YaeMiko @ 26.04.2023 17:08Varbūt man nav skaidrs ko tieši skolotāji vēlas varbūt skolotājiem pašiem nav skaidrs ko viņi vēlas, bet situācija ir dīvaina.
Uzlabojumus īsti negrib, ja LIZDA izdomā uzlabojumus tad tie ir slikti un ne līdz galam paskaidrotu, izdomāti. Algas grib lielākas, bet bērnu skaits sarūk. Skolas apvienot negrib, bet kas tas par mācību procesu tad būs? Nezinu man šī situācija nav skaidra. Negribas apvainot skolotājus, jo pazīstu dažus un ieliek bērnu izglītībā tiešām daudz.
Elisa_M @ 26.04.2023 17:19Esmu bijusī skolotāja. Aizgāju no skolas tieši algas dēļ, jo lai nopelnītu 900 eiro (uz rokas) lauku skoliņā, bija jāstrādā 12 stundas dienā (bija klāt vēl darbs administrācijā, pulciņi) + vēl labošanas, gatavošanās un visi citi darbi, ko darīju ārpus šī laika. Tagad strādāju 8 stundas dienā, saņemu gandrīz līdzvērtīgu algu un esmu apmierināta, taču gabaliņš no sevis ir norauts. Ja atgriezīšos skolā, tad tikai pilsētā, kur ir lielās klases, līdz ar to lielāka stundas likme.
Uzskatu, ka ar jaunā standarta ieviešanu, arī skolotājiem darba apjoms palielinājies un ja valdība nenāk pretī, ir jāprotestē. Atkarīgs arī no pašvaldības, bet mums bija piemaksas par jaunā standarta ieviešanu mācību procesā, COVID drošības noteikumu izpildi. Tas, manuprāt, bija liels pluss, kaut 30 eiro pie algas.
Kariņš bieži vien visādus pigorus izspēlē gan vārdos, gan uzvedībā, tas jau pierasts, bet ir redzēts, ka skolotāji protestos bļaustās, saukājas, uzdevās savā ziņā neadekvāti. Tas tā jocīgi. Vispār lielai daļai skolotāju nevajadzētu par tādiem būt (lielākoties tiem arī viss vienmēr ir slikti), bet ir iesūnojuši tikai tādēļ, jo trūkst jauno, spēcīgo pedagogu. Konkurences un vakancēm nekādas, ņem jebkuru tikai, lai būtu kas māca.
Zebradivi @ 26.04.2023 17:48Uzskatu , ka skolotājiem algas paaugstināt vajadzētu pēc klases vidējiem sekmju reitingiem. Citādi grāvī ir bērnu izglītības līmenis.
Tieši tā, citādi skolotāji būtībā vispār neatbild par sava darba kvalitāti. Streika dēļ daudzus ziņu kas 3 dienas netika uz darbu. Jo piem bd ciet. Un Algā saņems krietni mazāk naudas. Cilvēki nikniZebradivi @ 26.04.2023 17:48Uzskatu , ka skolotājiem algas paaugstināt vajadzētu pēc klases vidējiem sekmju reitingiem. Citādi grāvī ir bērnu izglītības līmenis.
Zebradivi @ 26.04.2023 17:48Uzskatu , ka skolotājiem algas paaugstināt vajadzētu pēc klases vidējiem sekmju reitingiem. Citādi grāvī ir bērnu izglītības līmenis.
YaeMiko @ 26.04.2023 17:35
Bet kāpēc lauku skoliņās ir mazāka alga? Mazāk bērnu vai reitingu kaut kādu skatās?
Man nav skaidrs ko skolotāji īsti vēlas, lai neslēdz lauku skolas, strādā ar 5 bērniem klasē un saņem tik pat daudz kā Rīgā kur klasē ir 25 bērni? Man tas liekas dīvaini, jo teiksim ja vienam ārstam 5 pacienti, citam 25 bet saņem tik pat. Jo arī jautājums kā var izmērīt skolotāja darbu?Viens taisīs daudz aktivitātes, cits nolasīs to kas mācību plāna un viss.
Ja būtu kāds labs cilvēks kurš izskaidrotu no kā atkarīgs skolotāja atalgojums tad viss būtu skaidrāks. Jo nesen lasīju vienu diezgan provokatīvu rakstu kur Rīgā skolotājs saņem 1600 un laukos knapi 900 eiro bet strādā pēc stundām mazāk.
Elisa_M @ 26.04.2023 19:26
Skolotāji saņem piemaksas, ja viņu audzēknis saņēmis godalgotas vietas olimpiādēs, manuprāt, tas arī ir neliels motivācijas graudiņš. Es domāju, ka kļūtu daudz vairāk negodīgu skolotāju, ja algas maksātu pēc vidējiem sekmju reitingiem.
Aizslēgt jau visu var, bet pirmklasniekam doties uz skolu vairāk kā 30km attālumā, īsti ok arī nav.
milkiwai @ 26.04.2023 18:36
Gāju gan klasē, kur ir augsti reitingi, gan, kur ir zemi. Skolotāji nebija pie tā vainīgi, abās mācīja motivēti un centās.
Lielajās skolās loģiski, ka alga būs lielāka, jo daudz vairāk klašu, ko mācīt. Dažreiz nesaprotu, kā skolotāji notur sev mentālo.
es domāju, ka ir jāņem vērā arī fakts, ka esi laukos. Ja gribam likvidēt dzīvi laukos- aiztaisam ciet skolu, būs vairāk bezdarbnieku, dakteru nebūs un laukos viss izmirs. Tā lūk.YaeMiko @ 26.04.2023 17:35
Bet kāpēc lauku skoliņās ir mazāka alga? Mazāk bērnu vai reitingu kaut kādu skatās?
Man nav skaidrs ko skolotāji īsti vēlas, lai neslēdz lauku skolas, strādā ar 5 bērniem klasē un saņem tik pat daudz kā Rīgā kur klasē ir 25 bērni? Man tas liekas dīvaini, jo teiksim ja vienam ārstam 5 pacienti, citam 25 bet saņem tik pat. Jo arī jautājums kā var izmērīt skolotāja darbu?Viens taisīs daudz aktivitātes, cits nolasīs to kas mācību plāna un viss.
Ja būtu kāds labs cilvēks kurš izskaidrotu no kā atkarīgs skolotāja atalgojums tad viss būtu skaidrāks. Jo nesen lasīju vienu diezgan provokatīvu rakstu kur Rīgā skolotājs saņem 1600 un laukos knapi 900 eiro bet strādā pēc stundām mazāk.
sakuraszarins @ 26.04.2023 22:38Gan jau Kariņš no sevis izmetis, kaut kādu pigoru pēc šī pasākuma. Skolotāji vispār malači, ka nolēma uzrīkot streiku, man ļoti žēl dažas, kas tā mokās skolās, jo to visu izturēt ir tiešām ļoti grūti. Vispār es 2. stundas atpakaļ komunicēju ar vienu skolotāju, viņai par šīm streika trīs dienām no algas ir noņemt 300. eiro.
Vārdotāja @ 27.04.2023 08:03es domāju, ka ir jāņem vērā arī fakts, ka esi laukos. Ja gribam likvidēt dzīvi laukos- aiztaisam ciet skolu, būs vairāk bezdarbnieku, dakteru nebūs un laukos viss izmirs. Tā lūk.
Arahne @ 27.04.2023 08:23Es uzskatu, ka šis skolotāju streiks ir pārspīlēts. Kurš viņiem liedz darbus labot skolā nevis mājās? Tāpat vasarā kamēr visi cilvēki strādā, šie par valsts naudu atpūšas.
Kāda te minēja, ka šausmas pat 12h bija jāstrādā lai 900€ nopelnītu. Jā, piemēram, medmāsai tā ir normāla darba diena par tādu pašu algu Rīgā, uzsveru, ka Rīgā nevis laukos. Turklāt tā medmāsa atnāk 20:00 mājas un vēl turpina ar savu bērnu kopā pildīt mājasdarbus.
Piemēram, maniem bērniem tie majasdarbi ir neadekvāti daudz. 2. klases skolniekam ir vienā vakarā jāmācas svešvaloda, jāizpilda 3 matemātikas uzdevumi, latviešu valodā jāizlasa pasaka, jāatbild uz jautājumiem, jāizraksta teikuma gramatiskais centrs, dabaszinībās javeic eksperiments ar priekšmetiem kuru mums mājas nemaz nav un dizaina stundā jāuztamborē 2m pīnīte. Nepārspīlēju, tas uzdots uz vienu vakaru. Bērnam ir treniņi un viņš mājās ir ap plkst. 19:00. Pa kuru laiku viņam pildīt šo marazmu?