Bezkontakta kartes

Reitings 213
Reģ: 26.01.2013
Sveiki! Vai izmantojat bezkontakta norēķinus? Kādu laiku atpakaļ dabūju jaunu karti un izmantoju “pīkstināšanas” funkciju, tā jau ļoti ērti, bet aizdomājos, vai tas tiešām ir tik droši. Kaut vai logiski padomājot- ja karti pazaudēju un kāds ļaunprātis to izmanto, tad vins var veikt diezgan daudz vienreizējos pirkumus, kopā salasās smuka summu. Arī tāpat vien pazaudēt 25 euro man negribas. Ko jūs par to domājat? P.S. Savus bezkontakta norēķinus atslēdziņu. Guļu mierīgāk :-D
15.08.2018 21:50 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Kā var 500€ iztērēt?? Man vienmēr īsā laika posmā maksājot 2. vai 3. reizi prasa PIN kodu, nākamajā pēc PIN atkal var bezkontakta samaksāt
16.08.2018 08:34 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014
Nu cik liela varbūtība, ka manai kartei kāds hakeris pienāks un nopīkstinās? Turklāt karte man vienmēr ir makā, ne kabatā..

++ Šitie paranoiķi ir uzjautrinoši :D Jā, tagad staigās zagļi apkārt ar lielajiem karšu nolasītājiem un braukās pa apkārtējo cilvēku kabatām un somām...
Arī lietoju bezkontakta karti. Viegli, ērti, ātri.
16.08.2018 09:39 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Es gan to saskatu kā bīstamu opciju, jo esmu karti pazaudējusi vairākkārt un ne uzreiz konstatējusi tās pazušanu. Pagaidām lietoju šo opciju, tomēr kaut kad, kad ielogošos bankā, padomāšu par iespēju izslēgt.
16.08.2018 10:10 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Man patīk, ka visiem šķiet, ka karšu nolasīšanas opcija ir mīts un urbānā leģenda... protams, nav jābūt paranoiskam, tomēr tehnologiski tas ir pat ļoti iespējams (o.k., vēl nav izplatīts Latvijā). Tieši tāpat kā kādreiz tika pievienoti skimmeri bankomātiem, kas nolasa kartes magnētiskās lentas datus, tieši tāpat, ka tiek programmēti vīrusi, kas pa minimālām (pat dazu centu apmērā) summām "izzog" naudu no n-to tūkstošu klientu bankas kontiem. Tas viss notiek. Katru dienu. Tas, ka mēs to nemanām vai nezinām, nenozīmē, ka šādas noziedzīgās darbības neeksistē.
Bieži vien bankas šādas transakcijas vienkārsi atgriež klientam, ja konstatē, ka pret banku ir vērsts šāds kiberuzbrukums, taču nereti ir situācijas, kad tas tiek pamanīts tikai tad, kad no kontiem pazūd lielas summas.
Un - nē, es šādu karti neesmu izvēlējusies gan augšminētā iemesla dēļ, gan tādēļ, ka manā dzīvē šīs divas sekundes uz maksājumu nudien neko nemainīs - nav grūti ievadīt PIN.
16.08.2018 10:19 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Vispār jau jūsu pin arī aiz muguras esošais zaglis var nofiksēt :-D
.
Lietoju bezkontakta karti, problēmu nav bijušu, ja summa pārsniedz 30 eiro, tiek pieprasīts pin kods.
16.08.2018 10:23 |

Reitings 951
Vispār jau jūsu pin arī aiz muguras esošais zaglis var nofiksēt

Protams, ka var! Par to jau nav stāsts. Bet, ja, tieši MAN jāizvēlas - lietot vai nelietot bezkontakta karti, tad es to izvēlos nelietot jo jūtos komfortabli ar to, kādu ērtības/drošības pakāpi nodrošina parastā karte ar čipu.
16.08.2018 10:31 |

Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
Es lietotu bezkontaktu karti tad, ja šāda iespēja būtu nodrošināta par velti - bez papildus maksas. Nezinu, varbūt tagad tā vairs nav vai tas jau ielikts automātiski kartes apkalpošanas maksā.
Par drošību - dienai jau ir noteikts limits un tādus 500 euro nevar vienas dienas laikā iztērēt. Visdrīzāk tas ir izdomāts stāsts, jo vienmēr būt tādi, kuri pretosies pārmaiņām.
16.08.2018 10:37 |

Reitings 278
Reģ: 28.06.2013
lietoju
kartei ir 30 eur limits
vairākas reizes bez pin vienā vietā nevar norēķināties
par katru darījumu nāk aplikācijas paziņojums
karti var atslēgt aplikācijā, ja secini, ka pazudusi
Bet ne par ko nebrīnos, jo kas tik nav jāklausās, kas vēl baksta kodu kartes un smart id uztver kā nenormālu bubuli
16.08.2018 10:41 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Un kas teica, ka es neapzinos? Apzinos, bet tikpat labi es apzinos, ka man var uzkrist ķieģelis, ejot mežā, var piesūkties ērce vai iekost čūska.. Pareizi jau saka, sargā sevi pats un augstākie spēki sargās. Es nenēsāju kartes (vispār neko, pat telefonu) apģērbu kabatās, man dokumenti un karte ir makā, maks somā, rāvējslēdzējs ciet. Uzskatu, ka tālāk jau sākas paranoja. Katrs dara tā, kā uzskata par ērtu.
16.08.2018 10:43 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Bet ne par ko nebrīnos, jo kas tik nav jāklausās, kas vēl baksta kodu kartes un smart id uztver kā nenormālu bubuli

Tā esmu es :D Nu, nevaru es atradināties no kodu kartes :D
16.08.2018 10:44 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Lietoju bezkontakta norēķinus un uzskatu to par ļoti ērtu un drošu opciju, argumenti, kāpēc tas ir droši, jau tika uzskaitīti.
16.08.2018 10:46 |

Reitings 224
Reģ: 29.01.2009
Man par visām šīm modernajām fīčām tāda divējāda sajūta. Jā, daudz kas ir forši un ērti, bet viss līdz laikam, kamēr nesaskaries ar problēmām.
Piemēram, reāls piemērs no dzīves - aizbraucu ceļojumā un man nozaga telefonu. Tajā mirklī sapratu, ka mūs pārāk daudz uz visām elektroniskajām aplikācijām utt. grib "uzsēdināt". Ko man dod tas smart id utt., ja man nav telefona!?
16.08.2018 10:52 |

Reitings 951
Es, piemēram, kodu kartes nebakstu, lietoju SmartID, tai pat laikā apzinoties, ka arī telefons var nejauši izkrist u.t.t., bet priekš tam telefona atbloķēšanai ir PIN, bankas mobilajām aplikācijām ir PIN un maksājumu autorizācija notiek ar papildus kodiem.
Un ar šo risku esmu mierā.
P.S. Mans darbs diezgan tieši saistīts ar finanšu/banku sektoru, tādēļ mani spriedumi un apsvērumi nav gluži urbānajās leģendās balstīti...
16.08.2018 10:55 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
To, ka telefons var salūst vai tikt nozagts, neuzskatu par derīgu argumentu pret Smart-ID. Tādā ziņā dzīve nepaliek mazāk ērta kā pirms Smart ID ēras. Bet, kad ir telefons ar smart ID, tad gan ir ērtāk, nekā bija pirms tam.
16.08.2018 11:03 |

Reitings 558
Reģ: 23.07.2016
Var no visiem jauninajumiem begt un dzivot meza, lai tik mazak risku. Telefonu ari var nozagt, ko ta dzivosi bez telefona. Katru dienu masina ari var uz gajeju parejas notriekt. Protams tas katru dienu ari notiek, bet es nedomaju ka tas procents ir tik augsts, lai raustitos par katru nieku. Protams vienam no 100 ari nozags to karti un ko tu tur padarisi. Var mazinat riskus neglabat visu naudu uz kartes, atvert vairakus kontus un ikdiena izmantot norekinu karti ar noteiktu summu.
16.08.2018 11:29 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Nu ne jau tas nopietni bija domāts, ka tāpēc neizmantot, jo kāds no muguras mums te lv nopīkstinās. Par to runa, ka ja labi grib, var visu ko izštukos, kā izmantot mūsu ērtuma vēlmi. Paldies, paranoju nav. ;-)
16.08.2018 11:39 |

Reitings 951
Man, piemēram, tiešām nereāli patīk tas, ka bankām ir mobilās aplikācijas, tas, ka var veikt noteiktos limitos faktiski neautorizētus maksājumus, nestaipot līdzi kodu kartes, kodu kalkulatorus u.c. identifikatoru nesējus - par šo esmu tikai "par". Tai pat laikā uz visādiem tehnoloģiskajiem jauninājumiem skatos vairāk vadoties tiesi no tā aspekta - vai man tas ir parocīgi, kādu labumu man tas dod un vai tas ir ļoti ērtāk/ātrāk par to, kā ir šobrīd. Un beigās arī izdaru lēmumu.
..
Viena lieta gan man ir ar "pīkstināšanas" funkciju - karte ar integrēto e-talonu, jo braucu ar sabiedrisko neregulāri, dažreiz vairākas reizes dienā, citreiz retāk kā reizi menesī, tādēļ, lai neapgrūtinatu sevi ar lieku gājienu uz Narvesen vai maksātu lielāku maksu, pērkot biļeti tieši transportlīdzeklī, vienkārši nopīkstinu maksājumu karti. Gadu lietoju, esmu apmierināta, jo šim produktam tiešām tas laika ekonomijas aspekts ir ievērojams.
16.08.2018 11:50 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Viena lieta gan man ir ar "pīkstināšanas" funkciju - karte ar integrēto e-talonu, jo braucu ar sabiedrisko neregulāri, dažreiz vairākas reizes dienā, citreiz retāk kā reizi menesī, tādēļ, lai neapgrūtinatu sevi ar lieku gājienu uz Narvesen vai maksātu lielāku maksu, pērkot biļeti tieši transportlīdzeklī, vienkārši nopīkstinu maksājumu karti. Gadu lietoju, esmu apmierināta, jo šim produktam tiešām tas laika ekonomijas aspekts ir ievērojams.

Šis izklausās labs, neesmu par tādu opciju dzirdējusi. Kādas bankas karte tev ir?
16.08.2018 12:17 |

Reitings 803
Reģ: 21.09.2015
Kā var 500€ iztērēt?? Man vienmēr īsā laika posmā maksājot 2. vai 3. reizi prasa PIN kodu, nākamajā pēc PIN atkal var bezkontakta samaksāt.

Viņai bija citas valsts bankas karte, ne mūsu izplatītās, tāpēc grūti komentēt.
16.08.2018 12:33 |

Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
16.08.2018 12:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits