Motherofdragons @ 12.04.2023 14:45Es te nevienai neplēšu matus, es tieši otrādi gribētu, lai sievietes būtu lojālākas viena pret otru, nevis padarītu vīriešus par nabadziņiem, kuriem pusmūžā jāpamet ģimene un jāpērk sev mocis, lai kompensētu savu "upuri". Būsim atklātas, sieviete ģimenē parasti iegulda daudz vairāk, arī ja viņa nestrādā. Un pret sievieti kā vecāku, kā mājas saimnieci prasības no sabiedrības ir daudz augstākas. Tāpēc runāšanu par to, ka sievietei vajadzētu strādāt mazāk un sievietei arī drīkst būt savi hobiji, vajadzētu normalizēt. Vajadzētu normalizēt pusslodzes darbus, veidot sabiedrību, kurā bērnus audzināt ir ērti, nevis smieties par daudzbērnu ģimenēm.
greece @ 12.04.2023 14:51Mani visvairāk fascinē cilvēki, kas labprātīgi piereģistrējas forumā, un tad krīt histērijā, ka cilvēki tur raksta atšķirīgus viedokļus un savā starpā diskutē, kurš no tiem ir pareizs, kurš nav. Ja jums diskusijas koncepts ir tik svešs, tad nesēdiet diskusiju forumā.
Lula @ 12.04.2023 14:52
Zini kā, viens ir diskusija, kas cits ir mēģinājums pārējiem iemācīt kā jādzīvo.
greece @ 12.04.2023 14:58
Viens ir kad tev cilvēks borē, kā tev jādzīvo, otrs - kad tu pati labprātīgi stundām ilgi sēdi diskusijā, kas tev nepatīk jau no sākta gala, labprātīgi lasi visus komentārus, labprātīgi drukā entos komentārus, un čīksti, ka tev kāds kaut ko ar varu šeit uzspiež. NEVIENS TO NEDARA
Lula @ 12.04.2023 15:00
Rakstīt komentārus man tiešām neviens nespiež. Bet to, ka man būtu jādzīvo vīra paspārnē gan borē. :D
greece @ 12.04.2023 15:08
Ja tev šķiet, ka diskusiju forumā uzrakstīt atšķirīgu viedokli un attiecīgi kritizēt kaut kādus tavus uzskatus ir ''borēšana'', tad vienkārši paņem peli, uzvelc kursoru uz tāda sarkana X ekrāna labajā stūrī, nospied uz tā, un viss, problēma atrisināta. No tevis es šos tekstus redzu regulāri, ka tev visi mūžīgi kaut ko uzspiež un borē, vienmēr tev ir problēma, ka cilvēki diskutē, vienmēr visiem vajag beigt rakstīt komentārus, jo tev netur nervi.
Lula @ 12.04.2023 15:11
Droši nobloķē mani, ja traucē, tas palīdz mentālajai veselībai.
Un pret sievieti kā vecāku, kā mājas saimnieci prasības no sabiedrības ir daudz augstākas.
greece @ 12.04.2023 15:13
Ne jau es esmu tā, kas katrā otrajā diskusijā čīkst, ka atkal cilvēki ir sākuši diskutēt un vajag to beigt darīt :D Te jau tev ir jābloķē pus forumu.
Motherofdragons @ 12.04.2023 15:13Sievietes ir normalizējušas to, ka viņas spēj visu, gan rūpēties par māju, bērniem, vīru plus strādāt tikpat daudz un saņemt tikpat daudz, cik vīrs. Tur es saskatu to negodīgumu un nejolitāti pret savu dzimumu.
Motherofdragons @ 12.04.2023 15:13Sievietes ir normalizējušas to, ka viņas spēj visu, gan rūpēties par māju, bērniem, vīru plus strādāt tikpat daudz un saņemt tikpat daudz, cik vīrs. Tur es saskatu to negodīgumu un nejolitāti pret savu dzimumu.
Lula @ 12.04.2023 15:15
nu klau, ir slikti gribēt pārtraukt sarunu un palikt pie tā, ka viedokļi nesaskan? Tavuprāt vajadzētu max ilgi turpināt kašķi? ?
PS. Jēzīt, par ko šī diskusija ir palikusi. ?
nu šeit jau prasās pēc citas diskusijas no sērijas “ko jūs domājat par vīriem, kuru sievas arī strādā pilna laika darbu, bet vienlīdzīgi neiesaistās mājas darbos”. Man šāds modelis nav saprotams, bet tajā pat laikā es arī apzinos, ka man ir ļoti paveicies un, ka nav gluži tā, ka sievietes to vienas pašas spēj mainīt, jo darbus sadala abi un nevar sieva sadalīt tos darbus godīgi, ja vīrs tāpat savu daļu nedara.Motherofdragons @ 12.04.2023 15:13Sievietes ir normalizējušas to, ka viņas spēj visu, gan rūpēties par māju, bērniem, vīru plus strādāt tikpat daudz un saņemt tikpat daudz, cik vīrs. Tur es saskatu to negodīgumu un nejolitāti pret savu dzimumu.
GhostGG @ 12.04.2023 15:14
Piedod man, bet man pilnīgi neviena sieviete neiestāstīs, ka uzturēt tīru māju un uztaisīt vakariņas ir kaut kas šausmīgi sarežģīts un tas tā kaulus plēš, ka gribas nomirt. Kas jums tās mājas ir tik šausmīgi, es atvainojos par teicienu, aizdristas, ka katru dienu 6h ir jāmazgā grīdas un viss pārējais? tas aizņem max 1 stundu, ja katru dienu tiek sekots līdz. Un es arī pateikšu kāpēc es to neuzskatu par šausmīgi nogurdinošu darbu un kā galveno argumentu es tam likšu pretī - Vīrieši, kuri dzīvo vieni un ir vēl savas karjeras pirmsākumos, visas šīs lietas dara tāpat + vēl nostrādā entās stundas darbā. Es atceros sevi, kad man bija 20, un bija periodi, kad es dzīvoju viens, es gāju uz darbu, kārtoju dzīvokli, vakartā taisīju ēst, jo nauda bija, cik bija un vēl pārguris pēc darba uz zāli aizvilkos. Tāpēc sorry, ja kāds man mēģinās ieskaidrot, ka šīs lietas ir tik nogurdinošas nestrādājot, un tās skaitās augstas prasības, tad es vienkārši to nespēju uztvert nopietini. Protams, es nezinu kā ir, kad ir bērns, nav man ar to pieredze un varbūt tas daudz ko maina.
ja tas nav tik grūti, neredzu kāpēc vīrs pēc darba to nevar izdarīt stundiņas laikā :)GhostGG @ 12.04.2023 15:14
Piedod man, bet man pilnīgi neviena sieviete neiestāstīs, ka uzturēt tīru māju un uztaisīt vakariņas ir kaut kas šausmīgi sarežģīts un tas tā kaulus plēš, ka gribas nomirt. Kas jums tās mājas ir tik šausmīgi, es atvainojos par teicienu, aizdristas, ka katru dienu 6h ir jāmazgā grīdas un viss pārējais? tas aizņem max 1 stundu, ja katru dienu tiek sekots līdz. Un es arī pateikšu kāpēc es to neuzskatu par šausmīgi nogurdinošu darbu un kā galveno argumentu es tam likšu pretī - Vīrieši, kuri dzīvo vieni un ir vēl savas karjeras pirmsākumos, visas šīs lietas dara tāpat + vēl nostrādā entās stundas darbā. Es atceros sevi, kad man bija 20, un bija periodi, kad es dzīvoju viens, es gāju uz darbu, kārtoju dzīvokli, vakartā taisīju ēst, jo nauda bija, cik bija un vēl pārguris pēc darba uz zāli aizvilkos. Tāpēc sorry, ja kāds man mēģinās ieskaidrot, ka šīs lietas ir tik nogurdinošas nestrādājot, un tās skaitās augstas prasības, tad es vienkārši to nespēju uztvert nopietini. Protams, es nezinu kā ir, kad ir bērns, nav man ar to pieredze un varbūt tas daudz ko maina.
greece @ 12.04.2023 15:18
Es jau rakstīju, kur atrodas tā maģiskā poga, ar kuru jebkurā brīdī vari pārtraukt jebkuru diskusiju, kas tavuprāt ir sevi izsmēlusi. Visam forumam nav jābeidz diskusija tikai tāpēc, ka tev tā nepatīk.
Viena ģimene dzīvo privātmājā, ar diviem stāviem un vairākām istabām, cita ģimene dzīvo vienistabas, divistabu dzīvoklī. Abos variantos nav stunda
ja tas nav tik grūti, neredzu kāpēc vīrs pēc darba to nevar izdarīt stundiņas laikā
GhostGG @ 12.04.2023 15:14