Pieklājīgi apmakāts darbs LV ekonomikas sfērā.

Reitings 441
Reģ: 20.02.2009
... Esmu mācījusies starptautisko ekonomiku, bet ar darba atrašanu ir vienkāršās šausmas. Šobrīd esmu aizgājusi prom no vecā darba un meklēju jaunu. Iemesls promiešanai- atalgojums par 700-800 eiro uz rokām var strādāt pats uzņēmuma vadītājs. No darba mani neparko negribēja, laist prom, jo sakitījos ļoti labs darbinieks. Tomēr jauna darba atrašanas galvenais šķērslis ir atalgojums. Vienkārši neticu savām acīm lasot darba sludinājumus ar prasībām debesīs, izglītību un pieredzi, ko LV pat iegūt nevar un atalgojumu, kas neskaitās labs pat lauku reģionos. Nu kā var Rīgā par darbu ar finansēm (speciālas zināšanas) un darba valodu angļu un Japāņu (c2 līmenis- jāzin tā kā dzimtā valoda) piedāvāt 1000 eiro uz papīra. Kā? un kā lai ar tiem 700 eiro uz rokas rīgā dzīvo, un dzīvokli noīrē? Man lai es varētu normāli dzīvot Rīģā, īrēt dzīvokli un samaksāt n-tos tūkstošus par mācībām, kas man jāmaksā ir nepieciešami 1500 uz rokas. Varbūt kāda var ieteikt man kur šādu darbu atrast? Ar prasībām kuras parastajam mirstīgajam būtu izpildāmas. Un tad arī otrs jautājums- kā tad Jūs dāmas izdīvojat pie tik ''augstām'' algām, noīrējat sev mitekli, samaksājat par mācībām un pieklājīgi izskataties. Un cik no Jums ir attiecībās, tāpēc, ka vienas izdzīvot nespējat?
03.11.2019 21:10 |

Reitings 347
Reģ: 27.12.2018
Man gan liekas, ka ir cilvēki, kas mācēs dzīvot (vai izdzīvot) ar jebkādām sev pieejamām finansēm (vai tie būtu 700 vai 5000 EUR), savukārt citi to nemācēs neatkarīgi no ienākumiem. Lērums tādu, kas izbrauc un atbrauc tādi paši kā izbraukuši.
05.11.2019 20:22 |

Reitings 441
Srumun @ 05.11.2019 20:22
Man gan liekas, ka ir cilvēki, kas mācēs dzīvot (vai izdzīvot) ar jebkādām sev pieejamām finansēm (vai tie būtu 700 vai 5000 EUR), savukārt citi to nemācēs neatkarīgi no ienākumiem. Lērums tādu, kas izbrauc un atbrauc tādi paši kā izbraukuši.
pilnīgi piekrītu... sen jau vajadžeja visiem pensionāriem, ārstiem un pārējiem pabalstu saņēmējiem aizvērties.... un kāpēc lai pensionāri vai invalīdi vispār kaut ko no valsts par veltij saņemtu. Labāk lai maksa nodokļus kā visi. Un tie bezkauņas vecāki, kas uzdrošinās kaut ko teikt par 11 eiro bērnu pabalstu... lai tak iemācās bērnu pabarot un apģērbt par 11 eiro ... ir tak sarkanais krusts un zupas virtuve .. un var jau bērns iet un ubagot pie brīvības pieminekļa. Piekrītu jums, katram jāiztiek ar to kas ir, un jābeidz vienreiz gauzties!Tā tie plikadīdas, kā bija plikadīdas tā arī paliks. Šausmas, kāda tauta tagad sagājusi. Lai tak maksā kā senos laikos par solu, ne ko sev par velti sagribēja un izspieda vēl grāmatas viņiem nodrošināt un tagad vēl pusdienas par velti sagribēja.. ne ko sev bezkauņas... es vismaz par darbu naudu gribu .. nevis par velti :D
05.11.2019 22:32 |

Reitings 307
Reģ: 15.09.2019
hany_sany @ 05.11.2019 22:32
pilnīgi piekrītu... sen jau vajadžeja visiem pensionāriem, ārstiem un pārējiem pabalstu saņēmējiem aizvērties.... un kāpēc lai pensionāri vai invalīdi vispār kaut ko no valsts par veltij saņemtu. Labāk lai maksa nodokļus kā visi. Un tie bezkauņas vecāki, kas uzdrošinās kaut ko teikt par 11 eiro bērnu pabalstu... lai tak iemācās bērnu pabarot un apģērbt par 11 eiro ... ir tak sarkanais krusts un zupas virtuve .. un var jau bērns iet un ubagot pie brīvības pieminekļa. Piekrītu jums, katram jāiztiek ar to kas ir, un jābeidz vienreiz gauzties!Tā tie plikadīdas, kā bija plikadīdas tā arī paliks. Šausmas, kāda tauta tagad sagājusi. Lai tak maksā kā senos laikos par solu, ne ko sev par velti sagribēja un izspieda vēl grāmatas viņiem nodrošināt un tagad vēl pusdienas par velti sagribēja.. ne ko sev bezkauņas... es vismaz par darbu naudu gribu .. nevis par velti :D
nu atvaino, bet, lai lai kļūtu par ārstu jāmācās 10 /11 gadi,un pēc tam, manuprāt, tu esi pelnījis atbilstošu algu. Neaizmirsti, ka viņi būs tie, pie kā tu skriesi, kad sāpēs kaut kas, un tad tev nebūs vienalga, vai viņš motivēts, ko darīt vai vienalga. Būsim reāli, cik cilvēku vispār pabeidz tos 10 gadus? Cik? Uz pirkstiem skaitāmi un viņi to ir pelnījuši. Atvaino, studēt medicīnu nav studēt kaut kādu biznesu. Aizej un noturi vismaz gadu un tad te kladzini. Atradusies gudrīte. Mošk vispār atgriežamies 18 gs ne?
Skaties, ka pašai dzīvē nesanāk 3 bērnus pabarot un bez pajumtes palikt. Vispār nekādas cieņas pret citiem un arī pret sevi. Atnāci. Nosauci te visus par sliktiem, jo nepelni zelta kalnus un vēl nav labi.
Laikam sapratne, par to, ko izdzīvo mediķis studiju gados praksēs sapratne vispār nav. Priecājies, ka vispār kāds paliek šajā valstī un grib cīnīties, nevis aizbrauc. Ak dievs vienkārši.
05.11.2019 22:52 |

Reitings 307
Muļķiem muļķu problēmas. Ar 800 eur pēc augstskolas viņa redziet nevar izdzīvot un neviens neskrien pakaļ tavam super duper Oksfordas diplomam.
05.11.2019 22:53 |

Reitings 441
Palmiņa @ 05.11.2019 22:52
nu atvaino, bet, lai lai kļūtu par ārstu jāmācās 10 /11 gadi,un pēc tam, manuprāt, tu esi pelnījis atbilstošu algu. Neaizmirsti, ka viņi būs tie, pie kā tu skriesi, kad sāpēs kaut kas, un tad tev nebūs vienalga, vai viņš motivēts, ko darīt vai vienalga. Būsim reāli, cik cilvēku vispār pabeidz tos 10 gadus? Cik? Uz pirkstiem skaitāmi un viņi to ir pelnījuši. Atvaino, studēt medicīnu nav studēt kaut kādu biznesu. Aizej un noturi vismaz gadu un tad te kladzini. Atradusies gudrīte. Mošk vispār atgriežamies 18 gs ne?
Skaties, ka pašai dzīvē nesanāk 3 bērnus pabarot un bez pajumtes palikt. Vispār nekādas cieņas pret citiem un arī pret sevi. Atnāci. Nosauci te visus par sliktiem, jo nepelni zelta kalnus un vēl nav labi.
Laikam sapratne, par to, ko izdzīvo mediķis studiju gados praksēs sapratne vispār nav. Priecājies, ka vispār kāds paliek šajā valstī un grib cīnīties, nevis aizbrauc. Ak dievs vienkārši.
Tu esi (cenzēts)!
05.11.2019 23:44 |

Reitings 441
Palmiņa @ 05.11.2019 22:53
Muļķiem muļķu problēmas. Ar 800 eur pēc augstskolas viņa redziet nevar izdzīvot un neviens neskrien pakaļ tavam super duper Oksfordas diplomam.
Kāpēc teu esi tik nepatīkama?
05.11.2019 23:45 |

Reitings 441
kāpēc tu ver muti vaļā un neiedomājies ka es varbūt 11 gadus mācījos un ne visi pabeidza?
05.11.2019 23:46 |

Reitings 441
ak tad tu esi tā kas augusi 3 beŗnu ģimenē kurā nav bijis ko ēst? Tu laikam esi vīrietis, tu tu esi sieviešu nīdējs. Nabaga tā sieviete, kurai nāksies ar tādu kā tu saskarties, izskau līdzjūtību. Manas vianas tajā ka tu nabadzībā un sudos augi nav. vaino savus vecakus kas tev vairak nesagādāja. un tāpēc jau nav jāgāž visi savi sūdi un dubļi viršū citiem cilekiem kuri vēlas normāli dzīvot. Paldies ka paŗadīji man prakse sociloģijas teoriju, ka labi cileki ir auguši pārticībā bet slikti cilveki trūkumā. pēc tevis notiekti vispirms vērtēsu no kādas ģimenes cilveks nācis un tikai tad došu iespēju. bet tu esi viens padumš tipiņs ja pat sarkasmu neredzi
05.11.2019 23:52 |

Reitings 441
pasaudzē mūsu abu nervus un uz maniem rakstiem vairs neatbildi. tiešām esi ļoti pretīgs un nepatīkams radījums ar ko komunicēt. savu žulti ej izlej citur, kaut vai uz savu māti vai 3jiem bērnie... vientuļāis tēvs vai māte... kas tu tur esi
05.11.2019 23:53 |

Reitings 441
tu arī dura laikam nezinu ka mediķi pieprasa pa 100 eiro kukuļus un ja ir 2-3 pacienti stundas laikā parēkini... .. un kad tu lasīt iemācīsies .... kāds bizness .. ja pati nemācījies tad neuzksati ka citi nemācās ... nabagus ārstē nabaga algus saņem .. tā tas vienmēr ir bijis ...
05.11.2019 23:56 |

Reitings 307
Tu nu 100% neesi mediķis, ja nezini, kas ir veģetatīvā distonija, vai tas ir iedzimts. ???STUDĒJA VIŅA 10 gadus. Nesmīdini. ????
06.11.2019 00:05 |

Reitings 307
hany_sany @ 05.11.2019 23:52
ak tad tu esi tā kas augusi 3 beŗnu ģimenē kurā nav bijis ko ēst? Tu laikam esi vīrietis, tu tu esi sieviešu nīdējs. Nabaga tā sieviete, kurai nāksies ar tādu kā tu saskarties, izskau līdzjūtību. Manas vianas tajā ka tu nabadzībā un sudos augi nav. vaino savus vecakus kas tev vairak nesagādāja. un tāpēc jau nav jāgāž visi savi sūdi un dubļi viršū citiem cilekiem kuri vēlas normāli dzīvot. Paldies ka paŗadīji man prakse sociloģijas teoriju, ka labi cileki ir auguši pārticībā bet slikti cilveki trūkumā. pēc tevis notiekti vispirms vērtēsu no kādas ģimenes cilveks nācis un tikai tad došu iespēju. bet tu esi viens padumš tipiņs ja pat sarkasmu neredzi
nu, kur tad mana vaina, ka tu nevari nopelnīt vairāk par 800 eur? Mošk smadzeņu rievas nepietiek, tāpēc. Nevus tāpēc, ka tev Oksfordas diploms?
06.11.2019 00:06 |

Reitings 441
Palmiņa @ 06.11.2019 00:06
nu, kur tad mana vaina, ka tu nevari nopelnīt vairāk par 800 eur? Mošk smadzeņu rievas nepietiek, tāpēc. Nevus tāpēc, ka tev Oksfordas diploms?
tava vaina ir tikai tajā ka tu esi ļāuna un nepatīkama ragana... kā personības tips... un uz maniem jautājumiem ar jau arī natbildēt ... vevis vainu meklēt medikim 3 bērnu tēvam mātei nevajadzeja mācities un bērniem pamperus mainīt nevis netā riebeklības rakstīt?
06.11.2019 00:09 |

Reitings 307
hany_sany @ 06.11.2019 00:09
tava vaina ir tikai tajā ka tu esi ļāuna un nepatīkama ragana... kā personības tips... un uz maniem jautājumiem ar jau arī natbildēt ... vevis vainu meklēt medikim 3 bērnu tēvam mātei nevajadzeja mācities un bērniem pamperus mainīt nevis netā riebeklības rakstīt?
nu baigi labi. Man arī vēl sava slota ir - lidoju ar viņu katru rītu uz darbu.
06.11.2019 00:12 |

Reitings 57
Reģ: 02.11.2019
Dzīvokļu cenas tiešām tagad ir briesmīgas, viena īre par 25-30m2 maksā 300-350 eur un plus komunālie. Nav runa par ekskluzīvu dzīvokli Rīgas centrā, bet normālu, ar labu remontu, bez tepiķa uz sienas un psrs sekcijas.
06.11.2019 01:40 |

Reitings 57
Liela daļa no šiem dzīvokļiem ir studio tipa.
06.11.2019 01:42 |

Reitings 57
MaijaGardi, 800-900 bruto? Tiešām domāji uz papīra? Viegli atrast.
06.11.2019 01:44 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Es nezinu, kur jūs tādus izrokat, tas ir kaut kāds izplatīts stereotips par mileniāļiem no youtube video, kurus reālajā dzīvē neviens nav redzējis

Saadu jauniesu IR ljoti dadz. Tu vinjus neredzeesi darba intervijaas, jo vinjus uz taadaam ljoti reti aicina. Darba deveejs tomeer lielaako veeriibu liek uz pieredzi un uz intervijaam aicina cilveekus, kam ir gan izgliitiiba, gan pieredze. Jauniesus, kam ir tikai izgliitiiba, bet nav pieredzes, paarsvaraa aicinaas tikai uz zemaak apmaksaatiem darbiem, kur kaadam ir laiks vinjus apmaaciit...
Par brauksanu prom no Latvijas - visiem paliceejiem biezi vien ir prieksstats, ka aizbraucot no Latvijas, visus sagaida zelta kalni. Realitaate ir taada, ka nekur pasaulee tevi ar atplestaam rokaam neviens negaida... Esot svesaa valstii, tev sevi veel daudz vairaak ir jaapieraada, tev ir jaaparaada, ka esi labaaks par vieteejiem, taapeec esi pelniijis konkreetu amatu un algu.
Es esmu prom no Latvijas jau 10 gadu un esmu izjutusi to uz savas aadas vairaakkaartiigi..
06.11.2019 09:11 |

10 gadi
Reitings 1529
Reģ: 27.03.2011
Nu nezinu, es, piemēram, pelnu 680 uz rokas. Bet man visam pietiek, īrēju vienistabas dzīvokli Pārdaugavā, kopā ar visiem maksājumiem aiziet 300 euro. Paliek pāri 280 eiro. Man ir pluss, ka darbā baro 3x dienā, tad jādomā par vakariņām tikai, kas parasti ir kāds auglis, jo vairāk negribas. Mēnesī sanāk sporta kluba apmeklējums, manikīrs, uz frizētavu katru mēnesi neeju. Sanāk arī kāda jauna šmotka. Un vēl pāri paliek, var iekrāt ko. Protams, viss atkarīgs no iegribām. :)
06.11.2019 09:52 |

Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Blanche man pārtikā aiziet lielākā daļa algas, saņemu 500 eiro algu, visu ģimeni pabarot, pārtikā aiziet kādi 300 eiro needot ļoti smalkus ēdienus un nestaigājot pa restorāniem un brokastīs needot lašmaizes bet vislētāko - auzu pārslu putru.
Visbiežāk - standartā gatavoju kartupeļus/rīsus/griķus/pastu + gaļa, zivis, salātiņi, šad tad sagribas ģimenei ceptas siermaizītes, lašmaizītes vai olmaizītes, citreiz vakariņās salāti bagātīgi - lapas, gurķi, tomāti, siers, mērcīte, klāt kāda bagetīte.
Pat atlikušo algas daļu, rēķini par telefonu, studiju kredīta maksa, kosmētika, bērniem apģērbs(īpaši ziemā jāiespringst jo pat andelemandele nevar nopirkt labo izķer vai pārdod dārgi), sev apģērbu reti nopērku.
06.11.2019 10:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits