Nedienas ar Facebook

Reitings 111
Reģ: 29.05.2018
Hey:-) Ceru ļoti uz to, ka kāds vai kāda varēs palīdzēt, jo esmu izmisumā un nezinu ko darīt.:'-( Vakar notikusi neliela ķibele auto stāvvietā un notikusi diezgan skarba vārdu apmaiņa. otrs vīrietis skaļi bļaustījies un apsaukājies, lai gan nenotika nekas tāds. Es nevarēju vienkārši klusēt un sāku skaidrot situāciju...Viss atrisinājās, bet šodien paziņa parādija, ka to esot nofilmējis kaut kāds svešs cilvēks no malas un vienkārši sēdējis mašīnā un rēcis, ielicis to Facebook. Lai vai kā , bet es ļoti to gribu izņemt vai kaut kā to izdzēst, jo tiek pārkāptas visas robežas, es pati personīgu nesaprotu to stulbumu, ka kaut kas jānofilmē un tad jāliek FB un par to jārēc. Labāk cilvēks būtu nācis un palīdzējis, jo tas vīrietis bija ļoti agresīvs. :-|(t) Vienu vārdu sakot, tā vīrieša postam es klāt nevaru tikt, jo iz uzlicis, ka to redz tikai draugi-es draugs neesmu un līdz ar to arī nevaru reportot to video. Ko man darīt? Negribu, lai tas aiziet tālāk. Esmu gan dusmīga ,gan izmisusi, un nobesījusies. Rakstīt personīgi arī av vērts, vēl nepietiktu tas, ka arī saraksti saglabātu un tur pat iebāztu.(e)Vīrietis ,kas to filmēja ir apsargs un pat nenāca palīgā,lai kaut vai palīdzētu(t) Kā man izņemt to video vai likt tam pazust ? Ir kāds FB admistrators vai epasts ,kam varu rakstīt personīgi?
Ja kaut zinat, lūdzu palīdziet, jo tiešām esmu izmisumā.:'-(:'-(:'-(
01.07.2018 21:03 |

Patīk
Reitings 4100
Reģ: 09.08.2016
Droši vien,ka nebija joks.
Agrāk cosmo bija savos uzdevumu augstumos - visu atrada, visu izurķēja.
02.07.2018 17:54 |

Reitings 111
Reģ: 29.05.2018
Tad droši vari doties šturmēt facebook jaunumus. 8-)
02.07.2018 18:00 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Agrāk cosmo bija savos uzdevumu augstumos - visu atrada, visu izurķēja.
Ko tādu atrada? Personisku informāciju, ko publicēt visu apskatei?
.
Nu, tagad tie cosmo augstumi ir piezemēti ar personas datu aizsardzības regulu.
02.07.2018 18:03 |

Reitings 368
Reģ: 31.12.2017
Jūs visas pārspīlējat ar to regululas pieminēšanu. Neviens neies izmeklēt katrā forumā ieliktu bilžu noziedzīgo darbību...
02.07.2018 18:13 |

Reitings 4218
pārspīlējat ar to regululas pieminēšanu. Neviens neies izmeklēt katrā forumā ieliktu bilžu noziedzīgo darbību...
Kamēr neuzrakstīs iesniegumu varas iestādēm - protams, ka nemeklēs.
.
Kad uzrakstīs - oi, kā tā būda rūks!
02.07.2018 18:22 |

Reitings 368
Es domāju un ceru, ka Tu maldies. Nedomāju, ka iestādēm ir tādu resursu, lai pētītu katru forumu, tad vel meklētu pāridarītāju webā un tad vel meklētu viņu dzīvē, dēļ tā, lai apmierinātu visu nelīdzsvaroto cilvēku (piedošanu) iesniegumus, kas nespēj kontrolēt savu rīcību. Ne jau prostu selviju, linku vai video dēļ.... Tas vairāk lai instūcijām būtu velviens veids kā noslaukt naudu no uzņēmumiem par ''nepareizu'' datu glabāšanu... Rupjos pārkāpumos vai varbūt kāda profilakses prāva būs, bet nevajag jau pārspīlēt. Tad es varu sūdzēt visus, kas mani FB ietago un man nepatīk kā tur izskatos
02.07.2018 18:44 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Tad es varu sūdzēt visus, kas mani FB ietago un man nepatīk kā tur izskatos
fb šo jau sen ir atrisinājis un piedāvā salikt iestatījumus, ka tevi nevar ietagot vai to, ka tevi ietago redzi tikai tu. Ja tu to neesi izdarījis, tad tā ir tava problēma - tu esi piekritis, ka tevi ietago.
02.07.2018 18:56 |

Reitings 4218
varu sūdzēt visus, kas mani FB ietago un man nepatīk kā tur izskatos
Jerrybean
No FB postiem sevi var iztagot, arī liegt sevi kaut kur ietagot - un vēl simts un viens privātuma iestatījums.
.
Autores gadījumā viņa var video ar sevi reportēt, lai FB izņem citu apskatei saturu, kur redzama viņa. Arī uz policiju var doties, visu izstāstīt, uzrakstīt iesniegumu, kas ļauj policijai sākt izmeklēšanu, atrast video autoru un, voilà! - vismaz viens nelīdzsvarots idiots saņem pēc nopelniem.
02.07.2018 18:57 |

Reitings 368
Neticu, ka Tā notiks. Ne jau nofilmēta tukšuma dēļ. Tad es rakstīšu iesniegumu, ka policija par sūdiem tērē manu nodokļu maksātāja naudu, kamēr īsti noziedznieki skraida riņķī. Šitas jau nav tas gadījums...
Ja tu to neesi izdarījis, tad tā ir tava problēma - tu esi piekritis, ka tevi ietago.
Tad jau pēc šī principa sanāk- Izturējies kā neadekvāts, Tevi tāpēc nofilmēja, pats vainīgs.
02.07.2018 19:01 |

Reitings 948
Tad jau pēc šī principa sanāk- Izturējies kā neadekvāts, Tevi tāpēc nofilmēja, pats vainīgs.
Nejauc sūdus ar medu, sasķebinās. Ja tu neesi izlasījis fb sūtītos ziņojumus par privātuma politiku, neesi izmantojis savas tiesības, tad tā ir tava problēma - fb visiem sūtīja paziņojumus, tāpat kā to darīja gan Google, gan daudzi citi portāli, uzņēmumi. Ja neko neesi mainījis iestatījumos, tad esi piekritis noteikumiem, kurus jebkurā brīdī vari arī mainīt. Savukārt nevienam citam nav tiesību filmēt ne adekvātas, ne neadekvātas personas un pēc tam bez viņu piekrišanas publiski izvietot jebkurā vietā, kur tas ir publiski pieejams.
02.07.2018 19:08 |

Reitings 4218
Neticu, ka Tā notiks. Ne jau nofilmēta tukšuma dēļ. Tad es rakstīšu iesniegumu, ka policija par sūdiem tērē manu nodokļu maksātāja naudu, kamēr īsti noziedznieki skraida riņķī.
Nu, netici datu aizsardzības regulai un priecājies par huligānu izdarībām, un raksti arī to iesniegumu par nelietderīgu nodokļu naudas šķērdēšanu - vai man žēl, Neticīgais Tom. :-P
02.07.2018 19:12 |

Reitings 368
Piesējāties. Tas par fb bija tikai salīdzinājums, cik absurda ir šī ''datu aizsardzība'' ko Jūs te minat. Tas ķeksis fb ir tas pats princips kapēc amerkā mikrenes pamācībā rakstīts, ka kaķi tur nevar žāvēt.... Neizej uz ielas, ja negribi, lai Tevi pamana... Pie tam nezinu cik paranoiskam jābūt, lai satrauktu, ka kāds Tevi ir nofilmējis. Satraucies, jo dari ko nelegālu? Nevajag jau iebraukt galejībās tagad. Paprasat normālam juristam par šo.
Neticīgais Tom.
(t) Garām.
02.07.2018 19:29 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Nu pasākumos informē, ka var tikt noķerts bildē un to var izvietot sociālos tiklos. Bet arī tad, ja ierauga, var uzrakstīt, lai izņem - bet nu tas citādāk, jo tas ir uzņēmums, kāda struktūra. Kaut kāda deju uzstāšanās arī tāpatās nekur netiek vairs izlikta.
02.07.2018 19:39 |

Reitings 4218
cik paranoiskam jābūt, lai satrauktu, ka kāds Tevi ir nofilmējis. Satraucies, jo dari ko nelegālu?
Video, kurā redzama noziedzīga darbība, ir lietisks pierādījums un ar to dodas uz policiju, nevis publicē FB.
02.07.2018 19:50 |

Reitings 368
Es nespēju iedomāties gadījumu, kad es dotos un rakstītu iesniegumu par to, ka kāds mani nofilmējis, publiskojis forumā vai taml... Tiešām nevaru. Līdz ar to es uzskatu, ka 99% šāda veida iesniegums ir ņirgāšanās par policijas darbu.
02.07.2018 19:53 |

Reitings 948
cik absurda ir šī ''datu aizsardzība'']

Neko absurdu tur neredzu. Mūsdienās visi video, foto publicētaji jau ir tik tālu aizgājuši, ka nu vairs tālāk iet vairs nav kur. Regula ir tādēļ, lai kaut cik cilvēkam būtu arī privātā dzīve, kuru neapspriež vēl tūkstošiem citu cilvēku.
02.07.2018 19:57 |

Reitings 4218
Es nespēju iedomāties gadījumu, kad es dotos un rakstītu iesniegumu par to, ka kāds mani nofilmējis, publiskojis
Tas gadījums ir acu priekšā - tēmas autores nedienas ar FB nopublicētu video.
.
Kāpēc tik neiejūtīga attieksme pret autores problēmu?
02.07.2018 19:58 |

Reitings 948
Es nespēju iedomāties gadījumu, kad es dotos un rakstītu iesniegumu par to, ka kāds mani nofilmējis, publiskojis forumā vai taml... Tiešām nevaru. ]

Tātad, ja kāds indivīds x nofilmēs tevi, piemēram, ejot pa ielu un pakasot dibenu, ievietos to fb, to redzēs 10 000 cilvēku, pēc kāda laika tu pieteiksies darbā y, kur šefs šo video būs redzējis un visi pārējie darba vietas darbinieki arī, darbs ar cilvēkiem, kā tev liekas - vai tu tiksi pieņemts darbā? Šaubos, jo visiem tu būsi tas no tā video.
02.07.2018 20:03 |

Reitings 368
Grūti pateikt ko autore tur ir sadarījusi, bet, pirmkārt, es noteikti nerādītu ne vidējo pirkstu ne citas stulbības par ko varētu būtu kauns. Otrkārt, ja arī kaut ko tomēr izdarītu man būtu dziļi vienalga, ka kāds to nofilmētu vai pat publicētu. Es bieži smejos par tiem dīvaiņiem, kas par visādiem sūdiem sūdzas beztabu un, manuprāt, vairāk apkauno sevi. Līdz ar to es neredzu iemeslu autores nedienām. Arī pārspīlētā emociju lietošana man rada aizdomas par nelīdzsvarotu cilvēku :D (Patīk analizēt cilvēkus :-P) Treškārt, es tik izteicu savu viedokli par regulu ko te daudzas piemin. Ceturtkārt, es ar gaidu kad kāds publicēs šeit šo video :D Piektkārt, es neredzu kur video publicētāji ir pārāk tālu aizgājuši. Drīzāk tā masa, kura to visu skatās un kuru tas viss satrauc ir pārāk degradējusies un savu dzīvi pazaudējusi.
02.07.2018 20:18 |

Reitings 368
Tātad, ja kāds indivīds x nofilmēs tevi, piemēram, ejot pa ielu un pakasot dibenu, ievietos to fb, to redzēs 10 000 cilvēku, pēc kāda laika tu pieteiksies darbā y, kur šefs šo video būs redzējis un visi pārējie darba vietas darbinieki arī, darbs ar cilvēkiem, kā tev liekas - vai tu tiksi pieņemts darbā? Šaubos, jo visiem tu būsi tas no tā video.

Zini, uz pasaules nav viens darbs. Ja mani nepieņem, tad man arī tas darbs nav vajadzīgs. Es ar nekaunos par jebko, ko es izdarītu- pakasītu dibenu, parādītu vidējo pirkstu vai izteiktu viedokli... Un vispār, uzskatu, ka darba devējam mani vaig vairāk kā man darba devēju. Gan jau kādu tas satrauktu, bet piemērs galīgi nepietuvojās, lai tur es rakstītu iesniegumu. Laikam nevarēji izdomāt ko tiešām apkaunojošu. Es arī nē.
02.07.2018 20:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits