Alkoholisms

Reitings 14
Reģ: 06.04.2018
Man šķiet, ka mani tas ir piemeklējis un saka jau, ka, ja spēj līdz tam aizdomāties, tātad ar alkohola patēriņu tiešām nav labi. Nav jau arī. Kamēr bērns ir mājās, es esmu skaidrā. Tiklīdz viņš ir ciemos pie kādas no omēm - es uz veikalu un ar lielām mokām pārstāju dienu, pirms viņu atved atpakaļ. Es varu nedzert ilgi, bet, ja sākšu, apstāties būs grūti un man paliek bail, ka drīz var palikt grūti arī nesākt, jo pa laikam jau iedomājos, ka labprāt iedzertu, bet nesāku tāpēc, ka zinu, ka neapstāšos un tad nevarēšu parūpēties par savu bērnu. Vēl tas nenotiek, bet es nojaušu, ka tas būs nākamais solis.
Vai kāda ir gājusi uz anonīmo alkoholiķu sapulcēm? Visdrīzāk, publiski par to neviena runāt negribēs, tāpēc var arī privāti. Mani visvairāk uztrauc tas, vai sociālais dienests nevar man atņemt bērnu tādēļ vien, ka es meklēju šāda veida palīdzību? Jo tieši viņa dēļ es to meklēju.
Es negribu būt slikta mamma un šobrīd vēl tāda neesmu, jo tas, kas ar mani notiek, notiek, kamēr es esmu viena. Es meklēju palīdzību, jo es baidos, ka tāpat, kā sākumā tā bija glāze miegam, ko es nenokontrolēju un tas ir kļuvis par vienīgo veidu, kā es pavadu brīvdienas, es nenokontrokēšu arī mirkli, kad tas sāks kaitēt bērnam, tāpēc kaut kas jādara ir tagad.
Komentāros rakstīt var arī sliktas lietas par mani - būšu pateicīga, jo tā šī tēma paliks augšā. Labas es negaidu. Man vajag tikai pieredzi, vai šī anonīmo alkoholiķu iestāde var ziņot, ja es vēl bērna klātbūtnē nedzeru, viņš ir apmīļots, pabarots un vispār izlutināts mammas mīlulis :)
16.08.2018 14:22 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
redJasper, bet kas tad jāsaka? ai, ko niekojies, rekā mēs pļaujam, un nekas? (un nemanu te nevienu komentu - omg, jā, tu taču esi nenormāla alkāne; un tieši tiek ieteikts vidi mainīt utml.)

Es neuzsveru uz domu - re kā mēs pļaujam.
Cilvēkam jādod iespēja, vai jāskubina un iespēju, skatīties uz dzīvi ar citu redzējumu.
Ja divi cilvēki ir vienlīdz slimi, tad slimāks jebkurā gadījumā būs tas, kas domā ka viņš ir vairāk slims. Ir daudz dzīvē pozitīvu lietu, ja uz tām paskatās ar pozitīvāku skatienu. Un, ja beidz domāt katru dienu par to, cik dzīve ir slikta, (viņa katrā tekstā atrada savā radu, draugu pulkā ko negatīvu), tad dzīve mainās un kļūst pati par sevi patīkamāka.
Šeit nav problēma alkoholismā, bet gan sevis graušanā, piešķirot visam sliktajam pārākas pakāpes nozīmi. Līdz ko viņa sapratīs, ka dzīve var būt labāka, mainot domāšanu, tad viņai ne ārsti nebūs vajadzīgi, nedz anonīmie.
Es esmu no tiem, kas uzskata - Ieliec veselu cilvēku trako mājā un viņš par traku paliks.
17.08.2018 08:22 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
. Vēl kādai ir šaubas par to, kāpēc es par sevi tā esmu sākusi domāt?

Jā, dzīvē gadās dēļ pogām kur neaiziet, tā nav pasaules traģēdija.
17.08.2018 09:56 |

Reitings 331
Reģ: 12.06.2012
Piekrītu, Jolly-Roger
Kas nav redzējis, kā alkohols izmaina/sabeidz cilvēku (un ne tikai fiziski), tas nekad neteiks, ka alkohols ir slikts.
17.08.2018 11:30 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Man tomēr liekas jocīgi kā daži skuķi šeit cenšas autori pārliecināt par to, ka visas viņas bažas ir nepamatotas. Ko tas varētu liecināt par viņām pašām?
17.08.2018 11:30 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
https://www.youtube.com/watch?v=0ekl9oIlEm8
nu kaut kā šitā , šodien taču 5diena ! Priekā !:-D
17.08.2018 12:04 |

Reitings 1
Reģ: 03.08.2016
Izej cilvēkos, uzvelc kāsi pirms kino apmeklējuma
Lasu un brīnos, kā var cilvēkam, kuram tā jau ir atkarība ieteikt vēl kāsi uzvilkt. Manuprāt šī diskusija ir kaut kāds murgs. Meitene apzinās, ka viņai ir problēmas, bet tā vietā viņai stāsta cik normāli ir lietot alkoholu līdz komai. Nu nav normāli, ka sievietes dzer līdz komai, nav un nekad nebūs normāli dzert trīs dienas pēc kārtas bezfilmā.
17.08.2018 12:43 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Lasu un brīnos, kā var cilvēkam, kuram tā jau ir atkarība ieteikt vēl kāsi uzvilkt. Manuprāt šī diskusija ir kaut kāds murgs. Meitene apzinās, ka viņai ir problēmas, bet tā vietā viņai stāsta cik normāli ir lietot alkoholu līdz komai.

