500Eur pabalsts

Reitings 554
Reģ: 15.02.2020
Ko domājat par to, ka pilnīgi visiem bērniem izdalīs 500Eur?
Vajadzēja/ nevajadzēja? Kapēc?
17.02.2021 10:57 |

Reitings 558
Reģ: 23.07.2016
Gads kopš krīzes sākuma un tagad iedos 500 par bērnu, varēja jau ātrāk. Man nav bērnu, bet citiem jau nav vieglāk, cik ir bez darba utt. nedomāju ka tagad kādam ir viegli ne tikai ğimenēm ar bērniem, tie paši invalīdi, pensionāri, bezdarbnieki utml. Vienīgi, ja krīze turpinās tie 500 arī aizies pa mēnesi/diviem un ko tālāk, ne jau visiem būs darbs, ja arī situācija uzlabojas ar aprīli. Liela daļa privātais bizness šogad aizklapējas pavisam, jo nav atbalsta no valsts.
17.02.2021 18:09 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Kārtējā ņirgāšanās par lv iedzīvotājiem.
17.02.2021 18:52 |

Reitings 1060
Reģ: 13.07.2015
Nedot neko - slikti,iedot 500€ -atkal ņaud, ka slikti.
17.02.2021 18:54 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Meija
Ja dala, tad lai dala visiem (arī bez bērniem). Nav viņu vaina, ka tu piedzemdēji bērnu, par ko neesi spējīga rūpēties!
17.02.2021 18:55 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Viss jau forši, bet iedomājoties, kāds kodiens sanāks tiem vecākiem, kuri mīl iemest un kuriem ir saražoti 3, 4, 5 un vairāk bērni... tas būs baiss kodiens par negaidītiem tūkstošiem vairāku dienu garumā.
17.02.2021 19:51 |

Reitings 529
Reģ: 31.03.2018
Cilvēki Latvijā gan ir debīli. Tad kad neko nedod, tad ir šausmas, valdība par iedzīvotājiem nerūpējas, bet tad kad pieņem lēmumu par labu ģimenēm sākas citas problēmas. Varbūt jums tagad sudigi jo bērnu nav un ne kapeikas netiks jums? Jā, varēja gan labāk palielināt pabalstu, bet šie 500€ tagad noteikti noderēs ģimenēm. Tak ir ģimenes kur ir tikai viens vecāks vai abi, nedzērāji un strada, bet tā pat ar naudu grūti un jūs domājiet ka viņiem šī nauda nenoderēs? Varbūt beidzot varēs nopirkt ko tādu kam būtu ar savam algām jākrāj ilgi. Un kāda jums vēl dala kur tā nauda tiks tērēta? Tā nav jūsu nauda un nevajag list tur kur nevajag. Tās kuras saka, ka naudu nevajag izmaksāt - Jums bērni ir? Noteikti nav .
17.02.2021 19:51 |

10 gadi
Reitings 3697
Reģ: 02.02.2015
Leula- piekrītu ikvienam tevis uzrakstītajam vārdam.
17.02.2021 19:59 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Redzēs, kā inflācija uzvedīsies.
17.02.2021 20:06 |

Reitings 554
Nightberrie - fuj, kāda bāba. Kauna nav. Skauž, ka citām būs?
17.02.2021 20:38 |

Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Daļēji atbalstu un daļēji nē.
Liela daļa no šīs naudas tiks nodzert un izlietotā vecāku personīgiem mērķiem. Pārsvarā visi kurus pazīstu kuriem ir bērni, pazaudēja darbu, bet atrada vietā citu, jo nav izvēles.
Manuprāt labāk varēja izsniegt kuponus vai kaut kāda kartes kuras drīkst izmantot noteiktos veikalos vai rēķinu apmaksai.
Valdība ar šo lēmumu cenšas novērst uzmanību no citām problēmām un pateikt- kā mēs neko nedarām, darām re kur 500 eiro.
Bet kā ar citām sabiedrības grupām? Citi nav pelnījuši?
17.02.2021 20:54 |

Reitings 34
Reģ: 22.08.2013
Tik daudzas šeit raksta par to, ka nauda tiks nodzerta, bet būsim reāli, cik procentuāli ir šo nelabvēlīgo ģimeņu pret parastām, strādājošām ģimenēm? Nezinu kā jūsu skolas gados, bet teiksim 10 klasē ir 3 klases, katrā klasē 25 bērni, kopā 75 bērni. Pēc manas pieredzes vienam, diviem bērniem bija izteikti trūcīgākas ģimenes vai vecāki ar kādām novirzēm, bet vai tāpēc arī pārējiem nevajadzētu saņemt pabalstu? nedomāju viss.
Man pagaidām bērnu nav, arī man šķiet, ka loģiskāk būtu bijis dot visiem iedzīvotājiem, piemēram, 300 eiro, bet tiem, kuriem ir bērni vēl papildus naudiņu, teiksim, 100 eiro par bērnu, jo ietekmējusi šī situācija jau ir praktiski visus, neatkarīgi vai darbs ir zaudēts vai nav, ir tomēr papildus izdevumi par maskām, dezinfekcijas līdzekļiem, veikali ir slēgti, jāmaksā piegādes maksas pasūtot internetā utt. Varbūt tas nav kaut kas ārkārtējs, bet tā ir patiesība, tomēr šajā gadījumā lai jau kaut ko izmaksā, vismaz varēs valdība teikt, ka kaut kas ir darīts, bet visi strādājošie vēl vairākus gadus nodokļos atmaksāt šos pabalstus :)
17.02.2021 22:01 |

Patīk
Reitings 726
Reģ: 17.01.2021
Nu, lasot komentārus, jau uzreiz ir skaidrs, ka tēmas autorei neinteresē citu viedoklis kā tāds, bet tikai tāds viedoklis, kuram piekrīt viņa pati. Cilvēks uzraksta savu viedokli, bet pretī uzreiz "fuj, kāda bāba, kauna nav" ak, dievs, ak dievs. Tad kāpēc jātaisa diskusija un jāvaicā citu viedokļi, ja cilvēks nedrīkst izteikt savējo?
Man bērnu nav un, nē, man neskauž, ka citiem tiks nauda, jo arī šajā krīzes laikā, paldies dievam, dzīvoju labi, taču tik un tā šo visu neatbalstu, jo neredzu iemeslu kādēļ pabalsts tiks izmaksāts tikai vienai cilvēku grupai un kāpēc tik lielā apmērā. Man liktos loģiskāk, ja pabalstu saņemtu veci cilvēki, kuri teju visu mūžu nostrādājuši un godīgi valstij nodokļus maksājuši, bet saņem smieklīgas pensijas, nevis ģimenes ar bērniem. Būt vecam un trūcīgam nav izvēle. Dzemdēt bērnus - ir. Tagad aiziet - varat te mani noēst bez sāls, bet uzskatu, ka šajā trakajā laikā grūti ir teju visiem, bet, redz, ja tev ir bērni, tātad tev ir grūtāk par citiem un, lūdzu, bagātā valsts par katru bērnu piešķirs 500eur. Ja esi sadzemdējis veselu baru, vispār super. :)
17.02.2021 23:24 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Man liktos loģiskāk, ja pabalstu saņemtu veci cilvēki, kuri teju visu mūžu nostrādājuši un godīgi valstij nodokļus maksājuši, bet saņem smieklīgas pensijas, nevis ģimenes ar bērniem.

Šis tieši ir pretloģiski.
Principā jau visa šī jezga ar ierobežojumiem ir tieši tāpēc, ka sabiedrībai prioritātes nav kārtībā.
17.02.2021 23:32 |

Reitings 2189
Reģ: 28.04.2019
Smieklīgi redzēt, kā sievietes bez bērniem raksta, ka labāk pabalstus būtu jāizmaksā visiem, īpaši veciem un invalīdiem utt. Visiem nav lemts, un kad būs, tad arī tiksiet pēc naudas. Bērniem un vecākiem šis periods ir vissmagākais (!).
17.02.2021 23:34 |

Reitings 1892
Tās nelabvēlīgs ģimenes ir laukos. Ne jau Rīga. Kad es mācījos tad mana klasē no 20 cilvēkiem bija 4 bērni par kuriem zināja ka vecāki dzer vai neliekas ne zinis. Vēl jau ir tādi bērni kuri ir atstāti pie vecmammām un vecāki neliekas ne zinis, bet naudu saņems viņi.
Lai jau tiek viņiem tā nauda. Bet atkal pacelt kādu sabiedrības daļu pāri citām nav pareizi. Tad sanāk ka jā tev nav bērni tad valstij neesi vajadzīgs? Es nesaņēmu nekādus balstus,atbvieglojums par bērniem, pat tagad " krīzes" laikā 1/4 daļa manas algas aiziet nodokļos, bez atvieglojumiem.
18.02.2021 06:29 |

Reitings 1892
*1/3 nevis 1/4
18.02.2021 07:23 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Varat mani noknābāt, bet es reāli nesaprotu, kāpēc šajā situācijā būtu bijis jāatbalsta pensionārus. Būsim reāli - pensionārus covid krīzes ierobežojumi finansiāli ir skāruši vismazāk. Pensionāriem ir pensijas - viņi var mierīgi saudzēt sevi un sēdēt mājās, bet regulārs ienākums tāpat nāk (jā, pensijas mazas, būtu jāceļ, piekrītu, bet tas nav stāsts par kovid). Vecākiem ar bērniem turpretī pēkšņi ir bērniem jānodrošina tehniskais nodrošinājums mācīties no mājām, kādam vēl jāapmaksā pieskatītājs vai kāds privātskolotājs, tad vēl kāda slimošana, pašizolācija vai karantīna (par kurām nemaksā vai maksā mazāk nekā alga). Tad vēl sanāk zaudēt darbu un nav jau tā, ka nemeklē un nedabūs citu, bet tāpat pa vidu būs laiks bez darba, dienas, par kurām naudas nebūs. Un ja vēl alga jaunajā darbā mazāka? Tie 500 eur par bērnu bija vajadzīgi. Neskaužiet, nav jau tā naudaTIK milzīga
Un vispār tās, kas uzskata, ka vajadzēja pabalstīt pensionārus un ja ģimenes ar bērniem bērnus nevar nodrošināt paši, lai vispār nedzemdē. Atļaušos atgādināt mūsu pensiju sistēmas darbības principu - mani bērni jums ar saviem nodokļiem maksās pensijas. Padomājiet, kas ar jums būs, ja bērnu nebūs.
18.02.2021 09:14 |

Reitings 554
Miaa
Interesē jau gan, bet sieviete uz kuru es raidīju savu komentāru izteicās ļoti neglīti. Jāmāk pateikt tomēr normāli nevis izsmejoši.
18.02.2021 09:18 |

Reitings 53
Reģ: 24.02.2016
Daudzas te aizmirst, ka šis pabalsts primāri ir helikoptera nauda ekonomikas sildīšanai, tāpēc arī ar tik vieglu roku tika piešķirts par katru nepilngadīgo. Viņi sniedz atbalstu darbspējīgajai sabiedrības daļai savu iespēju robežās- iedot mazāku summu visiem "ekonomiski vērtīgajiem" iedzīvotājiem būtu daaaaaudz dārgāk. Un tā meitene, kura raksta, ka vientuļā sieviete un māte ar meitu ir identiskās situācijās, tikai parāda savu absolūto izpratnes un empātijas trūkumu- pabarot divus cilvēkus un rūpēties par vēl kādu, izņemot sevi, nekad nebūs vienlīdz grūti kā sekot līdzi tikai sev un savām vajadzībām! Nemaz nerunājot par situāciju, ja meita ir skolas vecumā un mācās no mājām...
Mēs ģimenē arī apspriedām, ka būtu bijis forši, ja arī senioriem iedotu naudu, bet būtībā nonācām pie secinājuma, ka, lai gan aukstasinīgi, valdība tomēr rīkojās pareizi- tieši darbspējīgie, it sevišķi ar skolas vecuma bērniem, ir visvairāk skartie. Seniori jau dzīvo "valsts maizē", viņu pensijas nav apcirptas (tieši otrādi- joprojām tiek ievērots pensiju paaugstināšanas plāns), ikdiena nav apgrūtināta ar papildus pienākumiem (strādāt, ja darbs vispār vēl ir, un vienlaicīgi arī palīdzēt/ pieskatīt skolas darbus un gatavot vairākas maltītes dienā), tāpēc arī tāds lēmums. Darbu zaudējušajiem arī ir spēkā atbalsta mehānismi no valsts puses, tāpēc nevajadzētu justies kā daudz lielākiem situācijas ķīlniekiem. Es pieļauju, ja valdība jutīs, ka līdzekļu pietiek, viņi piešķirs līdzīgus maksājumus arī citām grupām, bet prioritārā grupa tika noteikta pareizi.
Tie argumenti, ka nu tik liela daļa vecāku kodīs, šķiet absurdi. Nevar būt, ka visiem tuvā paziņu lokā ir tik daudzas nelabvēlīgas ģimenes. Vai, jūsuprāt, arī visi jūsu draugi ar bērniem sāks uzdzīvot? 😁 piemēram, mums ienākumi sevišķi nesamazinājās, bērns vēl nav skolas vecumā, tāpēc absolūti nepieciešams šis pabalsts nebija- varbūt notrieksim kādā dārgā dāvanā bērnam, bet varbūt tā arī paliks, mētājoties kontā un gaidot brīdi, kad būs kāda lielāka vajadzība. Tāpēc vien, ka valsts iedeva papildus naudu, par alkoholiķiem nekļūsim un dzīres nerīkosim.
18.02.2021 09:31 |

Reitings 84
Reģ: 21.08.2020
Tikai tas mazais sīkums, ka valstij naudas nav un tuvākos gadus arī nebūs. :D Bet sabalansētu sociālo budžetu neizdodas izveidot jau oi, cik ilgi.
18.02.2021 09:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits