blacke @ 24.12.2021 14:00
Bet katram tak savs, vienam patīk eglīte, gatavošana un dāvanu saiņošana, citam tas viss besī un vai tad tāpēc uzreiz slikts cilvēks, jo redz nesvin svētkus? Varbūt citiem tie nav nekādi svētki, neasocējas ar sniegu vai eglītes rotāšanu. Ir cilvēki, kas šodienu uzskata par parastu dienu, nevis mēnesi gatavojas vienam vakaram. Protams lielākai daļai šie svētki asocējas ar visu iepriekš minēto un ģimenes sanākšanu, bet citiem vispār nē, parasta piektdiena.
Pilnībā piekrītu! Man Ziemassvētki un ziema kā tāda patika, kad biju maza, tad tam visam bija kaut kāda burvība. Nu jau vairākus gadus Ziemassvētkus nesvinu, jo vairs nav tā svētku sajūta kāda bija bērnībā. Tagad jau esmu pieaugusi, dzīvoju viena, ciemos nevienu neaicinu un tā jūtos labi, jo nekad neesmu varējusi ciest, ka māja pilna ar cilvēkiem, kaut kas tiek cepts, šmorēts, visi sēžas pie gara galda, apdāvinās, pļāpā. Manā ģimenē tā nekad nav bijis pieņemts, pa lielam visi jau no laika gala esam bijuši vairāk introverti, vienmēr esam svinējuši mazā cilvēku lokā, bez bagātīgi klātiem galdiem un ciemiņu uzņemšanas. Tā nu sagadījies, ka šajos Ziemassvētkos arī atrodos valstī, kur visu dienu spīd saulīte un zem pēdām ir karstas pludmales smiltis, pilnīgi nekas apkārt neliecina, ka šodien būtu Ziemassvētki un man galīgi nepietrūkst ne ziema, ne dāvanu saiņošana, ne ēst gatavošana, ne ciemiņu uzņemšana. Tieši otrādi - priecājos, ka man tas viss nav jādara. Tā nu "svinu" Ziemassvētkus, dzerot alu un sēžot forumā. :D Katram savs.