Bjork @ 20.02.2021 21:44harvesters, forvarders?
Eksperte @ 20.02.2021 18:31
Es neesmu par šito interesējusies, tāpēc vari lūdzu pateikt, kādiem nosacījumiem jābūt, lai dabūtu UK pensiju un kā var uzzināt tās apmēru? Ir kaut kāds minimāls cipars arī?
Eksperte @ 20.02.2021 21:57UK tāpat vairs tagad nevar tā vienkārši iebraukt un strādāt. Es iesaku Norvēģiju. Esmu dzirdējusi labas atsauksmes.
Freids @ 20.02.2021 22:22
Man paziņa nostrādāja 18 gadus. Cik zinu- var padot uz pilsonību(dubulto), pienākas pensija(ja nepieprasa nodokļu atmaksu), manuprāt, minimālais bija oficiāli nostrādāti 15 gadi. Pašlaik dzīvo un strādā lv.
Bet precīzi jau vau ir easy noskaidrot, ja galīgi neesi uz mutes kritusi.?
bumbumbumbir @ 20.02.2021 23:33Šobrīd iet 6 gads UK.
Pārvācāmies jau šeit citos komentāros pieminētās attieksmes, tolerances trūkuma un diskriminācijas dēļ. Vēlējos bērniem nodrošināt nākotni, kurā viņu panākumi ir atkarīgi tikai no viņiem pašiem, nevis apkārtējo attieksmes un aizspriedumiem.
Ironiski, ka Latvijā mani bērni, kas ir LV pilsoņi vienmēr bija otrās šķiras iedzīvotāji, savukārt dzīvojot pēc būtības svešā zemē viņi ir pieņemti kā savējie un jūtas kā zivis ūdeni (lai gan nedzīvojam reģionā, kur būtu daudz iebraucēji) ?.
Bērnu ziņā man arī ļoti , ļoti patīk izglītības sistēma šeit, skolotāju pieeja bērnu apmācībai. Daudz dažādu iespēju ārpusskolas nodarbībām.
Dzīves līmenis ir ok. Bet jāņem vērā, ka strādāju speciālista darbu, kura atalgojums ir virs vidējā UK atalgojuma- stāsti un pieredzes ir dažādas.
Noteikti neieteiktu braukt tikai naudas dēļ. Nauda ir mainīgs aspekts un pārsvarā latvieši, kas atbrauc tieši naudas dēļ ārzemēs nav laimīgi- nepārtraukti salīdzina ar Latviju, skumst, braukā atvaļinājumos utt. Nekāda nauda nav tā vērta, lai dzīvotu skaitot dienas no atvaļinājuma līdz atvaļinājumam.
Uk gan tagad jau ir slēgta iebraucējiem. Norvēģiju arī neieteiktu- no vairākiem paziņām esmu dzirdējusi, ka darba tirgus tur ir pasmags.
Veiksmi izdarīt pareizo izvēli Jūsu ģimenei. ?
VIP @ 20.02.2021 23:09Nesaprotu tos izteicienus - valsts nepatīk, tāpēc pametīšu. Īsti nesaprotu, kas slēpjas zem tā “valsts”
Jo nu man, personīgi, valsts dzīvi neietekmē. Mācies, strādā. Gribi augstāk - mācies vēl, strādā vairāk. Cilvēku loku pati koriģēju un tā. Domāt, ka cilvēki nelaipni un nelaimīgi, tapec jūtos slikti, ir baigi traki. Jadoma tik par sevi un savejiem. Svešajiem ir nospļauties uz jums.
Citādāk ir, ja ir personīgi iemesli. Nezinu, nepatīk tumsa un aukstums un nav iespeja paceļot.
Par bērniem runājot mans uzdevums ir nodrošināt viņiem izglītibu un tad, lai skrien uz kuru pusi grib.
Same time plānoju vecumdienas pavadit dienvidos.
bumbumbumbir @ 20.02.2021 23:33Šobrīd iet 6 gads UK.
Pārvācāmies jau šeit citos komentāros pieminētās attieksmes, tolerances trūkuma un diskriminācijas dēļ. Vēlējos bērniem nodrošināt nākotni, kurā viņu panākumi ir atkarīgi tikai no viņiem pašiem, nevis apkārtējo attieksmes un aizspriedumiem.
Ironiski, ka Latvijā mani bērni, kas ir LV pilsoņi vienmēr bija otrās šķiras iedzīvotāji, savukārt dzīvojot pēc būtības svešā zemē viņi ir pieņemti kā savējie un jūtas kā zivis ūdeni (lai gan nedzīvojam reģionā, kur būtu daudz iebraucēji) ?.
Bērnu ziņā man arī ļoti , ļoti patīk izglītības sistēma šeit, skolotāju pieeja bērnu apmācībai. Daudz dažādu iespēju ārpusskolas nodarbībām.
Dzīves līmenis ir ok. Bet jāņem vērā, ka strādāju speciālista darbu, kura atalgojums ir virs vidējā UK atalgojuma- stāsti un pieredzes ir dažādas.
Noteikti neieteiktu braukt tikai naudas dēļ. Nauda ir mainīgs aspekts un pārsvarā latvieši, kas atbrauc tieši naudas dēļ ārzemēs nav laimīgi- nepārtraukti salīdzina ar Latviju, skumst, braukā atvaļinājumos utt. Nekāda nauda nav tā vērta, lai dzīvotu skaitot dienas no atvaļinājuma līdz atvaļinājumam.
Uk gan tagad jau ir slēgta iebraucējiem. Norvēģiju arī neieteiktu- no vairākiem paziņām esmu dzirdējusi, ka darba tirgus tur ir pasmags.
Veiksmi izdarīt pareizo izvēli Jūsu ģimenei. ?
Simbinja @ 21.02.2021 10:54Es arī gaidu savu studiju beigas un braukšu dzīvot uz Vāciju. Izskatās, ka viņiem tur ārsti ir stipri vairāk nepieciešami nekā Latvijā.