Kādas ir jūsu domas par ''oligarhu sievām'' un tāda tipa attiecībām?

Reitings 131
Reģ: 22.03.2022
Šobrīd esam aizgājuši tālu no agrākajiem attiecību modeļiem, kad vīrietis bija vienīgais maizes pelnītājs, un sieviete palika mājās, taču tā vai tā ir sastopamas šāda veida attiecības. Kā arī ir novērojamas sievietes, kuras pievelk šādus ''naudīgus'' vīriešus.
Kādai, jūsuprāt, būtu jābūt/jāizskatās sievietei, lai vīrietim liktos tā vērts būt ar viņu kopā, maksāt par visu, dot naudu un sievietei dot šo atbalstošo, sievišķīgo lomu sev pie sāniem?
Iespējams, daudzas teiks, ka tas ir nepieņemami, jo sieviete tad ir kā tukša lellīte, kura nestrādā, bet, manuprāt, daudz reiz sievietei patiešām vienkārši nav tās vilkmes pēc karjeras/biznesa, un, manuprāt, tas ir pat ļoti okei...
Vai jūs zinat tādus pārus, un vai pašas tā gribētu?
11.04.2023 11:15 |

Reitings 752
Reģ: 03.01.2023
Mani visvairāk fascinē cilvēki, kas labprātīgi piereģistrējas forumā, un tad krīt histērijā, ka cilvēki tur raksta atšķirīgus viedokļus un savā starpā diskutē, kurš no tiem ir pareizs, kurš nav. Ja jums diskusijas koncepts ir tik svešs, tad nesēdiet diskusiju forumā.
12.04.2023 14:51 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Motherofdragons @ 12.04.2023 14:45
Es te nevienai neplēšu matus, es tieši otrādi gribētu, lai sievietes būtu lojālākas viena pret otru, nevis padarītu vīriešus par nabadziņiem, kuriem pusmūžā jāpamet ģimene un jāpērk sev mocis, lai kompensētu savu "upuri". Būsim atklātas, sieviete ģimenē parasti iegulda daudz vairāk, arī ja viņa nestrādā. Un pret sievieti kā vecāku, kā mājas saimnieci prasības no sabiedrības ir daudz augstākas. Tāpēc runāšanu par to, ka sievietei vajadzētu strādāt mazāk un sievietei arī drīkst būt savi hobiji, vajadzētu normalizēt. Vajadzētu normalizēt pusslodzes darbus, veidot sabiedrību, kurā bērnus audzināt ir ērti, nevis smieties par daudzbērnu ģimenēm.

Sievietes var būt lojālas viena pret otru arī atbalstot izvēles, kuras pati varbūt neatzīsti, bet kāda cita ir izvēlējusies par labu esam. Ja patīk dzīvot ģimenē, kur pašai nav jādod finansiāls pienesums - super, rūpējies par māju un bērniem. (man ir draudzene, kas dzīvo šādi un no tā mums nav sliktāka draudzība)
Un par tiem vīriešiem, kas pusmūžā pamet ģimeni un nopērk moci, nav jau dūmi bez uguns, tas stereotips kaut kur tomēr ir radies. Un varbūt vienai daļai nav paveicies ar kareju, kuru pats mīl, bet ir tas spiediens radīt un uzturēt savu saimi. Pilnīgi nestrīdos, ka daudziem tas dzīves veids ir ok, kā jau Ghost teica.
12.04.2023 14:52 |

Patīk
Reitings 11059
greece @ 12.04.2023 14:51
Mani visvairāk fascinē cilvēki, kas labprātīgi piereģistrējas forumā, un tad krīt histērijā, ka cilvēki tur raksta atšķirīgus viedokļus un savā starpā diskutē, kurš no tiem ir pareizs, kurš nav. Ja jums diskusijas koncepts ir tik svešs, tad nesēdiet diskusiju forumā.

Zini kā, viens ir diskusija, kas cits ir mēģinājums pārējiem iemācīt kā jādzīvo.
12.04.2023 14:52 |

Reitings 752
Lula @ 12.04.2023 14:52

Zini kā, viens ir diskusija, kas cits ir mēģinājums pārējiem iemācīt kā jādzīvo.