+++
Lai izdodas tikt galā ar šo problēmu!
17.08.2018 16:02 |

Reitings 137
Reģ: 29.01.2009
Tas ir ļoti labi, ja apzinies problēmu. Tas jau ir sākums. Nu nav normāla alkohola lietošana lielā daudzumā ne sievietei ne vīrietim.
Ja tev nav bērna tēva blakus, tad tev jebkurā gadījumā jāatrod ar ko runāt par šo problēmu. Vislabāk tā ir ģimene, jo normāla ģimene vienmēr gribēs sev veselus tuviniekus. Un alkoholisms ir slimība.
Kaut vai ar tām pašām omēm jārunā. Ja nav ģimenē ar ko parunāt, tad kaut ar ģimenes ārstu. Vnk jāsaka - es jūtu, ka ar mani nav labi, man ir problēma, palīdziet man kāds.
Alkoholismu vienatnē būs ļoti grūti uzveikt.
Neved prom bērnu tik bieži, lai omes padzīvo pie jums un pieskata mazo, ja tev gribās atelpu. Galvenais, nepaliec viena.
Ļoti ceru, ka tiksi galā. Tik briesmīgi ir redzēt piedzērušās mātes ar mazu bērnu pie rokām. Ļooti ceru, ka tā nebūsi tu. Veiksmi un izturību!
17.08.2018 17:29 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
kāpēc jāliek kaut kāda izcilas inteliģences apdvesta asv melnādainā repera murgojums? vai mums pašiem savu trūkst? :D
17.08.2018 21:23 |

Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
Lasot tēmu radās iespaids, ka autore ļoti labi saprot, kādēļ ir sākusi dzert un kā to pārtraukt, tādēļ par to neko nerakstīšu. Bet vēlu veiksmi. Varu iedomāties, ka bez draugiem, bez otras puses, turklāt ar dažādu apkārtējo spiedienu un arī bērnu ir sarežģīti. Varbūt ir vērts apsvērt darbu kādā uzņēmumā - ikdienā kontaktēties ar cilvēkiem, varbūt iegūt kādu draugu, novērst savu uzmanību no citām lietām. Pilnīga sevis izolācija, pat atšķaidīta ar kādu AA sapulci, diez vai šeit nāk par labu.
17.08.2018 22:15 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
kas interesanti, vai wee būs saņēmusi kārtējā attālā paziņas informāciju par seksu?
17.08.2018 23:28 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Neuzskatu to par situācijas risinājumu, taču arī uzskatu, ka būtu ieteicams izkāpt no savas komforta zonas un sākt strādāt darbu, kur jābūt "uz vietas", jo tas tomēr disciplinē. Vakaros neatļausies tik ilgi sēdēt pie pudeles, ja zināsi, ka nākamajā dienā agri jāceļas un jātaisās uz darbu, kur aizpampušai, pēc paģirām smirdošai, iet būtu kauns. Un, ja mājās mierīgi vari darba procesa laikā palāpīties ar vīniņu vai aiziet pagulēt ātro diendusu, kolēģu priekšā visticamāk to nedarīsi. Disciplīna daudz ko dod.
17.08.2018 23:29 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Vakaros neatļausies tik ilgi sēdēt pie pudeles, ja zināsi, ka nākamajā dienā agri jāceļas un jātaisās uz darbu, kur aizpampušai, pēc paģirām smirdošai, iet būtu kauns.

Viņa nesēž vakaros. Iekārto sev dienas, kad nav jādara nekas un tad pazūd pudelē. Ar tādu piegājienu arī iešana uz darbu pasēdēt tur, neko daudz nedos.
18.08.2018 08:44 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Alexxa
Viņa nesēž vakaros. Iekārto sev dienas, kad nav jādara nekas un tad pazūd pudelē.
njā.
Nav alkoholiķiem dzeršanas grafiku. Ja ir normāla, veselīga, nepārspīlēta, ar atkarību pazīmēm nesaistīta attieksme par dzērieniem ar grādiem, tad nav vajadzība "iekārtot sev dienas, lai pazustu pudelē". Pieļauju, ka daudzi tā dzīvo, bet būsim reāli, tas tomēr nav labākais veids, kā vadīt savu dzīvi. Daudzām no mums patīk ballītes un tikšanās ar draugiem, kokčikus, vīna glāzītes vai aliņus iemalkojot, bet ir jāsajūt tā robeža, kad tusiņu jautrība sāk aiziet bezjēdzīgā dzeršanā. Vēl jo vairāk vienatnē. Neko nesaku, ja problēmu neredz un neizjūt. Bet ja autorei ir bērns, un pati baidās, ka viņas atkarība varētu sagraut normālu dzīvi (mātei ir jābūt ar savu bērnu), tad jau tas ir nopietns stop signāls pašai sev. Apzinies ko dari, esi enerģiskāka, saņemies, velti vairāk laika savam bērnam, nevis pārdzīvo tik dikti analizējot sevi, pie vīna glāzes piesūkusies. :-)
19.08.2018 04:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits