Mischa, es paudu tieši to pašu domu, kuru Tu tagad paud savā komentārā :) Respektīvi - eļļa ir OK mērenās, es pat teiktu - mazās devās. Es tur vienkārši pieminēju sabiedrībā valdošu stereotipu, ka salāti ar eļļu ir super labi un ar majonēzi super slikti. Starpcitu, majonēzes sastāvā arī tā pati eļļa vien ir. Redz, arī Tu nezināji, cik eļļā kaloriju. Un tur jau tā lieta - daudzi pat nezina, cik eļļā daudz kaloriju, piegāž salātiem labi daudz eļļas un sludina, ka ēd super veselīgi, jo taču tikai salāti ar eļļu. Nevar arī noliegt, ka mūsdienās parādās arvien vairāk dažādas salātu mērču variācijas, kurās eļļa tomēr nav vai vismaz tā nav mērces pamatsastāvdaļa tieši eļļas kaloriju dēļ.
Un, protams, ka veselīgs nav tas pats kas diētisks, taču gana liela saistība tur tomēr ir - vieglāku ēdienu organismam būs vieglāk pārstrādāt. Ēdot mazkaloriju ēdienus, cilvēks var apēst vairāk, tātad nejutīsies izsalcis, kuņģim būs vieglāk pārstrādāt apēsto (mazāks visādu kuņģa čūlu un gastrītu risks) un cilvēks kopumā būs veselīgāks. Bet tas ir mans subjektīvais viedoklis, kas izsecināts no uztura speciālistu viedokļiem u.c. informācijas avotiem par veselīgu uzturu, jo šī tēma man pašai ļoti aktuāla.