Viens ir kad tev cilvēks borē, kā tev jādzīvo, otrs - kad tu pati labprātīgi stundām ilgi sēdi diskusijā, kas tev nepatīk jau no sākta gala, labprātīgi lasi visus komentārus, labprātīgi drukā entos komentārus, un čīksti, ka tev kāds kaut ko ar varu šeit uzspiež. NEVIENS TO NEDARA
12.04.2023 14:58 |

Patīk
Reitings 11059
greece @ 12.04.2023 14:58

Viens ir kad tev cilvēks borē, kā tev jādzīvo, otrs - kad tu pati labprātīgi stundām ilgi sēdi diskusijā, kas tev nepatīk jau no sākta gala, labprātīgi lasi visus komentārus, labprātīgi drukā entos komentārus, un čīksti, ka tev kāds kaut ko ar varu šeit uzspiež. NEVIENS TO NEDARA

Rakstīt komentārus man tiešām neviens nespiež. Bet to, ka man būtu jādzīvo vīra paspārnē gan borē. :D
12.04.2023 15:00 |

Reitings 752
Lula @ 12.04.2023 15:00

Rakstīt komentārus man tiešām neviens nespiež. Bet to, ka man būtu jādzīvo vīra paspārnē gan borē. :D

Ja tev šķiet, ka diskusiju forumā uzrakstīt atšķirīgu viedokli un attiecīgi kritizēt kaut kādus tavus uzskatus ir ''borēšana'', tad vienkārši paņem peli, uzvelc kursoru uz tāda sarkana X ekrāna labajā stūrī, nospied uz tā, un viss, problēma atrisināta. No tevis es šos tekstus redzu regulāri, ka tev visi mūžīgi kaut ko uzspiež un borē, vienmēr tev ir problēma, ka cilvēki diskutē, vienmēr visiem vajag beigt rakstīt komentārus, jo tev netur nervi.
12.04.2023 15:08 |

Patīk
Reitings 11059
greece @ 12.04.2023 15:08

Ja tev šķiet, ka diskusiju forumā uzrakstīt atšķirīgu viedokli un attiecīgi kritizēt kaut kādus tavus uzskatus ir ''borēšana'', tad vienkārši paņem peli, uzvelc kursoru uz tāda sarkana X ekrāna labajā stūrī, nospied uz tā, un viss, problēma atrisināta. No tevis es šos tekstus redzu regulāri, ka tev visi mūžīgi kaut ko uzspiež un borē, vienmēr tev ir problēma, ka cilvēki diskutē, vienmēr visiem vajag beigt rakstīt komentārus, jo tev netur nervi.

Droši nobloķē mani, ja traucē, tas palīdz mentālajai veselībai.
12.04.2023 15:11 |

Reitings 752
Lula @ 12.04.2023 15:11

Droši nobloķē mani, ja traucē, tas palīdz mentālajai veselībai.

Ne jau es esmu tā, kas katrā otrajā diskusijā čīkst, ka atkal cilvēki ir sākuši diskutēt un vajag to beigt darīt :D Te jau tev ir jābloķē pus forumu.
12.04.2023 15:13 |

Patīk
Reitings 1762
Reģ: 24.05.2019
Sievietes ir normalizējušas to, ka viņas spēj visu, gan rūpēties par māju, bērniem, vīru plus strādāt tikpat daudz un saņemt tikpat daudz, cik vīrs. Tur es saskatu to negodīgumu un nejolitāti pret savu dzimumu.
12.04.2023 15:13 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Un pret sievieti kā vecāku, kā mājas saimnieci prasības no sabiedrības ir daudz augstākas.

Piedod man, bet man pilnīgi neviena sieviete neiestāstīs, ka uzturēt tīru māju un uztaisīt vakariņas ir kaut kas šausmīgi sarežģīts un tas tā kaulus plēš, ka gribas nomirt. Kas jums tās mājas ir tik šausmīgi, es atvainojos par teicienu, aizdristas, ka katru dienu 6h ir jāmazgā grīdas un viss pārējais? tas aizņem max 1 stundu, ja katru dienu tiek sekots līdz. Un es arī pateikšu kāpēc es to neuzskatu par šausmīgi nogurdinošu darbu un kā galveno argumentu es tam likšu pretī - Vīrieši, kuri dzīvo vieni un ir vēl savas karjeras pirmsākumos, visas šīs lietas dara tāpat + vēl nostrādā entās stundas darbā. Es atceros sevi, kad man bija 20, un bija periodi, kad es dzīvoju viens, es gāju uz darbu, kārtoju dzīvokli, vakartā taisīju ēst, jo nauda bija, cik bija un vēl pārguris pēc darba uz zāli aizvilkos. Tāpēc sorry, ja kāds man mēģinās ieskaidrot, ka šīs lietas ir tik nogurdinošas nestrādājot, un tās skaitās augstas prasības, tad es vienkārši to nespēju uztvert nopietini. Protams, es nezinu kā ir, kad ir bērns, nav man ar to pieredze un varbūt tas daudz ko maina.
12.04.2023 15:14 |

Patīk
Reitings 11059
greece @ 12.04.2023 15:13

Ne jau es esmu tā, kas katrā otrajā diskusijā čīkst, ka atkal cilvēki ir sākuši diskutēt un vajag to beigt darīt :D Te jau tev ir jābloķē pus forumu.

nu klau, ir slikti gribēt pārtraukt sarunu un palikt pie tā, ka viedokļi nesaskan? Tavuprāt vajadzētu max ilgi turpināt kašķi? 😁
PS. Jēzīt, par ko šī diskusija ir palikusi. 😀
12.04.2023 15:15 |

Reitings 752
Motherofdragons @ 12.04.2023 15:13
Sievietes ir normalizējušas to, ka viņas spēj visu, gan rūpēties par māju, bērniem, vīru plus strādāt tikpat daudz un saņemt tikpat daudz, cik vīrs. Tur es saskatu to negodīgumu un nejolitāti pret savu dzimumu.

Tagad jau ar ''lojalitāti'' saprot vienkārši to, ka atbalstīsi cilvēku visā, ko viņš darīs. Piemēram, sieviete grib 18 gados internetā publicēt kailbildes ātrai naudai - lojalitāte pret dzimumu būs viņu atbalstīt, jo "tā ir viņas izvēle". Nevis atrunāt no tā, lai nesadirš sev dzīvi.
12.04.2023 15:16 |

Patīk
Reitings 11059

Manā mājsaimniecībā ir normāli, ka es rūpējos par māju un vīru, vīrs tāpat rūpējas par māju un mani. Kad būs bērni, tad viņam būs jāuzņemas lielāka atbildība par mūsu finansēm. Un loģiski, ja es būšu dekrēta atvaļinājumā, tad es arī vairāk ieguldīšos mājas darbos.
Man ir paziņu lokā dažas sivietes, kas strādā pilna laika darbu + tīra dzīvokli un taisa ēst, lai vīram to nav jādara. Es tā nekad nedzīvotu, bet arī neeju viņām stāstīt, ka tas nav ok. Pašām patīk, ko man tur jaukties?
12.04.2023 15:17 |

Reitings 752
Lula @ 12.04.2023 15:15

nu klau, ir slikti gribēt pārtraukt sarunu un palikt pie tā, ka viedokļi nesaskan? Tavuprāt vajadzētu max ilgi turpināt kašķi? ?
PS. Jēzīt, par ko šī diskusija ir palikusi. ?

Es jau rakstīju, kur atrodas tā maģiskā poga, ar kuru jebkurā brīdī vari pārtraukt jebkuru diskusiju, kas tavuprāt ir sevi izsmēlusi. Visam forumam nav jābeidz diskusija tikai tāpēc, ka tev tā nepatīk.
12.04.2023 15:18 |

Reitings 242
Reģ: 02.04.2023
nu šeit jau prasās pēc citas diskusijas no sērijas “ko jūs domājat par vīriem, kuru sievas arī strādā pilna laika darbu, bet vienlīdzīgi neiesaistās mājas darbos”. Man šāds modelis nav saprotams, bet tajā pat laikā es arī apzinos, ka man ir ļoti paveicies un, ka nav gluži tā, ka sievietes to vienas pašas spēj mainīt, jo darbus sadala abi un nevar sieva sadalīt tos darbus godīgi, ja vīrs tāpat savu daļu nedara.
12.04.2023 15:19 |

Reitings 1318
Reģ: 11.01.2023
GhostGG @ 12.04.2023 15:14

Piedod man, bet man pilnīgi neviena sieviete neiestāstīs, ka uzturēt tīru māju un uztaisīt vakariņas ir kaut kas šausmīgi sarežģīts un tas tā kaulus plēš, ka gribas nomirt. Kas jums tās mājas ir tik šausmīgi, es atvainojos par teicienu, aizdristas, ka katru dienu 6h ir jāmazgā grīdas un viss pārējais? tas aizņem max 1 stundu, ja katru dienu tiek sekots līdz. Un es arī pateikšu kāpēc es to neuzskatu par šausmīgi nogurdinošu darbu un kā galveno argumentu es tam likšu pretī - Vīrieši, kuri dzīvo vieni un ir vēl savas karjeras pirmsākumos, visas šīs lietas dara tāpat + vēl nostrādā entās stundas darbā. Es atceros sevi, kad man bija 20, un bija periodi, kad es dzīvoju viens, es gāju uz darbu, kārtoju dzīvokli, vakartā taisīju ēst, jo nauda bija, cik bija un vēl pārguris pēc darba uz zāli aizvilkos. Tāpēc sorry, ja kāds man mēģinās ieskaidrot, ka šīs lietas ir tik nogurdinošas nestrādājot, un tās skaitās augstas prasības, tad es vienkārši to nespēju uztvert nopietini. Protams, es nezinu kā ir, kad ir bērns, nav man ar to pieredze un varbūt tas daudz ko maina.

Viena ģimene dzīvo privātmājā, ar diviem stāviem un vairākām istabām, cita ģimene dzīvo vienistabas, divistabu dzīvoklī. Abos variantos nav stunda. 😀
12.04.2023 15:20 |

Reitings 242
Reģ: 02.04.2023

ja tas nav tik grūti, neredzu kāpēc vīrs pēc darba to nevar izdarīt stundiņas laikā :)
12.04.2023 15:21 |

Patīk
Reitings 11059
greece @ 12.04.2023 15:18

Es jau rakstīju, kur atrodas tā maģiskā poga, ar kuru jebkurā brīdī vari pārtraukt jebkuru diskusiju, kas tavuprāt ir sevi izsmēlusi. Visam forumam nav jābeidz diskusija tikai tāpēc, ka tev tā nepatīk.

Es, personīgi, gribu nonākt pie kopsavilkuma konkrētu meiteni, ar citiem labprāt runājos un ar prieku palasīšu citus komentārus. :D Tu esi kaut kāds ārprāts 😁
12.04.2023 15:21 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Viena ģimene dzīvo privātmājā, ar diviem stāviem un vairākām istabām, cita ģimene dzīvo vienistabas, divistabu dzīvoklī. Abos variantos nav stunda

labi, lielām platībām aizņems 2h, varbūt max 3. lietas būtību tas nemaina.
ja tas nav tik grūti, neredzu kāpēc vīrs pēc darba to nevar izdarīt stundiņas laikā

Sure, ja abi strādā un finanaciālo ieguldījumu ieliek kopā, tad protams, ka abiem jātīra. Bet piedod man, ja vīrietis par visu maksā un vēl tīra, tad nu sorry, tad tas ir baigais apisiens, es nemūžam uz neko tādu neprakstītos :D
12.04.2023 15:28 |

Reitings 752

Es teiktu, ka sievietes primārais uzdevums nav izmazgāt grīdu un izcept kotleti. Ja nauda ļauj, to mierīgi var darīt pavārs un apkopējs. Sievietes primārais uzdevums ir audzināt bērnus, un tas vairs nav kaut kas, ko uz ātru roku viens divi izdarīsi pa pus stundiņu (protams, cits jautājums, cik daudz tam mūsdienās kāds vispār velta laiku). Manos uzskatos uzturēt sievieti bez bērniem attiecīgi nav jēgas. Var to darīt, ja grib, bet tam vairs nav nopietna pamatojuma.
12.04.2023 15:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)