņā, ne praktiskā. 0 vērtība. Lieks draņķis, kurš rada sāncensību starp bērniem, jo vecākiem nepietiek smadzeņu pretoties.
Kāpēc neatbalstīt tā vietā vietējo ražotāju rotaļlietas?

Katram sava izpratne par to, kas ir skaists, bet kas - kropls. Mūsdienās, ja paskatās plašāk, lekšana pakaļ trendiem notiek visu laiku. Kaut vai apģērba ziņā, jo, tiklīdz kāds apģērba trends kļūst populārs, tā uzreiz visi skrien tam pakaļ. Tā agrāk modē bija skinny džinsi, tā tagad visi lec pakaļ baggy džinsu modei. Kad nāks nākamais trends, tā uzreiz liela daļa cilvēku pārmetīsies uz to. Vai mani tas uztrauc? Nebūt ne. Katrai paaudzei savi trendi, savas lietas, kam sekot vai par ko sajūsmināties. Tādi trendi nāk un iet, un dzīve ir pārāk īsa, lai uztrauktos par to, kam izvēlas sekot cilvēki gar kuru dzīvēm mums nav nekāda daļa. Tāpat jāpiebilst, ka sāncensība bērnu vidū notiek visu laiku un tam nav nekāda sakara ar Labubu. Sāncensība notiek par apģērbu, par jaunāko telefona modeli vai jebko citu un tā tas, diemžēl, bijis visos laikos. Arī manos laikos bērni tika vērtēti pēc materiālā statusa vai jaunākā telefona modeļa. Nebūs Labubu, būs citas lietas, kuras radīs šo plaisu starp vienu grupu un otru. Tā tas bijis vienmēr.
18.07.2025 23:20 |

Reitings 100
ronnie @ 18.07.2025 23:20

Katram sava izpratne par to, kas ir skaists, bet kas - kropls. Mūsdienās, ja paskatās plašāk, lekšana pakaļ trendiem notiek visu laiku. Kaut vai apģērba ziņā, jo, tiklīdz kāds apģērba trends kļūst populārs, tā uzreiz visi skrien tam pakaļ. Tā agrāk modē bija skinny džinsi, tā tagad visi lec pakaļ baggy džinsu modei. Kad nāks nākamais trends, tā uzreiz liela daļa cilvēku pārmetīsies uz to. Vai mani tas uztrauc? Nebūt ne. Katrai paaudzei savi trendi, savas lietas, kam sekot vai par ko sajūsmināties. Tādi trendi nāk un iet, un dzīve ir pārāk īsa, lai uztrauktos par to, kam izvēlas sekot cilvēki gar kuru dzīvēm mums nav nekāda daļa. Tāpat jāpiebilst, ka sāncensība bērnu vidū notiek visu laiku un tam nav nekāda sakara ar Labubu. Sāncensība notiek par apģērbu, par jaunāko telefona modeli vai jebko citu un tā tas, diemžēl, bijis visos laikos. Arī manos laikos bērni tika vērtēti pēc materiālā statusa vai jaunākā telefona modeļa. Nebūs Labubu, būs citas lietas, kuras radīs šo plaisu starp vienu grupu un otru. Tā tas bijis vienmēr.

Man šķiet tu nesaproti, ka runa ir par dārziņa vecuma bērniem! Kāpēc vācu, dāņu, zviedru dārziņos ir mierīga, veselīga vide starp bērniem, tikmēr, kamēr Latvijā joprojām sīkucīšiem vecāki potē sāncensību un viena otru apsmiešanu? Kāpēc es uzzināju par Labubu tieši no Latvijas kontaktiem?! Manā vidē neviens bērns nepazīst tādus Labubu.
18.07.2025 23:28 |

Reitings 825
Lulo9 @ 18.07.2025 23:28

Man šķiet tu nesaproti, ka runa ir par dārziņa vecuma bērniem! Kāpēc vācu, dāņu, zviedru dārziņos ir mierīga, veselīga vide starp bērniem, tikmēr, kamēr Latvijā joprojām sīkucīšiem vecāki potē sāncensību un viena otru apsmiešanu? Kāpēc es uzzināju par Labubu tieši no Latvijas kontaktiem?! Manā vidē neviens bērns nepazīst tādus Labubu.

Jā, atvainojos, acīmredzot, ne tā sapratu sākotnējo domu. Nu te jau, manuprāt, problēma ir kaut kur dziļāk un pie vainas ne jau Labubu. Es personīgi vienmēr esmu uzskatījusi, ka Latvijā joprojām valda ļoti izteikta padomju laiku domāšana (skatīšanās viens otra maciņā, vērtēšana pēc finansiālā stāvokļa, bagātības utt.) un pa lielam visu laiku novērojama mērīšanās ar, atvainojos, krāniņiem - kuram krutāka mašīna, kuram krutāks iPhone, kuram vēl kaut kas. Ļoti daudz cilvēku dzīvo no algas līdz algai, bet ņem kredītus, lai iegādātos dārgas mantas, cenšoties izcelties starp pārējiem. Manuprāt, te arī aug kājas tam, kas notiek ar dārziņa vecuma bērniem. Jo šos bērnus audzina tā pati paaudze, kurai vienmēr ir bijis svarīgi izcelties pūlī, izrādīties labākiem, pārākiem par citiem. Un tad nu šī pati paaudze saviem bērniem pērk Labubu un ko tik vēl ne, lai tikai viņu atvase, nedod Dies', ne ar ko neatšķirtos no citiem bērniem, kuriem arī ir šis Labubu. Līdz ar to jāsaka, ka tas Labubu ir tikai tāda aisberga redzamā daļa, bet pati problēma slēpjas kaut kur dziļāk. Tas ir - sabiedrībā un tās domāšanas veidā, dzīves uztverē.
18.07.2025 23:44 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits