IetekMeļu tops

Reitings 38
Reģ: 23.12.2018
Nu meičukiņi ??? to kādai vajadzēja izdarīt! ?
Šeit par visām ieteklmelēm + un -
vegānēm, nevegānēm, resnām un sportistēm
28.10.2019 18:36 |

Reitings 8141
Reģ: 20.08.2021
Paksijs @ 12.10.2025 11:59

Pirms raksti, vai vispār zini vismaz kaut kādu patiesību? Kāpēc vispār bija Borai otrs metiens? Bet nē....
Borai otrs metiens bija no tā paša liktenīgā suņa, kas iemaldījās Modra sētā (Bernes ganu suns) un nokoda ap 100 vistām, Modris toreiz vēl lika storijus, ka viņam pašam ir bail no svešiem suņiem un viņš toreiz no mājas ārā negāja, bet pats meklēja, kurš ir saimnieks un arī pēc vairāku stundu meklēšanas atrada, saimnieki atbrauca, suni savāca un vēl Modrim samaksāja kompensāciju par nokostajiem putniem. Tik pat labi, Modris varēja arī zvanīt medniekam, lai brauc šauj nost. Bet lūk, ir viena atšķirība, cilvēcība, kuram tāda ir, kuram tāda nav. Un pēc tam arī Modris bija bijis pie VET, kur arī skaidroja, ka Borai ir kaut kāda anomālija, ka viņa tik ātri ir sākusi meklēties, bez maz uzreiz pēc nesenā metiena. Ka normāli tā nebija jābūt. Tāpēc nevajag stāstīt, ka Bora bija kaut kur aizgājusi pati un klaiņojot dabūjusi kucēnus.

Ja ir šis tas zināms par suņiem, tad tak skaidrs kāpēc ielauzās suns!
Kad kucēm ir meklēšanās, viņas smaku sajūt pa kilometriem. Kāpēc kinologi neiesaka ar meklējošu kucīti iet uz suņu parku? Tāpēc, ka suņi savā starpā var sākt plēsties un saplosīt viens otru. Mēs jau to smaku nejūtam😆
Tāpēc ja nenodarbojas ar šķirnēm un izstādēm, vēlams kucītes sterilizēt. Īpaši aktuāli tam būtu bijis jābūt laukos!
Tad pēc tā gadījuma kucīte ir sterilizēta vai nav tomēr?
12.10.2025 12:16 |

Reitings 228
Reģ: 20.03.2024
McSara @ 12.10.2025 12:16

Ja ir šis tas zināms par suņiem, tad tak skaidrs kāpēc ielauzās suns!
Kad kucēm ir meklēšanās, viņas smaku sajūt pa kilometriem. Kāpēc kinologi neiesaka ar meklējošu kucīti iet uz suņu parku? Tāpēc, ka suņi savā starpā var sākt plēsties un saplosīt viens otru. Mēs jau to smaku nejūtam?
Tāpēc ja nenodarbojas ar šķirnēm un izstādēm, vēlams kucītes sterilizēt. Īpaši aktuāli tam būtu bijis jābūt laukos!
Tad pēc tā gadījuma kucīte ir sterilizēta vai nav tomēr?
es ļoti labi zinu, kā suņi vairojas un ka tad, kad kuces meklējas, suņi nāk pat n tos km pie viņām, es to visu saprotu, un jā, Boru pēc otrā metiena sterilizēja.
Protams, Modris ir vainīgs par to, ka suņiem bija iespēja tikt ārā. Kā jau šeit minēja augstāk, arī domāju, ka te drīzāk ož pēc atriebības, skaudības pret pašu Modri un ievainoja viņu visdziļākajā veidā
12.10.2025 12:26 |

Reitings 1092
Reģ: 18.04.2025
Ak, nabaga Modris, kuram bija tik ļoti bail no suņiem, kas klaiņo, bet viņa suņi drīkstēja klaiņot 😭 Negodīgā pasaule un sazvērestība!
Ja laid ārā nesterelizētu kuci, rēķinies ar sekām. Viņš pavisam noteikti nav atbildīgs dzīvnieku saimnieks. Viss.
12.10.2025 12:31 |

Reitings 4932
Reģ: 30.07.2023
smūtijs @ 12.10.2025 11:51

Tev viss ir kārtībā? Kāpēc klaiņojoši suņi ir jāpieņem, kā norma? Kāpēc ir normāli baidīties un sēdēt istabā, kamēr klaiņojoši suņi atrodas tavā pagalmā un gaida savu saimnieku? Šīs nenotiktu, ja Modris suņus turētu voljērā vai kādā iežogojumā.

Nu pastaigā pa Rīgas mikrorajoniem un tad redzēsi cik bieži ir jāsastopas ar suņiem kuri skraida bez pavadas u.t.t. Un tos dzīvniekus tad jau arī jāšauj nost, ja?
12.10.2025 12:33 |

Reitings 3026
Reģ: 11.04.2023
Ko vēl neizdomāsiet ļaunie mednieki, skaudība, homoseksuālisms vainīgs, drīz paši mednieki, nokoda stirnu un suņus ienesa svešā pagalmā 😁
12.10.2025 12:35 |

Reitings 962
Reģ: 02.08.2022
Sodu bija jāsaņem, bet €, nevis nāves formātā. Tad tagad sanāk, ka mednieki drīkst stirnas šaut, un medību suņi pusšautus dzīvniekus plostīt a te lode pierē par to? Īsts un adekvāts mednieks nekad mājdzīvnieku tik ātri nenošautu dēļ vienas stirnas vai saimnieku nespējas iziet pagalmā dēļ.
12.10.2025 12:44 |

Reitings 8141
Reģ: 20.08.2021
Paksijs @ 12.10.2025 12:26
es ļoti labi zinu, kā suņi vairojas un ka tad, kad kuces meklējas, suņi nāk pat n tos km pie viņām, es to visu saprotu, un jā, Boru pēc otrā metiena sterilizēja.
Protams, Modris ir vainīgs par to, ka suņiem bija iespēja tikt ārā. Kā jau šeit minēja augstāk, arī domāju, ka te drīzāk ož pēc atriebības, skaudības pret pašu Modri un ievainoja viņu visdziļākajā veidā

Vismaz labi, ka veica sterilizāciju, jo brīžam šķiet tik daudzi to ignorē un ir suņu pārprodukcija.
Neatbalstu, ka tik brutāli suņus nošāva. Pilnīgi noteikti. Liekas gan, ka kaut kāda informācija tajā situācijā iztrūkst.
Tagad mēs tikai varam diskutēt kā būtu bijis ja bijis. Iespējams arī sistēma un nezināšana pie vainas, jo daudzas institūcijas nedara savu darbu. Likumi ir, bet nestrādā praksē! Ja dienesti būtu operatīvāki šajos jautājumos, iespējams, nebūtu tāds rezultāts.
12.10.2025 12:52 |

Reitings 3026
Reģ: 11.04.2023
Pareizais @ 12.10.2025 12:44
Sodu bija jāsaņem, bet €, nevis nāves formātā. Tad tagad sanāk, ka mednieki drīkst stirnas šaut, un medību suņi pusšautus dzīvniekus plostīt a te lode pierē par to? Īsts un adekvāts mednieks nekad mājdzīvnieku tik ātri nenošautu dēļ vienas stirnas vai saimnieku nespējas iziet pagalmā dēļ.

Lāči u.c meža dzīvnieki, kuri nebaidās no cilvēka arī nepamatoti likvidēti? Te jautājums par potenciālām briesmām arī cilvēka veselībai.
Neviena suņu skola nepāraudzinās suni, kurš sācis barā ievainotus vai veselus dzīvniekus plosīt.
12.10.2025 12:55 |

Reitings 1144
Reģ: 17.06.2024
Hmmm1 @ 12.10.2025 12:33

Nu pastaigā pa Rīgas mikrorajoniem un tad redzēsi cik bieži ir jāsastopas ar suņiem kuri skraida bez pavadas u.t.t. Un tos dzīvniekus tad jau arī jāšauj nost, ja?

Jā un visiem ejot pa pastaigā ir līdzi ierocis. 🤦‍♀️ es kaut kā neesmu redzējusi suņus, kuri nav pavadā (šaubos, ka tas vispār ir atļauts).
12.10.2025 12:56 |

Reitings 4932
Reģ: 30.07.2023
smūtijs @ 12.10.2025 12:56

Jā un visiem ejot pa pastaigā ir līdzi ierocis. ?‍♀️ es kaut kā neesmu redzējusi suņus, kuri nav pavadā (šaubos, ka tas vispār ir atļauts).

Varu droši pateikt Rīgas Mikrorajonus un vietas un laikus kad bieži ar šo problēmu sastopos, ka man pasaka, ka suns nekož. Ir skrējis man pat virsū. Man bija jāzvana medniekam, lai nākamreiz nāk līdzi un šauj nost?
Tā kā daudz kur ir šī problēma!
12.10.2025 13:08 |

10 gadi
Reitings 3005
Reģ: 26.03.2010
Hmmm1 @ 12.10.2025 13:08

Varu droši pateikt Rīgas Mikrorajonus un vietas un laikus kad bieži ar šo problēmu sastopos, ka man pasaka, ka suns nekož. Ir skrējis man pat virsū. Man bija jāzvana medniekam, lai nākamreiz nāk līdzi un šauj nost?
Tā kā daudz kur ir šī problēma!

Šaut pilsētā nedrīkst. 200m no apdzīvotām drīkst.
12.10.2025 13:22 |

10 gadi
Reitings 978
Reģ: 22.10.2009
es loti ceru,ka tos moralos kroplus sodis pa pilno programmu un ari karma vinus kers ka vajag.Tadiem uz zemes nav jabut.Un visi,kas tadus aizstav,ir tiesi tadi pasi.Slepkavas.
12.10.2025 14:28 |

Reitings 7506
Reģ: 10.01.2023
smūtijs @ 12.10.2025 11:51

Tev viss ir kārtībā? Kāpēc klaiņojoši suņi ir jāpieņem, kā norma? Kāpēc ir normāli baidīties un sēdēt istabā, kamēr klaiņojoši suņi atrodas tavā pagalmā un gaida savu saimnieku? Šīs nenotiktu, ja Modris suņus turētu voljērā vai kādā iežogojumā.
pilnīgs pajols. Es šos vatesgalvas nesaprotu. Kaut kāda absurda agresivitāte.
Tad jau būtu godīgi, ka vecākiem, kuru bērni klaiņo, momentā viņus atņemt un ielikt bērnunamā!!
Taču maz kas var gadīties. Tik pat labi, ir elektrosiksnas, bet batereja beidzās vai atrada sētas vājo posmu! Tie ir tikai salīdzinājumi.
Patiešām baisi apzināties, ka daļa Latvijas iedzīvotāji atbalsta dzīvnieku nogalināšanu.. tā ir kaut kāda morāla kroplība
12.10.2025 15:00 |

Reitings 7506
Melleņkūka @ 12.10.2025 09:44

Medniekiem jau ir jāiziet atkārtotā psiholoģiskā ekspertīze, lai saglabātu ieroču turēšanas atļauju.
Bet, jā, normāls mednieks šādā situācijā suņus patiešām nešautu…
ja alkoholiķis dzērājs izgāja medicīnisko pie savas sievas- aroddakteres un pēc tam pālī ar bisi nošāva divus vīriešus.
Ir pietiekami daudz medicīniskās iestādes, kuras par redzi medniekam nepārbauda! Saku, jo zinu, un esmu pati tam izgājusi cauri. Nav pat kukulis jādod
12.10.2025 15:06 |

Reitings 1144
Reģ: 17.06.2024
Vārdotāja @ 12.10.2025 15:00
pilnīgs pajols. Es šos vatesgalvas nesaprotu. Kaut kāda absurda agresivitāte.
Tad jau būtu godīgi, ka vecākiem, kuru bērni klaiņo, momentā viņus atņemt un ielikt bērnunamā!!
Taču maz kas var gadīties. Tik pat labi, ir elektrosiksnas, bet batereja beidzās vai atrada sētas vājo posmu! Tie ir tikai salīdzinājumi.
Patiešām baisi apzināties, ka daļa Latvijas iedzīvotāji atbalsta dzīvnieku nogalināšanu.. tā ir kaut kāda morāla kroplība

Salīdzināt dzīvnieku ar bērnu tiešām ir gudri. Es neatbalstu suņu nošaušanu, bet šeit abas puses ir vainīgas. Nemāki savu suni noturēt sētā - nepērc suni! Maz kaut kas var gadīties? To pašu teiktu, ja tavu bērnu sakostu? Klaiņojošo suņu sērga ir jābeidz, protams ar humāniem līdzekļiem. Bet kāpēc visi tik ļoti tic Modrim? Mēs nezinam visu taisnību.
12.10.2025 15:11 |

Reitings 875
Reģ: 16.02.2022
Paksijs @ 12.10.2025 11:59

Pirms raksti, vai vispār zini vismaz kaut kādu patiesību? Kāpēc vispār bija Borai otrs metiens? Bet nē....
Borai otrs metiens bija no tā paša liktenīgā suņa, kas iemaldījās Modra sētā (Bernes ganu suns) un nokoda ap 100 vistām, Modris toreiz vēl lika storijus, ka viņam pašam ir bail no svešiem suņiem un viņš toreiz no mājas ārā negāja, bet pats meklēja, kurš ir saimnieks un arī pēc vairāku stundu meklēšanas atrada, saimnieki atbrauca, suni savāca un vēl Modrim samaksāja kompensāciju par nokostajiem putniem. Tik pat labi, Modris varēja arī zvanīt medniekam, lai brauc šauj nost. Bet lūk, ir viena atšķirība, cilvēcība, kuram tāda ir, kuram tāda nav. Un pēc tam arī Modris bija bijis pie VET, kur arī skaidroja, ka Borai ir kaut kāda anomālija, ka viņa tik ātri ir sākusi meklēties, bez maz uzreiz pēc nesenā metiena. Ka normāli tā nebija jābūt. Tāpēc nevajag stāstīt, ka Bora bija kaut kur aizgājusi pati un klaiņojot dabūjusi kucēnus.

Nereti gadās, ka kuce salīdzinoši ātri atsāk meklēties un suņu tēviņi to sajūt un dodas pie kuces. Tāda ir daba. Kuci ar kucēniem ir jātur slēgtā teritorijā- telpā, voljērā. Modrim kaut kā regulāri vainīgi visi citi.
Un ja suņi klaiņo regulāri, tad vienkārši piegriežas visu laiku sēdēt un gaidīt, kad saimnieks ieradīsies un beidzot tos savāks, visu laiku vaktējot, vai savā teritorijā pats, bērni un mājdzīvnieki var justies droši. Pēc izklāsta neškiet, ka tas bija vienreizējs gadījums.
12.10.2025 15:27 |

Reitings 7506
smūtijs @ 12.10.2025 15:11

Salīdzināt dzīvnieku ar bērnu tiešām ir gudri. Es neatbalstu suņu nošaušanu, bet šeit abas puses ir vainīgas. Nemāki savu suni noturēt sētā - nepērc suni! Maz kaut kas var gadīties? To pašu teiktu, ja tavu bērnu sakostu? Klaiņojošo suņu sērga ir jābeidz, protams ar humāniem līdzekļiem. Bet kāpēc visi tik ļoti tic Modrim? Mēs nezinam visu taisnību.
tu attaisno kucēna nošaušanu?
12.10.2025 16:49 |

Reitings 1962
Reģ: 06.07.2024
Fargerike @ 12.10.2025 15:27

Nereti gadās, ka kuce salīdzinoši ātri atsāk meklēties un suņu tēviņi to sajūt un dodas pie kuces. Tāda ir daba. Kuci ar kucēniem ir jātur slēgtā teritorijā- telpā, voljērā. Modrim kaut kā regulāri vainīgi visi citi.
Un ja suņi klaiņo regulāri, tad vienkārši piegriežas visu laiku sēdēt un gaidīt, kad saimnieks ieradīsies un beidzot tos savāks, visu laiku vaktējot, vai savā teritorijā pats, bērni un mājdzīvnieki var justies droši. Pēc izklāsta neškiet, ka tas bija vienreizējs gadījums.

Nu,bet tāpēc nav jāšauj suņi nost! Visi suņi. Jasoda saimnieks,līdz saimnieks uzstāda tā ,lai suņi netiek prom.Neticu,ka suņi bija agresīvi!
12.10.2025 16:52 |

Reitings 2501
Reģ: 19.05.2022
Vārdotāja @ 12.10.2025 16:49
tu attaisno kucēna nošaušanu?

alabaja kucēns izskatās kā pieaudzis citas šķirnes suns.
Varbūt atstāj publiski savas koordinātas, kad citreiz būs klaiņojošu alabaju bars kādā sētā un plucinās stirnu, Tev piezvanīs un Tu mierīgi visus baru alabaju vai vidusāziešus paņemsi un aizvedīsi uz drošu vietu no ļaunajiem cilvēkiem.
Visas aizstāves tikai māk gudri dirst, pordon, kad satiksieties dabā ar baru lielu suņu, bikses būs pilnas un medniekam rokas bučosiet. Glābējas! Kur agrāk bijāt, ne jau pirmo reizi suņi drasēja pa cituem pagalmiem. Ko nebraucāt un neglābāt labos suņus no ļaunajiem kaimiņiem?
12.10.2025 16:56 |

Reitings 498
Reģ: 13.02.2024
selestine @ 12.10.2025 14:28
es loti ceru,ka tos moralos kroplus sodis pa pilno programmu un ari karma vinus kers ka vajag.Tadiem uz zemes nav jabut.Un visi,kas tadus aizstav,ir tiesi tadi pasi.Slepkavas.

Kad Tavas privātmājas pagalmā iejoņis suņu bariņš un nokodīs rociņu, noraus skalpu tavam bēbītim, tad tikai nemaini viedokli 🤣🤣🤣
Disneju saskatījušās duras, paldiesdievam tā bij stirna 🤣 ja pa ceļam būtu kāds sīkais, tad tas būtu uzšķērsts un iestiepts pagalmā 🤣🤣🤣 kad suņu bars izdomā medīt/paspēlēties, tad tiem nav atšķirības, vai tā stirniņa vai bēbītis 🤣 glupās sniegpārsliņas 🤣
12.10.2025 17:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits