Paksijs @ 12.10.2025 11:59
Pirms raksti, vai vispār zini vismaz kaut kādu patiesību? Kāpēc vispār bija Borai otrs metiens? Bet nē....
Borai otrs metiens bija no tā paša liktenīgā suņa, kas iemaldījās Modra sētā (Bernes ganu suns) un nokoda ap 100 vistām, Modris toreiz vēl lika storijus, ka viņam pašam ir bail no svešiem suņiem un viņš toreiz no mājas ārā negāja, bet pats meklēja, kurš ir saimnieks un arī pēc vairāku stundu meklēšanas atrada, saimnieki atbrauca, suni savāca un vēl Modrim samaksāja kompensāciju par nokostajiem putniem. Tik pat labi, Modris varēja arī zvanīt medniekam, lai brauc šauj nost. Bet lūk, ir viena atšķirība, cilvēcība, kuram tāda ir, kuram tāda nav. Un pēc tam arī Modris bija bijis pie VET, kur arī skaidroja, ka Borai ir kaut kāda anomālija, ka viņa tik ātri ir sākusi meklēties, bez maz uzreiz pēc nesenā metiena. Ka normāli tā nebija jābūt. Tāpēc nevajag stāstīt, ka Bora bija kaut kur aizgājusi pati un klaiņojot dabūjusi kucēnus.
es ļoti labi zinu, kā suņi vairojas un ka tad, kad kuces meklējas, suņi nāk pat n tos km pie viņām, es to visu saprotu, un jā, Boru pēc otrā metiena sterilizēja.McSara @ 12.10.2025 12:16
Ja ir šis tas zināms par suņiem, tad tak skaidrs kāpēc ielauzās suns!
Kad kucēm ir meklēšanās, viņas smaku sajūt pa kilometriem. Kāpēc kinologi neiesaka ar meklējošu kucīti iet uz suņu parku? Tāpēc, ka suņi savā starpā var sākt plēsties un saplosīt viens otru. Mēs jau to smaku nejūtam?
Tāpēc ja nenodarbojas ar šķirnēm un izstādēm, vēlams kucītes sterilizēt. Īpaši aktuāli tam būtu bijis jābūt laukos!
Tad pēc tā gadījuma kucīte ir sterilizēta vai nav tomēr?
smūtijs @ 12.10.2025 11:51
Tev viss ir kārtībā? Kāpēc klaiņojoši suņi ir jāpieņem, kā norma? Kāpēc ir normāli baidīties un sēdēt istabā, kamēr klaiņojoši suņi atrodas tavā pagalmā un gaida savu saimnieku? Šīs nenotiktu, ja Modris suņus turētu voljērā vai kādā iežogojumā.
Paksijs @ 12.10.2025 12:26es ļoti labi zinu, kā suņi vairojas un ka tad, kad kuces meklējas, suņi nāk pat n tos km pie viņām, es to visu saprotu, un jā, Boru pēc otrā metiena sterilizēja.
Protams, Modris ir vainīgs par to, ka suņiem bija iespēja tikt ārā. Kā jau šeit minēja augstāk, arī domāju, ka te drīzāk ož pēc atriebības, skaudības pret pašu Modri un ievainoja viņu visdziļākajā veidā
Pareizais @ 12.10.2025 12:44Sodu bija jāsaņem, bet €, nevis nāves formātā. Tad tagad sanāk, ka mednieki drīkst stirnas šaut, un medību suņi pusšautus dzīvniekus plostīt a te lode pierē par to? Īsts un adekvāts mednieks nekad mājdzīvnieku tik ātri nenošautu dēļ vienas stirnas vai saimnieku nespējas iziet pagalmā dēļ.
Hmmm1 @ 12.10.2025 12:33
Nu pastaigā pa Rīgas mikrorajoniem un tad redzēsi cik bieži ir jāsastopas ar suņiem kuri skraida bez pavadas u.t.t. Un tos dzīvniekus tad jau arī jāšauj nost, ja?
smūtijs @ 12.10.2025 12:56
Jā un visiem ejot pa pastaigā ir līdzi ierocis. ?♀️ es kaut kā neesmu redzējusi suņus, kuri nav pavadā (šaubos, ka tas vispār ir atļauts).
Hmmm1 @ 12.10.2025 13:08
Varu droši pateikt Rīgas Mikrorajonus un vietas un laikus kad bieži ar šo problēmu sastopos, ka man pasaka, ka suns nekož. Ir skrējis man pat virsū. Man bija jāzvana medniekam, lai nākamreiz nāk līdzi un šauj nost?
Tā kā daudz kur ir šī problēma!
pilnīgs pajols. Es šos vatesgalvas nesaprotu. Kaut kāda absurda agresivitāte.smūtijs @ 12.10.2025 11:51
Tev viss ir kārtībā? Kāpēc klaiņojoši suņi ir jāpieņem, kā norma? Kāpēc ir normāli baidīties un sēdēt istabā, kamēr klaiņojoši suņi atrodas tavā pagalmā un gaida savu saimnieku? Šīs nenotiktu, ja Modris suņus turētu voljērā vai kādā iežogojumā.
ja alkoholiķis dzērājs izgāja medicīnisko pie savas sievas- aroddakteres un pēc tam pālī ar bisi nošāva divus vīriešus.Melleņkūka @ 12.10.2025 09:44
Medniekiem jau ir jāiziet atkārtotā psiholoģiskā ekspertīze, lai saglabātu ieroču turēšanas atļauju.
Bet, jā, normāls mednieks šādā situācijā suņus patiešām nešautu…
Vārdotāja @ 12.10.2025 15:00pilnīgs pajols. Es šos vatesgalvas nesaprotu. Kaut kāda absurda agresivitāte.
Tad jau būtu godīgi, ka vecākiem, kuru bērni klaiņo, momentā viņus atņemt un ielikt bērnunamā!!
Taču maz kas var gadīties. Tik pat labi, ir elektrosiksnas, bet batereja beidzās vai atrada sētas vājo posmu! Tie ir tikai salīdzinājumi.
Patiešām baisi apzināties, ka daļa Latvijas iedzīvotāji atbalsta dzīvnieku nogalināšanu.. tā ir kaut kāda morāla kroplība
Paksijs @ 12.10.2025 11:59
Pirms raksti, vai vispār zini vismaz kaut kādu patiesību? Kāpēc vispār bija Borai otrs metiens? Bet nē....
Borai otrs metiens bija no tā paša liktenīgā suņa, kas iemaldījās Modra sētā (Bernes ganu suns) un nokoda ap 100 vistām, Modris toreiz vēl lika storijus, ka viņam pašam ir bail no svešiem suņiem un viņš toreiz no mājas ārā negāja, bet pats meklēja, kurš ir saimnieks un arī pēc vairāku stundu meklēšanas atrada, saimnieki atbrauca, suni savāca un vēl Modrim samaksāja kompensāciju par nokostajiem putniem. Tik pat labi, Modris varēja arī zvanīt medniekam, lai brauc šauj nost. Bet lūk, ir viena atšķirība, cilvēcība, kuram tāda ir, kuram tāda nav. Un pēc tam arī Modris bija bijis pie VET, kur arī skaidroja, ka Borai ir kaut kāda anomālija, ka viņa tik ātri ir sākusi meklēties, bez maz uzreiz pēc nesenā metiena. Ka normāli tā nebija jābūt. Tāpēc nevajag stāstīt, ka Bora bija kaut kur aizgājusi pati un klaiņojot dabūjusi kucēnus.
tu attaisno kucēna nošaušanu?smūtijs @ 12.10.2025 15:11
Salīdzināt dzīvnieku ar bērnu tiešām ir gudri. Es neatbalstu suņu nošaušanu, bet šeit abas puses ir vainīgas. Nemāki savu suni noturēt sētā - nepērc suni! Maz kaut kas var gadīties? To pašu teiktu, ja tavu bērnu sakostu? Klaiņojošo suņu sērga ir jābeidz, protams ar humāniem līdzekļiem. Bet kāpēc visi tik ļoti tic Modrim? Mēs nezinam visu taisnību.
Fargerike @ 12.10.2025 15:27
Nereti gadās, ka kuce salīdzinoši ātri atsāk meklēties un suņu tēviņi to sajūt un dodas pie kuces. Tāda ir daba. Kuci ar kucēniem ir jātur slēgtā teritorijā- telpā, voljērā. Modrim kaut kā regulāri vainīgi visi citi.
Un ja suņi klaiņo regulāri, tad vienkārši piegriežas visu laiku sēdēt un gaidīt, kad saimnieks ieradīsies un beidzot tos savāks, visu laiku vaktējot, vai savā teritorijā pats, bērni un mājdzīvnieki var justies droši. Pēc izklāsta neškiet, ka tas bija vienreizējs gadījums.
Vārdotāja @ 12.10.2025 16:49tu attaisno kucēna nošaušanu?
selestine @ 12.10.2025 14:28es loti ceru,ka tos moralos kroplus sodis pa pilno programmu un ari karma vinus kers ka vajag.Tadiem uz zemes nav jabut.Un visi,kas tadus aizstav,ir tiesi tadi pasi.Slepkavas.