Frizieris - ADEKVĀTA maksa?cik?

Reitings 32
Reģ: 27.06.2019
Sveiki!
Pēdējos gadus matus krāso un apgriež vīrs.
Vēlētos aiziet uz frizētavu nogriezt un nokrāsot. Matu garums kādi 5 cm pāri pleciem. Cik tas varētu izmaksāt normālā frizētavā? Un uz cik ilgu laiku jārēķinās?
("Kaktu kantori" un "royal" iestādījumi neinteresēs, bet tieši kaut kas vidusslānim pieejams)
P.S. Pirms vairākiem gadiem biju Rīgā frizētavā "Milēdija", kur par nokrāsošanu un galu apgriešanu prasīja 90€. Vnk nav saprotams, kur rodas TĀDA SUMMA!
Derēs jebkuri citi ieteikumi par frizieri arī citās lokācijās,piemēram, Rīgā, Valmiera, Siguldā 🤠
16.02.2024 01:29 |

Patīk
Reitings 2923
Reģ: 03.11.2023
Otiiilija @ 16.02.2024 14:00
Rēcīgi, ka nu TĀĀDAS miestares, ja nav pieredze citās jomās un spējās varbūt arī liekas, kā mega arods, aziejiet un pastrādājiet citus darbus un nolaidieties no saviem augstumiem, tad sapratīsiet, ko nozīmē atbildība, izglītība, stress un ieguldījumi. Frizieris nav nekāds luxury arods ? arī par superugly brendiem cilvēki maksā tūkstošiem un citiem elentāriem pakalpojumiem, jo luxury, bet būs aitas būs cirpēji. Fascinē to darboņu paštaisnuma trūkums. Baylage jau nav nekāds eksluzīvs - jebkura to varētu darīt un iemācīties ja gribētu, atšķirībā no daudz citām profesijām.

Man liekas rēcīgi, ka citi pelna cik grib, kamēr tu cepies :D
16.02.2024 14:02 |

Reitings 483
Reģ: 13.02.2024
Džinga @ 16.02.2024 13:59

Kāpēc tu dusmojies? Nav jau tā, ka visas frizieres mums tik dārgi maksā, ir dārgais gals un lētais gals, taču ej pie lētā.
Saukt kādu par kazu ir vienkārši tizli, tu 9. klasē mācies, vai? :D

Dusmojos, jo friziere tiek pasniegta tajā komentārā bez maz vai kā galvas smadzeņu ķirurgs. Es pie lētā gala arī eju, nu un nogriež labāk nekā dārgais gals. Dārgā gala cenas nav adekvātas, šķēres nav no zelta un krēsli nenāk no Versace, serviss tāds pats kā lētajam galam, tikai naudu gan noplēš.
16.02.2024 14:06 |

Patīk
Reitings 2923
Pie viena varbūt pacepjaties arī, kāpēc zobu taisnošana maksā 4k, kāpēc ginekologs prasa 60 eur par 10 min vizīti, kāpēc dažas taisa manikīru par 45 eur mēnesī? Jā, ārstniecība nav vienā katlā ar frizieriem, es to saprotu, bet cenas ļoti daudzkur ir ļoti lielas, jo cilvēki vienkārši grib forši dzīvot. Ir pieprasījums, ir atbilstoša summa. Viss.
Man tiešām liekas smieklīgi te apsaukāt cilvēkus, kas māk paprasīt tādu summu, kādu grib, lai dzīvotu tā kā grib. Tās meitenes brauc ar smuku mašīnu un viņām jūsu čīkstēšana neko nemaina. :D
16.02.2024 14:09 |

Patīk
Reitings 2923
JekaterinaKaterina @ 16.02.2024 14:06

Dusmojos, jo friziere tiek pasniegta tajā komentārā bez maz vai kā galvas smadzeņu ķirurgs. Es pie lētā gala arī eju, nu un nogriež labāk nekā dārgais gals. Dārgā gala cenas nav adekvātas, šķēres nav no zelta un krēsli nenāk no Versace, serviss tāds pats kā lētajam galam, tikai naudu gan noplēš.

Sapratu, nu man tas liekas pilnīgi normāli, katram savs frizieris, katram cits klietns, nav jau īsit vērts piesietes tam cik kurš prasa. Prasa tik cik var un grib paprasīt.
Ja summa liekas neadekvāta, tad meklē salonu, kas nav centrā un nepiedāvā visādas nevajadzīgas fīčas, thats it.
16.02.2024 14:10 |

Reitings 22545
Reģ: 27.11.2018
JekaterinaKaterina @ 16.02.2024 13:57

Necepies, kaza, nekādus tūkstošus tās frizierenes nav iztērējušas, frizierenes arodenēs apmāca un vēl stipendiju maksā. Un aprīkojums nekādus miljonus nemaksā, tāpat kā profesionālās krāsas nemaksā miljonus, katrs mirstīgais var pasūtīt internetā. Otīlijas minētās cenas ir tādas kā Šveicē vai Norvēģijā, piemēram. Tikai atšķirība tāda, ka tur 2-3 taukšķus var apkopēja vai kasiere nopelnīt. Latvijai cenas visāsos salončikos ir neadekvātas un āmen. Tāpat kā zobu higiēna Rīgas klīnikās jau sit cauri dažas labas vecās Eiropas valsts līmeni.
Ja krāso vienā krāsā vai piekrāso saknes, neredzu jēgu maksāt, visas krāsas ir pasūtāmas intenetā un, ja rokas neaug no apkaļas, pats var to izdarīt.
Panther @ 16.02.2024 13:57

Runa iet par parastu nokrāsošanu (brūni mati, nav pat sirmo matu). Tik cik saknes piekrāsot un lai viscaur tonis vienāds. Kā arī apgriezt bojātos galiņus.
Kādā veidā tas var izmaksāt 90€ un vairāk?
Pati esmu pirkusi prof krāsu frizieru veikala. Tas izmaksā ap 20 €. Pašiem meistariem tās krāsas izmaksā lētāk ņemot vairumā, plus tur vēl atlaides ar meistara apliecību.
Ja frizētavā es pavadu 2-3 stundas, tad 90€-20€ ir 70€. 70/3= 23€ peļņa stundā??? Nopietni?
Labi,vēl nedaudz norēķināsim par ūdeni, dažiem gramiem šampūna un kondic., elektrību, dažiem šķērīšu vēzieniem.
Un jau iepriekš minētais, ka daudzās vietās var norēkināties tikai ar skaidru naudu, tātad nekādi nodokli maksāti netiek.
Pie lv algām tāda vienkārsa pakalpojuma izmaksas ir neadekvātas un uzpustas.
Un matu krasosasna un apgriesana nav nekaads luxury, bet gan cilvēciska norma, lai izskatītos pēc cilvēka, ne noplukušas plukatas.
Un neiet runa par to, vai varu/nevaru atalauties samaksaat tos 90€+, bet gan par adekvatumu. Ja man katru menesi ir jaatkarto si procedura, tad sis izcenojums ir galigi garam.
Es saprotu, ka vari nopirkt zabakus vai meteli par tadu un lielaku summu, jo zini, ka nestaigasi ar to menesi, bet gan gadiem...
nu tieši tā, nav ko te attaisnoties, vienkārši ļoti labu dzīvi gribas dzīvot, jo redz matus māku krāsot, a smalkās šķipsnas nu virspasaules vērtīgākā prasme . Vēl rēcīgi, ka salīdzinas cenas ar Šveici u.c , kur barista pelna 5k mēnesī. Un runa jau ir par to, ka mūsu tirgum nav tas pakalpojums tā vērts, kā sev daža laba ceļ asti😂
16.02.2024 14:12 |

Reitings 22545
Džinga @ 16.02.2024 14:09
Pie viena varbūt pacepjaties arī, kāpēc zobu taisnošana maksā 4k, kāpēc ginekologs prasa 60 eur par 10 min vizīti, kāpēc dažas taisa manikīru par 45 eur mēnesī? Jā, ārstniecība nav vienā katlā ar frizieriem, es to saprotu, bet cenas ļoti daudzkur ir ļoti lielas, jo cilvēki vienkārši grib forši dzīvot. Ir pieprasījums, ir atbilstoša summa. Viss.
Man tiešām liekas smieklīgi te apsaukāt cilvēkus, kas māk paprasīt tādu summu, kādu grib, lai dzīvotu tā kā grib. Tās meitenes brauc ar smuku mašīnu un viņām jūsu čīkstēšana neko nemaina. :D
kā redzams daudzas ilgi vēl šo jomu nebaros, ko tad tev maina, ja mēs apspriežam cenu adekvātumu? Daža te ne pa jokam sacepās, lai nolaiža uz zemes un vismaz atzīst, ka plēš deviņas ādas , jo vienkārši tā grib un var, objektīvu iemeslu nav
16.02.2024 14:16 |

Reitings 4565
Reģ: 25.09.2023
Vispār nesaprotu cepienu! Frizierim ir jābūt, kā šeit diskusijā jau rakstīja- Jūsu frizierei!
Tāpat kā jūsu ginekoloģei, zobārstam, vaksācijas un manikīra meistarei utt.
Jā, varbūt paiet laiks kamēr atrod “to īsti un vienīgo”, bet caur paziņām un rekomendācijām var atrast meistarus, ārstus un dažādus speciālistus, kur apmierina cenas un kvalitātes līdzsvars.
Katrs pēc savas rocības un varēšanas 🤔
16.02.2024 14:21 |

Patīk
Reitings 583
Reģ: 02.05.2020
JekaterinaKaterina @ 16.02.2024 13:57

Necepies, kaza, nekādus tūkstošus tās frizierenes nav iztērējušas, frizierenes arodenēs apmāca un vēl stipendiju maksā. Un aprīkojums nekādus miljonus nemaksā, tāpat kā profesionālās krāsas nemaksā miljonus, katrs mirstīgais var pasūtīt internetā. Otīlijas minētās cenas ir tādas kā Šveicē vai Norvēģijā, piemēram. Tikai atšķirība tāda, ka tur 2-3 taukšķus var apkopēja vai kasiere nopelnīt. Latvijai cenas visāsos salončikos ir neadekvātas un āmen. Tāpat kā zobu higiēna Rīgas klīnikās jau sit cauri dažas labas vecās Eiropas valsts līmeni.
Ja krāso vienā krāsā vai piekrāso saknes, neredzu jēgu maksāt, visas krāsas ir pasūtāmas intenetā un, ja rokas neaug no apkaļas, pats var to izdarīt.
Tu runā par vienu konkrētu kursu, kurā māca pēc padomju labākajām skaistumkopšanas metodēm - no turienes nenák labi meistari (protams, ja kaut ko paši nerokas mācīties pēc tam). Ja tas ir viss ko par skaistumkopšanas nozari zini, tad man Tevi jāapbēdina - Tu zini apmēram Zilupi no visas pasaules kartes tad. Būt par labu meistaru IR tūkstošu un gadiem izstrādāts ieguldījums, gluži kā jebkruā citā arodā. Tas, ka Tu ej pie kaktu meistarēm ar arodenes izglītību, nenozīmē, ka šādi ir visi meistari. Tie, kuru darbi ir žurnālos un godalgoti konkursos, nenāk no arodenēm(ar izņēmumiem - ja pēc tam kur citur mācījās)
16.02.2024 14:23 |

Patīk
Reitings 583
Otiiilija @ 16.02.2024 14:12
nu tieši tā, nav ko te attaisnoties, vienkārši ļoti labu dzīvi gribas dzīvot, jo redz matus māku krāsot, a smalkās šķipsnas nu virspasaules vērtīgākā prasme . Vēl rēcīgi, ka salīdzinas cenas ar Šveici u.c , kur barista pelna 5k mēnesī. Un runa jau ir par to, ka mūsu tirgum nav tas pakalpojums tā vērts, kā sev daža laba ceļ asti?
🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ vnk nav ko teikt. Ja tas ir tik vienkārši, kāpēc neprasi draudzenei lai tev piekrāso un miers. ???? Kāpēc vispār ej pie profesionāļa? To tak pats var izdarīt?
Bet nu ja nav intelekta, te jau arī neieskaidrosi.
Labs frizieris pārzina gan ķīmiju, gan epidemioloğiju un pat šo to no anatomijas. Bet tak tā nav nekāda īpašā profesija un būtu jāsaņem graši tak 😁😁😁
16.02.2024 14:30 |

Patīk
Reitings 583
Btw skaistumkopšanā nestrādāju, jums meitenes nāksies iet apsaukāties pie savām meistarēm.
Nu tāāā traucē, ka otrs prot nopelnīt, vai vai vai 😁
16.02.2024 14:36 |

Reitings 22545
Mangosaldejums @ 16.02.2024 14:23
Tu runā par vienu konkrētu kursu, kurā māca pēc padomju labākajām skaistumkopšanas metodēm - no turienes nenák labi meistari (protams, ja kaut ko paši nerokas mācīties pēc tam). Ja tas ir viss ko par skaistumkopšanas nozari zini, tad man Tevi jāapbēdina - Tu zini apmēram Zilupi no visas pasaules kartes tad. Būt par labu meistaru IR tūkstošu un gadiem izstrādāts ieguldījums, gluži kā jebkruā citā arodā. Tas, ka Tu ej pie kaktu meistarēm ar arodenes izglītību, nenozīmē, ka šādi ir visi meistari. Tie, kuru darbi ir žurnālos un godalgoti konkursos, nenāk no arodenēm(ar izņēmumiem - ja pēc tam kur citur mācījās)
ko tu te fleitē, ja kāds dodas uz nevajadzīgiem kursiem pie Insta zvaigznēm par daudz naudu -tas vienkārši ir stulbums. Nav nekā revolucionāra jaunajās frizūrās, un modernie krāsojumi bieži ir tikai nelieli jauninājumi. Ir pilns ar bezmaksas apmācībām no zīmoliem un saloniem ar apmaksātām prakses vietām, kā Arodene ir pilnīgi pietiekama , lai apgūtu pamatus, daudzas šeit youtube pēc viena video pašas labi griež un krāso, ne sliktāk kā no salona, nav ko pārapīlēt tās prasmes un apmācību, dārgumu ilgumu un vēl nez kādas zinības😂
16.02.2024 14:38 |

Patīk
Reitings 583
Otiiilija @ 16.02.2024 13:45
Mēs runājam par mūsu tirgu , ekonomiku, vidējām algām un cenu līmeni un maksātspēju, ja kaut kādas frizierītes domā, ka viņu kursiki, matu krāsas u.c ir līdzvērtīgas ārsta aprīkojumam un prasmēm, izglītībai, tad sorry. Loģiski, ka nav pamatvajadzība, bet arī savu sūri grūti pelnīto naudu ne visas gatavas atdot kādai, kura negrib strādāt, bet tikai 1 luxury klientu dienā un dzīvot zaļi. Kā redzams tās luxury meitenes visām nepietiks un pat ne luxury jau easy pēc youtube labi sev pašas griež un krāso, nav jau sev zobu salabot, bet ir vēl arī labi meistari, kas tajā pašā purčikā nokrāsos 3x labāk par klusā centra slinķēm
negrib strādāt??? You for real? Labākie frizieri ko zinu, strādā ap 50 stundām nedēļā. Man izskstās, ka Tu esi saskatījusies insta skaistules ar bagātiem vīriem un tagad cepies par netaisnību, ka tev piecas augstākās un saņem 2k mēnesī, kamēr friziere 2k saņem nedēļā. Maini profesiju un dzīvo zaļi. Mums katram ir izvēle. Un tavus pieminētos "varu apskatīties youtube un izdarīt pati" - šos klientus salonā redz katru dienu - zvana un lūdzās klausules otrā pusē lai lūūdzu izlabo sadarīto, "man parīt uz kāzām jāiet" - tad nez kāpēc atrod frizierus un uzskata par dieviem, kad pašas savas pakulas sačekarējušas. Tad gatavas maksāt dubultā. - iemesls kāpēc labi meistari strādā 50h nedēļā - visu laiku labo vai nu pašdarbību, vai lētā gala meistaru gara darbus.
16.02.2024 14:44 |

Patīk
Reitings 583
Otiiilija @ 16.02.2024 14:38
ko tu te fleitē, ja kāds dodas uz nevajadzīgiem kursiem pie Insta zvaigznēm par daudz naudu -tas vienkārši ir stulbums. Nav nekā revolucionāra jaunajās frizūrās, un modernie krāsojumi bieži ir tikai nelieli jauninājumi. Ir pilns ar bezmaksas apmācībām no zīmoliem un saloniem ar apmaksātām prakses vietām, kā Arodene ir pilnīgi pietiekama , lai apgūtu pamatus, daudzas šeit youtube pēc viena video pašas labi griež un krāso, ne sliktāk kā no salona, nav ko pārapīlēt tās prasmes un apmācību, dārgumu ilgumu un vēl nez kādas zinības?
vismaz runā par lietām ko toč zini. Nekasies par lietām no kurām neko nesaproti. Normāli dienas kursi frizierim var izmaksāt ap 600 eiro dienā un normāls meistars nebrauc uz kaktu kursiem. Bet nu tu tak labāk zini ar savu youtube frizieres izglītību 😁😁
16.02.2024 14:48 |

Patīk
Reitings 2923
Vispār ir vēl dafigā arodskolu darbi, kur prasa daaudz naudas. Man nesen par mazas vannasistabiņas izflīzēšanu bija jāmaksā 1,5k. Neskaitot pašas flīzes.
Nu, maksāju, besījos, bet maksāju.
16.02.2024 14:48 |

Reitings 22545
Mangosaldejums @ 16.02.2024 14:44
negrib strādāt??? You for real? Labākie frizieri ko zinu, strādā ap 50 stundām nedēļā. Man izskstās, ka Tu esi saskatījusies insta skaistules ar bagātiem vīriem un tagad cepies par netaisnību, ka tev piecas augstākās un saņem 2k mēnesī, kamēr friziere 2k saņem nedēļā. Maini profesiju un dzīvo zaļi. Mums katram ir izvēle. Un tavus pieminētos "varu apskatīties youtube un izdarīt pati" - šos klientus salonā redz katru dienu - zvana un lūdzās klausules otrā pusē lai lūūdzu izlabo sadarīto, "man parīt uz kāzām jāiet" - tad nez kāpēc atrod frizierus un uzskata par dieviem, kad pašas savas pakulas sačekarējušas. Tad gatavas maksāt dubultā. - iemesls kāpēc labi meistari strādā 50h nedēļā - visu laiku labo vai nu pašdarbību, vai lētā gala meistaru gara darbus.
un es zinu daudz gadijumus, kad visiem saviem kursiem utt dargakajos salonos meitenem saboja matus, konkreti, pec tam tikai pasas sev kraso un nokraso labak. Cik daaudz nelaimigu frizieru klientu par lielu naudu izteretu. Vispar izsktas, ka dazai labai visas japsauka par kaktu kantoriem, jo aste kup, ka kads neatbalsta neadekvato naudas nokasanu😂 ari udens filtrus vissprastakos tirgo pa 900 eur, un kremus vissletakos pa 500 eur un preti tads pats agresivs marketings😂
16.02.2024 14:58 |

Patīk
Reitings 583
Otiiilija @ 16.02.2024 14:58
un es zinu daudz gadijumus, kad visiem saviem kursiem utt dargakajos salonos meitenem saboja matus, konkreti, pec tam tikai pasas sev kraso un nokraso labak. Cik daaudz nelaimigu frizieru klientu par lielu naudu izteretu. Vispar izsktas, ka dazai labai visas japsauka par kaktu kantoriem, jo aste kup, ka kads neatbalsta neadekvato naudas nokasanu? ari udens filtrus vissprastakos tirgo pa 900 eur, un kremus vissletakos pa 500 eur un preti tads pats agresivs marketings?
tev pat lasīšana pieklibo - varbūt palaidi kaut ko garām savā spožajā youtube izglītībā. Rakstīju taču, ka nestrādāju skaistumkopšanā un man nekas nekūp.
Kļūdas gadās visās profesijās, visās! Bieži tā nav meistara vaina gan. Piem.cilvēks grib gaišus, balinātus matus. Konsultācijas laikā tiek noskaidrots, ka klientam pirms tam bijuši krāsoti brūni mati. Klientam tiek jautāts vai lietota tika henna. Cilvēks atbild - nē.
Visi frizieri zina, ka uz hennas likt balinātāju ir matu nāve, vnk nodeg un viss. Frizierim netika pateikts - mati rezultātā nodeg. Meistars nelaimīgs, klients nelaimīgs. Kas vainīgs???? Līdzīgu gadījumu ir daudz. Tāpat kā ārstam, nekad nemelojiet arī frizierim.
16.02.2024 15:11 |

Patīk
Reitings 583
Džinga @ 16.02.2024 14:48
Vispār ir vēl dafigā arodskolu darbi, kur prasa daaudz naudas. Man nesen par mazas vannasistabiņas izflīzēšanu bija jāmaksā 1,5k. Neskaitot pašas flīzes.
Nu, maksāju, besījos, bet maksāju.
ne pa tēmu, bet atrast labu, kvalitatīvu flīžu meistaru ir ļooti grūti. Un iemesls - jo sabiedrība uzskata arodenes par skolām nevarìgajiem. Nav daudz, kas šo darbu dara, jo visiem ieborēts, ka tikai augstākā izglītība ir laba un nekas cits. Rezultātā ir mağistri, kas saņem kkādus 1.5k mēnesī un ir arodnieki, kas saņem 1.5k par darbu. Pašu vaina!!
16.02.2024 15:30 |

Reitings 22545
Pie tam uzvērt 600 eur par kursiku un tūkstošus mācībām, come on 90% no šeit esošajām ir izglītība, kura maksā tūkstošus, tas ir minimums darba tirgum ( neskaitot atsevišķas profesijas), bet ir cilvēki, kuri par vienu kursu maksā 1-2k ( prince,cams utt) un desmitiem, pat simtie tūkstoši izglītībā.
16.02.2024 15:37 |

Patīk
Reitings 583
Otiiilija @ 16.02.2024 15:37
Pie tam uzvērt 600 eur par kursiku un tūkstošus mācībām, come on 90% no šeit esošajām ir izglītība, kura maksā tūkstošus, tas ir minimums darba tirgum ( neskaitot atsevišķas profesijas), bet ir cilvēki, kuri par vienu kursu maksā 1-2k ( prince,cams utt) un desmitiem, pat simtie tūkstoši izglītībā.
runāju par vienu dienu kursa. Normāli frizieri brauc uz kursiem minimums reizi trīs mēnešos uz vairākām dienām.
Nav vērts ar tevi runāt, es redzu, ka tu par visām varītēm centies šeit sadziedēt savu trigerpunktu - faktu ka kāds ar zemāka līmeņa izglītību kā tev saņem 2x un 3x vairāk par tevi. Tev šķiet, ka tas, līdz ar to, ir negodīgi, lai arī frizieris savā profesijā ne mazāk cenšas, ne mazāk strādā, nerunājot par to, ka tas ir fiziski izaicinošs darbs.
Guess what Sherlock - dzīve ir netaisnīga. Ir pietiekoši daudz biznesa īpašnieku, kas uzbūvējuši biznesus bez īpašām skolām un ar videni šodien vada miljonu uzņēmumus. Kāpēc nebļauj par viņiem?
Silti iesaku - paplašini savu redzesloku. Dzīve ir netaisnīga, vai nu dari kaut ko pašas labā vai vnk neskaiti otra naudu un sēdi savās biksēs.
16.02.2024 15:45 |

Reitings 1006
Reģ: 29.05.2023
Džinga @ 16.02.2024 14:01

Bet tiešām nav Rīgā kkur mikrorajonos saloni, kas neprasa tik daudz? Man neticās, ka visas prasa 90+ eur par kaut ko tik vienkāršu.
Ar saviem blondajiem es saprotu, man viņa tur šķipsnojot 4+ stundas ņemās.

Man ir tumši brūni mati - tonēšana, galiņu apgriešana, kopjošā procedūra - 150 eur, apmeklēju reizi 2,5 mēnešos - mani viss apmierina :)
16.02.2024 16:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits