Tā kā olu realizācijas laiks tūlīt jau klāt, tad ienāca prātā šāda tēma. Bieži vien ir interesanti uzzināt, kā rasolu taisa katrās mājās. Piemēram, ciemojoties pie vieniem - netiek likti zirņi vispār, ciemojoties pie citiem un nācies nogaršot tādus, kur liek burkānus, bet neliek gurķus vai ļoti maz. Dažādas variācijas ir arī veikalos. Kādas ir jūsu rasola sastāvdaļas? :-)
(no Franča Provansas majonēzes) . Es majonēzi esmu atmetusi, attiecīgi, garšu gribi negribi nākas iegūt no sinepēm vai wasabi vai kaut kā cita, garšvielām, buljona koncentrāta utt.
Vakar kolēģe teica, ka liekot klāt rasolam granātābola sēklas. Tā kā variācijas laikam ir bezgalīgas. Tikai man liekas ir arī kaut kādas robežas, kad rasols vairs jau nav rasols... :-D
Esmu dažādas variācijas taisījusi, līdz apstājos pie vienas, kā mana draudzene gatavo rasolu, tas mums visiem iet pie sirds vislabāk: -vārīti kartupeļi -vārītas olas -kūpināta karbonāde -marinēts gurķis -majonēze, pipari, krievu sinepers Pati kādreiz taisīju ar desu(bet grūti atrast gardu),zirnīšiem un vēl klāt svaigo gurķi marinētajam.
kā var nelikt rosolā sīpolus?? :-D Tā manuprāt pati odziņa un viena no garšīgākajām lietām rosolā, bet nu es atkal nesaprotu kā var rosolā likt ābolus, vnk wtf un kurš līdz kam tādam vispār aizdomājās, ka viņi tur varētu labi iet :-D
Diskusijas jautājums par to, kādas sastāvdaļas katrs liek rosolā, tad kāda jēga šausmināties par to, ko kāds liek vai neliek šajos salātos? :-D Mums patīk olivjē salāti, kas ir līdzīgi rosolam. Lieku tajos kartupeļus, burkānus, zaļos zirnīšus, vārītu vistas fileju, marinētus gurķus, sarkanos sīpolus, ābolus un majonēzi.
Vai tad kāds kartupeļus salātiem vāra bez mizas? tad taču nav iespējams smuki sagriezt - jūk ārā.
Ja nepārvāra, nekas nejūk ārā. Es neesmu rasola fans un tāpat vien nekad neesmu gatavojusi. Bet, ja retu reizi ir kāds pieprasījums, tad mans rasols ir ar tieši tādām pašām sastāvdaļām, kā minēja piparene. :-)
Es lieku gan marinētus, gan svaigus gurķus. Protams, olas, vārītā doktordesa(parasti lieku Rīgas miesnieka extra doktordesu,ja pareizi atceros), zirņi, majonēze,krējums, sāls, vārīti kartupeļi. Nepatīk ,ja tiek pielikti sīpoli vai burkāni.
Jau domāju, ka jaunos kartupeļus kaut kur atrakuši. :D Bet rasolā tāpat būtu tā dīvaini. Interesanti, vienmēr esmu vārījusi bez mizas - pat ar nepareizo šķirni - nekas tur nav izjucis.
Mūsmājās vīrs ir rosola meistars (jā, zinu, ka rOsols it kā ir nepareizi, bet man tas vienmēr būs rOsols). Es esmu tajā frontē, kuriem garšo pikants rosols - ar sīpoliem, sinepēm un atjauktu majo+krējumu. Bez burkāniem, bet ar zaļajiem zirnīšiem un noteikti ar desu nevis gaļu, jo tad jau tie ir gaļas vai šķiņķa salāti nevis rosols.
Cik interesanti - rosols ar vistas fileju. Man ir kartupeli ( vāru mizotus un nekas nejūk ārā), marinēti gurkīši, zalie zirnīši, doktordesa, ola, burkāni + krējums, majonēze, sinepes un marrutki. Garšvielas nelieku.