Brilles

Reitings 422
Reģ: 07.07.2020
Hey!
Varbut kada var pateikt, ka ir ar brillem? Man pateica ovp, ka slikta redze, vajag brilles. Nekadu recepti neizrakstija, slēdziena ierakstija to.
Es varu vienkarsi iet uz optiku un līgt lai pārbauda un piemeklē brilles vai man jarakstas vel pie kada acu arsta? Un ko tad jus ieteiktu? Lidz sim mav bijusas brilles/lecas, neko par to nezinu
16.06.2022 12:12 |

Patīk
Reitings 712
Reģ: 11.04.2019
Sātana iemiesojums @ 16.06.2022 23:58

Tu nēsā ar ikdienā brilles vai tikai pie datora? Jo es nēsāju tikai pie datora, lai gan man pašlaik līdzīgi kā tev. Nevaru iedomāties sevi nēsājam ikdienā..
Va ari tu ikdienā lēcas? Es gribētu lēcas sākt, bet bail saņemties. Man rokas aug no vienas vietas :D un doma, ka es ņemšos sev pa aci mani neiepriecina, tāpēc konservatīvi pieturos pie brillēm

Es pārteicos. Nu jau divus mēnešus lietoju lēcas (tām ir -1,50). Bet bez rezerves brillēm (vēl vecie stikliņi ar -1,25) nevaru iedomāties. Acs ar lēcām paspējusi divas reizes iekaist, tādēļ dažas dienas lēcas nelietoju un nēsāju brilles. Vienreiz, ilgstoši lasot, lēca izkrita no acs, aplipa ar gružiem, uzreiz nebija pie rokas ar ko notīrīt, tādēļ vēlāk vairs nebija lietojama. Mājās nebija rezerve un kamēr gaidīju piegādi, arī lietoju brilles.
Cory, ai, nē, ārstiem nav ne vainas, pati vainīga, ka biju visu ko sadomājusies.😀
17.06.2022 09:13 |

10 gadiPatīk
Reitings 2457
Reģ: 20.07.2013
Brilles man bija kopš 3.klases, un lēcas nēsāju pēdējos 9 gadus (tagad 27). Negribu biedēt, bet dēļ lēcām kā izrādās man tagad ir ļoti lielas problēmas. Asinsvadi ieauguši radzenē, kas parasti nav normāli un varētu gadīties tikai vecumdienās. Nēsāju pareizi, mainīju utt. bet tāds lūk iznākums. Man gadiem redze pasliktinājās līdz -4.
Pirms pusgada uztaisiju redzes korekciju, bet acu veselībai jo projām izmetu daudz naudas un laika. Tā kā iesaku vienkārši būt atbildigām un uzmanīgām. Atrast savu ārstu un regulāri to apmeklēt.
17.06.2022 09:18 |

Reitings 1
Reģ: 17.06.2022
Sveikas, meitenes!
Speciāli piereģistrējos padalīties, ja nu kādai noder arī mana nestandarta pieredze. Lēcas nēsāju jau kopš 12 gadu vecuma (tātad kādi desmit gadu jau būs), jo acīm nestandarta situācija, vienai acij nelieli plusi, otrai - nelieli mīnusi. Lai starpība neprogresētu, oftalmologs izrakstīja cietās lēcas - pieņemu, ka jums lielākajai daļai ir mīkstās plastmasas lēcas, kas jāmaina salīdzinoši bieži un maksā lētāku naudiņu. Cietās lēcas ir no stikla un jāmaina reizi divos gados, taču, kā man ārsts teica, ar tām viņa pieredzē esot bijis iespējams apturēt redzes pasliktināšanos. Man arī šo aptuveni desmit gadu laikā redze tiešām nav mainījusies, protams, acis laiku pa laikam nogurst un ir labi panēsāt arī brilles vai vispār neko, ja redzamība atļauj. Tā ka, ja apsver domu izmantot lēcas, noteikti iesaku atrast labu ārstu un izrunāt dažādus variantus, ja es savos 12 gados tiku ar lēcām galā, tad tas pavisam noteikti ir visiem paveicams 😀
17.06.2022 09:33 |

10 gadiPatīk
Reitings 4923
Reģ: 31.10.2010
Es esmu dzimusi ar sliktu redzi. Augsta tuvredzība, vienai acij -6,5, otrai -7. Nēsāju brilles ikdienā, cik vien sevi atceros. Pēdējās brilles iegādājos Fielmann, īsti neatceros cenas, tas bija pasen, bet uzreiz pārbaudīja redzi un izgatavoja brilles ļoti ātri.
Ja tev vajag tikai brilles, dodies uz optiku. Optometristi ir speciālisti, kuri veic visas vajadzīgās acu pārbaudes un nosaka, kādas brilles vajadzīgas. Bet optometrists neārstē acu slimības un neizraksta acīm medikamentus, ar to jau nodarbojas acu ārsts. Tā viņu galvenā atšķirība.
17.06.2022 09:59 |

Reitings 277
Reģ: 28.06.2013
es tagad 4 mēnešus lietoju lēcas - pirmās nebija labas, tāpēc izmēģināju citu ražotāju, tas bija Ok, bet vismaz man dēļ lēcu veida - viena lēca maksā 10 eur mēnesī, tātad 20 eur menēsi abām.
Manurpāt, pārāk lielas izmaksas - kad visas izlietošu, pārslēgšos atpakaļ uz brillēm (tās man arī atrastas diezgan smukas un nav nekādu pretenziju, jo lēcas galvenokārt izvēlējos tikai dēļ saulesbrillēm un covid maskas) un tiklīdz būs kāda akcija, tā taisīšu operāciju, jo ilgtermiņā tas sanāk lētāk
17.06.2022 10:45 |

Reitings 5947
Reģ: 29.03.2022
Pirms iet uz kādu konkrētu optikas salonu, ieteiktu izpētīt briļļu garantijas remonta noteikumus, jo tie atšķiras. Man gadījās ražošanas brāķis briļļu rāmjiem, kuriem pēc 3 mēnešiem nolūza kājiņa. Paveicās, jo optikas salonā bija brillēm garantijas laiks 1 gads laikam (bija sen) un tā kā ietvars nebija labojams, to nomainīja bez nekādām papildu izmaksām. Un arī nebija nekāda vilcināšanās, brilles tika ātri sataisītas. Zinu, ka tagad optikām garantijas remonta nosacījumi stipri atšķiras.
18.06.2022 11:47 |

Reitings 87
Reģ: 13.05.2022
Varbūt jums ir kāda pieredze ar lāzerkorekciju? Kur taisījāt un vai labi pēc tam redzējāt? Man nepatik brilles, gribetu lwbi redzet tāpat, bet bail ja nu kkas noiet greizi? Esmu jauna. Man ir 22 gadi tikai
18.06.2022 13:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits