Kur ir tā robeža?

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Vēlos uzzināt viedokļus,kad ir tā robeža, kad kādi noteikti apģērba gabali vairāk nav pieņemami,un jānoliek tie skapja tālākajā plauktā. Kādēļ par to aizdomajos?! Pāris mēnešus atpakaļ bij' ciemos drauga mamma un viņa takā izteicās,ka man būtu pēdējais laiks mainīt garderobi,jo esmu tagad jauna māmiņa,man vairāk nepiedienās vilkt džinsu bikses vai parastos kreklus,ka vajadzētu ģērbties klasiski, vairāk kleitas, bluzites, klasiskas auduma bikses, svārkus, kas ir mazliet virs ceļa. Tā teikt brīvais stils ir jaizmirst.
Tā domāju,vai tad ir kāda robeža, kad mīļas džinsu bikses jānomaina, nevis pret citām džinsu biksēm,bet gan pret klasiskām biksēm, sportiska jaciņa pret žaketi.:-)
02.07.2018 14:55 |

Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
Donata, Tu esi lieliska! :-D:-D:-D
-
Es Tavā vietā neklausītos un galvā neņemtu šos ieteikumus, jo esi pieaudzis cilvēks un vari ģērbties kā Tev gribas un ērtāk. Tāpēc ka esi māmiņa nenozīmē kaut kàdus ierobezojumus. Vispàr Latvijà cilvèkiem ir lielas problèmas lūrēt uz citu izskatu un apģērbu, un vēl atļauties aizrādīt.
02.07.2018 15:38 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Katram ir sava izpratne par to, kā vajadzētu ģērbties.. es laikam ar mazu bērnu nevarētu spīlēties kostīmos. Džinsi vispār šķiet tik universāls apģērba gabals :) Tavs ķermenis .. Tava izvēle :)
.
Tomēr man galīgi nešķiet pievilcīgi draugu mammu sūtīt kapu virzienā.. :-/
02.07.2018 15:43 |

Reitings 4218
galīgi nešķiet pievilcīgi draugu mammu sūtīt kapu virzienā.. 
Un drauga mammas norādījumi Sognarei par gardeorobes satura maiņu arī nav pievilcīgi.
.
Lai rūpējas pati par savu drēbju skapi.
02.07.2018 15:51 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Tomēr man galīgi nešķiet pievilcīgi draugu mammu sūtīt kapu virzienā..

Nē, nav, tomēr Donata pateica, ka tas joks, iespējams pārāk slikts joks, bet domu es sapratu;-)
02.07.2018 16:01 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Un ja drauga mamma teiks, ka tev pēc bērna barošanas krūtīm vajag plastisko operāciju taisīt, lai viņas dēlu iepriecinātu, tad arī sāksi aizdomāties - a ja nu tiešām vajag?
02.07.2018 16:15 |

10 gadi
Reitings 13809
Man liekas, ka smuki nebūtu staigāt pusplikai, bet tas nebūtu jādara nevienā vecumā un ne mammai, ne tādai sievietei, kurai nav bērnu.
--
Esmu redzējusi mammas, kas atnāk uz rotaļlaukumu ofisa kleitā un papēžkurpēs. Tas gan, manuprāt, izskatās dīvaini.
02.07.2018 16:15 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Domāju, ka viņa neveiksmīgi pateica to. Gan jau vienkārši gribēja sarunu par to, ka grib ieteikt, lai sievišķīgāk ģērbies, ka tev smuki izskatītos. Tā taču arī var būt, ne jau uzreiz tikai kā baigās večas norādes.
02.07.2018 16:16 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Esmu redzējusi mammas, kas atnāk uz rotaļlaukumu ofisa kleitā un papēžkurpēs. Tas gan, manuprāt, izskatās dīvaini.]

Neredzu neko dīvainu, izņēma bērnu no bd vai aukles pēc darba, gāja garām rotaļlaukumam, piestāja uz kādu laiku.
02.07.2018 16:17 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Es pati esmu vedusi bērnu papēžkurpēs un kleitā uz bērnu lakukumu, jo gājām garām un mazais dīca tā, ka atteikt būtu pārkāpums :-D
Ikdienā ar bērnu noteikti izvēlos ērtākas drēbes, kurpes. Un arī kleitās var būt ērti un smuki. Nav jau tā, ka mammām visērtāk džinsos un copē.
Noteikti nenemtu launā tādu mātes komentāru.
02.07.2018 16:21 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Atcereos Mirtanti no limuzina, ari biksinas auduma nopirka puikam:-D:-D Kur tava tava sibirijas vecmamma dzivo?Dzinsas staigapat 80 it gadigi stiligi pensionari.
Un naga cilveks, maja tacu dzinsas nav erti...murgs nu..:-D:-D:-D
02.07.2018 16:46 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Kristiski jāizvērtē kāda ir tava garderobe. Varbūt drēbes ir padsmitnieces stiliņā, piemēram, krekliņi ar mikimaušiem. Protams, katrs var vilkt ko vien vēlas, bet, manuprāt 30 gadnieces ar mikimaušu krekliņiem kaut kā ne visai. Cita lieta, ja tie ir vienkārši džinsi un parasts zils/zaļš/violets krekliņš.
.
Vai arī varbūt mamma ir tāda, kura vienmēr "zina labāk"?
Ja šāda stila komentāri bieži tiek vērsti uz tavu pusi, neņem vērā, visticamāk mamma grib pakasīties. Bet, ja šī bija viena no retajām reizēm, varbūt ir vērts aizdomāties? Šādā gadījumā visticamāk mamma ar savu ieteikumu gribēja izdarīt tev labāk.
02.07.2018 16:58 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
vajadzētu ģērbties klasiski, vairāk kleitas, bluzites, klasiskas auduma bikses, svārkus, kas ir mazliet virs ceļa. Tā teikt brīvais stils ir jaizmirst.

Šis gan vairāk velk uz ofisa stilu. Mammai ar mazu bērnu jājūtas ērti, lai var izskraidīties, nošmulēties un nebēdāt par nosmērēto zīda blūzīti.
02.07.2018 17:01 |

Reitings 224
Reģ: 04.05.2018
Man ir 32 gadi, viens no top apģērbiem ir plēstie džinsi, un man ir pilnīgi vienalga, ko kāds par to domā. Ja man atļaus figūra (uz to gan skatos kritiski), arī 60 gados staigāšu džinsos un tank topā.

+++
Uzskatu, ka cilvēkam ir jāģērbjas tā, lai pašam patīk un ir ērti, kā arī tā, lai ārējais tēls saskan ar iekšējām sajūtām, nevis svecīšu skaitu dzimšanas dienas tortē.
Savos, bez piecām minūtēm, 30 joprojām staigāju plēstos džinsos, krekliņos ar visādiem uzrakstiem, grupu nosaukumiem, kedām kājās, jo iekšēji jūtos 16 gadīga, tāpēc pilnīgi pie vienas vietas ko kāds par mani domā. Valstī, kur dzīvoju, pat 90 gadīgas sievietes ģērbjas tik stilīgi, krāsaini un brīžam ekstravaganti, ka uz viņu fona nobāl daži labi jaunieši. Man tas liekas forši.
Un, ja runā par mammām, man tieši, skatoties uz jaunajām māmiņām, liekas forši, ka bērni pavisam mazi, bet mammas vēl tik jaunas, stilīgas, ģērbušās brīvā stiliņā var izskraidīt līdzi savām atvasēm. :)
02.07.2018 17:19 |

10 gadi
Reitings 1554
Man vīra māte ar gribēja aizrādīt, kad ar punci staigāju plēstos džinsos! Es taču tagad topošā mamma! :D Tāpat citreiz tagad mēģina caur puķēm ko teikt, nu piemēram, cik skaisti tu izskaties, kad ej uz darbu klasiskā stilā, bet brīvdienās staigā kedās un džinsās un jaciņā ar kapuci... Un tad es pie sevis ierēcu - klasiski zīmuļsvārki un izklaides aktīvas ar trīsgadnieku! :D Ja man slikts garastāvoklis, tad parasti uzbraucu augumā par viņas smēķēšanu, citreiz šādas izdarības vienkārši noignorēju, bet vispār man reāli besī, ka sāk man dot dažādās dzīves situācijās savus "gudros" padomus. Mana mamma nekad bez vajadzības nejaucas iekšā, tāpēc zina, ja būs nepieciešams padoms vērsīšos pie viņas un arī uzklausīšu...
02.07.2018 17:39 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Laikam šī ir tā joma, kurā es mātes vai vīramātes (vai kādas citas par mani vecākas sievietes) vēlmes un uzskatus atļautos ignorēt. Turklāt, ja aizrādījumi un mājieni arvien sekotu, tad es palūgtu nejaukties šai lietā un paturēt savas domas pie sevis. Man ir 35, un es arī staigāju džinsos un kedās, ja vien situācija neliek vilkt formālāku apģērbu - tiesa, es nekad neesmu dzirdējusi uz sevi vērstu aizrādījumu, ka mans apģērbs nebūtu piemērots manam vecumam vai man kā bērnu mātei. :)
02.07.2018 18:18 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Piekrītu vairākumam, ka jāskatās, kāda ir tērpa funkcija. Neviens nav aizliedzis sievietei jebkurā vecumā tērpties ērti. Tie ir kaut kādi draugmammas tarakāni, visdrīzāk no PSRS laikiem.
02.07.2018 18:33 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
un es arī staigāju džinsos un kedās, ja vien situācija n
redzu apkart ta staigajam ari atraktivas kubdzes 70 it gados un vel vecakas...
bet autores drauga mammai es aizraditu, dzinsas maja staigat? Fui nu...:-D
02.07.2018 18:37 |

10 gadi
Reitings 13809
Nu, droši vien ir gadījumi, kad ieved pēc darba vai pasākuma, bet tajā situācijā diezin vai, jo tas laukumiņš ir meža vidū, tas bija dienas vidus, kad diezin vai mamma atgriežas mājās no darba. Vienkārši tad man liekas, ka jāņem līdzi maiņas apavi vismaz, lai var noķert bērnu, kad ir tāda nepieciešamība, nevis kliedz pa visu mežu uz bērnu, kurš izdomājies izskrieties.
02.07.2018 18:38 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu es tieši ar bērnu parādīšanos pārgāju uz džinsiem, kedām un hūdijiem savā garderobē. Ik pa brīdim gan itkā gribas atkal tos zīmiļsvārkus un papēžkurpes - bet kā izvelku no skapja, pielaikoju, tā ātri iebāžu atpakaļ, jo baigi neērti šķiet... :-P Un man jau sen pāri 30... 8-)
02.07.2018 18:46 |

Reitings 304
Reģ: 09.01.2018
Nav forši aizrādīt citam par drēbēm, katrs lai ģērbjas kā vēlas. Tomēr, ja mēs tā vispārīgi runājam par vecumu un drēbēm, tad jā, manuprāt ir drēbes, kas pie konkrētiem vecumiem jau sāk izskatīties muļķīgi - nevaru tagad tā konkrēti nosaukt apģērba gabalus, bet reizēm ir tā, ka redzi, ka pieaugusi sieviete iesprūdusi tīņu gados. Tie gan noteikti nav Tevis minētie džinsi, tas ir universāls apģērba gabals. Turklāt vēl kā jaunai māmiņai Tev noteikti nav jāģērbjas ofisa drēbēs.
02.07.2018 18:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits