Dzīve vienam(-ai) - jauns trends?

Reitings 87
Reģ: 25.04.2016
Kas notiek ar mūsu sabiedrību? Vai tiešām taisnība ir tiem, kas uzskata, ka ģimene kā institūcija ir mirusi?
Parunā ar sievietēm, pajautā, kāpēc joprojām viena, neprecējusies, būs atbilde: Un ar ko tad šajos laikos precēties, ar koku? Tagad tādi vīrieši, ka labāk vienai!"
Un vīrieši atbild identiski: Un ar ko tad šajos laikos precēties, ar koku? Tagad tādas sievietes, ka labāk vienam!"
Tehnoloģiskais progress vainīgs, ka sievietei nevajag vīru, lai izdzīvotu, tagad ratiņkrēsliem piekaltā invalīde pie datora nopelnīs ļoti labi, bet vīrietis Youtubā atradīs garšīgas receptes, pavārds vairs nav jāsargā, baterija jau silta, nafig viņam sievu?
Skumji tas viss ir. 70% bijušo klasesbiedru ir atkārtotajās laulībās, visur neuzticība, nevēlēšanās precēties oficiāli, vieslaulības, lēmumi būt childfree, lēmumi labāk dzīvot kopā bez zīmoga, vai vispār - dzīvot vienam, solo, bet ar pretējā dzimuma pārstāvjiem vienkārši šad tad satikties...
Kāpēc tas viss tā, ko domājat?
29.03.2022 13:32 |

Reitings 1033
Reģ: 27.02.2022
Aldis15
Laikam nepareizajā sabiedrībā uzturies, jo manā paziņu lokā katrs vīrietis un sieviete pelna , pērk ko grib, neatkarīgi no otra. Vai otrs variants tev nav ko piedāvāt sievietei. Prasības lielas, bet pašam nekas :D
31.03.2022 10:57 |

Reitings 2977
Reģ: 19.09.2021
YaeMiko @ 31.03.2022 10:57
Aldis15
Laikam nepareizajā sabiedrībā uzturies, jo manā paziņu lokā katrs vīrietis un sieviete pelna , pērk ko grib, neatkarīgi no otra. Vai otrs variants tev nav ko piedāvāt sievietei. Prasības lielas, bet pašam nekas :D
Es viņai varu piedāvāt savu🍆, pretī prasu tikai 🍑
31.03.2022 11:00 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Man gan šķiet, ka audzināt bērnus ir lieta, kas jādara katram pēc 30 gadi jau vairs tiešām mav nekas daudz palicis ko izbaudīt kā vien to kā tas ir, ka tagad vari savu dzīves krājumu nodot tālāk.

Doevs nedod, dzīvot ar tādu uzskatu, ka pēc 30 gadu vecuma dzīve jau ir bez maz vai beigusies un nekā vairs nav palicis, ko dzīvē izbaudīt. Izklausās šausmīgi baisi. Un skumji. Depresīvi un skumji.
31.03.2022 22:06 |

Reitings 312
Reģ: 29.04.2021
Minelūše @ 29.03.2022 14:32
Skumji ir tad, ja cilvēks dzīvo pēc kaut kādiem sabiedrības štampiem, ko pats nemaz negrib, bet domā, ka vajag, jo "tā taču dara visi".

Pilnīgi piekrītu.
Personīgi es arī bērnus negribu 100% , un precēties arī baigi nē, bet ja draugs gribētu, tad mazām kāzām piekristu.
31.03.2022 22:19 |

Reitings 116
Reģ: 25.02.2022
Doevs nedod, dzīvot ar tādu uzskatu, ka pēc 30 gadu vecuma dzīve jau ir bez maz vai beigusies un nekā vairs nav palicis, ko dzīvē izbaudīt. Izklausās šausmīgi baisi. Un skumji. Depresīvi un skumji.

Jā, bet tiem 30 gadniekiem, kas dzīvo mazpilsētā, strādā vietējā veikalā vai domē jau 10 gadus un ir arī māja tajā mazpilsētā... bērni tiešām ir tas, kas dzīvē ienes jaunu dvesmu. Arī mūsdienās ne visi 30 gadnieki skraida pa dažādiem kontinentiem katru gadu un pastāvīgi gūst jaunus iespaidus.
01.04.2022 00:21 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
tājaugan @ 01.04.2022 00:21

Jā, bet tiem 30 gadniekiem, kas dzīvo mazpilsētā, strādā vietējā veikalā vai domē jau 10 gadus un ir arī māja tajā mazpilsētā... bērni tiešām ir tas, kas dzīvē ienes jaunu dvesmu. Arī mūsdienās ne visi 30 gadnieki skraida pa dažādiem kontinentiem katru gadu un pastāvīgi gūst jaunus iespaidus.

Protams. Tāpēc ir forši, ja šiem cilvēkiem ir bērni ar kuriem kopā baudīt dzīvi un kuri dzīvē ienes prieku un jaunas dvesmas. Es savā komentārā vairāk runāju par to, ka baigi skumji, ka cilvēks, kā manis citētā komentāra autors, uzskata, ka pēc 30 jau vispār vairs dzīvē nav palicis nekas, ko izbaudīt. Liekas tāda ļoti skumja dzīves uztvere. Dzīves baudīšanai ne vienmēr vajag naudu vai ceļojumus apkārt pasaulei. Reizēm pietiek ar mazumiņu, ar kaut ko, kas atgādina, ka elpo, ka esi dzīvs, ka dzīve ir skaista. Gribas šo spēju - baudīt dzīvi un visu skaisto, ko tā spēj sniegt - sevī saglabāt līdz sirmam vecumam, ne zaudēt, pārkāpjot 30 gadu slieksni.
01.04.2022 01:48 |

Reitings 1809
Reģ: 17.03.2022
Sabiedrība ir mainījusies, cilvēki sāk dzīvot sev.
Esmu pret ģimenes veidošanu ķeksīša pēc, sabiedrības spiediena vai vecuma dēļ. Esmu nogurusi klausīties to stereotipu,ka ja "tev nav bērnu un ģimenes, ar tevi kaut kas nav kārtībā",tiesa gan man paveicies,ka manā dzimtā nevalda šis uzskats, bet tieši pretēji - lai daru visu ko vēlos pirms veidoju savu ģimeni.Ļoti ilgu jutos pat kaut kā atbildīga, ka vajag ģimeni un visu pēc plāna - skola,universitāte,darbs,ģimene,bērni... Un mana dzīve pagriezās uz citu pusi un savādāk kā bijusi plānojusi.
Nemelošu, man arī ir zudusi ticība otram cilvēkam.Cilvēki tagad izvēlas labāko sev, un ja atradīsies kāda,kas uz to brīdi būs labāka, aizies pie tās. Protams zinu,ka ne visi tādi ir, taču nevar noliegt,ka tas notiek un par krāpšanu dzirdu ar vien biežāk.Gribās dzīvot bez drāmām, mierā un klusumā.
Un tad arī pensijā devās 50 gados, un tiešām bija kam atstāt mazos, ja vecākiem darbs. Tagad daudzi vecvecāki nevēlas vairs pieskatīt mazos, jo pensijā dodas ļoti vēlu, un grib pilnīgi atpūsties.

Piekrītu.Ir dažādi faktori kuri laika gaitā ir mainījušies un šis ir labs piemērs.
01.04.2022 01:51 |

Reitings 116
Reģ: 25.02.2022
Es savā komentārā vairāk runāju par to, ka baigi skumji, ka cilvēks, kā manis citētā komentāra autors, uzskata, ka pēc 30 jau vispār vairs dzīvē nav palicis nekas, ko izbaudīt.

Es pieļauju, ka puisis ar to bija domājis par tiem cilvēkiem, kas pēc 30 gadu vecuma vairs nemainīs mājokli, nemainīs profesiju un varbūt līdz sirmam vecumam pat strādās tieši tajā pašā ēkā. Respektīvi līdz pensijas vecumam nekas viņu dzīvē vairs pa lielam nemainīsies, labākajā gadījumā augstākas pakāpes amats tajā pašā uzņēmumā.
01.04.2022 17:14 |

Reitings 209
Reģ: 30.01.2022
Var būt laimīgs arī viens.Mūsdienās ir tik daudz iespēju sevi pilnveidot un izklaidēt.Teikšu godīgi,ka savus bērnus nesteidzināšu ne uz laulību ne bērniem,jo laiki tiešām mainās.Dzīve ar ģimeni ir daudz sarežģītāka un par spīti mīlestībai,retais godīgi var atzīt,ka ne tik rožaina kā mālē brīvajiem.Strīdi,skriešana uz visām pusēm,atbildība,nemitīga savas dzīves pielāgošana.Esmu laimīga,ka man ir ģimene,bet zinu,ka man ir ļoti daudz patiesi laimīgu cikvēku,kuri ir vieni,bet varbūt pat mazāk vientuļi kā es.Dzīve ar vienu cilvēku arī diskutabls jautājums.Dažreiz cilvēks velk līdzi beigtu kaķi jo tā vajag,nav smuki atstāt,bet ja šķirtos abi saņemtos un būtu laimīgi.Nu tā
01.04.2022 17:42 |

Reitings 1733
Reģ: 19.05.2016
Tā ir mana dzīve un manas izvēles nevis kaut kāds "trends". Es nodzīvoju attiecībās kopā kādus 10 gadus un tagad, kad man ir jaunas, mēs norunājām kopā nedzīvot cik vien ilgi iespējams. Jo netur nervi dažreiz faktu, ka telpa jādala. Es neredzu vajadzības to darīt, ja var nedarīt. Nezināju, ka tas kaut kā atsaucas uz "sabiedrību" un ir kaut kāds "trends" un kaut kā ietekmē, piemēram, TAVU dzīvi...
02.04.2022 09:32 |

Reitings 1733
Reģ: 19.05.2016
un vispār turpinot domu - kāpēc Tu uzdod cilvēkiem jautājumus par to kāpēc viņi ir vai nav precējušies? Es uzskatu, ka tas nav ok.
02.04.2022 09:52 |

Reitings 945
Reģ: 14.10.2017
Šobrīd ir citi laiki. Cilvēki var izvēlēties, kā dzīvot. Turklāt, šī iespēja izvēlēties - dzīvot vienam vai precēties vai neprecēties vai izmantot vienas nakts sakarus - manuprāt, ir radusies no, kā lai pareizāk pasaka, ne īpaši labiem savstarpējo attiecību paradumiem mūsu vecāku un vecvecāku laikos.
Respektīvi, ir tā daļa cilvēku, kuri vienkārši ir vienpatnīgi, introverti un vēlas būt vieni, viņus nesaista biežas saostības ar cilvēkiem utt. Viņi tādi vienkarši ir un tāda ir viņu daba un raksturs.
Bet šai iespējai izvēlēties un dzīvot vienam arī ir tumšā puse. Kad mūsu vecvecāki precejās un dzīvoja kopā visu mūžu, kas lielākoties nebija laimīgas mīlestības pilnas attiecības, bet gan fakts kā tāds, šīs attiecības bija toksiskas un cilvēki piedzīvoja šim laikam nepieņemamas lietas un viņiem bija bērni (mūsu vecāki) uz kuriem tas viss atspoguļojās. Mūsu vecākiem vairs nebija tik liels spiediens būt precētiem, dzivot ilgi un laimīgi (vai arī ne tik laimīgi), bet psiholoģiski robi palikuši, kas visticamāk pāriet arī uz viņu bērniem.
Tas ko es ar šo vēlos pateikt, ka ir cilvēki kuri ir vieni vai negrib vai nevar dzīvot kopā ar otru ilgtermiņā vai vispār jo tās ir sekas, kuras izriet no tā ka mūsu senčiem nebija šādas iespējas izvēlēties kā dzīvot.
Es uzskatu, ka labāk ir dzīvot tā kā cilvēks vēlas nevis kaut ko veidot ķekša pēc un nelaimīgi ir visi. Turklāt, tiešām tā ir katra cilvēka darīšana un šādi jautājumi nav otram jāuzdod, tāpat kā "kad dzemdēsi?".
02.04.2022 10:48 |

Autorizēts lietotājsPatīk
Reitings 2134
Reģ: 02.01.2022
Jupiter, kapēc tā jāstreso?
02.04.2022 11:06 |

10 gadi
Reitings 3244
Reģ: 18.12.2012
Un kāpēc ne? 🤷‍♀️ Par "kokiem" gan nepiekrītu, bet varbūt tikai man tā gadījies, ka cilvēki izvēlas būt vieni izvēles vārdā, nevis tāpēc, ka nav "ar ko".
Gribas gan teikt, ka dzīvojam lieliskos laikos. Katrs pats var izvēlēties, ko un kā.
Protams, ir savas galējības. Piemēram, ar to krāpšanu. Nu ja grib no vienas pie otras, tad lai vismaz laulībā nestājas...
Bet visādi citādi uzskatu, ka šodienā tiešām nav tā, ka "vajag vajadzēt" tikai idejas pēc. Un arī tad, ja dzīvo kopā, kāpēc gan lai sieviete nepelnītu un vīrietis mājās negatavotu...
02.04.2022 13:02 |

Reitings 2977
Reģ: 19.09.2021
Estere8 @ 02.04.2022 13:02
Un kāpēc ne? ?‍♀️ Par "kokiem" gan nepiekrītu, bet varbūt tikai man tā gadījies, ka cilvēki izvēlas būt vieni izvēles vārdā, nevis tāpēc, ka nav "ar ko".
Gribas gan teikt, ka dzīvojam lieliskos laikos. Katrs pats var izvēlēties, ko un kā.
Protams, ir savas galējības. Piemēram, ar to krāpšanu. Nu ja grib no vienas pie otras, tad lai vismaz laulībā nestājas...
Bet visādi citādi uzskatu, ka šodienā tiešām nav tā, ka "vajag vajadzēt" tikai idejas pēc. Un arī tad, ja dzīvo kopā, kāpēc gan lai sieviete nepelnītu un vīrietis mājās negatavotu...
Tā ļoti reti kad notiek, kad sieviete pelna un uztur vīru...
Tas ir pilnīgi pret sievietes dabu..
02.04.2022 17:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)