Minelūše @ 12.03.2021 15:23Pirmkārt, ar tādiem parametriem tev nav liekā svara. Spriežot pēc norādītajiem cipariem, tavs svars ir normāls un pilnībā atbilstošs tavam augumam.
Attiecībā uz jautājumu - ir cilvēki, kam vielmaiņa strādā ātrāk, ir, kam lēnāk. Dramatiski un pēkšņi samazinot kaloriju daudzumu vielmaiņa patiesībā var kļūt daudz lēnāka, jo organisms domā, ka pienākuši bada laiki un kalorijas jāsargā un jāuzglabā, nevis jādedzina.
fluffy @ 12.03.2021 15:50Nevar būt tā, ka Tev kāda kalorija paliek "nesaskaitīta"? Konfekte, pāris riekstiņi, cukurs kafijā?
Kā ir ar fizisko slodzi?
Tu vienkārši ievēro to kaloriju deficītu vai arī sporto?Evelīna Kārkliņa @ 12.03.2021 14:56Sveikas!
Apmēram jau kā mēnesi ievēroju kaloriju deficītu ~1450kcl. Mēneša laikā ir pazaudēti 2kg, svars krītas ļoooti lēni. Ūdeni dzeru pietiekami, vidēji 2l dienā. Sekoju kārtīgi līdzi gan olbaltumvielām, gan taukiem, gan ogļhidrātiem. Taču jau nedēļu svars stāv uz vietas, 100g augšā, 100g lejā, un tā visu nedēļu, jau esmu izbesījusies. Zinu, ka pirms mēnešreizēm svars var nekristiesties, un var pieaugt, bet līdz menstruāciju sākumam vēl ~10 dienas. Var jau būt ka ar to arī saistīts, kāpēc svars stāv uz vietas, bet otrs jautājums, kāpēc svars krīt tik lēni? Tomēr ir lieki vismaz kādi 7kg:(
Augums 180, pašreizējais svars 71kg.
aaaa nepamanīju ka jau atbildeji :) es nometu 8kg tikai ar skriešanu, un esmu pārliecinājusies dzīves laikā nodarbojoties ar dažādiem sportiem, ka tas ir vienīgais kas palīdz efekti tieši ātra laikā nomest svaru un protams ēšana. Izslēdz maizi- glutēnu. Par cukura nelietošanu ļoti labi117453 @ 12.03.2021 22:28Tu vienkārši ievēro to kaloriju deficītu vai arī sporto?
Evelīna Kārkliņa @ 12.03.2021 15:59
Cukuru ikdienā pilnīgi nekam papildus nepievienoju klāt, uzskatu, ka tas nav nepieciešams. Pilnīgi visu appēsto es fiksēju aplikācijā. Šādā veidā man arī ir vieglāk dienas laikā saprast, ko tad labu vai sliktu esmu apēdusi. Runājot, par fizisko slodzi ikdienā cenšos izziet pa kādam aplim, 2-3x nedēļā taisu workoutu ~1h( lecamaukla, pretestības gumijas, svaru bumba, dažādi vingrinājumi), bet sportoju ar mērķi, lai pie reizes augumu savestu stingru, kā teikt nau jau jēga no tieva, plakana cīsiņa, ja nav formu?