Nesteidzas ar kopdzīvi

Reitings 68
Reģ: 21.05.2018
Ar draugu esam gandrīz 2 gadus kopā. Katrs dzīvojam citā LV pusē, vairāk kā 2 h attālumā. Vīrietim ir darbs, man mācības. Bijām runājuši, ka tad, kad pabeigšu mācības (nākammēnes), sāksim dzīvot kopā.
Nolēmām, ka pārcelsimies tuvāk viņa darbam un arī tuvāk manai dzīvesvietai. Bet viņš nemaz nesteidzas ar dzīvokļa meklēšanu!
Visu ko es piedāvāju, esmu atradusi - tiek noraidīts, bieži pat atrodot attaisnojumus par kaut kādām nesvarīgām lietām, piemēram, kaut kāda "neapmierinoša mājas fasāde", kas, manuprāt, ir tikai attaisnojums.
Pats neko nemeklē un man arī visu laiku saka - nevajag steigties, bet nogaidīt, jo noteikti uzradīsies kāds ideāls variants Īsāk sakot, viņš domā, ka dzīvoklis uzradīsies "uz paplātes"...
Pēc Jūsu pieredzes, kā ir ar tām dzīvokļu lietām? Cik ilgs laiks paiet no atrašanas līdz ievākšanai? Un vispār, kāpēc vīrietim ir nemitīgi šādi attaisnojumi? :-/
Mani uztrauc tas, vai vispār tuvākajā laikā ko atradīsim un kur nu vēl kopā dzīvosim:-|
28.05.2018 21:47 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Varbūt viņš to uztvēra nenopietni? Nu tā...gan jau kaut kad, būtu forši, bet autore sacerējās ka tas jau rīt notiks :D
Vai varbūt tikai pēc kopdzīves sarunas saprata ka autore neko netaisas gadu darīt un tad sāka pārdomāt....
29.05.2018 12:37 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Viņš negrib kopdzīvi. Viņam ir labi tā kā ir.
Aizmirsti par nākotni ar viņu. Pēc 2 mēnešiem nepārvācies, dzīvo turpat kur tagad, bet sāc aizbildināties, ka pie viņa netiec, lai pats braukā. Kad apniks braukāt, pats piedāvās kopdzīvei dzīvokli.
29.05.2018 12:40 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
bet jā, es saprotu, parunāt atklāti ir mission impossible
A Tev liekas, ka šajā gadījumā puisim atklājot kārtis, meitene sapratīs?:)
29.05.2018 13:18 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
A Tev liekas, ka šajā gadījumā puisim atklājot kārtis, meitene sapratīs?

Es nezinu konkrēti par autori, bet automātiski nenostādu viņu idiotes lomā, kas nesaprot vai tēlo, ka nesaprot, ap ko lieta grozās. Un jā, runāju no sava skatu punkta - ja man pateiktu, ka nevēlas kopdzīvi, tad pārpratumam nebūtu vietas. Pārpratumi rodas tad, kad abas puses runā caur puķēm, nerunā līdz galam vai tēlo, ka nesaprot. Protams, ka pastāv iespēja, ka autore visu ir izdomājusi, ne tā sapratusi vai sacerējusies, bet ir jārunā, šeit cosmo mēs nevaram izzīlēt neko citu, kā balstoties uz autores vārdiem.
29.05.2018 14:31 |

Reitings 673
Reģ: 25.12.2012
Varbūt vīrietim ir augstas prasības un īpašas vēlmes. Piemēram, kad ar savējo meklējām dzīvokli pirkšanai, uzreiz sapratu, ka tas paliek viņa ziņā, jo viņam bija īpašas prasības - konkrēts rajons, mājas stāvoklis, kurā pusē atrodas logi un blā, blā, blāh..
Iespējams, viņš labi apzinās, ka tās šobrīd nespēs realizēt finansiālā stāvokļa dēļ, bet, lai Tevi nesāpinātu ļauj Tev meklēt un cerēt, ka kaut ko atradīsi. Bet, nu, pašai vieglāk būs, ja kārtīgi izrunāsiet šo tēmu divatā. Neziņa tomēr ir stulba lieta. ;-)
29.05.2018 16:08 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Runāt caur puķēm un mājieniem vairāk ir sieviešu fiška, tāpēc nevajadzētu to uztvert tik emocionāli, ka arī vīrietis sāk rīkoties līdzīgi!
29.05.2018 16:19 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Man vienīgajai rodas jautājums, kas tās par tik smagām mācībām, pēc kurām gadu jāatpūšas? :-D
29.05.2018 16:49 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
No kurienes ir viedoklis, ka cilvēkam nonstop ir jāmācās? Tikpat labi viņa var nemācīties, bet sākt strādāt vai ceļot, piemēram. Tiešām nezinat jēdzienu gap year?
29.05.2018 20:27 |

Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
Cik jums ir gadu? Ja puisim ir nedaudz pāri 20, tad visdrīzāk viņš nevēlas uzņemties šādu atbildību, uzsākot jau "pieaugušo dzīvi". Nevis tāpēc, ka nevarētu, bet tāpēc, ka negrib pagaidām vēl to - viņš bauda jaunību un iespēju vēl neuzņemties atbildību.
Es nepiekrītu domai par ieguldījumiem, ka vīrietim obligāti vajadzētu būt sajūtai, ka nu visus tēriņus varēs dalīt uz pusēm. Vīrietim atbilstošā vecumā ir jābūt spējīgam uzturēt abus kādu brītiņu, kamēr sievietei vēl nav darba. Bet tas būtu tādā gadījumā, ja vīrietis pats vēlētos uzņemties atbildību un uzsākt kopdzīvi un pilnībā saprastu un atbalstītu Tavu lēmumu vienu gadu izlaist. Ja vīrietis šo laiku novilcina, tad tam ir savi iemesli, kuri jums ir pašiem jāizrunā.
29.05.2018 20:41 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Dārta un Ziņas tante, ja nemaldos, tad jūsu jautājumi vismaz daļēji ir atbildēti šajā diskusijā http://lilit.lv/forums/topic/211418-atputa-no-izglitibas-un-karjeras/. Cik saprotu, daļa komentāru ir balstīti uz šo informāciju.
29.05.2018 21:27 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Tad ja veselība traucē, tad cita lieta. Jautājums - kas šajā atpūtas laikā tiek darīts, lai izglītošanos turpinot, problēmas neatgrieztos ar divtik jaudu, jo organisms un nervu sistēma ir pabaudījuši un pieraduši pie maigāka režīma.
29.05.2018 22:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits