Jāmācās diez gan, bet ne tik traki daudz, lai vajadzētu ziedot miegu, sociālo dzīvi utml.
Es teiktu, ka juristos galvenais ir loģiskā domāšana, apķērība un spēja izprast(nebis iekalt) vielu. Sākumā ir grūti, pirmais semestris vairāk paiet apgūstot teoriju, kāzusi škiet vispār kosmoss, ie sajuta, ka vēl īsti neko nesaproti... bet tālāk aiziet. :) Tad jau parssti ir iepazīti vecāku kursu studenti, izveidots kontakts ar “savējiem” - var pajautāt cik strikts pasniedzējs(jo mēdz būt tā, ka pasniedzēju metodes/stils semināros, viena priekšmets ietvaros atsķiras pat ļoti), aizlienēt konspektus utml
Kopumā man mešķiet ūber grūti. Man klibo laika menedžments un esmu “pēdējo brīžu” studente un daudz prokrastinēju, mīlu slinkot un atpusties nedēļas nogalē, nevis sēdēt pie grāmatu kalniem, taču tāpat esmu budžetā. :)
Budžetā var ierotēt ar vidējo balli kaut kur no 7,5. Manuprāt, nav super grūti. Pat ar visu prokastināciju un luņa laišanu esmu budžetā. Galvanais ie lielo kredītpunktu priekšmeti(4KP), jo tiem ir daudz lielāks svars atzīmē, nekā, piemēram, B daļa sproekšmetam, kursm ir 2KP.
Studijas patīk. Tiešām ar katru dienu jūtos gudrāka :D, ir interesanti. Ir studiju priekšmeti, kas nepatik, ir tādi kuri ļoti iet pie sirds. Pasnierzēji dažādi - sakot no jaukajiem un pretimnakošajiem un beidzot ar riktīgi stingrajiem, kur atbildi nepareizi un viss, jāiet pārkārtot viss seminārs. Ja neliksies, pasniedzēju attieksme būs laba. Vismaz pati ne ar ko negatīvu neesmu saskārusies.