Rasols

 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Tā kā olu realizācijas laiks tūlīt jau klāt, tad ienāca prātā šāda tēma. Bieži vien ir interesanti uzzināt, kā rasolu taisa katrās mājās. Piemēram, ciemojoties pie vieniem - netiek likti zirņi vispār, ciemojoties pie citiem un nācies nogaršot tādus, kur liek burkānus, bet neliek gurķus vai ļoti maz. Dažādas variācijas ir arī veikalos.
Kādas ir jūsu rasola sastāvdaļas? :-)
31.03.2018 19:46 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Es štengrumam lieku sinepes/mārrutkus nedaudz klāt. Un tad to sāli notrāpīt, lai jūt, bet kopā ar gurķiem nav par daudz jau. :-)
01.04.2018 14:06 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Enerģētiskā vērtība: 2750kJ/656kcal. 100g produkta satur: tauki 67g

(no Franča Provansas majonēzes)
.
Es majonēzi esmu atmetusi, attiecīgi, garšu gribi negribi nākas iegūt no sinepēm vai wasabi vai kaut kā cita, garšvielām, buljona koncentrāta utt.
01.04.2018 14:09 |
 
Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Kartupeļi, burkāni, marinēti gurķi, zirnīši, sīpoli, krejums+majonēze un garšvielas (sāls, pipari)
01.04.2018 14:33 |
 
Reitings 154
Reģ: 13.09.2012
Lasot izskatās, ka tikai es liek rosolam klāt svaigu gurķi ne marinētu :-D
01.04.2018 14:46 |
 
Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Vakar kolēģe teica, ka liekot klāt rasolam granātābola sēklas. Tā kā variācijas laikam ir bezgalīgas. Tikai man liekas ir arī kaut kādas robežas, kad rasols vairs jau nav rasols... :-D
01.04.2018 15:10 |
 
Reitings 1249
Reģ: 10.08.2015
Vārīti kartupeļi ar mizu, vārīti burkāni, olas, zaļie zirnīši, desa, marinēti gurķi, majonēze.
01.04.2018 16:37 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Vai tad kāds kartupeļus salātiem vāra bez mizas? :D tad taču nav iespējams smuki sagriezt - jūk ārā.
01.04.2018 16:40 |
 
10 gadi
Reitings 1396
Reģ: 18.03.2012
Esmu dažādas variācijas taisījusi, līdz apstājos pie vienas, kā mana draudzene gatavo rasolu, tas mums visiem iet pie sirds vislabāk:
-vārīti kartupeļi
-vārītas olas
-kūpināta karbonāde
-marinēts gurķis
-majonēze, pipari, krievu sinepers
Pati kādreiz taisīju ar desu(bet grūti atrast gardu),zirnīšiem un vēl klāt svaigo gurķi marinētajam.
01.04.2018 16:41 |
 
Reitings 199
Reģ: 24.12.2017
kā var nelikt rosolā sīpolus?? :-D Tā manuprāt pati odziņa un viena no garšīgākajām lietām rosolā, bet nu es atkal nesaprotu kā var rosolā likt ābolus, vnk wtf un kurš līdz kam tādam vispār aizdomājās, ka viņi tur varētu labi iet :-D
01.04.2018 20:41 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Diskusijas jautājums par to, kādas sastāvdaļas katrs liek rosolā, tad kāda jēga šausmināties par to, ko kāds liek vai neliek šajos salātos? :-D
Mums patīk olivjē salāti, kas ir līdzīgi rosolam. Lieku tajos kartupeļus, burkānus, zaļos zirnīšus, vārītu vistas fileju, marinētus gurķus, sarkanos sīpolus, ābolus un majonēzi.
02.04.2018 16:50 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Aukstās zupas diskusija te vienu pavasari nonāca līdz personīgiem apvainojumiem :)
02.04.2018 16:53 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Vai tad kāds kartupeļus salātiem vāra bez mizas? tad taču nav iespējams smuki sagriezt - jūk ārā.

Ja nepārvāra, nekas nejūk ārā.
Es neesmu rasola fans un tāpat vien nekad neesmu gatavojusi. Bet, ja retu reizi ir kāds pieprasījums, tad mans rasols ir ar tieši tādām pašām sastāvdaļām, kā minēja piparene. :-)
03.04.2018 11:00 |
 
Reitings 1660
Reģ: 15.08.2014
Es lieku gan marinētus, gan svaigus gurķus.
Protams, olas, vārītā doktordesa(parasti lieku Rīgas miesnieka extra doktordesu,ja pareizi atceros), zirņi, majonēze,krējums, sāls, vārīti kartupeļi.
Nepatīk ,ja tiek pielikti sīpoli vai burkāni.
03.04.2018 11:11 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Un tad visas uz tievēšanas sadaļu. :D
Ja ar mizu vāra, bet tad rasolā liek ar visu mizu tos kartupeļus sagrieztus? Vai tomēr noņem? :D
03.04.2018 11:17 |
 
Reitings 1660
Reģ: 15.08.2014
Ar mizu vāra, pēc tam mizo un sagriež.:-D
03.04.2018 11:25 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Jau domāju, ka jaunos kartupeļus kaut kur atrakuši. :D Bet rasolā tāpat būtu tā dīvaini. Interesanti, vienmēr esmu vārījusi bez mizas - pat ar nepareizo šķirni - nekas tur nav izjucis.
03.04.2018 11:34 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Mūsmājās vīrs ir rosola meistars (jā, zinu, ka rOsols it kā ir nepareizi, bet man tas vienmēr būs rOsols).
Es esmu tajā frontē, kuriem garšo pikants rosols - ar sīpoliem, sinepēm un atjauktu majo+krējumu. Bez burkāniem, bet ar zaļajiem zirnīšiem un noteikti ar desu nevis gaļu, jo tad jau tie ir gaļas vai šķiņķa salāti nevis rosols.
03.04.2018 11:34 |
 
Reitings 416
Reģ: 02.01.2018
Mana rasola sastāvdaļas:
olas, kartupeļi, zaļie zirnīši, majonēze, sāls, doktordesa un svaigais gurķis.
03.04.2018 11:52 |
 
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Cik interesanti - rosols ar vistas fileju.
Man ir kartupeli ( vāru mizotus un nekas nejūk ārā), marinēti gurkīši, zalie zirnīši, doktordesa, ola, burkāni + krējums, majonēze, sinepes un marrutki. Garšvielas nelieku.
04.04.2018 16:17 |
 
10 gadi
Reitings 5631
Reģ: 29.01.2009
viss vakarā man būs rasols vakariņās, olas no Lieldienām ir, marinētie gurķi ar jāizēd. :-D
04.04.2018 16:24 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits