Kad sāku diētu, tad sākumā bija jāskaita līdzi uzņemtajiem ogļhidrātiem un arī kopējam kaloriju skaitam. Skaitīšana jau vienkārša, kaut arī piņķerīga - sameklē informāciju, cik katrā produktā ir kcal uz 100g, un tad sarēķini uz to daudzumu, cik esi apēdusi. Ēdieniem ar daudzām sastāvdaļām, protams, čakars to visu izrēķināt, taču tādas aplikācijas kā MyFitnessPal dzīvi mazliet atvieglo, kaut arī aprēķins jau tik un tā sanāk tāds aptuvens...
Bet rēķināju labi ja pirmo nedēļu. Pēc tam jau rodas nojausma, kas ir kas, un, ja par kādu produktu ir šaubas, tad visu var ļoti viegli noskaidrot.
Un piekrītu arī tam, ko citi saka par uzturvielām. Es ievēroju low carb uzturu un lielāko daļu kaloriju iegūstu no olbaltumvielām/taukiem. Tādā režīmā man dažbrīd bija grūti savākt 1200 kalorijas dienā, bet badā nejutos ne brīdi. Bet, ja es to pašu kaloriju skaitu būtu uzņēmusi, piemēram, ar baltmaizi, picu vai saldumiem, kas fiksi iedod enerģiju un tikpat ātri pārstrādājas, tad staigātu apkārt izsalkusi.